A 340-et megértem, de a 330? Az most megint minek? Raktársöprés? Vagy a vásárlókat most még jobban össze lehet ezzel zavarni?
"I see the diamonds, but you only see the rock"
A 340-et megértem, de a 330? Az most megint minek? Raktársöprés? Vagy a vásárlókat most még jobban össze lehet ezzel zavarni?
(#2) Mr.Csizmás
tisztességes iparosmunkának tűnik, de a jelölések zavarosak nekem 
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957
Nem zavaros az, csak annyi a probléma, hogy a relatív új szériába beékeltek a 'csúcs' környékére egy G92-es kártyát. Ez nem igazán passzol bele a képbe, de mivel a számozás új, gondolom vinni fogják.
Szép szép...De a fermiről meg már 2 hónapja semmi hír. 
Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D
lelki szemeim előtt látom a sparkle variációját a 330-as témára: 128bit+ddr2+2gb ram 
ezzel aztán jól bekavartak tényleg... nevetséges
(úgy néz ki, nagytakarítanak ezerrel)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
na jah
legalább tudnám mikor jön
sok értelmét nem látom ennyi "gyenge" vga nak

Csak sikerult osszehozni a szokasos atverest, pedig mar kezdtem azt gondolni azert nevezik 400 sorozatnak a majdani DX11 kartyakat, hogy atlathatobb legyen a kinalat.
A DX10 kartyak 200-as sorozat, a DX10.1 kartyak a 300 sorozat, a DX11 kartyak meg majd a 400-as sorozat tagjai lennenek akkor letisztult volna vegre a kep, de maradtak a szokasos atveresnel.
![;]](/dl/s/v1.gif)
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Egyetértek!
"Jópofa" dolog látni, hogy időről időre hogy csúszik egyre alacsonyabb teljesítményosztályba a G92-es chip, illetve a rá épülő termékek... (Felső --> felső-közép --> közép. Vajon az alsó közepet megéli?)
Rocket: 
[ Szerkesztve ]

Igen, ez szomorú, de a legszomorúbb, hogy az ég világon semennyire sem jelez vissza nekik a piac, hogy ebből NEM KÉRÜNK! Ugyanúgy veszik az átnevezett termékeiket, mint az újat, nem csökkennek az eladások...ki nem tenné ezt a helyükben, ha ő lenne a részvényes, hogy nulla K+F költséggel toljuk a piacra a termékeket? A piacnak kellene végre büntetni az NV-t, amíg ezt nem teszik, ezt fogják csinálni, mert már jópár átnevezésen túl vannak következmények nélkül. Úgy látszik, nem csak a magyar a birka nép, de a PC piac vásárlóinak zöme is ...
az a baj, hogy aki nem követi a fejlesztéseket, az nem tudhatja igazából, hogy érdemi fejlesztés nincs a típusszám növekedése mögött és könnyen bedőlhet... elég, ha pár hónap vagy 1-2 év kiesik és már el is vesz az ember a számok között... naivan meg azt gondolhatja bárki, hogy volt pl a gtx260, most meg van mondjuk egy gt330 és ez újabb széria, ergo: jobb/gyorsabb... holott ez nem így van 
visszasírom a régi számozást én is... ott 1-1 szérián belül a típusszámok rendesen mutatták, hogy melyik a felső/közép/alsó kategória és lehetett arra építeni, hogy pl. az újabb széria középkategóriás kártyája hozza az előző széria felsőkategóriásának teljesítményét... ez már rég nem így megy sajnos 
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Maximálisan egyetértek...
"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

