Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Rubbi

Rubbi
(őstag)

Sok sikert nekik :)

Mondjuk az érdekes, hogy a Canon után a Sony jön a rangsorban.

[ Szerkesztve ]

(#2) hemaka válasza Rubbi (#1) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

A Sony-nak vanak saját gépei is, illetve a Nikonokba is ő gyártja a szenzorokat.

[ Szerkesztve ]

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#3) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Volt egy 6 megapixeles fuji kompakt képem.
Utáltam,ronda, életlen,szintelen képeket csinált.
35 ezer volt az ára anno,szoval akkori átlagáraért vettem
Kidobtam az irdatlan gyenge képei miatt.
És soha többé nem kérek ebből a márkábol.
Törhet a csucsra a márka de én nem segitek nekik ebben azzal,hogy veszek tőlük bármit is.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#4) nord_ válasza Silentfrog (#3) üzenetére

nord_
(őstag)

Logikus. Tehát ha nem vagyok megelégedve egy belépőszintű műanyag szappantartó Nikonnal, akkor azt javaslod, hogy pl. a D7000-et vagy a D3x-et se fogadjam el, még ingyen se? :DDD

---

Tetszik az ötlet, ha a Fuji X100-jellegű vázzal lép a cserélhető obisok közé, engem érdekelni fog! (Bár... az a luxusmodell említése nem sok jót sejtet...)

(#5) IamMenyus

IamMenyus
(lelkes újonc)

Ha tudnak több X100 szintű vagy még jobb gépet piacra dobni az mindenkinek csak előny - árazástól függetlenül is hiszen a technológiai elsőség, és a prémium-imázs minden gyártónak presztízs-kérdés.

:R

(#6) fank70

fank70
(újonc)

Annak idején vettem egy Finepix S7000-t, nemrég újból előkerült, mert kellett egy cseregép. A lényeg, hogy a mai gépekhez képest meglepően szép színek, és éles kép jellemzi. Ennél a gépnél még nem akartak 100 millió pixelt érzékelőnként... Szvsz ha a Fuji ismét képes ilyen gépeket csinálni, viszonylag jó áron, akkor összejöhet nekik.

"Our honor is more important than our wealth"

(#7) Czibor10

Czibor10
(tag)

Egyetlen értékelhető gépük mostanában az x100 (kb. s6500 óta). A többi se lenne rossz (szép dizájn, jó spec., ahhoz képest olcsó), csak egy harmadannyiba kerülő gép sokkal jobb képeket készít.

(#8) nord_ válasza Czibor10 (#7) üzenetére

nord_
(őstag)

Kompakt vonalon... van olyan, aki a Nikon D3 mellett a mai napig előveszi az S5Pro-t, ha portrézik.

(#9) Silentfrog válasza nord_ (#4) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Igen logikus szvsz.
Mivel az emberek 90% belépő kompakt gépeket vesznek,és ha az egyik ebben a kategoriában sokkal jobb mint a másik akkor a szememben elásta magát a márka
A 30 ezres Pentax optio m 60/ 2 éve vettem/ miért jobb mint az ugyanilyen áru Fuji?
Az meg,hogy a felső kategoriában mit mutat az nem hat meg.
Én ugy vagyok vele,ha egyszer szemetet vettem akkor többet nem kisérletezek egy márkával.
Amelyik cég ad magára az nem csinál semmilyen kategoriában hulladékot.

[ Szerkesztve ]

(#10) pilsner

pilsner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az én 5-6 éves s9500-ösöm a mai napig jól szolgál, kategóriájának megfelelő képminőséggel és kiváló kezelhetőséggel. Nagyon szeretem, tisztában vagyok a hibáival is, nem rossz gép.

www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photograpy company

(#11) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Srácok azért ne legyetek már ennyire korlátoltak a FujiFilm terékkínálatát illetően. Letettek ők már elég sokmindent az asztalra, Super CCD-től kezdve pl. ezt:

Arról viszont tényleg nem tehetnek hogy az átlagos vásárlók csak az alapszintű olcsó kompaktgépeikről ismerik őket leginkább.

