Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) menalcas

menalcas
(őstag)

1.HSZ :C
Jó lenne egy kis konkurencia végre a csúcskategóriában is az árak optimalizálásálért, hátha végre valaki alkot egy versenytársat, mert hát az amd még mindig nem az felsőkategórában, le az árakkal :C

[ Szerkesztve ]

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#2) Lenry válasza menalcas (#1) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

el is olvastad a hírt?

A fejlesztés alatt álló chip természetesen nem az x86 utasításkészletre épül, ez licenc hiányában nyilván eleve kivitelezhetetlen lenne. - ez azt jelenti, hogy ez a büdös életbe nem fog a számítógépedbe kerülni

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#3) antikomcsi válasza menalcas (#1) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Elolvastad miről szól a hír? :F

Az elsőzés, meg tudjuk hol szokás, maradjon is meg azon az oldalon, az ottani színvonalnak éppen megfelel, bár ott még az ötödik is beírja, hogy első.

Egyébként az ötlet jó, csak kár, hogy olyan szélmalomharcnak tűnik az egész.

[ Szerkesztve ]

(#4) Muton válasza Lenry (#2) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

ne kekeckedj má', a lényeg, h az első volt :D

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#5) {Zodiac}

{Zodiac}
(senior tag)
LOGOUT blog

amíg nem fognak x86-ra hajtani, addig az intel nem lesz komoly veszélyben... ebből mi semmit nem fogunk észrevenni.

-= live-for-speed.hu =-

(#6) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy okos elgondolás, hogy saját piacukon összefogva egy bizonyos központi egységet használnának. Minek mindenhova x86?

(#7) Gabesz84 válasza {Zodiac} (#5) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

ez sztem megelőző "csapás" akar lenni, mert azért alég szépen terjednek az intel procis ION-os kisgépek (ami nem az intel érdeme, ebben az esetben de ez most mellékes).
Bár a 2012-re tervezett megjelenés szerintem kicsit késő, ha jól emlékszem az intel a larrabee-vel előbb jön, szal' előbb össze tud dobni házon belül ütős média platformot.

(#8) gV válasza ftc (#6) üzenetére

gV
(őstag)

Minek mindenhova x86?

Intel szempontjából nézve az új piacok (bevételek) miatt

(#9) Kopi31415 válasza Gabesz84 (#7) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Larrabee megint nem ellenfél, más kocsmában lesz prímás. És amennyiben jól értelmeztem a cikket az Ionos atom sem ellenfél, mert az is máshol gurítja a mezsót.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#10) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

Ez a hir már néhány napja volt SG-n. :N

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#11) ftc válasza gV (#8) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezeken a piacokon nincs akkora bevétel....

(#12) darkarthur

darkarthur
(senior tag)

Már várható volt ;)

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#13) rtom

rtom
(senior tag)

Változik a világ, nem mindenhol kell az x86. Sokat hallani mostanában olyan cégekről/fejlesztésekről mint Qualcomm/Snapdragon; Nvidia/Tegra, amikbe valószínűleg azért tesznek pénzt, mert versenyképes. Persze ehhez kell még némi idő, de pl. a Nvidia Tegra egész életképesnek tűnik, persze ehhez az is kell, hogy az emberek eldöntsék, mire van szükségük, nem mindenkinek kell 500 W fogyasztású gépszörny otthonra, szal én úgy gondolom, hogy internetező könyvméretű valami kategóriában illetve az alatt igenis versenyképes, tehát egy ezekhez hasonló elképzelés is az lehet (hát hogy a CUDA-ba ne? :DDD )

(#14) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

x64-re tudnának fejleszteni? :F

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#15) smkb

smkb
(senior tag)

Ő ebben a hírben mi a hír? Gyártani fognak valakik nem x86-os processzort :) Hűha.. mintha nem lenne ezermillió nem x86-os processzor. Tényleg nem értem, hogy itt most mi a csoda.

"Az új központi egység várhatóan 2012-re készül el, melynek fejlesztését Hironori Kasahara, a Waseda Egyetem professzora felügyeli. A számítástechnikában igencsak jártas vezető egy speciális szoftvert is ír a rendszerhez, mely a processzor fogyasztását felügyeli majd."

Huha... más processzorgyártóknál nyílván pékek, hentesek meg trolibuszvezetők terveznek... és lesz fogyasztásfelügyelő szoftver is... betojok :) Mert most nincs...

