Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Tomaaasz

Tomaaasz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Vajon csak marketing, vagy tényleg jobbak ezek a kártyák? :F

(#2) VaniliásRönk válasza Tomaaasz (#1) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Persze, sokkal jobbak. :DDD Ultra Stupid usereknek kötelező. ;]

#3 venember83: A videókártya tipikusan az az alkatrész, ami 3-4 év után poháralátétnek sem jó, addig meg a sima kondik is gond nélkül bírják.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tudtommal tapasztalatok alapján tuningban hátrányt jelentenek az ilyen kondenzátorok, bár tény, hogy tovább tartanak. Valamit valamiért.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#4) Ricco_hun

Ricco_hun
(senior tag)

"Megújulnak a fojtótekercsek is, az eddigi vasmagos helyett ferritmagos változatok kerülnek majd a grafikus kártyákra..."

Vas=Ferrum(Fe). Valaki homályosítson fel.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#5) Depression válasza VaniliásRönk (#2) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pedig én simán bedölnék neki (a technológiának), persze függ az ártól és a garancia mennyiségétől is.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#6) Chrys_ válasza Ricco_hun (#4) üzenetére

Chrys_
(senior tag)

Ez tényleg furcsán hangzik.

BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

(#7) t-shirt

t-shirt
(PH! kedvence)

És mindezt a sok jót megfejelik egy vezérlés nélküli ventivel (legalábbis a kéteres kanóc nekem ezt jelenti).

[ Szerkesztve ]

(#8) tlac válasza t-shirt (#7) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

2 érrel is lehetne szabályozni, viszont az tényleg nagy hiba, hogy nem szokásuk...

(#9) luw2win válasza Ricco_hun (#4) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Ez alfa-vas
de hogy ténylegesen mi a különbség :U

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#10) venember83 válasza t-shirt (#7) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A harmadik szál csak a fordulatszám kijelzéséhez szükséges, a vezérlés a feszültség változtatásával történik.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#11) akosf válasza Ricco_hun (#4) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha jól tudom a ferritmagos tekercseknél a mag nem acéllemezből készül, hanem porkohászati úton egy bizonyos kristályszerkezetű vasból. A ferrit vasmagoknak kisebb a vesztesége ami nagyobb frekvenciájú jelek esetében különösen előnyös...

szerk.: Általában csak hálózati ( 50Hz-es ) transzformátoroknál találkozni vasmagos tekerccsel, szinte mindenütt ferritmagosokba botlik az ember. Szvsz eddig is ferritmagos tekercseket használtak, csak most jól megmondták. :)

[ Szerkesztve ]

(#12) zsiga667 válasza Ricco_hun (#4) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Ha már tudod hogy hogyan mondják latinul a vasat, biztos tudod azt is hogy a kémiában egy betű is nagy különbséget jelenthet.
[link]

(#13) t-shirt válasza venember83 (#10) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

Ezt tudom, de tapasztalataim alapján a két eres megoldásoknál nem szokott szabályozás lenni. Persze ettől még lehet hogy ez szabályozza.

(#14) D.Orion válasza akosf (#11) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Valahogy így van igen. Ha jól emlékszem, akkor az örvényáramú veszteségek minimalizálása miatt (is) készítik ilyen anyagból a vasmagot a nagyobb villamos gépeknél.

Nekem úgy rémlik, mintha régebb óta jelen lenne az Ultra Durable és a japán kondi is a Gigabyte vga-kon. Mintha 9600GT dobozán is láttam volna ilyen (UD) matricát.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#15) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Érdekes, a 1,5 éves Sapphire kártyámon is ilyen kondik vannak, amúgy az alaplapjuk tetszik, most vettem egyet.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#16) tlac válasza D.Orion (#14) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

gyakorlatilag az ud2 is ugyanezt tudja

(#17) shteer válasza tlac (#16) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem lesz többé cicergő vga? :(

:DDD

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#18) RexpecT válasza t-shirt (#7) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Hát jah, a porszívónk megirigyelte a 4670 ventijének hangját ;] .

Walter White is Bad*ss!!

(#19) tlac válasza shteer (#17) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

dehogynem, azt hiszem az ultra durable-ös giga lapokban is van integrált tücsök :)

O_L_I:

ált. a tekercsek szoktak

[ Szerkesztve ]

(#20) O_L_I válasza shteer (#17) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Miért mi cicereg benne? Erre már olyan régóta kíváncsi vagyok de mindig elfelejetem megkérdezni.

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#21) Vitus válasza shteer (#17) üzenetére

Vitus
(őstag)

Így már az Ati fanok is vehetnek majd Nvidia minőségű kártyákat. (nem a teljesítmény szempontjából) Nekem is volt már 3850 Gigabyte tervezésű és sokkal minőségibb volt mint a referencia. Az Ati 2xxx-3xxx referencia kártyái elég hitványak zizeg, zümmög, röfög, süt. :D

Jobb ma egy túzok, mint holnap!

