Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Jofi81

Jofi81
(őstag)

Tegye fel a kezét, akit ez váratlanul ért! :)

(#2) Hedgehanter válasza Jofi81 (#1) üzenetére

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Nem csoda hogy nem ir senki......

(#3) AND1 válasza Hedgehanter (#2) üzenetére

AND1
(őstag)

Munkahelyeken ilyenkor van ebédidő :)

Egyébként várható volt ez a lépés ja, de ha MS okos lett volna akkor kivár míg eldől a háború és nem kidob azonnal egy externál hd-dvd drive-ot. Az egy dolog, hogy a Sony-nak " lett igaza" a blu-ray-jel kapcs, de történhetett volna fordítva is.

Egy régi PH-s.

(#4) dabadab válasza AND1 (#3) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A formatumhaboruban a MS nem csak kulso szemlelo volt, hanem a HD-DVD oldal lelkes harcosa.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#5) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Kicsit nagy, igy csak link

[ Szerkesztve ]

(#6) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

Ilyet is régen lehetett látni egy nagy multinál: elismerte a verességet és behódolt a másiknak. Mondjuk érthető a lépés,hogy BD-ROM kerül az XBOXba,nyílván nem akar piacot veszíteni a SONY javára.

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#7) AND1 válasza dabadab (#4) üzenetére

AND1
(őstag)

Tudom én, mint ahogy a Sony a blu-ray-nek, csak az okos enged szamár szenved alapom türelmesebb is lehetett volna vki. Mondjuk pont az MS-re mondom :O

Egy régi PH-s.

(#8) AND1

AND1
(őstag)

Lesz értelme majd a játékokat BD-n kiadni vagy elvan a dvd-vel is az MS? Mármint számomra fura, hogy ps3-on bd-n jönnek ki a gamek, xbox-on dvd-n mégis ugyan olyan minőségüek. Miközben kapacításban ég és föld. Sony az agresszív bd-re való noszogatással inkább rátesz dvd méretű gamekat bd-re, vagy hülyeségeket beszélek?

Egy régi PH-s.

(#9) k. válasza AND1 (#8) üzenetére

k.
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem tévedsz.
Több nagy játékgyártó is jelezte hogy kevés neki a BR is.Tehát meg tudják tölteni.A multiplatformos cimeknél való igaz ohgy 9gbt foglal brből de azoknál ami csak ps3ra készül nagyon sok esetben a teljes lemezt.Az elején pl ugy töltötték meg hogy telirakták átvezető filmekkel természetesen max felbontásban.

DANSZ!!

(#10) AND1 válasza k. (#9) üzenetére

AND1
(őstag)

De akkor pl ugyan az a játék h megy 360-on egy dvd lemezről? Nem értek konzolhoz... :(

Egy régi PH-s.

(#11) Cathfaern válasza AND1 (#8) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kicsit hülyén alakult a dolog: a Ps3-nak ott a nagy háttértároló kapacitása, ami lehetővé tenné, hogy hatalmas méretű textúrákat alkalmazzanak. Azonban kicsi a VGA memje, ami ennek gátat szab. X360-nál meg pont fordítva: memória lenne bőven, ellenben megfelelő háttértároló nincs hozzá... De alapvetően szükség van szerintem a nagyobb formátumra, hisz már Ps2-es játékok is voltak, amik megtöltöttek egy dupla-rétegű dvd-t.

"De akkor pl ugyan az a játék h megy 360-on egy dvd lemezről? Nem értek konzolhoz... "
Erősebben tömörített videókat, hangokat használnak, illetve több lemezen adják ki.
Vagy Ps3-nál egy lemezre kerül a német, angol, japán szinkron, X360-nál pedig külön-külön kiadások lesznek a különböző nyelvterületekre.

[ Szerkesztve ]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#12) bwoay válasza dabadab (#4) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Annyira lelkesek voltak, hogy csupán egy külső HD-DVD meghajtót gyártottak le,
opcionális kiegészítőként, a konzol meg egy közönséges,
olcsó (meg szar) DVD-ROM-ot kapott, ezáltal hozhatták ki a PS3-nál jóval olcsóbban,
és árulhatják most már kimondottan bagatell áron.
Hogy mennyire lelkesen nyilatkoztak a HD-DVD-ről, azt nem tudom,
de az általuk hozott döntésekben ez nemigen nyilvánult meg.
A Sony meg lényegében mindent feltett a BD sikerére,
azért ez óriási különbség, mert náluk konzolfronton is nagy bukást jelentett volna,
ha a HD-DVD jön ki nyertesen a dologból,
hiszen végképp nem lett volna mivel magyarázniuk a PS3 magas árát.

