Ilyen árakkal nem csoda...
Milyennapvan?
Ilyen árakkal nem csoda...
Milyennapvan?

2hónappal ezelőtt vettem 2x2gb Kingstone HiperX ramot 15.000 -ért most ez akit közel 40.000be kerül ... és 1ik napról a másikra , így nemcsoda hogy a DDR3 előnyre tesz szert , egyedül az alaplapokkal van gon, elég kevés, és csak a legújabbak kezelik! az emberek 90% egy generáióval régebbi DDR2-es lapokkal rendelkezik
túl gyors volt az áremeles/termelés csökkentés
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
Sajnos ez így van.
Természetesen ez azt is eredményezi, hogy a DDR2 lapkákra egyre kisebb lesz az igény, így ezek átlagárai jövőre nagymértékben megnőhetnek.
Már most is érezhető a drágulás a ddr2 memóriáknál.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
Lassacskán már tényleg itt az idő a váltásra. A DDR 3 ramok már lassan a technológiai fejleszthetőségük csúcsát feszegetik. Majd ha sok pénzem lesz akkor váltok is. Csak egy alaplap kell meg az új memóriatípus. Valszeg majd ha meghal a mostani cuccos, akkor.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment
oké hogy kifutóban van de miért lett kétszeres ára a ddr2 nek?
gyártása, nem hiszem hogy drágább lett...
Lesz itt még DDR2 bőven szerintem...
Az új gépekbe meg inkább az Amd vonalon tudom elképzelni a növekedést, az intel kissé drága mulatság...
"I see the diamonds, but you only see the rock"
Gondolom már nem gyártanak annyit, ezért ez az ár.
Mert így lehet elérni , hogy ne legyen rá kereslet ...
Add el, és vegyél belőle DDR3-at. 
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?

Sebaj, így elviekben olcsón megúszom a váltást. 
Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

Hirtelen olvastam a címet és nem írtettem ezt a 2010 MHz-et 

"Az Intel és az AMD már alkalmazkodott az igényekhez"
én meg szentül meg voltam eddig győződve, hogy ők maguk gerjesztették ezt az "igényt".
annyira nem bánt, mivel majd csak jövőre szeretnék AM3-ra váltani.
De gondoltam, addig még meglepem magam +2GB Geil memókkal...
Nehéz lesz, ugyanis amikor vettem Q1-2-ben, ahoz képest drasztikusan emelkedett. Most 25,5k
.....
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -
Szépen bevásároltam ddr2-ből 8 gigát, amikor az ára kellemesen alacsony volt (~44.000 össz). Nem tetszik ezt a kényszeritett ddr3 átállás. Amilyen teszteket eddig láttam, nagyon ritka, hogy egy ddr2-800-hoz képest egy tuning ddr3 látványos javulást hoz. Persze igy hogy felnyomják a régi ram árát érdemes a "gyorsabbat" venni.
[ Szerkesztve ]
GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP
te legalább időben bevásároltál... 
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -
nemtudom azóta volt-e olcsóbb. drágább biztosan. meg egy alkalmazás előbb fog a méretre panaszkodni mint a sebességre memória esetén. win7 kényelmesen elmegy pl 2 virtuális géppel amik egyenként 2 gigát kapnak, meg még a többi progi... és akkor is még bárilyen játékot elindithatsz rá.
[ Szerkesztve ]
GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP
jajdejómárúgyvárom ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
(#18) darkarthur válasza - = Zk = - (#13) üzenetére

Félelmetes árak 
Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)
gy gyakorlatilag semmi nem szól a gyorsabb és kevesebbet fogyasztó DDR3 ellen.
Csak az a baj, hogy a DDR3 nem gyorsabb. Mit több, átlagban egy alacsony késleltetésű DDR2 jobban teljesít.
Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház
Na ez az ami nem igaz. Tévhit.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Hát szerintem is gusztustalanul magas még mindig a DDR2 ára.néztem 2x1gb 11,5k..holélnek ezek..
//cнєѕтєя вєηηιηgтση