Ha mar G92, akkor miert nem lehet az is 40nm?
Nyilvan nem kis munka egy ilyen megvalositasa.
Alig enne valamit es meg mindig jo teljesitmennyel birna.
.::www.megadanceradio.hu::.
Na azt már nem. Az ATi ellenfél nélkül maradna és akkor nemhogy csökkenne az ár hanem inkább áremelésekre lehet majd számítani.
Szomorú kimondanom de álljon végre talpra a desktop VGA piacon az nV
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5
Ha anno a G92-t váltó GT214 leállításánál nekikezdenek a 40 nm-es G92-nek, akkor kb. idén őszre, de inkább télre el is készülne. Gondolom ebből már látszik, hogy miért nincs ilyen irányú fejlesztés. 
Most az NV termékeiben ott van az űr, amit a 40 nm-es GT 214 és a GT212 fejlesztésének leállítása eredményezett. Ezért nyúlnak a G92-höz, mert az utód nem készül el sosem. Nyilván 2009-es stratégia szerint már novemberben megjelent volna a GF100 és most tavasszal a csonkított középkategóriás verzió bevezetésén munkálkodnának. Mivel a GT212 és a GT214 is év végére, vagy idén januárra készült volna el (az eredetileg tervezett 2009 tavaszhoz képest), így nem volt értelme folytatni a fejlesztést. Ezután mind tudjuk mi történt. Az NV-nek nem volt "pipe cleaner" chipje a 40 nm-re, így a GF100-at gyakorlatilag tapasztalatok nélkül kell összerakni. Ez több hónapos csúszásnál tart jelenleg. Nyilván ez kihatással van a GF100 utáni termékekre is, hiszen felesleges egy újabb esetlegesen rossz struktúrájú lapka tape-out-ja. A kisebb 40 nm-es lapkák már túl vannak egy frissített revízión, így azok gyakorlatilag ellátták "pipe cleaner" szerepet. A probléma annyi, hogy a GF100-nak nyáron volt a tape-out-ja, így azon már nem igazán lehetett segíteni az év végéig gyűjtött tapasztalatokkal.
Persze be lehet venni ide a TSMC bénázást, a GF100 nagy méretét, ami szintén nincs előnyére a fejlesztéseknek. Nyilván a bérgyártót majd ledorgálja az NV, de alapvetően kisebb lapkaméret mellett előrébb tartanának. Persze az NV véleményét jól tudjuk az AMD féle Sweet Spot stratégiáról, ők azt nem tartják életképesnek, továbbra is a méretes chipben hisznek.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Hanyadik neve is ez a 8800GT-nek, a 4. vagy 5.-ik már?
Szánalom, hagyhatnák már szegény chipet békében nyugodni.

Csak a harmadik, a G92-es gpu viszont már a negyedik generációs nevét
tapossa. 

Most gonosz leszek, de az nVidianak mar boven mindegy volna az is ilyen szempontbol...lassan ugy erzem magam mintha a 4-es Metrorol beszelnenk amikor jon egy nVidia hir 
Arrol is regota tudunk, de hogy mikor lehet majd hasznalni...
Csak nehogy atnevezzek a 3-ast 4-esre 
.::www.megadanceradio.hu::.
Fermiről van valami hír?
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5
Nemtudom a G92 grafikus processzorban mi az újdonság
, talán az új neve, ám de legyen. Az OEM piacra ezek pont jók.

[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
Ilyenkor azért ezt jó olvasni, tudva hogy jól választottam, és a kis misike jól végzi a dolgát a gépemben... 
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account /// http://logout.hu/bejegyzes/csz_2/filmzenek/hsz_1-200.html Filmzenék by csƵ - írjatok ti is!

Kerlek definiald mar nekem, egyszeru pupaknak, a pipe cleaner fogalmat.
Koszike... 
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
Semmi új ... állítólag a GeForce GTX 480 befut a CeBIT-en. A szállítás is megkezdődik, de a mennyiségről még nem beszélnek. Valószínűleg március közepe fel már feltűnik a boltokban is. Árnál 500-700 dollárig mindent lehet már hallani, szóval mindenki csak találgat.
nbg: Az egy nem hivatalos fogalom. Azt vagy azokat a chipeket hívják pipe cleanernek, amiket a gyártó elsőként vet be egy új generációs gyártástechnológia esetén. A lapkák feladata, hogy tapasztalatot gyűjtsenek a mérnökök a gyártósorokhoz szükséges struktúráról, és ennek megfelelően tervezik a következő chipeket. Esetleg, ha a pipe cleaner chipek is fontosak a stratégia szempontjából, akkor áttervezik őket, ha szükséges.
Most az NV-nél a GT218, GT216 és GT215 lapkák voltak a tapasztalat gyűjtésre, csak a csúszások miatt nem tudtak segíteni a GF100-on. Az AMD-nél az RV740 volt az áldozat, az sikeresen elvégezte a feladatát, hiszen a Cypress időben megjelent.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Szerintem Abu az új gyártástechnológiával készülő első GPU-t hívja így, amin kitapasztalják a tervezési és gyártási buktatókat, így megtisztítva az utat a további egyszerűbb és komolyabb termékek előtt.
Szerk: Abu már válaszolt is! 
Abu #24: Nem baj, ha drága, csak érje meg az árát, és lássunk egy nagy debütálást az Nvidiától, én azt kivánom! 
[ Szerkesztve ]
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

G92
Újra szól a régi nóta!
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

Kicsit megmosolyogtatóak ezek az "új" kártyák így első ránézésre. Igen, úgy tűnik még egy újabb átnevezési/átverési lépcső tanúi lehetünk az nVidia részéről most is. 
Tomcat

bele fog kerülni szerintem laptopokba is, lehet hogy még mindig gyártják mert:
---nem lehet megunni--- 
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

Mikor lesz már hir a Fermiről,vagy lehet hogy nemis lesz mert ez a halgatás nagyon gyanús 
"A zenészek nem mennek nyugdíjba, egyszerűen abbahagyják, ha már nincs bennük több zene." /Louis Amstrong/