[ Szeretkezve ]

(#13) arty válasza Cathfaern (#11) üzenetére

arty
(senior tag)

azért az x360 esetén sincs memó dögivel :(
512mb van, de ebből lejön, amennyit a programkód használna ...(ami nemtom mennyi lehet)

ps3-on meg ugye fix a vram, 256mb (a teljes 512-ből), ráadásul a BD lassu h rendesen lehessen a texturákat streamelni... (ezért is lett kötelező az install a mostani játékoknál)

[ Szerkesztve ]

(#14) bwoay válasza Cathfaern (#11) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"hisz már Ps2-es játékok is voltak, amik megtöltöttek egy dupla-rétegű dvd-t."

sőt, volt Resident Evil, ami 2 CD-n jött ki még PS1-re,
aztán a Nintendo fogta magát, és az egészet rápréselte egy cartridge-ra,
jobb minőségben ;)
Továbbra is várom az első multiplatform játékot,
ahol a minőség rovására megy a DL-DVD szűkös kapacitása.

[ Szeretkezve ]

(#15) Def26 válasza bwoay (#14) üzenetére

Def26
(PH! kedvence)

"Továbbra is várom az első multiplatform játékot,
ahol a minőség rovására megy a DL-DVD szűkös kapacitása.
"

Gondolod lesz ilyen? :U

[ Szerkesztve ]

Origin:attila4go

(#16) AND1 válasza Cathfaern (#11) üzenetére

AND1
(őstag)

Ja ezt nem vágtam, hogy konzolnál is cserélgetni kell a lemezeket :) My fault...

Egy régi PH-s.

(#17) ksasa

ksasa
(kvázi-tag)

...tekintettel arra, hogy a cikk szerint a boxra készült játékok továbbra is dvd-n jönnek ki, ezért részemről egyenlőre érdektelen a dolog...

(#18) bwoay válasza Def26 (#15) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

remélem, hogy nem :)
de ne legyünk naívak, már most is nagyon szűkös ez a kb 9 GB.
más kérdés, hogy a Microsoft milyen hosszú életciklust szánt az x360-nak...

[ Szeretkezve ]

(#19) csudri válasza Def26 (#15) üzenetére

csudri
(őstag)

A GTA IV. készítői már sirdogáltak, hogy kevéske a dvd a sok hanganyag miatt.

Vortex World Domination

(#20) dabadab válasza bwoay (#12) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azert annyira voltak lelkesek, hogy egy nagyobb "adomanyt" jutassanak a kiadoknak, hogy maradjanak HD-DVD exluzivak. Nem olyan sok ez, de tobb, mint amit a HD-DVD konzorcium tobbi tagja tett (leszamitva a Toshibat).
Az meg, hogy nem aldoztak be a konzolt a lemezformatum oltaran, eleg nehez lenne a szemukre vetni, a Sony is eleg nagyot hazardirozott ezzel a lepessel (aminek a haszna azert szerintem messze nem olyan egyertelmu).
(A konzolokba meg hagyomanyosan szar ODD-k kerulnek, mindig csak a gond volt veluk, a Nintendo, a Sony meg a MS konzol tulajdonosai is rengeteget szenvedtek miattuk.)

(#21) Ste válasza csudri (#19) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pontosan

ráadásul a formátumháború eldőlte után ugrásszerűen megnőtt a Ps3 iránti kereslet és nem csak maga a konzol, hanem a beépített BR olvasó miatt. Ugyanis állítólag a Ps3 a legjobb BR lejátszó.
Itt szeretne az Ms is labdába rúgni, nehogy csak a Sony kaszáljon

True Success is Blonde

(#22) dabadab válasza Ste (#21) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"a formátumháború eldőlte után ugrásszerűen megnőtt a Ps3 iránti kereslet"

Ez konkretan mit jelent?

