nem biztos, hogy mindenre az igp-s lap a megoldást. én egy jó éve építettem a htpc-m, és akkor a dxva-s igp-k vagy nem voltak egyáltalán, vagy nyitogatták szárnyaikat. így egy 7100 igp-s lapot vettem. jól jött bele egy 8400gs silent-et:
ugyan nagyobb, mint félmagas, de egy slot vastag, ami sajnos nem minden passzívra igaz, ami úgy néz ki... 
de ennél már megint a venti. fájdalmas...
tehát jól jöhet egy egy hasonló kari is. pláne akkor, ha több kijelzőt akakrunk a gépre kötni, mint pl. én is. a 8400-ról mennek azok, amiken akarok dxva-t, a 3. kijelző a sallangnak pedig a 7100 dvi-án lóg...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Csak nem amplitúdó-beli, hanem időzítés-beli (minták egymásutániságának egyenletessége), köszönhetően az órajelek tökéletlenségének (egyszerű megoldások miatt modulálódik, stb.), ami ellen az SPDIF és TosLink sem védett (a CD-s eredet miatt szükség volt az időzítésbeli eltéréseket illető toleranciára). Nem ismerek olyan SPDIF/TosLink receivert, amiben ennek kiküszöbölésére külön lenne egy dual-clocked FIFO, így ez a dolog a D/A-kig jut. (Egyébként az opto-csatolás külön zajt [időzítésbeli szintén] visz az egészbe, de ennek akkor van jelentősége, ha az egész rendszer amúgy nagyon jó.)