[ Szerkesztve ]

(#16) Illusion1010 válasza Mr.Csizmás (#14) üzenetére

Illusion1010
(fanatikus tag)

Az meg az AMD tulajdona.

Trolling in the deep

(#17) sz.j válasza {Zodiac} (#5) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Pedig már nagyon jó lenne ha valaki (AMD vagy bárki más) megszorongatná az Intelt, mert nagyon "elrugaszkodtak" a valóságtól.

Itt van pl. az i7 irreálisan magas áraival vagy az i5 körül kialakuló helyzet. Mert pl. P35, ill. P45-ös lapok nem vagy alig kaphatóak (állitólag abbahagyták a gyártásukat :U ), ezzel is "rákényszeritve" a felhasználókat az újabb cuccok valamelyikének megvásárlására.
És ami a legszomorúbb az egészben, hogy már most az i5 megjelenésekor, itt ott azt lehet olvasni, hogy várhatóan 1-1,5 éven belül beszüntetik a gyártását.

[ Szerkesztve ]

http://szjanos.atw.hu

(#18) ftc válasza Illusion1010 (#16) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sőt az is csak egy kiterjesztése az x86-nak

(#19) Abu85 válasza smkb (#15) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ebben az a lényeg, hogy egy csomó nagy gyártó, akik a világ minden tájára gyártanak TV-t, Blu-Ray lejátszót, és minden szirszar szórakoztató elektronikai eszközt, közösen összefogtak egy új processzor fejlesztéséért. Ezzel az a céljuk, hogy jó időre megalapozzák a saját termékeikbe a technikát és ne kelljen az Intel cuccait venni. Az Intel ugyanis mindenhova x86-ot akar, és már komoly részesedésük van a fenti szórakoztató elektronikai kütyük területén.
Ezzel a kezdeményezéssel el akarják takarítani az Intelt a szórakoztató elektronikai piacról. Verseny pedig nem nagyon lesz, mert világos, hogy a fenti hét gyártó a saját megoldását fogja használni. Szerintem még csatlakozik hozzájuk több gyártó is.

A hír csak annyi, hogy az Intel hiába fejleszti az MCE rendszereit nem fogják a gyártók megvenni, mert közösen megegyeztek, hogy kiteszik az Intelt a szegmensből. :)

ftc: Az x86-64 egy új utasításkészlet csak kompatibilis az x86-tal. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#20) divrapier

divrapier
(tag)
LOGOUT blog

Ez a 30 millio dollar valami jelképes összeg? mert ennyiből max egy reklámfilmet lehet összehozni :( Amúgy tényleg nem kellene x86 mindenhova.

GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP

(#21) stevve válasza Abu85 (#19) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, ez egyelőre demonstratív jellegű dolog, hogy megmutassák, nem akarnak az Intel árpolitikájából és tisztának semmiképp sem nevezhető módszereiből.

Ha lesz a kivitelezésből velemi, akkor pedig be is inthetnek az Intelnek majd nyugodtan.

PH semleges

(#22) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Remélem sikerrel járnak és megleckéztetik az Intelt! Az X64-et meg kaphatnak az AMD-től feltehetően valami olyasmi egyezségért cserébe hogy az AMD ezzel előnyt szerez a Japán CPU piacon.

[ Szerkesztve ]

Tomcat

(#23) Khaal

Khaal
(őstag)

2012-re simán elképzelhetőnek tartom, hogy a legalapabb tv-ről is lehet majd internetezni és képes lesz mindenféle médiafájlok lejátszására, valamint belekerülnek különféle játékok és egyéb alkalmazások is. Nem elképzelhetetlen hogy a mosógépeken is egy színes érintőképernyő lesz és grafikus felületen lehet majd beállítani mit szeretnél. A jövőben megjelenő tv-k, bluray-lejátszók, e-könyvek és egyebek igényleni fogják az erősebb hardvert. A gyártók most összeálltak, hogy kifejlesszenek egy saját megfelelően kraftos processzort és így ne tudja megvetni a lábát az Intel ezen a piacon is.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#24) szki válasza Abu85 (#19) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Remélem bejön a japán gyártók elképzelése. A 8080-as mikroproci óta nagyon elterjedt az x86-ra épülő vezérlő az elektronikai iparban. Minden kütyüben van ilyen vezérlő, és mindegyikből részesedik az Intel pár centtel. Sok kicsi sokra megy.

