Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) fpeter07

fpeter07
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na és a régi DDR1-es memók? ;]

(#2) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a DDR2 memóriák ára komoly ütemben emelkedik <<> :((( Mellesleg az időzítéseik is baromira romlanak, hol vannak már a 4-4-4-12-es ddr2 ramok? Hova lettek?

Baromira jó piacgazdaság, egy még ki sem használt szabványt a kukába hajítanak, mert az újjal ami jelenleg még szarabb is többet lehet keresni hála a marketingnek és a régi túlárazásának. :W

[ Szerkesztve ]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#3) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezzel csak az a baj hogy láthatóan a DDR3 ára is emelkedett.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#4) P00By válasza D.Orion (#2) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Eltűntek. Meg senkit se érdekel a DDR2...a "gyártók szerint" :P

(#5) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Mostanában készülök 2*1GB 667Mhz-es DDR2-t venni. :D
E5200-t 4GHz-re húzni ez is bőven elég, nem? :F :U

[ Szerkesztve ]

(#6) Gonosz15 válasza P00By (#4) üzenetére

Gonosz15
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Meg az LGA775 sem érdekli már a felhasználókat az Intel szerint.. :P

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#7) fekeandras válasza Oliverda (#3) üzenetére

fekeandras
(őstag)

Itt van az ősz,
itt van újra ...

Mi lesz még a szokásos karácsonyi rohamkor? Arra az időre mindennek felmegy az ára a mostani szinthez képest még vagy 10%-al. Akkor minden szart megvesznek az emberek ha kell ha nem. Válság ide válság oda tavaly is ez volt és idén sem lesz másképp. Kopp kopp.

(#8) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na akkor még veszek +1 szett DDR2-t, meg Q9550-et és elkezdek várni 2 évet. :P

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#9) D.Orion válasza D1Rect (#8) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Az lesz a röhej ha a Q9550 ára is felfele fog menni(mert pl. benyögik, hogy leáll a gyártása).... :(((

[ Szerkesztve ]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#10) D1Rect válasza D.Orion (#9) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyenlőre nem, úgyhogy nincs para. ;)

Milyennapvan?

(#11) Keldor papa válasza D.Orion (#9) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Már leállt ha minden igaz.

(#12) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi lenne, ha a DDR3 ára jönne lefele a DDR2-höz, és nem fordítva? Mert így kevésbé érzem pozitívnak a hírt. Szal még ráérek azzal a váltással egyelőre, nem kel elsietnem.
D1Rect: engem is kijavítottak, az bizony "egyelőre". :)

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#13) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az eltelt 2 évben zuhant a PC-m ára mostantól jön az édes időszak, már csak várni kell ;]

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#14) D.Orion válasza Keldor papa (#11) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Elvileg a Q9550 még nem állt le, legalábbis hírt nem találtam róla. Ha van valami linked erről, akkor légyszíves majd rakd be, vagy nekem elég az is, hogy biztosan(100%) olvastad valahol.

(#15) Mukorka

Mukorka
(PH! addikt)

Üdv!

Vennék egy Q9550-t hozzá DDR3 at szeretnék, mondjuk 4-6 Gb-t
Na ehhez kéne egy alaplap, ami azt is elnézi ha 4 Ghz ra húzom a procit, ötletek?
A választ előre is köszi.

BB

Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"

(#16) Kendek válasza Mukorka (#15) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vannak erre megfelelőbb topikok is. Pl. Alaplapok, Processzorok.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#17) GoodSpeed

GoodSpeed
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Örülök annak, hogy még időben sikerült vásárolnunk Geil Black Dragon 4GB 1066MHz GB24GB8500C5DC (2 x 2GB kit) 5-5-5-15 DDR2 memóriát 18400 Ft bruttó áron, most már drágább jóval pedig még nincs két hetes ;)

[ Szerkesztve ]

I.G. : W7 Home Premium 64-bit (BOX) Norton Internet Security & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) NAV ; Vista HP OEM M.S.E & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime) BF3 nick: GSprof

(#18) tgabi333

tgabi333
(fanatikus tag)

Emlékeztek még mikor sírtak a gyártók, hogy nincs hasznuk a legyártott memóriákon... nah ez mára elmúlt :D :D :D