(#23) glutamin válasza dabadab (#4) üzenetére

glutamin
(őstag)

Sőőőt. Ms igazából már a szerver alapú filmletöltősdiben érdekelt, így a HD-DVD pártolással is igyekezett elhúzni a formtumháborút. Egész sikeresen.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#24) bwoay válasza csudri (#19) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az MGS4 kapcsán meg Kojima és csapata sopánkodott,
hogy nem férnek el egy BD-n

dabadab: OK, értve

amúgy ugrásszerű keresletnövekedésről én PS3 kapcsán nem tudok.
viszont én is úgy tudom, hogy a PS3 az egyik legjobb BD player,
remélem, hogy ez igaz is.

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#25) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Sztem az lesz ebből, hogy az x360 utolsó generációja már megkapja a blurayt, a következő xbox pedig már alapból bluray-jel indít, amire a játékok is BD lemezre jönnek majd ki... a kérdés az, hogy fognak-e kiadni a későbbiekben olyan xbox 360-ra készített játékot, ami bluray lemezen lesz? Mert akkor bizony alaposan meg lesznek szivatva azok, akiknek nincs a gépükben :D
Akár azt is el tudnám képzelni, hogy a Blu-ray beépítésével együtt jön egy generációváltás is, alapból az új játékok majd bluray lemezre jönnek, de a gép hardvere is változna... de természetesen a régi dvd-s játékok is futnának rajt. :U

(#26) Ste válasza dabadab (#22) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy cikkben hasonlították össze többek között a konzolok eladási mutatóit, miután a Hd Dvd hivatalosan is elszállt. Ott említették meg, hogy a Ps3 jó szereplése a formátumháború eldőlésének, a BR lejátszó meglétének köszönhető (előző hónapokban nem szerepelt ennyire fényesen)

True Success is Blonde

(#27) dabadab válasza bwoay (#24) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"viszont én is úgy tudom, hogy a PS3 az egyik legjobb BD player"

Tudomasom szerinte az az egyetlen player, ami teljesen implementalja a profile 2.0-t.

(#28) hdcsaba87

hdcsaba87
(fanatikus tag)

Szerintem már várható volt ez a lépés!!!!

(#29) bwoay válasza dabadab (#27) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

igen, én is emiatt írtam, de csak nem az egyetlen,
mivel gondolom azóta a Sony legyártott még pár lejátszót,
azok sem tudnák...? kétlem.

[ Szeretkezve ]

(#30) Ste válasza bwoay (#29) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a legnagyobb probléma, hogy állítólag visszafelé nem kompatibilisek a másolásvédelemmel meg még valamivel - sajna annyira nem vagyok otthon a témában.
vagyis az új tartalmú lemezeket nem biztos, hogy viszik az első generációs lejátszók
az FW frissítés lehetősége miatt pedig a legjobb alternatíva a Ps3

True Success is Blonde

(#31) dezz válasza Cathfaern (#11) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Kicsit hülyén alakult a dolog: a Ps3-nak ott a nagy háttértároló kapacitása, ami lehetővé tenné, hogy hatalmas méretű textúrákat alkalmazzanak. Azonban kicsi a VGA memje, ami ennek gátat szab. X360-nál meg pont fordítva: memória lenne bőven, ellenben megfelelő háttértároló nincs hozzá..."

Ezt felejtsük el. Az RSX (PS3 GPU) ugyanúgy nagy sávszéllel hozzáfér a xdr ramhoz, mint a vramhoz, így oda is lehet tenni textúrákat, stb.

(#32) pabadam

pabadam
(fanatikus tag)

A PS3 jelenleg a legjobb, legolcsóbb és firmware-ekkel legjobban megtámogatott Blu-Ray lejátszó. Tudja a 24p-t is.

"...I'll never stop looking..."

(#33) desolator válasza marcias (#25) üzenetére

desolator
(fanatikus tag)

Nem valószínű, hogy a microsoft csak úgy el fog dobi kb 18 milla vevőt akiknek sima dvd-s x-ük van, csak azért hogy BD-n adjanak ki egy játékot...

Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...

(#34) dabadab válasza bwoay (#29) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Blu-ray nemileg felkeszen kerult ki a tomegekhez, van belole 1.0, 1.1 meg 2.0 verzio is (ez utobbi van kb egyszinten a HD-DVD lejatszok tudasaval) es a Wikipedia szerint a PS3 egy marcius 24-i firmware update-tel lett elsokent 2.0 kompatibilis - vagyis osszesen hat hete van egyaltalan 2.0 lejatszo.