(#22) Myers

Myers
(senior tag)

Biztos nagyon jó dolog, hogy 2*annyi rezet "pocsékolnak el".

Ha meg tudják oldani a jelenlegi mennyiséggel, akkor minek bele 2* annyi?

Parasztvakítás az egész!

http://www.muszaj.hu/

(#23) Sweet Lou 6

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem a GTS 250 sikerét is megakarják növelni ezzel a kissé marketingszagú technológiával

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#24) newgamer

newgamer
(senior tag)

Ezzel a kapcsolatban egy ehhez értő szakember elmondhatná a véleményét, hogy mennyire van létjogosultsága ennek a technológiának, és tényleg ennyire jó, mint írják?

(#25) shteer válasza O_L_I (#20) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

tekercsek :K jó esetben csak terhelés alatt, halk gép mellett hallani

Vitus: natessék... nem kapott még elég pofont az nV? :DDD

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#26) abridabri

abridabri
(fanatikus tag)

csak azt nem ertem ,miert elony a hosszabb elettartam ? ugyis le van cserelve a kartya max 3even belol altalaban , addig meg mindegyik birja. Vagy csak en vagyok buta ? :U

(#27) shteer válasza tlac (#19) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

akkor ez már lassan fícsör :))

abridabri: de nem dobod ki a 3 éveset, hanem fillérekért eladod - aki meg azzal beéri, örülhet mert nem döglik meg hamar

[ Szerkesztve ]

(#28) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Majd a gyakorlatban ugyis elég hamar kiderül h. ér e az egész valamit.

(L) Atiradeonika (L)

(#29) MMIX válasza O_L_I (#20) üzenetére

MMIX
(őstag)

Miért is ciripel a tekercs? Először is, amikor áram folyik át rajta, akkor mágneses tér keletkezik, ami pedig összerántja a tekercset, és az egymás melett lévő feltekercselt vezetékek össze csattannak, de aztán, ahogy ez megtörtént vége lesz az erőtérnek és újra szétesnek, majd pedig kezdődik az egész előlről és megint összecsattannak. Ez elvileg természetes jelenség, erre még van egy kísérlet is, amikor egy rugóba áramot vezetnek, akkor is ugyan ez történik, a rugó összerándul, majd újra szétmegy stb. Elvileg hosszú távon ez rosszat tehet a tekercsnek, mert a sok ütközéstől a szigetelés lepattogzhat a feltekercselt drótokról, és már nem fog tekercsként működni, hanem összezár. Ezért is van, hogy nem működnek az sokat használt tekercsek. Ha jól emlékszem, akkor valami ilyesmi törtnénik. Írta Suri 2008-01-05 Én csak találtam a neten szerintem hihető.

[ Szerkesztve ]

(#30) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Túlképp mostanában nem sok VGA szokott lerobbanni, úgyhogy nem forradalmi a dolog de azért nem árt ha "jobb"

.::www.megadanceradio.hu::.

(#31) abridabri válasza Devid_81 (#30) üzenetére

abridabri
(fanatikus tag)

szerintem regen se robbantak le :) hany gepben van mai napig TNT , vodoo ,S3 stb kartya... es nem szaradtak ki. jo izag azok nem is melegedtek ugy mint a mai kazanok

(#32) bolvar

bolvar
(fanatikus tag)

elég erős marketing szaga van:D
jó startok akarnak ennek a gts250 vacaknak:D

A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)

(#33) MMIX válasza bolvar (#32) üzenetére

MMIX
(őstag)

Az hogy vacak vagy nem vacak az árától függ. 50 ezerért vacak 20 ezerért főnyeremény.

(#34) Integra válasza venember83 (#3) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

na de mennyi az a tovább?
basszus, még most is az x800-am nyúzom, hány éve már..
és ebben még soha nem voltak ilyen technológiák beépítve mint az újakba. főleg nem ilyen csiribiri történetek.
ahhoz már orbitális idiótának kell lenni, hogy mai hardvert hazavágjon az ember a sok beépített biztonsági fícsőrrel:)

(#35) Puma K válasza shteer (#17) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Ne is mond... GTA IV alatt baromi idegesítő... Mikor elindítom és jön a Rock Star logó akkor kezdi a cicergést. majd menü gyors enter játék indítása cicergés hangja felerősödik majd játékban elhalkul valamelyest aztán az ember a játékra figyel annyira nem feltűnő (mondjuk közben valami GOA, electro, dnb muzsika megy aztán az elnyomja a hangját picit :DDD ) majd jön valami küldi, intro intro alatt megint felerősödik a cicergés... Más játékban hál' istennek nem jön elő ez a cicergés, de ha majd az újonnan kijött játékokban is elő jön akkor hülyét kapok...
Amúgy csak a Gigabyte ATI karik ciceregnek? :U

Ez a 2 rezes idiótaság meg pff... ugyan... meg új tekercsek... bravo :C :(((

[ Szerkesztve ]

Kezd iPon szint lenni...

