Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha nem lesz drága, akkor faja lesz. De korábbi tapasztalataim nem ezt jósolják. :(

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#2) bacsis

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a kolléga itt mellettem: Mi ez, vízhűtőblokk? :C ;]
Faja kis szerkentyű, bevállalnám én is ha ocsó :R

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#3) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen késői hír, talán túlórázunk? :DDD
Jófajtának néz ki a cucc, de pontosan mi is ez, és mire is jó, azon kívül kinek is kell egy ilyen egyáltalán?

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#4) pacorro válasza Kendek (#3) üzenetére

pacorro
(VIP)

Mi sosem pihenünk. :DDD

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#5) nesa válasza bacsis (#2) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

De ezt nemigen lehet am huzni :U

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#6) EarL 007 válasza nesa (#5) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bacsist ismerve semmi sem lehetetlen. :DDD

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#7) dudika10 válasza nesa (#5) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aminek órajele van, azt bacsis húzni is tudja. ;]

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#8) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 11W fogott meg ebből csak igazán, na meg hogy bacsis erre is ráveti a karmait :DDD

[ Szerkesztve ]

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#9) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Most őszintén. Mire jó egy ilyen gép?

Netezésre? Kapsz olcsóbbat bőven érte. Bár tény, hogy valamivel több a fogyasztása.
Letöltésre? Bővítened kell, mert alapesetben nem jó rá. (arról nem is beszélve, hogy torrentre vannak lényegesen olcsóbb megoldások.

A proci meg nagyon gyenge benne. Egyetlen pozitívum, hogy hangtalan.

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#10) bartucc válasza juliabrilke (#9) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Letöltésre látom értelmét, bár nem fogyaszt sokkal többet egy downgrade p3 sem....

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#11) VaniliásRönk válasza bacsis (#2) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

VIA, nem lesz olcsó, de legalább lassú. :D Bár itt legalább nem hátrány. :)

Szerk.: Srácok, ez a cucc gyk. semmilyen számítást nem végez, ha képet ad akkor már jó.
"így a rendszer bátran ajánlható a szerveroldali számítást alkalmazó környezetbe"

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#12) ronson válasza VaniliásRönk (#11) üzenetére

ronson
(senior tag)

Én egy kis cégnél dolgozok, ahol mi a vállalatirányítási rendszer-t, távoli asztal kapcsolattal használjuk. (Van egy bika duál xenon-os szerverünk.).

Szerintem ez pont ilyenre van kitalálva.

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#13) bsh válasza Kendek (#3) üzenetére

bsh
(senior tag)

hát bazze ezen kész vagyok. halváény lila fingod sincs (és nem csak neked...), mi egy vékony kliens, de azért "jófajtának néz ki"? :W :W :W

(#14) Kendek válasza bsh (#13) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát a kategóriájában persze, jókat írtak róla. Csak arról nem volt szó, hogy mégis pontosan hova kell egy ilyen, kinek, és mire.
De megtaláltam akkor tessék; "A vékony kliens (angol terminológiával: thin client) egy minimális eszközökkel rendelkező kliens. Ez a kliens típus a szükséges erőforrásokat is a távoli (host) gépen veszi igénybe. Egy vékony kliens feladata többnyire kimerül az alkalmazás szerver által küldött adatok grafikus megjelenítésében; a tényleges, nagy mennyiségű adat mozgatását, kezelését igénylő feladatot az alkalmazás szerver végzi el."
Most már tudom. :DDD

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#15) juliabrilke válasza bartucc (#10) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Meg amennyivel többet kiadsz egy ilyenért (plusz veszel hozzá még egy USB-s winchestert, mert flash kártyára nem nagyon lehetne sokat menteni), abból már jó pár év áramszámla lenne. :U

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#16) fekeandras

fekeandras
(őstag)

Hmm... not bad, not bad.

(#17) Szakbarbár válasza bartucc (#10) üzenetére

Szakbarbár
(lelkes újonc)

Én ezzel a konfiggal próbáltam:
Abit VH6-II alaplap
P3 733 MHz 1,7 V helyett 1,3 V
256 MB Sd ram
Ati mach 64 PCI VGA
cd rom + DSL linux
adattárolás 16 GB-os pendrive
Megmértem, és 45 W-os volt a fogyasztása. Biztos lehetett volna lejjebb szorítani, de nem szórakoztam vele. Most egy Via Epia gép van beállítva, 500 MHz-es proci, 20 GB HDD, 512 Ram, 20-25 W max fogyasztás.