You'll Never Walk Alone --- http://www.tothgabor.hu

(#19) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd elfelejtettem. Anno, mikor vettem ezt a 2x1GB A-Data Vitesta Extreme Edition 1066+ Kit-et - ugye, milyen szép neve van - nettó 40 ezer huf-ba fájt. Úgyhogy amíg 20ezer alatt látom, én nem fogok mosolyogni ;]

Kicsit mókás, nagybátyám gépében DDR1 van a mai napig - bár tuning - és több mint 3 éve, inkább 4, ugyanazzal a konfiggal húzza, csupán egy 4400X2re és egy 8800GTS upgradelt össz-vissz, és nem nagyon van lemaradva az én gépemtől, ami csupán két éves, és 1 éve volt ráncfelvarrva. Rohan az idő :N

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#20) nkmedve válasza Bici (#5) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem is valami hasonló van, pontosabban 800as ramok 667-en járatva, 333-as FSB mellett (az 5200at 10es szorzóval 3.33GHzen használom, többet nem bir).
Úgy emlékszem azért raktam igy, mert valami nem volt stabil, de viszont 800on a tesztekben jobban teljesitett. Szerintem legjobb, ha veszel 800-asokat s aztán úgy állitod, ahogy akarod.

(#21) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát a Kingmax ddr2 ára majdnem a duplájára emelkedett. És ezt a hírt el lehet úgy adni, hogy olcsóbb a ddr3?
Persze itt ugye semmi specifikázió nem szerepel, így vélhetően a leggagyibb ddr3-mat vetik össze a tuning ddr2-vel.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#22) hejesírásó

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

most vegyen ddrII-t aki akar....nemsokára szívás lesz az ára.

(#23) nyunyu válasza hejesírásó (#22) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Tavasszal vettem a Kingmax DDR2-800 2GB-s modulokat valami 4k/db-ert.
Most ugyanabban a kiskerben nezve 8.2k/db :(

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#24) tlac

tlac
(PH! nagyúr)

akkor még kicsit várok a ddr2-es ramjaim eladásával :D

(#25) shadeofme válasza nyunyu (#23) üzenetére

shadeofme
(tag)

Jaja, akkor volt a mélyponton a ddr2 ára.
Aki még nyáron vett, az is jól járt, de aki eztán fog... Az már nem jár olyan jól. :D
Erőteljesen hajtják a fogyasztókat a ddr3 felé. (Valami ilyesmi játszódott le az előző generációváltáskor is...)

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#26) Mazsika

Mazsika
(őstag)

még jó hogy most gondolkoztam hogy venni kéne új lapot meg új ramot... de akkor ezzel még várok egy kicsit... :DDD

PS3 Slim & PSP Slim & God of War összes... I'm lovin' it! ;) 3.55 kmeaw CFW + multiMAN + 500Gb HDD

(#27) Depression válasza nyunyu (#23) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De olcsóbb már nem lesz, szóval igaza van.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#28) Balika911 válasza D.Orion (#2) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Majd felrakok 8 gigányit az apróba ha felment az áruk, a DDR3-é pedig le. :D

[ Szerkesztve ]

(#29) Leatherface

Leatherface
(újonc)

Én előre menekültem, épp nemrég adtam el a régi gépem 4GB DDR2 800-as Kingmax rammal, és váltottam 4GB DDR3 1600-as Kingmaxra :)

[ Szerkesztve ]

(#30) fricz19 válasza Leatherface (#29) üzenetére

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

miből menekültél?
hogyha vársz jobban jársz:)

épp ahogy a ddr1 nél volt
ott az volt a drága a ddr2 meg olcsó

a cserével még pénzt is lehetett keresni ;]

(#31) Leatherface válasza fricz19 (#30) üzenetére

Leatherface
(újonc)

AMD X2 6400+ -ból Phenom II X4 965-be, 4GB DDR2-ből 4GB DDR3-ba, ATI 4870-ből 5870-be "menekültem".Amúgy persze várhatnék a végtelenségig, de akkor nem lesz új gépem :) Amúgy én nem seftelek hardverrel, max 2-3 évig megy az adott konfig, aztán full csere. Nem nézem közben az árakat, ez nem arany, hogy tartós befektetés legyen :)

[ Szerkesztve ]

(#32) D1Rect válasza Kendek (#12) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igaz, köszi. :R

Milyennapvan?