(#26) ftc válasza Abu85 (#19) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az AMD bátornak bizonyult, amikor az x86 utasításkészletet kiterjesztette saját AMD64 ISA-jával (Instruction Set Architecture).....ala PH s ugynaezt irja AMD is ...

(#27) smkb válasza Abu85 (#19) üzenetére

smkb
(senior tag)

De miért kell ehhez saját processzor ? :) Mert a cikk fő mondanivalója ez. Vehetnek a texastól kezdve bárkitől, mint ahogy teszik is...nem pc ipar, nincs kötve a kezük a szoftverek miatt. Senki az égvilágon nem kötelezi őket, hogy x86 alpú intelt vegyenek. Ahhoz meg, hogy kimondjuk, hogy nem veszünk intelt nem kell saját, amit aztán a nagycégek majd egyezkedve nyögve nyelve x év múlva eljuttatnak addig, hogy legalább papíron nagyrészt már egyetértenek...

Meg ugye olyan japán óriás mint a Sony nem is szállt be, a koreai LG, Samsung meg ugyancsak sehol ...

[ Szerkesztve ]

(#28) gV válasza Abu85 (#19) üzenetére

gV
(őstag)

A hír csak annyi, hogy az Intel hiába fejleszti az MCE rendszereit nem fogják a gyártók megvenni, mert közösen megegyeztek, hogy kiteszik az Intelt a szegmensből.

nem biztos h hiába, autókba is akarnak tenni x86-ot, volt is már bemutató a bmw-vel v oda nem ilyesmi kerül?

(#29) Abu85 válasza smkb (#27) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert a saját processzorral saját maguk tartják kordában a piacot. Nem egy harmadik cégtől függnek, akinek ráadásul a tisztességes piaci magatartást kifejezés nem létezik a szótárában. Azért nem szeretnék az Intelt, mert manipulál mindenhol.

A Texasnak közel sem ez a fő profilja. Igazából az Intel rendszere felel meg a legjobban ezekre a piacokra, de a fenti okok miatt nem akarják, hogy túlzottan betegye a cég a lábát.

A Sony minek szálljon be, nekik van Cell. Nincs értelme saját magadat hátba döfni. :) A Samsung és az LG meg nem japán márpedig ez egy japán összefogás.

gV: azért a szórakoztató elektronika piaca hatalmas. Ha a legnagyobb japán gyártók szövetkeznek ellened, az nagyon komoly veszteség.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#30) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Intelnek vannak ARM alapú termékei is (ez egy licencelhető mikroarchitektúra). Épp nemrég volt róla hír, hogy (a TSMC által gyártott) SoC megoldásokkal nyomulnának. Szerintem leginkább ezt nem akarják hagyni a felsorolt gyártók.

(#31) menalcas válasza Lenry (#2) üzenetére

menalcas
(őstag)

"el is olvastad a hírt?"
Szerintem ezzel te nagyobb bajban vagy mint én :W :

Több japán vállalat is megelégelte az Intel pozícióját a processzorok piacán. A Santa Clara-i óriáscég komolyan „nyomul” az x86 utasításkészletre épülő lapkákkal, és szinte minden területre be akar törni saját megoldásával.

antikomcsi: te hozod fel hogy ki milyen szinten van, hát ez látod igen csak "PH" szint hogy meg kell szólni bárkit aki egy kicsit is szemet szúr ...

[ Szerkesztve ]

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#32) lezso6 válasza menalcas (#31) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor ezek szerint elolvastad, csak nem jutott el az agyadig. :U

Elsőzésre meg annyit, hogy a PH! nem ötévesek játszótere, hanem egy szakmai fórum...