Nekem is van 4 gigám egy geil ddr2 8500-as ősembertől, tavaly vettem 19000-ért mondjuk beszámítással csak 12-be került, akkor kellett volna vennem még 4 gigát, most már nála is emelkedtek bár nem olyan vészes, lehet most kéne még 4 giga ebből most már 25000 kereken 6000-el drágább egy talicska aprómajom issza meg.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/f1rh
és az anyagot is kispórolják a modulokból lassan csak egy darab kartont kapunk, és azt gyömöszölhetjük a kórájhét meg a fenom mellé 
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.
ezt szeretném(akartam) kiküszöbölni énis 
há' de íííígy?
(#18) darkarthur: vajon lesz olcsóbb valamikor? vagymár ez a vég...?
[ Szerkesztve ]

"Ez rendkívül gyors átállást sejtet, de az elmúlt hónapokban látható volt, hogy a jelenleg versenyző két memória azonos átlagár mellett keresett gazdát, így gyakorlatilag semmi nem szól a gyorsabb és kevesebbet fogyasztó DDR3 ellen."
Azért azt ne felejtsük el, hogy mesterséges lett generálva ez az egész dolog. Kezdődött azzal, hogy a 4-4-4-12 és 5-5-5-5-15 -s DDR2 eltűnt a piacról, helyette jött az undorító CL7-es időzítésű és már van CL9 DDR2 is. 
Továbbá a gyártók úgy döntöttek, hogy elég a ddr2 jóárósításból, ezért benyögték, hogy csökkentik a termelést. Ergo bazi drága lesz. Ugyanez volt a DDR1 vs DDR2 időben is. 
Így hát nyugodt szívvel kijelenthető, hogy tiszta üzleti célokból húzták le a rolót a ddr2-nek.
(#4) Kendek: Bocsesz, de a ddr2 sem juthatott el a technológiai csúcsra, mert üzleti szempontból nem tett volna jót a ddr3-nak.
(#20) Oliverda: Egy 1066MHz@ 4-4-4-12 DDR2-nél jobb egy 1333MHz CL7 DDR3? Ezt én erősen kétlem... Nem is olyan régen ez a ddr2 még fillérekbe került, nem is kellett senkinek az új technológia.
(#24) - = Zk = - : Mint ahogy a HD48xx se lesz már olcsóbb, így ez se. 
Éljen a profit. 
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

"még mindig"?
ez már ennyi
nyáron annyiért 4 gb-ot kaptál volna 
egyébként megdöbbenve láttam, hogy az általam nyáron vásárolt 14k-s 4gb-os ddr2 kit most 33k-ba kerül 
[ Szerkesztve ]
Oracle Database Consultant, BME-VIK (remélem már csak néhány hétig :D)

Egy 1066MHz@ 4-4-4-12 DDR2-nél jobb egy 1333MHz CL7 DDR3? Ezt én erősen kétlem...
Azt jól teszed, de Oliverda egy szóval se mondta ezt 
Nem igazán örülök én ennek... Pedig karácsonyra akartam venni 2x2GB DDR2 1150-et... 
Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!
nah, hát ezis jól mellbeütütt
...
ezt eddig nem is tudtam 

én vennék DDR3-at , de akkor alaplap, CPU kuka
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
Az 1066/CL4 az egyrészt nem egy átlagos cucc még a DDR3 1333/CL7 az. Ez utóbbi pedig jobb mint az 1066/CL5 DDR2. Az 1066/CL4 párja az 1600/CL7-6 ami. Késleltetésben kb egy szinten vannak de sávszélességben jóval jobb a DDR3.
"Nem is olyan régen ez a ddr2 még fillérekbe került, nem is kellett senkinek az új technológia."
Ez megint egy természetes dolog az IT iparban. Tök ugyanez volt a felállás bő 3 éve amikor a DDR2 kezdte felváltani a DDR1-et.
Mivel a DDR2-t olcsóbb volt (kisebb csíkszélesség, stb.) gyártani ezért szépen ráálltak/átálltak a gyártok aminek következtében a DDR1 hiánycikk lett és felment az ára. Tök ugyanez megy most is és ugyanez lesz kb. 3 év múlva amikor kezd majd elterjedni a DDR4. Ezt már jó előre tudni lehetett.
Amúgy a DDR3 szinte mindenben jobb mint a DDR2. A ciklusidő/késleltetés kb. megegyezik, a sávszélesség nagyobb a fogyasztás pedig kisebb.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
áhá..tehát akkor lassan számolhatok platformváltással
...
jó ezt előre tudni. 