(#18) Latency válasza juliabrilke (#15) üzenetére

Latency
(senior tag)

Ez nem, hogy torrentező gépnek, de még csak nem is otthonra való (mint ahogy írták is).

(#19) flimo válasza juliabrilke (#9) üzenetére

flimo
(őstag)

Önmagában semmire. De ahova veszik ott lesz két teremmel odébb két procis i7 szerver 128 giga rammal :))

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#20) k3l3r0n válasza EarL 007 (#6) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

pl windows7-et tuti rátelepítené valahogy... :)

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#21) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy mire jó egy ilyen? :F

Hát pl. nekem a munkahelyemre jó lenne, és még a többi 20 kollégámnak. Van egy 4 magos Xenon szerverünk, ultragyors vinyókkal, meg mit tudom én milyen paraméterekkel, ahhoz éppen elég lenne hogy rákapcsolódjon ez kis VIA platform. Nem keveset nyer egy évben a villanyszámlán egy nagyobb cég, vállalat, Polgármesteri Hivatal, stb..., egy ilyen rendszer kiépítésével.

Sajnos melóhelyemen ilyen össze vissza konfigok vannak beállítva. A P3-tól a Pentium Dual Core-os rendszertől minden. Nem lenne hülyeség lecserélni az összeset ilyenre.

Sőt iskolákba számtek termekbe is el tudom képzelni ezeket a rendszereket. Ott is sokszor 30-40 gép is be van kapcsolva egész nap, nem beszélve arról, hogy legalább valóban a tanulással foglalkoznának a diákok, nem pedig játszanának rajta. Ismerek olyan sulit, ahol 2 magos rendszereken oktatják a diákokat, amikben 2600XT, meg hasonló teljesítményű VGA van. Nah, ez egy hülyeség. :K

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#22) CsíkosMókus válasza nesa (#5) üzenetére

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

Majd köt rá madzagot, és húzza úgy, ha máshogy nem megy.

(#23) CsíkosMókus válasza tzsolesz (#21) üzenetére

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

Bizony, szenvedjenek a való élettől teljesen különböző 486-os gépeken 3.11-et tanulva, az az igazi!

(#24) Ste válasza ronson (#12) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem is szerver oldali kliensként jutott eszembe. Olyasmi is eszmbe jutott mint az Amd Geode, beágyazott rendszeres használata (bár lehet a kettő alkalmazási területe egy és ugyanaz)

True Success is Blonde

(#25) tzsolesz válasza CsíkosMókus (#23) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az órákon nem játszani kell. Én főleg általános iskolákra, és középiskolákra gondoltam ám.

A cikkben szereplő gép meg szerintem messze van a 486-tól, de mindegy.... :(

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#26) Atis707 válasza tzsolesz (#21) üzenetére

Atis707
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"Ismerek olyan sulit, ahol 2 magos rendszereken oktatják a diákokat, amikben 2600XT, meg hasonló teljesítményű VGA van. Nah, ez egy hülyeség"

Talán cad-cam-hez jól jön, bár nem tudom milyen gépigénye van. :F Minden esetre a dual core proci nem árthat...

Csíkosmókus: Hol oktatnak 3.11-et?

(#27) CsíkosMókus válasza Atis707 (#26) üzenetére

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

Nekem még az volt általánosban.
Nem tudom, azóta mi megy általánosban.

(#28) Atis707 válasza CsíkosMókus (#27) üzenetére

Atis707
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

hááát :D Régi sulimban 6.-7.-ben P II (Pentium, khm nem phenom ;] ) meg 1 db. p3 amin XP futott, a többin mind 98 volt :( 8.-ban már 2000-res cerka meg mx400 :DDD , persze XP-vel már hálsten....

Off vége

(#30) CsíkosMókus válasza Atis707 (#28) üzenetére

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

akkor az valami gazdag településen volt?

ide a csóró mucsára nem jut ilyesmi. persze a purdéknak minek? annak a 3-4 értelmes gyereknek/osztály meg úgyis volt akkor is már otthon.