(#35) Kraptor válasza dabadab (#34) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

Ez igaz és aszem a PS3 az egyetlen olay BR lejátszó amit lehet frissíteni.

(#36) marcias válasza desolator (#33) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Előbb utóbb a váltás úgyis bekövetkezik, de ha nyújt cserébe vmi újat, akkor nem vesznek el a vevők. :)

(#37) arty válasza Kraptor (#35) üzenetére

arty
(senior tag)

ez igy nem igaz :) elméletben minden lejátszo frissithető, de az évenkénti modellfrissitések miatt ezt a gyártok nem használják ki - vegyél újat! :( ... a ps3 viszont fixen itt lesz 3-4 év mulva is, ezért arra tuti lesz frissités.

a ps3 valoban a legjobb lejátszo blurayhez, de csak mert az összes másik elérhető egy kalap szar, drágán - nincs verseny, mivel nincsenek kinai gyártók (nem kapnak licenszet)

(#38) dezz válasza desolator (#33) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az felmerült már bennetek, hogy a 360-as játékok kijöhetnek DVD-n is és BD-n is? (Persze csak ha több DVD-re fér el, akkor érdemes.)

(#34) dabadab: "meg 2.0 verzio is (ez utobbi van kb egyszinten a HD-DVD lejatszok tudasaval)"

Ez így nem igaz. A BD-nek jóval rugalmasabb az interaktív rendszere: BD-Java vs. HDi, ami egy jóval egyszerűbb script nyelv.

A Profile 1.1 újdonsága a Picture-in-Picture mód támogatásának kötelezővé tétele, illetve 256 MB háttértár, a 2.0-é meg az internet-hozzáférés, és 1 GB háttértár. Csupa olyan dolog, ami nélkül meg sem lehet már nézni egy filmet... ;)

(#37) arty: Az LG-BH100 és a Samsung BD-UP5000 is frissíthető.

"de csak mert az összes másik elérhető egy kalap szar, drágán"

Te miről beszélsz?

"nincs verseny, mivel nincsenek kinai gyártók (nem kapnak licenszet)"

A Sony, a Samsung, az LG, a Sharp, a Pioneer, és talán még 1-2 nagy gyártó azért egymásra licitálgatnak. Meg ugye a kínai gyártók a minőségükről híresek...
Egyébként állítólag jövő évtől azok is kapnak licencet.

[ Szerkesztve ]

(#39) Jiced

Jiced
(lelkes újonc)

Ezek szerint mégsem lesz BR Xbox360-ra:
Microsoft Officially Denies Latest Xbox 360 Blu-Ray Reports

"Kéne egy Hate (utálom) Facebook gomb is, esetleg olyan lehetőség, hogy Bejelölöm ellenségnek."

(#40) pabadam

pabadam
(fanatikus tag)

Lesznek itt nemsokára 24p képes BD2.0 asztali lejátszók is, csak azt nem tudom, hogy ki fogja őket megvenni, mert horror áruk lesz.

"...I'll never stop looking..."

(#41) bwoay válasza dabadab (#34) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

woww! így derül ki, hogy sosem nézek igazán utána,
mik kerültek bele az új fw-be, ha szól, hogy van update,
akkor leszedem, anélkül többnyire nem is enged bejelentkezni PSN-re.
Viszont az, hogy a Sony BD lejátszói nem frissíthetőek...
hát ez valami elképesztő dolog a számomra,
miután a PS3 azért nem egy mai konstrukció,
arról nem is beszélve, hogy jó esetben az ember
elsősorban nem filmek nézésére veszi... tehát nekem érthetetlen dolog,
miként lehet ez a legjobb BD player, de nem bánom, hogy az :D

Dezz:
de, ez már nagyon régen felmerült, még a legelső pletykák idején,
aztán valahogy felejtésbe merült, pedig ez lenne a legkézenfekvőbb megoldás.
Mondjuk én még mindig azt mondom, hogy kíváncsi leszek,
melyik multiplatform játék lesz az első,
amit nem tudnak majd rázsúfolni egy DL DVD-re.
Csak azáltal, hogy jön a BD-s box, gyakorlatilag megszűnik a kényszer,
hogy el kell férni 9 GB alatt, pedig meglehet,
hogy generációváltásig is kihúzták volna ezzel az adathordozóval.

Jiced:
ugyanez volt a HDMI-vel is, emlékeim szerint azt is hivatalosan cáfolták.

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.