Szerintem még bőven várhatsz vele, igaz gyorsabb a DDR3 megfelelő időzítés mellett, de így sem vagy nagy "lemaradásban", gyakorlatban nem sokat érezni belőle, kivéve ha olyan programokat használsz amik igénylik a nagyobb sávszéllességet. 
Ja, viszont így majd kb. 0 ráfizetéssel cserélhetsz majd RAMot.

Én még akkor vettem DDR3-at, amikor 20k-ba került 1GB 1066-os Kingston
(kb. két éve)
Legközelebb akkor fogom lecserélni őket, ha nem fog menni CL7 1400MHz-en a Core i7 rendszerben, és/vagy kevés lesz a 3GB.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
várok, persze.
gyorsan átfutottam, mit is vennék(lap+proc+ddr3) és ez majd ~100k-ra jött ki
....
egyelőre várok, na, meg lehet aprón vki majd elad 4GB Geil Value(ddr2) ramokat, hogy megvehessem
Oliverda: ezt nem egészen értem, de majd ha eljőn az ideje kiváncsiskodni fogok! 
vagy elmagyarázod itt és most?
(#35) Motion_Blur: ehh...! hát az sem holnap után lesz

[ Szerkesztve ]
Ezen mit nem értesz? Felment a DDR2 ára ezért kb. annyiért el tudod adni amennyiért már kapsz ugyanannyi DDR3-at.
ígymár értem 
más "irányba" indultam el. 
köszönöm....
Megy fel a DDR2 ára. Azt eladod, és ugyanannyiért vehetsz ugyanakkora méretű DDR3-at. Gondolom.
szerk.: Na, túl sok lapot nyitottam meg egyszerre. 
[ Szerkesztve ]
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN
köszönöm Nekedis 

Te, Zk.... Na, erről beszéltem egy másik cikknél, ami most is megy
..
#1: Nagyon gyorsan a nagyon semmiről
..
jó hogy virágzik basszus! ilyen ddr II áremelkedéssel! 
az unió nem veszi elő a gyártókat az ilyen mahinációkért?
[ Szerkesztve ]
Csak a lap csere. 
(#31) Oliverda: Ezt a DDR2 nem jobb mint a DDR3 dolgot már egyszer hallottam DDR1 és DDR2-vel... Ebből következik, hogy a DDR3 nem jobb mint a DDR1 
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?
ne villogjál matekkal jó!

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3
Én csak azt az egyet nem értem a mostani ddr2 árak elszállásában, hogy eddig mért nem következett be?
"Összebesuélhettek" volna a gyártók ánblokk', hogy mind1ikük emeljen és akkor nem közel gyártói áron kellett volna adniuk...hát most jól összebeszéltek
Már egy ideje sejtettem hogy ez lesz, de nem gondoltam hogy ilyen hamar...
New world...old thinking...IBM T60;)
Nyilván a termelésben most billent át a mérleg a DDR3-as oldalra. i5, i7, AM3, ezekhez már DDR3 kell és aki új gépet vesz annak már minden bizonnyal ilyen RAMra lesz szüksége.
Sőt állítólag decemberben jön az i3 amihez szintén DDR3 kell.
[ Szerkesztve ]
Az oké, de a fentiek tükrében nem is kellett volna soha a ddr2 árának padlón lennie, bár nem volt ezzel baj
Emlékszem mikor a 2x2-es BD tavasszal egyik kedvenc kiskeremben 12k bruttó alatt volt..venni is akartam belőle mindjárt 2 kit-et..de nem tudtam elmenni a boltba, aztán később drágábban vettem a mostanit de még az is ajándék volt a mostani árához képest...
New world...old thinking...IBM T60;)
hol is?
....