Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) mephi666 válasza Kopi31415 (#48) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát ok, de kinn nem is "nyögik" a részleteket, mert mellette azért családonként simán befér pár komolyabb kocsi is a költségvetésbe, minden nyáron pár hét nyaralás, műszaki cikkek szinte folyamatos cseréje, stb... nem kell annyira meggondolniuk, mire akarnak költeni... láttam már, hogy a környéken a németek a kinti nyugdíjukból milyen kastélyokat építenek :S kicsit nagyon kezdünk elkanyarodni a témától, de nagyrészt amiatt tartunk most, ahol, mert: rohadtsok a munkáltatói járulék és az adó is... sok nem dolgozó embert el kell látni a dolgozónak... ez itt az egyik nagy probléma :S sok hülye törvénnyel meg megvan lőve elég sok ember és rá van kényszerítve, hogy sumákoljon... na, mindegy... egyébként múlt decemberben, amennyi a nettóm volt, annál 200ft-tal kapok havi szinten többet, mert év elején volt valami módosítás az adórendszerben, ami miatt párezerrel kevesebbet kaptam, mint előtte... fizetésemelés után kaptam meg az előző évi nettómat... milyen ez már? :S
kanyarodjunk vissza akkor a barackpálinkához meg a kecskeméti gyárhoz... :) szerintem jót fog tenni itt a környéknek, ha felépül... de kell pár év neki... nem 1-2, ahogy ígérik... legalább dupla ennyi... amúgy aki járatos kecskeméten, láthatja, milyen nagyüzemi fejlesztések mennek most... remélem közvetlenül vagy közvetve, de hasznom lesz belőle nekem is :) ha máshogy nem is, a lakásom ára felmegy :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#52) dabadab válasza mephi666 (#51) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ne az itt elo nemet nyugdijasokat nezd, ha egy magyar nyugdijas elmenne vmi olyan helyre, ahol negyedakkor a GDP, mint nalunk, akkor ott o is baromi meno lenne.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#53) xeon.Szabi válasza mephi666 (#51) üzenetére

xeon.Szabi
(fanatikus tag)

A győri Audi gyárban is vannak német dolgozók és ők valóban a kinti fizetésüket kapják, de aki mellette van magyar és ugyanazt csinálja, az adott esetben csak a negyedét kapja.. Nem fognak emelni semmit szerintem Kecskeméten sem.

Diablo III BattleTag / xEon1337#2985

(#54) Lipton válasza Tomi84 (#34) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Nem feltétlenül a crt-nek van a legjobb képminősége.

(#55) orbano

orbano
(PH! félisten)

nagyon gondolkodom egy ilyenen, dolgozni kiváló lenne. kíváncsi leszek az árára...

azt viszont nem értem, mitől egyedi ez, ha már két ilyen monitort is árulnak? plusz felteszem mások is fognak építeni erre a panelra, ezek csak az első fecskék...

A vér nem válik VAZZE!™

(#56) HavocS válasza Grigorisz (#39) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"a kutya nem kényszerít senkit, hogy TN-es monitort vegyen"

Az, hogy CRT-t már nem gyártanak, azon (vagyis a gyártás megszűnésekori) az áron pedig csak TN-t kapok. Ha nem torzuló színű monitor kell, akkor adjak ki legalább 120 ezret érte. Ez hol nem kényszerítés?

Finally S-PVA!

(#57) Kopi31415 válasza mephi666 (#51) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nagyonoff ON:

Nem nyogik a reszleteket. Ellenben siman fizetnek egy lakasert havi ezer eurot berleti dijnak, csaladosan. A nemet elvonasok magasabb jovedelmek eeten semmivel sem kevesebbek, mint Mo-n. Csak akkor, ha a hazaspar egyik tagja nagyon keveset keres, a masik is kap ahhoz hasonlo adobesorolast. Plusz gyerekek utan, plusz akarmi. Es kozel sincs anniy ingatlantulajdonos Nemetorszagban, mint Mo-n. Berlakasban, berhazban sokan laknak. Aki meg nyaralni jar kulfoldre, fenntart ilyenolyan autokat, az otthon is megtehetne ugyanezt, aranyaiban, mert olyan a munkakore, ami otthon is jo penzt fial. Ja,adalek- ceges auto. sokan hasznaljak, de pl itt a hasznalo fizeti a cegautoadot. Cserebe lizingeles teren jobban jonnek ki a cegek, igy nem biztos, hogy azt a jarmuvet tenyleg megengedhetne maganak.

Nagyonoff OFF

[ Szerkesztve ]

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#58) syC

syC
(PH! addikt)

Szép ez a monitor, csak kérdés, hogy pl játékok mennyire támogatják ezt az egyedi felbontás :U Mondjuk filmezéshez elég fless :)

• De hova temetik a túlélőket? •

(#59) M@trixfan válasza cucka (#47) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Jeez-Louise :Y Hiába na, ami nem megy azt nem érdemes erőltetni és nem is akarom félig off-ra terelni tovább a témát ezzel. Szóval akkor Neked "fine and dandy", hogy 60000 helyett 100000-ért vehetsz TN monitort. Mert ha 150 lenne az S-IPS akkor szerinted mennyiért lehetne adni a TN-t? Most komolyan, olyan nehéz kicsit távolabb gondolkodni?

"Tényleg olyan nehéz felfogni, hogy a többség lesz*rja, hogy milyen jó monitort kaphatna 150 ezerért, ha pont feleannyi pénz van a zsebében?"

