Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem biztos, hogy mindenre az igp-s lap a megoldást. én egy jó éve építettem a htpc-m, és akkor a dxva-s igp-k vagy nem voltak egyáltalán, vagy nyitogatták szárnyaikat. így egy 7100 igp-s lapot vettem. jól jött bele egy 8400gs silent-et:

asus 8400gs silent

ugyan nagyobb, mint félmagas, de egy slot vastag, ami sajnos nem minden passzívra igaz, ami úgy néz ki... :(((

de ennél már megint a venti. fájdalmas...

tehát jól jöhet egy egy hasonló kari is. pláne akkor, ha több kijelzőt akakrunk a gépre kötni, mint pl. én is. a 8400-ról mennek azok, amiken akarok dxva-t, a 3. kijelző a sallangnak pedig a 7100 dvi-án lóg...

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#52) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Fényérzékelő=plusz egy madzag a HTPC-jez. :W

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#53) hétalvó válasza schwanz (#47) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

szerencses vagy, nem minden tv-vel megy es ugye az csak stereo, de mindegy , ph-n vedik az atit pedig htpc-ben szerintem ion a nyero es ez nem elfogultsag.
par gyartonal pl van supported tv list, asszem ez mindent elmond...

a kulon optikai kabel azert jo mert levalasztja a pc-t az erositorol, azaz nem tudnak atmenni zajok, de ez mar csak az en fanatizmusom :U

gyúrunk vazze

(#54) dabadab válasza hétalvó (#53) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"ugye az csak stereo"

Meg mielott nagyon beleelned magad: ATI-kon is kimegy a DD meg a DTS, szoval az osszes olyan formatum, ami kimenne SPDIF-en is. Ami nem megy ki, azok a HDMI ezen tuli sajat formatumai, az LPCM (tomoritetlen, max 24/96 7.1 - na ez az, amibol az ATI csak sztereot tud), a DTS HD meg a Dolby TrueHD (Ionon ezek is kimennek - persze csak HDMI-n, optikain ott se (meg sehol se, az SPDIF szabvanynak nem reszei ezek a formatumok)).

Ez a "nem minden TV-vel kompatibilis" dolog meg egy kicsit, hm, erdekesen hangzik, tudnal linkelni vmit?

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#55) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nem sokan fogják ezt venni, annyival nem tud többet, mint egy komolyabb integrált, hogy megérje. Ahogy az Asus-t ismerem szép kis ára lesz.

(#56) dezz válasza hétalvó (#53) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"a kulon optikai kabel azert jo mert levalasztja a pc-t az erositorol, azaz nem tudnak atmenni zajok, de ez mar csak az en fanatizmusom"

Nem vagy elég fanatikus, ugyanis így is sok zaj átmegy... ;) Csak nem amplitúdó-beli, hanem időzítés-beli (minták egymásutániságának egyenletessége), köszönhetően az órajelek tökéletlenségének (egyszerű megoldások miatt modulálódik, stb.), ami ellen az SPDIF és TosLink sem védett (a CD-s eredet miatt szükség volt az időzítésbeli eltéréseket illető toleranciára). Nem ismerek olyan SPDIF/TosLink receivert, amiben ennek kiküszöbölésére külön lenne egy dual-clocked FIFO, így ez a dolog a D/A-kig jut. (Egyébként az opto-csatolás külön zajt [időzítésbeli szintén] visz az egészbe, de ennek akkor van jelentősége, ha az egész rendszer amúgy nagyon jó.)

Ja, ehhez jön még némi egyéb torzítás is, ha a PC-s hangrendszer 48 kHz-en dolgozza fel (keverés, stb.) az eredetileg 44.1 kHz-es mintavételű hangot. (Ha ez a helyzet, márpedig legtöbbször, és utána 44.1 kHz-cel megy ki az SPDIF-en/TosLink-en, akkor az már kétszeres resampling.)

Az első dolog nem (annyira), a második a HDMI-s (PC-s) hangátvitelt is érinti.

[ Szerkesztve ]

(#57) dabadab válasza dezz (#56) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szerintem a foldhurokra gondolt.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#58) szab.tam válasza dezz (#56) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerintem is csak a jó, öreg földhurkos, galvanikus összekötésből adódó búgásra gondolt. :K

de azért jól megszakértetted. :DDD

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#59) kovasz válasza dezz (#56) üzenetére

kovasz
(senior tag)

erről az jut eszembe, amikor "okos" haverom a cd kor hajnalán megjegyezte, hogy azért nem vesz cd-t mert nem akarja az 1-eseket meg a 0-akat hallgatni. :U

(#60) dezz válasza dabadab (#57) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+ szab.tam:

Nem tudom, nálam olyan nincs. (A "kábel" [tévé+net+telefon] van galvanikusan leválasztva, mert ha az elhúzza a gép földjét, abból tud lenni szép búgás, de még csípés is.)

[ Szerkesztve ]

(#61) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

engem kikészitenek ezek a kis "csihegős" ventillátorok! :W

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#62) FID

FID
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem értem azt h azért mert valami félmagas 1ből htpcbe való? A legtöbb ember ugy is csak filmet néz rajta! Aztán vannak olyan emberek akiknek csak kinézetre tetszik és beleraknak jobbnál jobb cuccokat és játszanak vele, minden nap használják mert az a fő gép.
És van az én elvetemült fajtám aki magának csinál htpc-t sajna elég kevesen vagyunk de jó lenne ha ezek láttán más is kedvet kapna és jönne!
HTPC modding videoból erősítőből hifi cuccokból topik
Videok:Az erső 3 az enyim
Képek:Dvd projekt
képek:Htpcm
A feketére festettek a mostaniak!
Csak kedv csinálónak raktam be a linkeket! H több embert tudjak rávenni h érdemes ezzel foglalkozni :R

www.darkorbit.com A játék! Én korrekt vagyok az üzletekben, és ezt tőled is elvárom! Eladó!!!

(#63) schwanz válasza hétalvó (#53) üzenetére

schwanz
(kvázi-tag)

A tv szerint Dolby Digital (AC3) hangot kap a HDMI-n, hogy sztereót vagy - megfelelő film esetén - 5.1-et azt végülis nem tudom, mert nincs rákötve külön hangrendszer.

FID: Jól néz ki nagyon. Ha jobban értenék hozzá (meg időm is lenne több), én is nekilátnék belülről totálkáros, régi aiwa erősítőm átépítésének.

Szvázi tag

(#64) FID válasza schwanz (#63) üzenetére

FID
(senior tag)
LOGOUT blog

géped van bele nem a pénz hanem az idő a lényeg.

www.darkorbit.com A játék! Én korrekt vagyok az üzletekben, és ezt tőled is elvárom! Eladó!!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.