Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#351) sekli válasza rudi (#317) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

és hogy lehet, hpogy ennyivel kevesebbet fogyasztott, mint a PH! tesztben kikapcsolt wifivel...?

[ Szerkesztve ]

(#352) rudi válasza sekli (#351) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nagy a gyanúm, hogy az Aero kikapcsolása volt a dolog kulcsa, ami elég durva. Egyébként a Wi-Fi-nél rengeteget számít a router és a gép közötti távolság. Az EliteBook próbálhatása közben például mértem úgy 20 és 16 óra közötti időt, hogy mindkét esetben ugyanazt csinálta a gép, de 16 óránál kb. 2 méterrel távolabb volt a routertől és folyamatosan wi-fi-zett mellette még 2-3 másik gép. 20 óránál pedig nem volt más forgalom. Elég meglepő ez a két dolog, szóval fontolgatom, hogy valami teszt formájában kimérem, mi mennyit fogyaszt. Pl. wi-fi-zés 2 méterről vs wi-fi-zés 10 méterről. Vagy merítés aeroval és nélküle, esetleg monitorral minimál és max fényerőn meg lekapcsolt monitorral. Esetleg monitorral full fehérben és monitorral full feletén, meg meleg környezetben és hidegebb környezetben. Lehet, hogy a jó windows beállítás és helyezkedés a Wi-Fi router közelébe többet hoz mint egy sokkal drágább ULV-s platform :)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#353) Parci válasza mitulabattyi (#350) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hány olyan gépről tudsz, ami aksis és crt-s? ;]

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#354) Parci válasza Parci (#353) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

(ha most ötletet adtam egy új kategóriához, javaslom a "fatbook" elnevezést :DDD)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#355) qfm válasza Parci (#354) üzenetére

qfm
(senior tag)

Az embert adják hozzá tartozéknak aki cipeli?:D Mondjuk ingyenes erőpróba felkészítő neki vagy nem tudom:D

(#356) dabadab válasza Parci (#353) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

SX-64
(Na jo, ez nem akksis, de "laptop" :) )

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#357) gliskard válasza Parci (#353) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

anno a Compaq első gépe ami hordozható volt egy kis crt monitort kapott (meg fület, hogy koffer legyen), aksi sajnos nem volt benne, de szivargyújtóról adapterrel talán működhetett :-)

[ Szerkesztve ]

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#358) Racecam válasza mitulabattyi (#350) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen a 130 watthoz képest, legfeljebb 5 wattal, de jó sok kicsi sokra megy. (Ahogy a TN+Film paneleseknél is biztos, amennyivel többet fogyaszt feketén, mint fehéren, de az már tényleg elenyésző.)
Ennek ellenre azért minden LCD-s is beszopta, mert arról szó sem volt, hogy ez csak a CRT-sekre vonatkozik. :) Jó nagy HOAX volt azért ezt szögezzük le. :K

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#359) sekli válasza rudi (#352) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

na, ez egy nagyon érdekes teszt lenne, jó ötlet..., az aero kikapcsolása azért furcsa, hogy ennyit dobott volna, egy ilyen nyugalmi tesztben nem sokat rángattátok az ablakokat...

[ Szerkesztve ]

(#360) westlake válasza rudi (#352) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

legenda...

tesztgep: hp elitebook 8510p
oprendszer: ubuntu (linux) 7.04 live-cd
futtatott alkalamzas: firefox 3.0.10
wifi: intel 4965agn
tesztkornyezet: akkumulator nelkul (90 wattos ac adapterrel), 220-as kabelre kotott multimeterrel

kikapcsolt wifi: 0.143A (31.46W)
bekapcsolt wifi (idle) 0.146A (32.12W)
bekapcsolt wifi (load) 0.148A (32.56W)

szamomra a harom ertek kozotti kulonbseg elhanyagolhato.. ebbol ugye az is kovetkezik, hogy teljesen mindegy, hogy milyen tavolsagra van a notebook a routertol.. nalad valami mas miatt szulettek eltero uzemidok..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#361) Borgi válasza westlake (#360) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

hi

ahogy látom kikapcsolt és használat alatti wifi közt 1 watt van ami a teszt rendszernél kb 2 óra üzemidőt jelent teljes aksira nézve tehát nem is olyan elhanyagolható.

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#362) westlake válasza Borgi (#361) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

1 watt kulonbseg 2 oras elteres? nekem ez tulzasnak tunik..

I'm out.

(#363) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

milyen erdekes..
valaki elmagyarazhatna nekem, hogy az akkumulator feltoltodese utan miert "fogyaszt" meg mindig 23 wattot a gep (kikapcsolt allapotban!) :U

mod: modositanam a dolgot ugy, hogy az ido mulasaval folyamatosan csokken a fogyasztas (most mar csak 21 watt).. ez viszont azt mutatja, hogy a gep szerint 100%-osan feltoltott akkumulator, megsincs teljesen feltoltve

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#364) Borgi válasza westlake (#363) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

hi

Az aksi télleg 100% on van vagy csak nincs pontos kijelzése az aksi töltöttségének és kb-ram utatja? amúgy meg ha 100% on van és még mindíg ekkora teljesítményt vesz fel akkor lehet akár valami gond is vagy lehet hogy csak az akksi már el van használódva és a tényleges 100%-ig fel sem bír menni de a gép annak jelzi a töltö viszont próbálja még följebb rugdalni a töltöttségi szintet. Evereszt-ben pl van ilyen hogy elhasználódás mértéke, ott vna különbség a 100% nak jelzett és az eredetileg 100% osan feltöltött aksi "méretében".

