Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

az, hogy próbálják megőrizni a fotózás filmes ágát, dícséretes :K

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#2) digimokus válasza brumesz (#1) üzenetére

digimokus
(kvázi-tag)

Dícséretes, de nem hiszem hogy a technika fejlődésével járó trendeknek hosszú távon egy cég is ellen tudna állni. Ma már lassan elérkezünk abba a megapixel tartományba (22-26M), ami a film minőségét is meghaladja, a leképező procik már most versenyképesek a színeket, árnyalatokat tekintve, pár év múlva pedig az érzésen kívűl semmi nem fog szólni a filmes fényképezés mellett. Azok a vérprofi art fotósok, akik még akkor is kitartanak a film mellett nem fognak eltartani egy ilyen iparágat.

http://digimokus.uw.hu

(#3) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már teljesen el is felejtettem, hogy a filmeket ISO alapján árulták. De nem hiányzik.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#4) polika válasza digimokus (#2) üzenetére

polika
(senior tag)

Az a baj igazából hogy a sorból már most kiesett a nagyítás fázis. A filmesek is előbb bescanelik aztán van leddel levilágítva hívatják. Kivétel ha otthon van egy nagyítód, de az is csak az FF képeknél megy mert a színes az macerás.

Azért annak örülök hogy a filmet még gyártják, én pl a 160 S prot használom színes rollból. Dinamikában még a film talán mindig vezet (FF mindenképp, sőt a zóna rendszert használva azt még sokáig nehéz lesz a digiseknek befogni), de igazából én is csak KF-ben használok filmest (mert az 50mm ekvivalens alap obi annyira kellemes térérzetet ad, meg olyan szép az éles életlen átmenet hogy azt nem tudom digin megoldani), de valószínű ha lenne digin olcsó alternatíva akkor nem lenne értelme ott sem a filmnek.

Remélem azért még pár évnél tovább húzza a filmes :) van egy pár filmes portal (altphotos) ahol retrós filmes, és nagyon igényes képek vannak.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.