Kíváncsi vagyok, hogy az asztali szegmensbe mikor fog beszivárogni ez a 75W-os közel 8800GT/9800GT teljesítménnyel bíró kártya. Szvsz. még piaca is lenne, ha picivel 20K alatt adnák. Ebben az árfekvésben már nem sokat nyom a latba a dx11.
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

Biztos azt hiszik ők a Blizzard... Húzzák, tolják a megjelenést, mert "when its done", aztán TYYŰŰŰŰŰŰdenagyot kaszálnak a legjobb chipből a világon.
ok, sarcasm off ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Finally i'll be able to play a Crysis game without making my PC match the specs of the machine where God runs creation.exe on"
GT330 - G92
Feltételezem ez akkor se nem 40nm-es, se nem DX10.1-es.
Jó kis keverék széria lesz ez megint.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
A GT 340 -es kártyán a hűtőbox elhelyezése csak nekem bátja a szememet?
Mintha véletlenül ráesett volna.
Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!
8800GTS, 9800GTX, GTS250, GT330 
Melyik a kakukktojás?
[ Szerkesztve ]
Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

Vannak Green Edition 9800-ak de azok mesze vannak a 20k-tól.
Még a 9600Gt teljesítményét alig-alig elérő GT240 is bőven 20k felett van.
schawo
A 8800GTS-ben a G92 még 65 nm-es volt. 
[ Szerkesztve ]
A 9800GTX-ben is. A 9800GTX+-nál váltottak 55nm-re, ha jól emlékszem. Nem?
(#35) schawo: A GT330, mivel arra referencia felszereltségként rakhatnak DDR2-t is.

Vagy tényleg a 8800GTS, mert annak még volt G80-as verziója is. 
(#39) Duree: A semmittevésnél még mindig jobb, ha átnevezgetnek. Mégha nem is a vásárlók szempontjából.
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

Jól emlékszel. 
Ezért kéne pontosítani, hogy 320, 512, vagy 640-es e,
a szóban forgó 8800GTS.
[ Szerkesztve ]

Az Nvidia ismét bizonyított,hogy nem tud új terméket piacra hozni.A régieket átszámozza,vagyis becsapja az embereket
Nem, most sem lepett meg... 
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════

Miért, nem pont az van, amit írtál is? 
Ezek 10.1-esek, a 200-asok 10-esek, a 400-asok meg 11-esek lesznek.
(#6) fricz19
Elég csak olvasni a híreket, és tudod, hogy mindjárt jön a Cebiten.
(#39) Duree
Ezek tavalyi hírek, csak jól esik gondolom időről időre csámcsogni valamin.
[ Szerkesztve ]
A cikket is olvastad , 330 ? Természetesen a 10.1-re nincs szükség, nemrég a 11 sem volt fontos.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
Maximum degeneráció. Nem több. 
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

Ezt miért kell. Már tényleg követhetetlenek ezek az átnevezések. Őrület. Amúgy meg hol van már a Fermi. 
Alcor OnAir2 FM Transzmitter eladó. http://href.hu/x/gkk4
még 1 hónap... március közepére ígérték a bolti megjelenést
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account /// http://logout.hu/bejegyzes/csz_2/filmzenek/hsz_1-200.html Filmzenék by csƵ - írjatok ti is!
Azért azt a G92-es gpu-val szerelt jószágot én nem nevezném újnak...
Dehát nah.. Mondjuk tényleges pofátlanságnak nevezném, hogy ezt még képesek újként eladni, és lám sikerül. 
Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

Ezek tavaly augusztus-szeptemberi dolgok, semmi újdonság nincs bennük. Akkor lettek átnevezve nem most. A hír önmagában annyi, hogy mostmár javarészt nem csak mobil ezközökbe szerelik őket, hanem asztali gépekbe is.
Téged nem fenyeget a veszély, hogy ilyened lesz, hacsak nem a madaras tecskóba mész majd komplett gépért. Az integrált cucokknál meg azért jobb. Főleg ha a gyártók elengedik a fantáziájukat, és jön a 2 gigás ddr2-es változat.
Nha jah... Jó nem is azért, csak akkor is újként adni a régit, tudom, hogy ez nem újdonság, de akkor is... :\
Adjanak új lapkával szerelt alsó kategóriás kártyákat, annak több értelme lenne.. Akár OEM, akár nem... Szerintem. 
Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

Vannak olyan dolgok, amik sohasem változnak. Ilyenek az nVidia videokártyái is. Szánalom... 
Nagyon kíváncsi leszek a Fermire. Ha nem lesz nagyon jó (amire azért van esély), akkor szerintem lényegében halálra van ítélve. Bár végülis van elég fanboy, akiknek nem számítanak a tények
.
Te is fiam, Bluetooth?