Egyébként én egy ilyen (a maga idejében) komolyabb tudású S7000 gépet vettem tőlük legelőször ami a mai napig hibátlanul működik:

Vagy ott van az S9600 amit mai napig használok olyan helyeken ahol DSLR nem jöhet szóba pl. a sivatagban homok miatt:

Ennek annyira jó az összszerelése hogy nem megy bele az apró homokszemcse ami a DSLR mechanikai alkatrészeit rövid idő alatt tönkretenné, lévén a mauális zoom kivételével nincs benne mozgó alkatrész.

[ Szerkesztve ]

Tomcat

(#12) nord_ válasza Silentfrog (#9) üzenetére

nord_
(őstag)

Tehát akkor neked nem kéne egyik csúcs Nikon se. Tényleg logikus. :DDD

(#13) Rubbi válasza Silentfrog (#9) üzenetére

Rubbi
(őstag)

"Amelyik cég ad magára az nem csinál semmilyen kategóriában hulladékot."

Pedig elhiheted, hogy mindenhol van hulladék márkától függetlenül.

(#14) Silentfrog válasza nord_ (#12) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Én nem ezt irtam
Hanem azt,hogy egyszer kidobtam 30 pár ezret és többször nem fogok ugyanerre a márkára.
Hol irtam azt,hogy egy csucs gép az nem jo? Lehet,hogy jo de nem veszek. Ennyi...

[ Szerkesztve ]

(#15) Mercutio_ válasza Tomcat (#11) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Sivatagba is jók a DSLR-ek, csak szigetelt váz legyen és szigetelt, belső élességállítású obi.

Silentfrog: Minden gyártónak vannak gyengébben sikerült termékei, azért vannak a szaktopicok, hogy vásárlás előtt tájékozódjunk...

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#16) Tomcat válasza Mercutio_ (#15) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Fene tudja, lehet igazad van. Szigetelés ide vagy oda de én akkor sem tenném ki egyik DSLR-emet sem a sivatag finom lisztszerű homokjának, vagy a víz alatti képeknek. Ezért inkább választok valami más alternatívát. :)

Tomcat

(#17) rumos14 válasza Tomcat (#11) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az S9600 nagyon jó gép volt, de a stabilizátor hiánya fájó pont volt.

szerk: megnéztem pár képet a pixinfo-n, hát, kicsit gyengébb mint amire emlékeztem, CA és zajmosás is van, már iso80-on: [link]

[ Szerkesztve ]

(#18) pilsner válasza Tomcat (#11) üzenetére

pilsner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azt hiszem a s9600-ban gyorsítottak az autofókuszon, ami olyan fájó pont az s9500 esetében. Egyetlen komolyabb bajom vele.

(#19) Tomcat válasza rumos14 (#17) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Természetesen az S9600 igazából egy ultrazoom-os fixobjektíves bridge gép az akkori alap DSLR gépek méretével és szolgáltatásaival. De az is tény hogy a képminősége a kis érzékelő miatt ténylegesen inkább a kompakt kategóriába illik bele, hiába alap a 3:2-es képarány, a sorozatfotó lehetőségek, a két kártya foglalat (CF TypeII / MD és xD slot), a vakuszinkron csatlakozó, és maguk a funkciók és ezek elérése-kezelése.
De ezekkel szemben azt is meg kell említeni hogy újkori ára kb. 120e volt és kb. 70e lehetett az utolsó ára, tehát nem igazán DSLR kategória egyik sem.
Ennek ellenére én szeretem, mert lehet vele jó képeket csináni de nem szabad többet elvárni tőle mint amire képes. :)
Én a D70s mellé vettem anno hirtelen felindulásból, de nem bántam meg.