[ Szerkesztve ]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#33) menalcas válasza lezso6 (#32) üzenetére

menalcas
(őstag)

Igen utólagosan leesett, ez tiszta, de szerintem túl nagy feneket keritünk ennek az elsőzésnek egy kis humor, olyan viscces kis felszólalás, azt hittem ez nem a katonaság, nem nevet, nem mosolyog ez egy szakmai fórum, LOL ember eressz picit le ha ennyire feszült vagy még a végén elpattan egy ér az agyadban aztán meg nézhetünk :C

[ Szerkesztve ]

(#34) Ősember válasza divrapier (#20) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

tessek figyelmesen olvasni - "A projektet egyébként a Japán Gazdasági, valamint az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium 3 és 4 milliárd jen közötti alaptőkével támogatja, ami hozzávetőleg 32,5-43,3 millió amerikai dollár." - ez csak a ket alahuzottnak a resze, a 7 nagy vallalat nyilvan ennel komolyabb penzt fektet az ugybe
de ha akarom, akkor igen... ez csak olyan "mi is beszallnank, ok?" penz :D

[ Szerkesztve ]

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#35) Keldor papa válasza menalcas (#33) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, nem katonaság, de nem is (agyilag) 14 évesek játszótere...

(#36) lezso6 válasza menalcas (#33) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem meg teljesen normális, hogy ha valaki úgy viselkedik mint egy 5 éves, és hülyeségeket ír egy szakmai fórumon, azt leszólják.

Amúgy nálam hidegvérűbb embert nehezen találsz.

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#37) rudi válasza Abu85 (#19) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Noigen. Nekem is az ugrott be elsőnek, hogy ez aféle "Nem kellesz nekünk Intel" kiáltvány inkább mintsem egy konkrét hardverfejlesztés. A második, ami meg beugrott, az a szokásos, hogy rossz ellenfelet választottak, mert a Tegra 2 eléggé durva lesz. De hát semmiből sem áll a kiáltványba odaírni, hogy "és NVIDIA" :DDD

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#38) rudi válasza Abu85 (#29) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Fogadunk, hogy a Samsung (esetleg az LG-vel karöltve, bár azon meglepődnék) még az idén, vagy csak jövőre jelent be hasonló tervet? :)

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#39) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Valaki odacsaphatna nekik asztali-mobil cpu szinten is ;]

.::www.megadanceradio.hu::.

(#40) Lenry válasza menalcas (#31) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó lenne egy kis konkurencia végre a csúcskategóriában is az árak optimalizálásálért, hátha végre valaki alkot egy versenytársat, mert hát az amd még mindig nem az felsőkategórában, le az árakkal

ezt írtad. ezzel azt mondtad, hogy "hurrá lesz majd az asztali PC-mbe valami fasza proci, ami fillérekért kenterbe veri a Core i7-et"

én meg leírtam, hogy ez úgy ahogy van fasság, mert ezeket a procikat majd TV-be, meg bluray játszóba meg ilyenekbe építik.

eztán meg idemásolod a hír egy részét, aminek kevés köze van ahhoz, amiről beszéltünk

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#41) sh4d0w válasza menalcas (#33) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerinted az elsőzés vicces? Szerintem szánalmas... ez itt nem a zindex...

[ Szerkesztve ]

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#42) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Ej de regen lattam ezt az intel outside logot.

(#43) twollah válasza menalcas (#1) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Az ilyen elsozo infantiliseknek a seggebe dugnam fel a klaviaturat.

Ki nem szarja le, hogy hanyadik vagy?

Lehet, hogy ezert az index foruman, blogjaiban elismeres jar, de itt csak azt ered el, hogy a MODERATORok jol torkon rugnak terggyel.

[ Szerkesztve ]

(#44) Geönczy

Geönczy
(fanatikus tag)

Szépnek szép.
De mennyi esély van arra, hogy ennek "gyümölcse" is legyen?

CSS (Hun)Bloodkiller

(#45) leviske válasza menalcas (#31) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az, hogy az Intel nyomja nekik az X86-ot és az, hogy ők nem X86-kompatibilis megoldást akarnak, nem üti egymást.

Ha tényleg értelmezve végigolvastad volna a hírt, megpillantanád, hogy X86 termékekhez az Inteltől kell kérni licencet. Annyira pedig ugye nem hülye az Intel, hogy majd azoknak fog licencet dobálni, akik ki akarják őt szorítani egy-egy kívánatos szegmensből.