(#36) Vitus válasza shteer (#25) üzenetére

Vitus
(őstag)

A fekvő ember is akkor áll fel a leggyorsabban ha belerúgnak! :)

(#37) Chaser válasza abridabri (#31) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem is volt akkora teljesítményfelvételük, mint ahogy az akkori őket meghajtó vasaknak sem...sokat számít ám:)

szerk: helyesbítek, áramfelvételük nem volt akkora

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#38) abridabri válasza Chaser (#37) üzenetére

abridabri
(fanatikus tag)

ha most kotekedni akarnek, akkor azt mondanam , hogy a hutesuk se volt olyan eros mint a mai kariknak ;]

(#39) csibor

csibor
(őstag)

Akkor nekem már a jővő kártyája van :) Kár az ilyen marketingért :(

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#40) Vitus válasza csibor (#39) üzenetére

Vitus
(őstag)

Igen de ebbe még csak 1 evőkanál réz van. :DD

(#41) Egzee válasza tlac (#19) üzenetére

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

"dehogynem, azt hiszem az ultra durable-ös giga lapokban is van integrált tücsök"

Rosszul hiszed... :U Ultra Durrable 2-es alaplapom van, kussol... Nekem a 4850-ek is kussolnak... Egyszer hallottam ciripelést de megszűnt... Én bízom a gigabyte-ban, az más kérdés, hogy a hűtés a nem csűcs lapoknál a mosfetek környékén elégtelen... Volt egy 570-es Nv lapom Giga, ott a mosfetek alatt az alaplap hátoldalán kékből átváltott barnába a lap színe... Én viszont szeretem az UD lapokat, mert ilyen kínozható lapom még nem volt sose... Ütötte már meg szikra meg kapott már pár áramszünetet is, de ez kibírta...

(#42) tlac válasza Egzee (#41) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

volt ud2-es p35 ds4-em, és a blend egyes fázisainál ciripelt

az más kérdés, hogy a hűtés a nem csűcs lapoknál a mosfetek környékén elégtelen..

pont ez a lényeg, hogy az ud2-esen (és ud3-ason) lévő fetek sokkal kevesebb hőt termelnek, simán meg vannak borda nélkül is

meg kapott már pár áramszünetet is, de ez kibírta...

csúnya lenne, ha nem bírná az áramszüneteket...

[ Szerkesztve ]

(#43) Lewzke válasza Puma K (#35) üzenetére

Lewzke
(senior tag)

Azt vettem észre , hogy nagyon magas fps-nél hallszik a cicergés , ilyen például a Crysis menüje . De ez abszolút normális jelenség ja és a tekercs élettartama jóval nagyobb mint egy elektrolit kondenzátoré. Idővel tényleg leválhat a lakkréteg , így összeérhetnek a menetek és ezáltal csökken az induktívitása.

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/mxclcd

(#44) P00By válasza Integra (#34) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Igen. Szvsz a usert nem érdekli, hogy az a kártya 8 évig vagy 12 évig lesz működőképes :U
Azért kíváncsian várom ezeket a vgakat :B

(#45) zed1983

zed1983
(őstag)

Kíváncsi leszek, hogy gyakorlatban mennyi lesz ebből igaz...

(#46) Antibazsi válasza zed1983 (#45) üzenetére

Antibazsi
(fanatikus tag)

2 uncia réz a nyákon??? nekem tűnik csak kicsit soknak? ha sok pénzem lenne beolvasztanék egy ilyen kártyát és megnézném azt a 2 unciát (~60ml)

(bocs zed1983,nem válasz akart lenni)

[ Szerkesztve ]

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#47) HERR Z válasza Antibazsi (#46) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vicces lenne ha folyna a vga
az uncia az tömeg, és....~60g réz...valahogy csakráfér

[ Szerkesztve ]

(#48) Antibazsi válasza HERR Z (#47) üzenetére

Antibazsi
(fanatikus tag)

Az angol uncia tömeg,valóban,de nekem az US ugrott be elsőnek,az térfogat. ugy már valóban nem lenne olyan sok.ettől függetlenül mérhetnék térfogatban is,bár a nyák készítésének pontos eljárását nem ismerem,szvsz folyékony halmazállapotú fémmel dolgoznak,mivel gőzölik a rezet az alaplemezre.

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#49) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mindenki az élettartamra fókuszál, nekem a cikkben inkább a jobb tuningolhatóság volt hírértékű.

(#50) venember83 válasza tome.jr (#49) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tegyük fel, hogy a plusz unciányi réztől jobban tuningolható lesz. De attól még szilárd elektrolites kondenzátorokat aggattak rá, amiknél lényegesen jobb teljesítményt nyújtanak a minőségi, folyékony elektrolites kondenzátor. Akkor hol is vagyunk?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.