[ Szerkesztve ]

(#31) duni84 válasza CsíkosMókus (#27) üzenetére

duni84
(kvázi-tag)

akárhogy is nézzök, tzsolesznek igaza van, sulikba, hivatalokba ilyenek kellenének, nem az észnélküli összevisszaság. tanulni ezen is bőven lehet, dolgozni is --> ha van mögötte egy erősebb szerver.

a világ amúgy is a centralizálás felé halad, tehát majd cirka 10-15 év múlva nem az lesz, hogy otthon egy erős gép, ami fogyaszt álltában vagy 2 kilowattot, hanem ilyen "gyengébbek", amik hálón keresztül rácsatlakoznak valamelyik mamutvállalat mainframe-jére, aztán ugyanazt nyújtják a dolgozónak/tanulónak/ne adj isten játékosnak, mintha ott fűtene a lába mellett egy atomreaktor.

ha lenne ilyenből olcsó, én is beruháznék egyre ( habár tippem szerint még mindig sokkal olcsóbb venni egy netbook-ot ebayről és kibírni a villanyszámlánál azt az egetverő különbséget, h 4-8 wattal többet fogyaszt )

( mellesleg ezen a konfigon elfutna boldogan egy "modern" os )

http://renidani.blogspot.com/

(#32) CsíkosMókus válasza duni84 (#31) üzenetére

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

gyűlölöm a centralizálást, és az a véleményem, hogy már most is túlzottan központosítva van minden.
gondolj az internetszolgáltatókra. minden, amit nézel, átfut rajtuk. az adataidat felírja mindenki mindenhová. mi kéne még, hogy a tartalom is nálunk fusson? na ne. :)
egy vállalatnál belső hálón elhiszem hogy ez lesz, de egyébként nem tartom kivitelezhetőnek.

(#33) Male válasza debug (#29) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szintén XT-k voltak középsuliban az első évben még... ás akkor is az osztály 90%-a játszott rajta... aztán megvolt a nagy fejlesztés 386-ra, azon már ment a Wolfenstein 3D... sőt a Doom 1 is ha összenyomtad az "ablakot".

Szóval ez nem érv a gyenge gép mellett.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#34) bambano válasza CsíkosMókus (#32) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem akarok flamelni, de hogy oldanád meg, hogy amit nézel, ne menjen át az internet szolgáltatódon? :)

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#35) dying_star válasza bambano (#34) üzenetére

dying_star
(őstag)
LOGOUT blog

Saját gerinchálót csinálna, meg önálló CsíkosMókus-osztályú műholdfottát építene ki, amiken minden internetről szedett adat átcikázna, hogy a gonosz, magánlevelezésre és Counter Strike multicsomagokra szomjazó multik elveszítsék a nyomát, és soha ne tudják meg hogy épp mit játszik az atomreaktorán.

Cikkhez: Szerintem itt fontos tényező lesz az ár. Ha csak hosszú évek alatt sikerülne behozni a spórolt áramon a gépek árát, mire azok eleavulnak, akkor nagyjából semmi értelme. Viszont én kedvelem a VIA-t, szimpatikus a videogyorsítás is, meg a némaság, tehát nekem tetszik a kis gépezet. :)

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/sansphoto - http://www.flickr.com/photos/sansphoto/

(#36) Kopi31415 válasza Atis707 (#26) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

CAD-hez jelen állás szerint értelmetlen a dual core, tudtommal egyetlen high end CAD szoftver sem használja ki.

Egyébkénjt mi a baj egy98-cal? Képezzünk olyanokat, akik csakis az xp-t, vistát ismerik, az internet nekik egy nagy e betű, ha megváltoztatod a prezentációban a dia hátterét már eldobja az egeret, hogy ő ehhez nem ért? avagy képezzünk OS függyetlen tudással bíró embereket, akik programoktól függetlenül hasonló szoftvereknél pillanatok alatt képesek megtalálni azt, ami nekik kell belőle?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#37) whiz válasza juliabrilke (#9) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Most elképzeltem, hogy a hírek közt megjelenik egy olyan terminál, ami tök buta (se ram, se proci, se semmi). Arra mit mondanál? Szemmel láthatóan fogalma nincs itt egyeseknek mi is ez a cucc... :U

Btw nem lenne rossz egy olyan cikk, ami bemutatja egy kicsit a témát. :K

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#38) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Szep kis gep.
Jo lenne ha az Atom-os piacon megjelenne, mint ujabb alternativa es ezzel egy kis arversenyt generalna.