(#33) szuper-t válasza D1Rect (#32) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

nekem q9550 em van meg Geil Ultrám akkor várjak még 2 évet én is váltásig?:)
Most vettem észre az iróniát abba amit írtál;)
(nem mintha lenne pénzem bővíteni.. max vga-t)
jajj míg el nem felejtem:
rövid időn belül olcsóbbak lesznek a hasonló teljesítményű DDR3 memóriák.
hasonló? WTF? nem úgy volt sokkal de sokkal jobb a ddr3 a ddr2 nél?:)
vagy itt is dolgozott a Marketing ?:)

[ Szerkesztve ]

(#34) hejesírásó válasza D.Orion (#2) üzenetére

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

Lásd mikor XP már használatra alkalmas volt, már jött is szinte az új winfos, ami új volt és xahara.

de ez ebben az iparban nagy általánosságban elég sok mindenre ráhúzható.

én már nem mérgelődöm miatta. nincs sajnos ráhatásom.

(#35) hejesírásó válasza nyunyu (#23) üzenetére

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

nyílván akinek esze a helyén volt és volt fölös pénze az a, mélyponton vásárolt.
én 4,5 ért vettem a 2szer 1 gigásamat

(#36) Chaser válasza hejesírásó (#35) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Eljött ez is...:) De lesz ebből nyár is, mire "beérik".

New world...old thinking...IBM T60;)

(#37) Gonosz15

Gonosz15
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én azt várom mikor lesz a DDR3 ára mélyponton ;]

"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."

(#38) Duree

Duree
(PH! addikt)

Mire arra kerül a sor,hogy platformot váltsak addigra a DDR2 ramjaim többet fognak érni mint amennyiért vettem

(#39) old gray

old gray
(PH! addikt)

Te mire váltasz?

Nekem ddr2-m van de várok a ddr6-ra mert a ddr3 az fele olyan jó és nem hajtja ki a 4magvas joghurtomat. Addig hirdetem ameddig. Ha lesz mélypont akkor elkezdek felfelé mászni és megnézem, hogy a csúcson mi a helyzet az árakkal 1993-ban vettem 1MB ramot, azt eladtam 1992-ben, hogy 1994-ben vegyek 2x1MB-ot és azon már jól futott, a 100m-t 6sec alatt blend módban.

Konzekvencia: minden ilyen hír után a fele fórumozó elnyögni, hogy mit vásárolt mennyiért, mennyit bukott a bizniszen és mennyit nyert.

Gondolod, hogy érdekel :F

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#40) Bici válasza old gray (#39) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Gondolod, hogy érdekel bárkit is, hogy téged mi nem érdekel? :U

[ Szerkesztve ]

(#41) old gray válasza Bici (#40) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Gondolom téged izgat, hogy XYZ milyen ramot vett és mennyiért. A napi sajtó helyett ezeket a sorokat bújod és meg listád is van, hogy kinek mennyi és milyen memóriája van. ;]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#42) Bici válasza old gray (#41) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Figy, ez egy fórum, ami mindenkié.
Tudod, mennyi minden van ami még nem érdekel? Mégsem írok a romantica csenöl szerkesztőségébe, hogy kussmá', mert nem érdekel. :P :DD

[ Szerkesztve ]

(#43) gardener

gardener
(őstag)

Annak örülnék igazán, ha a régi DDR2 ramom ill.konfigom eladási árára keveset kellene ráfizetnem, viszont így további 30-50% teljesítménynövekedést kapnék. :K

(#44) daa-raa válasza gardener (#43) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A teljesítménynövekedést ne a RAM-októl várd...

Si vis pacem, para bellum.

(#45) gardener válasza daa-raa (#44) üzenetére

gardener
(őstag)

...mivel egy összetett rendszerről beszélünk...
Én meg a ramokra írtam.... ;) (ha ddr2-ről ddr3-ra váltok,akkor már úgyis komplett konfig csere kell)
...de ez már nem erről szól, hanem a pénzről :((

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.