Te figyi, nagy baj, ha mondjuk én mégsem jpg-ben lövök?
Nagyon jó, hogy kijelented az olvasónak, hogy márpedig ő abban lő és punktum, de igazából elég ömm... furcsa. Vagy abban lő, vagy nem. Egy feltételes mód talán jobban illett volna a cikkbe, mint a megkérdőjelezhetetlen kijelentés, de mindegy 
Ugyanez a helyzet a témáknál. Azt majd a fényképezőgépet használó egyén (AKA: a fotós) eldönti, hogy mit akar lefotózni, meg mit nem. Nem kell mindent lefotózni persze. De hogy mit kell és mit nem, azt mindenki maga dönti el.
Egyébként mi az a 13 Fé-nyi színdinamika? Szerintem itt valami fogalomzavar lehet. A színdinamika nem egy másik dolog, másik fogalom, mint az a dinamika, amit Fé-ben szoktak mérni és ami azt mutatja meg, hogy mekkora megvilágítás-különbséget bír ki az érzékelő anélkül, hogy a képen bármi is kiégne vagy bebukna? 
Én egyébként szimpatizálok az Oly gépekkel. Egy ismerősöm éppen most készül 130 körül gépet venni, és az én feladatom neki választani a kínálatból. Elég sanszos, hogy E-520 lesz belőle, de mindenképp a javasolt gépek között van, szóval egyáltalán nem mondhatni, hogy bajom van a márkával, azt hiszem. De nem az itt leírtak miatt nincs.
BTW jpg feldolgozás: azóta is várom a véleményed a K10D jpg kontra raw dologban
[link]
[ Szerkesztve ]
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"