(#39) negyedes

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Elsore azt hittem, hogy egy lankocka :D .

powerd by mango, no more droid

(#40) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

nagy cuki egy serverterembe a sok virtuális gép mellé jól jön egy ilyen "semmit nem fogyasztó picúrka

(#41) bambano válasza dying_star (#35) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem csak az áramon, a menedzselési költségeket lehet igazán nagyot takarékoskodni. Merthogy ennek nincs olyanja.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#42) Jégkokó

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát nem sok értelmét látom ennek, akkor már inkább vmi low end p3 as gép vagy egy atom procis gép.A via meg sose tartozott a legjobb procikat gyártók sorába.

A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#43) dying_star válasza bambano (#41) üzenetére

dying_star
(őstag)
LOGOUT blog

Ez is igaz. :K

(#44) bambano válasza Jégkokó (#42) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hány ilyen kaliberű via-s procis géped van? Mennyivel egyszerűbb egy vállalatnak lowend p3-akat kajtatni a piacon garancia és szervizháttér nélkül, mint megvenni egy ilyet és használni?

(#45) Jégkokó válasza bambano (#44) üzenetére

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csupám annyi, hogy elég sok rossszat hallotam a via procikról.Amugy meg az atom processzorok nme hiszem, hogy ne lennének jobb alternatívák.Amugy meg egy átlagos P3 as proci is képes évekig működni.Nekem a 2001 ben kapott gépbe lévő proci a mai napig meg van és tökéletesen üzemel.Nem hiszem, hogy egy alaplapi hang ,videó, hálókártyás géppel akkora probléma lenne

A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#46) bambano válasza Jégkokó (#45) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát ez a különbség, hogy te sok rosszat hallottál róla, nekem meg van atomos umpc-m is meg via-s mini itx-es gépem meg via-s umpcm is.

Azt kellene belátni, hogy egy vállalat nem fog olyan eszközt tartani, amihez nem tud se cserealkatrészt, se javítást, se semmit szerezni még akkor sem, ha ez otthoni felhasználásra egyébként elmegy.

[ Szerkesztve ]

(#47) dying_star válasza Jégkokó (#45) üzenetére

dying_star
(őstag)
LOGOUT blog

Nézd, a VIA egy relatíve kicsi cég. Csak nem gyárt szart, ha még létezik.
Kis teljesítmény, kis fogyasztás. Én csak reménykedni tudok, hogy felnőnek a nagyok mellé. Mert ahhoz képest hogy arányaiban mennyit költhetnek fejlesztésre mondjuk egy Intelhez képest, nagyon jók.

(#48) radírfej válasza Jégkokó (#45) üzenetére

radírfej
(senior tag)

nem is a processzorokkal szokott a gond lenni, hanem az alaplapokkal és a tápegységekkel.

sajnos azok hamarabb döglenek, és a javítattásuk eléggé bonyolult, legalábbis pár tíz géptől felfelé, vállalati szinten. általában nincs gond, csak mondjuk ötven gépenként kettő évente, ami sokkal roszabb arány, mint bármely újonan legyártott alkatrésznél.

én dolgoztam olyan helyen, ahol ezzel kísérleteztek, hogy akkor bizonyos feladatokra régi P3-ak. nem vált be, mert sok volt a macera, pedig igyekeztünk használt delleket és hp-ket rendszerbe állítani.

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#49) lb

lb
(lelkes újonc)

én arra kérnék valakit hogy világosítson fel mire lehet egy ilyen gépet használni, illetve akkor ez most nem végfelhasználóknak meg?
500mhz sok helyen nem elég egy komolyabb weboldal megjelenítéséhez...

(#50) Fercsa válasza lb (#49) üzenetére

Fercsa
(senior tag)

terminal kliensnek vagy egyszeru webes bongeszesre.

[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]

(#51) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezeket a vékony klienseket önállóan is lehet használni?
Vagy mindenképp kell hozzá egy szerver is?

[ Szerkesztve ]

(#52) Male válasza akosf (#51) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel ebben van minden, így lehet használni... bár elég korlátozott, főleg prociban és tárhelyben.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#53) digimokus válasza bambano (#41) üzenetére

digimokus
(kvázi-tag)

Idézet a cikkből:
"A VIA CoolStream architektúrára épülő Eden ULV processzor 500 MHz-es órajelen üzemel, és teljes terhelés mellett maximum 1 wattot fogyaszt, de terheléstől mentes időszakokban beéri 0,1 wattal is."