És most még azt sem írhatod, hogy nem így gondoltad, mert akkor nem kezdted volna szapulni az AMD-t. :U Nem mellesleg hova kell neked az i7 teljesítménye? HD5870X2-vel tolod 1024x768-ban? :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#46) fkaresz

fkaresz
(kvázi-tag)

A Cell processzort nem lenne előnyösebb tovább csiszolni?
Számítási teljesítmény illetve fogyasztás tekintetében 2-3 oszályba sorolva?
A Toshiba a "JAPÁN ÓRIÁSOK" közül a Sonyval egyetemben ugyis benne van.
A többiek hozzájárulnának a fejlesztésekhez némi tőkével és szellemi tulajdonnal,
és nem kell még egy processzort teljessen a nulláról megtervezni, tesztelni és piacra dobni.

Már amennyiben tényleg az összefogásról szól a dolog, pláne ilyen válságos időkben.
Szerintem ebben nagyobb fantázia lenne.

[ Szerkesztve ]

(#47) menalcas

menalcas
(őstag)

Oh igen mintha írtam volna válasznak arra hogy hülyeséget írtam hogy leesett, oké tudomásul vettem hogy szánalmas volt amit írtam, bűnbánó emberként meg is dorgáltam magam figyelmetlenségemért, de az kicsit nyomaszt hogy itt egyeseknek még ez után is osztani kell az észt, vagy ettől dagad meg a gatya vagy mi van , osszunk ki egy megtévedt tudatlant és jaj de jó, hát............. nem , ti tartjátok magatokat eszesebbnek és ezzel aztán jól meg is mutattátok, hát gratulálni tudok :R (és még finom voltam és nőies)

6hsz. miután én tudosmásul vettem hogy hülye vagyok ez mi ha nem " hát de én azért jól megmondom mekkora legény vagyok ha már lehet"
Továbbá csak annyit füznék a dologhoz akinek nem tetszik ez a hsz az meg be is .......

[ Szerkesztve ]

(#48) dabadab válasza Khaal (#23) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"2012-re simán elképzelhetőnek tartom, hogy a legalapabb tv-ről is lehet majd internetezni és képes lesz mindenféle médiafájlok lejátszására, valamint belekerülnek különféle játékok és egyéb alkalmazások is."

Pontosan, mar egy csomo idei modellben is van beepitett medialejatszo meg internetkapcsolat (youtube-hoz, pl).

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#49) nap

nap
(őstag)

Nem ertem. Mar tiz eve sem volt korszeru az x86-os architektura.
Addig oke, hogy a pc-kbe eroltetik meg, a kompatibilitas miatt, de olyan uj teruletekre, ahol nem szempont, hogy fusson a windows, nincs mivel visszafele kompatibilisnek lenni, oda minek?
Teljesen megertem a japanokat, ha sikerul, olyan platformot letrehozni, ami nem fogyaszt, nem melegszik, es arra a feledatra van meretezve, amire szanjak, akkor gazdasagilag is versenykepes lesz.

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#50) dezz válasza nap (#49) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Annál is inkább furcsa ez, mert az újabb x86/x64 procik első lépésben egyfajta RISC kódra fordítják (dekódolják) az x86/x64 kódot, és a továbbiakban azt hajtják végre. Tehát, a dekóder az egyfajta kompatibilitási réteg, ami teljesen felesleges, ha nem számít a kompatibilitás a korábbi PC-s szoftverekkel.

A gyártástechnológia fejlődésével és a magok bonyolódásával a dekóder rész egyre kisebb részt tesz ki a chipekből (bár az x86/x64 kódok eltérő hossza miatt nem egyszerű sok egymás utáni utasítás párhuzamos dekódolása, így a tranzisztorszám növekedését részben bonyolultabb dekóder egységek képében is hasznosítják, de még így se tesz ki túl nagy felületet).

Szóval, ma már csak a korábbi PC-s programokkal való kompatibilitás miatt x86/x64 az x86/x64. De, ha ezek a cégek más piacokra is betörnek a többieknél fejlettebb gyártástechnológia biztosította előnyök által (fogyasztás/teljesítmény), és azokat el is foglalják, meghonosítva az x86/x64 kód használatát, a többieknek hatványozottan nehéz dolguk (azaz gyakorlatilag esélyük sem) lesz, hiszen ők nem gyárthatnak x86/x64 alapú procikat...

Na hát ettől félnek, és valamiféle okos megoldásokkal próbálják kompenzálni az AMD és főleg az Intel gyártástechnológiai és ráfordítási potenciál előnyét. Meg persze az összefogással, hogy azért sem használják az Intel/AMD procikat, de ez önmagában kevés lenne hosszabb távon.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.