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#365) Borgi válasza westlake (#362) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

hi

Fenntebb írták hogy 6 W os átlagfoigyasztás volt az első tesztnél amivel 25 órát ment, a 2. tesztben 6,5 W ot fogyasztott átlagosan amivel meg 23,5 órát ment, akkor az a fél vatt fogyasztás okozott 1,5 óra eltérést akkor 1 watt az adott gépnél és aksi méretnél nem is 2 hanem 3 órát okozna. 0,5 watt ot mértél ha a wifi idle és ha terhelt. tehát itt már minden apró cseprő kis dolog órákat befolyásol.

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#366) dabadab válasza westlake (#363) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mondjuk nem lehet, hogy a latszolagos fogyasztast mutatja a muszered?...

Ja, latom, multimeterrel merted, az teljesen hasznalhatatlan valtoaramnal fogyasztasmeresre, mert gondolom a cos fi-t nem mutatja (vagy ha megis, akkor meg nem korrigaltal vele).

[ Szerkesztve ]

(#367) westlake válasza dabadab (#366) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

akkor mennyivel jobb a konnektorba dughato fogyasztasmero? nem hiszem, hogy az mas elven mukodne.. aztan lehet, hogy de ;) nem ertek hozza..
nem ugy keszultem, hogy fogyasztast fogok meregetni.. igy olyan muszer all rendelkezesemre, ami szazad pontossaggal tudja megmondani az ampert.. ha tudtam volna, hogy ilyet csinalok, akkor elhoztam volna otthonrol a fluke true-rms-t

#364: ez egy kb. egy honapos gep.. a led is ugy mutatja, hogy 100%-on van a battery es a programok is ugy mutatjak..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#368) dabadab válasza westlake (#367) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"akkor mennyivel jobb a konnektorba dughato fogyasztasmero?"

Annyival, hogy az meri a faziseltolodast is, pont ez a trukkos a valtoaramu fogyasztasmeresben. Sima multimeterrel semmire se mesz, mert pont a szamitogepes tapoknal nagy a hibalehetoseg.

(#369) westlake válasza dabadab (#368) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

nem tudom, hogy jonnek ide a szamitogepes tapok :U ;)

I'm out.

(#370) emvy válasza westlake (#369) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

= kapcsuzemu tapok

while (!sleep) sheep++;

(#371) dabadab válasza westlake (#369) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, bocs, én a laptopot számítógépnek használom, nem húsvágó deszkának ;)

(#372) westlake válasza dabadab (#371) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ahha... csak nekem nem volt vilagos, hogy ertetted.. viszont ebben az esetben a tap es a notebook kozotti egyanaram meresevel nem lehet problema..

I'm out.

(#373) Borgi válasza westlake (#372) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

hi

Fluke az jó de nézz utána az oldalukon hogy ha viszonylag új mert visszahívtak egy rakás szériát hibára újratervezett nyák miatt. nehogy belessen a tied is mert sérülést és mérési pontatlanságot okoz.

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#374) westlake válasza Borgi (#373) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ugy tudom, hogy ezzel nem volt baj

I'm out.

(#375) Borgi válasza westlake (#374) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

hi

Ilyet szoktam énis hazsnálni jó kis cucc, újabb modellek és S/N alapján van egy szép hosszú lista hogy mik azok amik cserélősek.

másik gépemen meg is van de azt most nincs kedvem bekapcsolni :)

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#376) ^Clown válasza bmwk1200s (#345) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor lobbizz még :) És köszönjük az ötletet :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#377) flugi

flugi
(tag)

le lehetne tölteni az elkészült aksiállapot - óra fájlt? Nagyon kíváncsi vagyok, mennyire lineáris a teleptöltöttség becslése.

(#378) rudi válasza westlake (#360) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor most kapcsolj be még 2 gépet a routerre és vidd odébb a mérőset mondjuk 5 méterrel. Így mi jön ki? Meg mérj bekapcsolt és kikapcsolt Aeroval.

(#379) rudi válasza flugi (#377) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez most éppen ott rohad valahol a gépen, de a töltöttségei becslés állandó fogyasztásnál nagyon lineáris szokott lenni. Legfeljebb az utolsó pár százaléknál val egy kisebb eltérés. Friss akkunál az XP és a Vista is 70% körüli töltésnél már elég jól megbecsüli a végeredményt. Feltéve hogy közel állandó a fogyasztás. A tölté grafikonja érdekesebb, az úgy 60-70%-ig lineáris szokott lenni, és onnan jön a lassulás. Itt találsz pár merítési grafikont.

(#380) westlake válasza rudi (#378) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

eleve 5-6 gep van a routeren ;) aerot meg nem nagyon tudok kapcsolgatni linux alatt :P de valoszinuleg teljesen mindegy mit merek, mert ugye nem lehet multimeterrel hiteles merest vegezni valtoarammal..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#381) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

23ó:30p. meglepett, hogy ennyit kibírt. :)

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#382) rudi válasza westlake (#380) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ilyen pontosságú (pár tized watt) méréshez a konnektoros cucc sem jó, és lakatfogóból is nagyon jó kellhet. Marad az, hogy fullra lemerítjük az akkut, ami nem éppen két perces móka (de legalább nem kell folyamatosan fölötte ülni).

(#383) spyduck

spyduck
(PH! kedvence)

Lenne egy kérdésem a 6930p-vel kapcsolatban.

Normális-e az, h a zárszerkezet nehezen csukódik és csak két kézzel lehet becsukni?

[ Szerkesztve ]

www.laptopkalauz.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.