Tehát szerinted a processzor szimplán a feldolgozáson megspórol 90%-ot és nyoma sincs energia-menedzsmentnek... egy P3-mas rendszerben közel nem láttam ilyen különbségeket terhelt és terheletlen állapot között, de Te nyilván jobban tudod... :U Ezek szerint procihoz készített CX700-as lapkakészlet power management-je neked semmi, bár ehhez képest láthatóan jól működik egy olyan procinál, amit még 90nm-en gyártanak :U :K.

http://digimokus.uw.hu

(#54) Depression válasza debug (#29) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Régi szép idők...

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#55) bambano válasza digimokus (#53) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Eh. Nem a proci energiamenedzsmentjét értettem menedzselési költségeken, hanem azt, amikor Gizikének baja van a gépén található szoftverekkel, hangosan sikít, mire megjelenik a rendszergazda és újratelepítéssel visszaállítja, mintegy antigizikésíti a rendszeren a beállításokat.

Ezen csak terminálkliens fut, nincs rajta teljes oprendszer, szoftverek, stb. Központi terminálszerveren menedzselnek minden programot, ehhez nem kell nyúlni. Ennek az eszköznek a menedzsment igénye nulla. Az igaz, hogy a hsz-ből nem derül ki, melyik menedzsmentre gondoltam. Nagyvállalati környezetről volt szó, és ott fontos, hogy mennyi élőerő kell az üzemeltetéshez.

(#56) digimokus válasza bambano (#55) üzenetére

digimokus
(kvázi-tag)

Nos, akkor mindkettőnknek igaza van :R

(#57) nyunyu válasza k3l3r0n (#20) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

pl windows7-et tuti rátelepítené valahogy... :)

Beleoszulne, mivel az 500MHz-s C7/Eden, nevezzuk barminek, siman alulmulja a feleakkora orajelu celeronokat.

Azoknal meg a multkor hekkelt K6-2 is gyorsabb :))

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#58) nyunyu válasza twollah (#38) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Jo lenne ha az Atom-os piacon megjelenne, mint ujabb alternativa es ezzel egy kis arversenyt generalna.

Atom jelent meg az o piacukon, es eleg sulyosan feltorolte veluk a padlot :DDD

Viaval az a baj, hogy dragan gyart elavult cuccokat, lassan 10 eve keptelenek egy utokepes procit kihozni jo aron. (*)
(2000-ben vasaroltak fel ket nem tul sikeres Pentium klongyartot (Cyrix, Centaur) ezek fejlesztesein alapult a 2001-ben megjelent Via C3,
Mostani C7 meg gyakorlatilag ugyanez, csak uj buszrendszert kellett alarakniuk, mivel idokozben lejart a Socket370-re meg a Pentium altal hasznalt buszra meg a Cyrix altal vett licensz, meg megtoldottak a korosodo procit egy hardveres titkositoval.)

*: Elvileg ott van lassan 1 eve a Nano, de tegye fel a kezet, aki mar latott Nanora epulo netbookot/alaplapot/ipariPC-t/barmit, ami nem csak sajto bejelentes volt, hanem ott ketyegett az orra elott...

[ Szerkesztve ]

(#59) nyunyu válasza digimokus (#53) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Ezek szerint procihoz készített CX700-as lapkakészlet

Acsi, ebben a cuccban mar az eggyel ujabb VX800 van.

Bar, ha az is akkora "ugras" a CX700-hoz kepest, mint a CX700 volt a C3-asok ala rakott utolsohoz kepest, akkor lassan Windows-t se lehet ra telepiteni, olyan bugos. :))

CX700-on olyan egzotikus oprendszerek NEM futnak, mint DOS, Linux :DDD

Illetve nem volt vicces, tavaly potom egy honapot szoptam a hogyan hekkeljunk mukodo DOS-t a CX700+Eden 1GHz ipariPC-re kerdessel, vegul a megoldas az lett, hogy inkabb az i852GM+P4-M 1GHz-t hasznaljuk, ami 100$-ral tobbe kerul, meg 3x annyit zabal, de legalabb mukodik...