Mondom, Tesco-s romlott hús, tökéletes analógia. Pont azt fikázod aki hajlandó lenne többet áldozni a minőségibb termékért, azaz megindítaná a vásárlásával az az adott termék "olcsósodását" ami vinné lejjebb a belépő szint árát. Szerinted mennyire releváns az , hogy egy bizonyos szempont beli többség hogyan sz@rja le a valóságot?

A másik meg az, hogy kizárólag műszaki kritikával illettem a gyártót és látom, hogy mekkora lehúzás ez az egész TN játék. Nem becsméreltem senkit, hogyk kinek mennyi pénze van. Semmi közöm hozzá. Annyira jó, hogy előbb utóbb mindig ilyen síkra terelődik a kérdés érdekes módon. Most kérdezzem azt, hogy Téged meg miért zavar az ha valaki meg tudja venni? Vagy szerinted nem minden vásárló a maga szintjén racionalizál?

Utolsó gondolatom pedig az, hogy ez az egész nagy részt személyiség kérdése is. Van aki meghalna inkább mint, hogy szart vegyen. Igen, spórol valamire még 3 hónapot esetleg. Ma 60 rongy van rá, jövő hónapban meglesz a 100, stb. Most akkor leszólnád az ilyen embereket?

twitter: MatrixfanLive

(#60) cucka válasza M@trixfan (#59) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szóval akkor Neked "fine and dandy", hogy 60000 helyett 100000-ért vehetsz TN monitort.
Ez nem, valóban vannak túlárazott tn paneles monitorok. Egyrészt a cikkben is említik, hogy ugyanezt a Dell-t megveheted Samsung matricával kétharmados áron, másrészt jelenleg a tn-es monitorok ára a béka segge alatt van. Ma 35 ezer forinttól lehet venni 22"-os tft-t, egy átlagos darab 45k körül mozog. Ehhez viszonyítsd a pva paneles monitorok árait, és bizony legalább kétszeres az árkülönbség.
Emlékszem, 6 évvel ezelőtt ugyanennyiért 17"-os crt monitort kaptál..

Mondom, Tesco-s romlott hús, tökéletes analógia. Pont azt fikázod aki hajlandó lenne többet áldozni a minőségibb termékért, azaz megindítaná a vásárlásával az az adott termék "olcsósodását" ami vinné lejjebb a belépő szint árát.
Szerintem kicsit erős a romlott hús analógia, inkább úgy mondanám, hogy bár mindenki tudja, hogy a bélszín a legízletesebb, azért a pörköltbe jó lesz valami olcsóbb is. Nem fikázok senkit, tőlem mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. De ne akarj már arról meggyőzni, hogy netezéshez meg msn-hez annyira fontos a tökéletes képminőség, hogy indolokt emiatt kétszeres áron venni monitort..

A másik meg az, hogy kizárólag műszaki kritikával illettem a gyártót és látom, hogy mekkora lehúzás ez az egész TN játék.
Nem lehúzás, hanem piacgazdaság meg a profit maximalizálása. Nyilván nem azért gyárt mindenki tn panelt, hogy kib*sszon a felhasználókkal, hanem mert ezt éri meg gyártani.

Most kérdezzem azt, hogy Téged meg miért zavar az ha valaki meg tudja venni? Vagy szerinted nem minden vásárló a maga szintjén racionalizál?
Nem zavar, ha valaki meg tudja venni. Az zavar, hogy itt sokan azt sulykolják, hogy a tn paneles monitorok használhatatlanul szarok, akárhogy nézed, torz színeket fogsz rajtuk látni, stb. Igen, minden vásárló a maga szintjén racionalizál, így tudtak elterjedni a tn paneles monitorok.

Utolsó gondolatom pedig az, hogy ez az egész nagy részt személyiség kérdése is. Van aki meghalna inkább mint, hogy szart vegyen. Igen, spórol valamire még 3 hónapot esetleg. Ma 60 rongy van rá, jövő hónapban meglesz a 100, stb. Most akkor leszólnád az ilyen embereket?
Nem, sőt, tiszteletreméltó, én is spórolok azokra a jobb cuccokra, amelyekre van értelme spórolni. Ha grafikus lennék, akkor nyilván a monitor is ezek közé tartozna. Nem vagyok az, ezért egy szarfos igénytelen tn paneles monitort használok és eszem ágában sincs beleölni több pénzt, mert szerintem ez is megfelelő minőségű. Nincs utánhúzás, szemből nézve jó a kép, olcsó volt és ennyi. Ennyi pénzért ez jár, majd ha szükségem lesz a jobb minőségre, akkor áldozok rá, addig minek?

[ Szerkesztve ]

(#61) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

Ugyanaz a panel van benne mint a Samsungban?

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#62) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nesztek, itt egy kis kontrasztarány, méghogy félmilla az egyhez. :U :D

u.i.: Tök jó ez a kis marketing, ezt még ide teszem. :DDD

[ Szerkesztve ]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#63) kariad

kariad
(senior tag)

No ez már valami, szerintem... :K

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#64) einstein válasza Racecam (#62) üzenetére

einstein
(senior tag)

De mennyivel jobb is a kép!
Még a kávája is kontrasztosabb! :DDD

[ Szerkesztve ]

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#65) Bikerider

Bikerider
(senior tag)

Hi

Dell sp2309W Monitort hol lehet kapni nalunk?

Sehol sem talalok :( :(( :(((

De lehet hogy be kell ernem Samsung 2343BW -vel :W

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.