Tomcat

(#20) Tomcat válasza pilsner (#18) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Az S9500-nek ott volt még a bekapcsoló gomb probléma is. Én azért vártam meg az S9600 megjenését amikor kerestem egy kiegészítő bridge gépet magamnak. :)

Tomcat

(#21) rumos14 válasza Tomcat (#19) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na ja, de én a Pana FZ38-cal vetem össze, ami kisebb érzékelős, több mpixeles, nagyobb zoom-mal bír, emellett kisebb, könnyebb. összességében az én szemem számára mégis jobb képminőséget ad.
tudom, eltelt köztük 3 év.

(#22) pilsner válasza Tomcat (#20) üzenetére

pilsner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Arról nem tudok, ellenben a multifunkciós tárcsa tömegével halt meg, nekem is. Garanciában nem is kérdeztek egy szót sem.

(#23) Tomcat válasza rumos14 (#21) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Ami engem illet én sem a D70-D90-D7000 trióval vetem össze mert eleve más kategória. De míg ezeket óvom a természet káros hatásaitól, a Fujit meg nem. Eddig jól bírja. Le a kalappal a Fuji mérnökei előtt, mert olyan gumitömítéseket tettek az obi mechanikájába hogy szinte minden poros közegben becsülettel működik, a ház maga pedig olyan jól van összerakva hogy oda kívülről szinte semmi nem jut be. Van néhány apró porszem az érzékelőn ami video módban látszik is az elkészült filmen, de fotó üzemmódban a képfeldolgozó algoritmus eltünteti a végeredményről. :)

A Panasonic FZ széria mindig is kedves volt számomra, szeretem is a Pana cuccokat, de ennek ellenére a gépeim mind Fuji/Canon/Nikon gyártóktól származnak. De pl. TV-DVD-Camcorder-eim kizárólag Pana gyártmányok. :)

Pilsner:
Mind a két vezérlőtárcsa ugyanazzal a problémával rendelkezett az S9500-nél. Alultervezték a lemezrúgó vastagságát és ha valaki sokat csavargatta ide-oda (hozzáteszem rendeltetésszerűen) akkor egy idő után egyszerüen eltört. A programtárcsa volt a gyakoribb meghibásodás, de ezt az addigra már módosított vastagabbra cserélték garanciában amit az S9600-ba is tettek később. Viszont sok embernek ment tönkre a bekapcsológomb tárcsája is bőven a garancia letelte után mivel ezt is ugyanazon gyártó gyártotta ugyanabból az anyagból, de a relatív kevesebb használat miatt később adta be az unalmast. Ez azért volt kellemetlenebb, mert többnyire évekkel a garancia lejárat után jött elő a legtöbbeknél amikor már a szervízek sem dúskáltak a pótalkatrészekben.

[ Szerkesztve ]

Tomcat

(#24) pilsner válasza Tomcat (#23) üzenetére

pilsner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem kb. egy év után döglött meg, szó nélkül javították, majd a 3 éves garancia lejárta előtt 2 nappal kifehéredett, csíkos képeket mentett a kártyára, és cserélték a szenzort meg az objektívet is. Életében le lett öntve sörrel, esett le különböző magasságokból változatos felületekre, feküdt homokban, eső is áztatta, igazi öreg harcos. Működik, és szeretem.

(#25) Malacka

Malacka
(újonc)

Sziasztok!
A Fuji S2950ról mi a véleményetek? Esetleg 50e körül jobb gép?

Most kell!!!Vagy nem kell?

(#26) Tomcat válasza pilsner (#24) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Ugyanezeket megkapta az enyém is, ezért írtam hogy minden elismerésem a Fuji mérnökeinek és a (Japán!) gyártósorának a szinte hihetetlen túlélőképességért és a profi összeszerelési minőségért. De talán pont ezért is fixen van az objektív rögzítve a vázhoz.

Kíváncsi lennék a jelenlegi hasonló kategóriájú gépük HS20EXR hogyan teljesíthet hasonló körülmények között.

Malacka:
Ezek a mai Made in China kompakt Fuji gépek már nem olyan minőségiek mint a régebbi japán gyártásúak, de legalább olcsók. Alapfeledatokhoz tökéletes lehet, de ne várj tőle túl sokat.

[ Szerkesztve ]

Tomcat

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.