[ Szerkesztve ]

(#60) digimokus válasza nyunyu (#58) üzenetére

digimokus
(kvázi-tag)

Mi egy időben tesztelgettük a 900MHz-es VIA Epia procikat és a 667-es Celeronokkal voltak pariban (a mostani 90nm helyett 130nm-en és 400-as rendszerbusz helyett 133-on!). Ennek már jó 4-5 éve és abban még nem voltak hardveres gyorsítók... szóval nem olyan silány ez a mostani proci mint amilyennek előre lefestik látatlanban, hiszen van benne SSE2-SSE3, hardveres gyorsítás és egy rakás olyan dolog ami a korábbi verzióban nem volt.
Ha csak meghatározott szegmensben is, de van helye a piacon, viszont az Atommal érdemtelen összevetni, mert annak vetélytársául a Nano-t szánták amit már nem csak sajtóbejelentésből ismerhetsz, mert összeeresztették az Atommal és csúnyán helyben hagyta :U:

VIA Nano teszt 1.
VIA Nano teszt 2.

Amúgy Cyrix procim nekem is volt, a 200+ -os ha jól emlékszem 120MHz-en futott és egész számokkal a teljesítménye ha nem is egy 200-as, de egy 150 Pentiumot levert. Amiben gyenge volt az a koprocesszor lebegőpontos számítási teljesítménye, éppen ezért 3D-ben csak egy 90MHz-es Pentium teljesítményét hozta. Ettől függetlenül akkoriban szép számmal voltak Cyrix procis gépek a piacon, elég ha csak a korábbi 486SLC vagy DLC gépekre gondoltok, azok is Cyrix-ok voltak (ahh, régi szép idők... :U)

[ Szerkesztve ]

(#61) nyunyu válasza digimokus (#60) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Mi egy időben tesztelgettük a 900MHz-es VIA Epia procikat és a 667-es Celeronokkal voltak pariban (a mostani 90nm helyett 130nm-en és 400-as rendszerbusz helyett 133-on!).

A nagy lohimbilimbit.

Tavaly osszehasonlitottam XP alatt a regi ipariPCnket (Celeron 650 ULV, valami ezereves szutyok Via chipset, SDRAM) az utodjaval (CX700+Eden ULV 1Ghz, DDR2), siman kikapott a masfelszer akkora orajelu Via.

ALU-ra ugyan eleg magas ertekeket mutattak a szintetikus tesztek, de az FPU-ja a beka segge alatt volt. SSE3 tamogatassal sem kozelitette meg azokat az ertekeket, amiket a 2/3 orajelu Celeron siman kirazott az SSE1-es FPU-jabol.

Maga az XP is erezhetoen lassabban tologatta ide-oda az ablakokat, pedig ilyen hardveres video gyorsitas, +300% 3D teljesitmennyel reklamozta a gyarto az uj vasat a marketing ppt-ikben :))

Meg azt sem lehet elmondani, hogy mennyivel modernebb fejlesztes lenne a Celeron ULV, hiszen 2002-ben dobtak piacra, Tualatin magra epul...
Tehat boven kortarsa az elso C3-aknak, aminek a "tovabbfejlesztese" a C7.

Amúgy Cyrix procim nekem is volt, a 200+ -os ha jól emlékszem 120MHz-en futott és egész számokkal a teljesítménye ha nem is egy 200-as, de egy 150 Pentiumot levert.

En meg arra emlekszem, amikor tizensokeve haveroknal lanparti, valaki verte magat a 150+-os Cyrixre, hogy mennyivel gyorsabb a tesztekben, mint a P100-am, erre feleakkora fps-t produkalt Quake alatt :))

Hiaba, akkor sem tudtak FPU-t gyartani, azota sem sikerult.

Ha csak meghatározott szegmensben is, de van helye a piacon, viszont az Atommal érdemtelen összevetni, mert annak vetélytársául a Nano-t szánták amit már nem csak sajtóbejelentésből ismerhetsz, mert összeeresztették az Atommal és csúnyán helyben hagyta

Vegigolvastam az elsonek belinkelt tesztet, eloszor is gyari elozetes mintat teszteltek, NEM boltban veheto kesz termeket, masodszor 1.8GHz-n jart, mig az Atom csak 1.6-on, ha meg felszorzom az Atom eredmenyeit, akkor clock-by-clock nagyjabol egyenlore jonnek ki.

Dicseretes, hogy vegre meg birjak verni az Atom tudatosan harmatgyengere tervezett FPU-jat :))

Szivesebben olvasnek teszteket a vegleges, 1.6GHz-s Nanoval szerelt VB8001 vagy VB8002 lapokrol, de nem nagyon talalni.

(Mintha az Atom topikban felbukkant volna egy VB8001 tulaj, de o kulfoldrol szerezte a cuccot, idehaza eleg eselytelen.)

Ettől függetlenül akkoriban szép számmal voltak Cyrix procis gépek a piacon, elég ha csak a korábbi 486SLC vagy DLC gépekre gondoltok, azok is Cyrix-ok voltak

Kulcsszo: olcso volt, tehat sokat lehetett belole eladni.
Ez az, ami nem mondhato el a mostanaban a Viarol.

Anno sokkal tobbe fajt egy valodi i486DX, mint egy Cyrix 486DLC, ami igazabol egy 486 kompatibilis labkiosztassal biro 386 volt.

Sok pistike meg bevette a marketingesek altal rairt 486-ot.

[ Szerkesztve ]

(#62) nyunyu válasza nyunyu (#61) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Ehh, rossz sorrendben raktam ossze a kulonbozo idezeteket+valaszokat, erre mar nem tudom szerkeszteni. :(

(#63) digimokus válasza nyunyu (#61) üzenetére

digimokus
(kvázi-tag)

En meg arra emlekszem, amikor tizensokeve haveroknal lanparti, valaki verte magat a 150+-os Cyrixre, hogy mennyivel gyorsabb a tesztekben, mint a P100-am, erre feleakkora fps-t produkalt Quake alatt.

Sajnálom hogy a válaszodban csak addig vagy képes beidézni valamit, amíg az ellenkezője Téged igazol... mint ahogy leírtam abban a részben amit nem voltál képes idézni, az FPU tekintetében lényesegesn alacsonyabb teljesítményt produkált a proci. Tehát amit írtál értelmetlen, mert ugyanazt írtad le amit én.

Vegigolvastam az elsonek belinkelt tesztet, eloszor is gyari elozetes mintat teszteltek, NEM boltban veheto kesz termeket, masodszor 1.8GHz-n jart, mig az Atom csak 1.6-on, ha meg felszorzom az Atom eredmenyeit, akkor clock-by-clock nagyjabol egyenlore jonnek ki.

Gyári tesztek... szerinted a tesztben felsorolt programok bármelyikét jobban támogatja a kis VIA mint a nagy Intel...? Csodálkozom a naívitásodon :D, a matekodon úgyszint... ha Te a két proci clock-by-clock különbségét (+12.5%) nagyából egyenlőnek nevezed azután hogy nem egy tesztben több mint 30-36%-os a Nano előnye (az 1080p-s tesztben 127%), akkor úgy gondolom felesleges erőlködnie annak aki téged bármiről is megpróbálna meggyőzni :C, mert a Te véleményednek semmi közük nincs az eredményekhez :U. A második tesztet ne is nézd meg, írhatnak/mérhetnek bármit, téged az úgysem érdekel :U.

Ettől függetlenül akkoriban szép számmal voltak Cyrix procis gépek a piacon, elég ha csak a korábbi 486SLC vagy DLC gépekre gondoltok, azok is Cyrix-ok voltak

Kulcsszo: olcso volt, tehat sokat lehetett belole eladni.
Ez az, ami nem mondhato el a mostanaban a Viarol.

Olcsóbb volt, ez igaz, de kifelejtetted, hogy olcsóbban kínált azonos teljesítményt, mivel egy 33MHz-es DLC hozta a 25MHz-es 486SX teljesítményét.

Anno sokkal tobbe fajt egy valodi i486DX, mint egy Cyrix 486DLC, ami igazabol egy 486 kompatibilis labkiosztassal biro 386 volt.

Igen, sokkal többe került, ezért is volt érdemes DLC-t venni, de a többivel kapcsolatban vagy rossz a memóriád vagy sosem dolgoztál iskolai gépparkkal abban az időben. Én igen ;). A 486DLC-nek 486-os utasításkészlete volt, ennek megfelelően pl. támogatta a Vesa Local Bust, futtathatóak voltak rajta a 486-osra írt programok és kívül-belül 32 bites volt. Az Intel DX-eihez képest annyi volt a különbség, hogy nem volt benne koproci (amit akkoriban jószerivel csak a tervezőprogik használtak ki, mivel 3D-s játék nem igen akadt ami meg igen, az sem volt gépigényes), kevesebb volt benne a cache és fele annyiba került :K.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.