Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na, így legyen 5-ösöm a lottón.már tegnap du. 16:33-kor megírtam, hogy ez ma lesz itt hír.... :DD :DDD :))

[link]

megígérem, többször nem hozom fel a témát, de ez most piszokul jól esett, mégha igazságtalan lettem volna, akkor is. :DDD

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#2) Thrawn válasza szab.tam (#1) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:D

Different songs for different moods.

(#3) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

326 font, 128gb, 70/90 MB/s? ki fogja ezt megvenni?

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#4) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez szép... tetszenek az olvasási/írási paraméterei... csak az ára nem tetszik... meg az mtbf élettartam sem mond sokat... :) ha 3év fölötti garival jönnek majd az ilyen kaliberű ssd-k jóárasítva, esküszöm beruházok egy párba :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) gardener

gardener
(őstag)

Mintha valami beta verzió lenne csak...
Nah meglátjuk a köv. szériát.

(#6) szab.tam válasza mephi666 (#4) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lassan olyanok jönnek, amik 200 fölött írnak, olvasnak. ez már akkor elavult, amikor tervezték.

(#7) mephi666 válasza szab.tam (#6) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jah, csak eddig voltak olyanok is, amiket egy átlag vinyó lekörözött... ahhoz képest ez is jó nagyon... főleg raidben... :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) szab.tam válasza mephi666 (#7) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az izgalmas az lesz, hogy olyanok jönnek, amiknél valami belső raid megoldás gyorsít. így nincs kitéve az ember a külső raid-be, (főként a raid0-ba), kötésnél jelentkező esetleges kellemetlenségeknek. nálam 1x megmozdult egy sata kábel, és elszállt az egész. adatostól, win-estől.

(#9) mephi666 válasza szab.tam (#8) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

erre még nem is gondoltam... az tényleg komoly lesz nagyon... belső memória-modulokon megoldják, hogy az adatok hogy tárolódjanak le és úgy párhuzamosítják a műveleteket... azzal tényleg hatalmasat lehet rajta dobni... aztán csak elég lenne letükrözni egy soron a biztonság kedvéért és semmi probléma nem lenne... nem ismerem az ilyen irányú fejlesztéseket, de ez tervbe van véve?

(#10) szab.tam válasza mephi666 (#9) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kb. 2 hete olvastam erről. ez nem csak terv, hanem nemsokára gyártanak ilyesmit. valami 250 körül fognak olvasni, közelítik a sata 2 határát.

na, megtaláltam: ocz

"Az Apex SSD meghajtók esetében érdekesség, hogy belső RAID 0 rendszert tartalmaznak, amelyhez frissített, átdolgozott vezérlőt társítottak a mérnökök, így az egységek 230 MB/s-os olvasási és akár 160 MB/s-os írási teljesítmény elérésére képesek, ami már igen-igen jónak számít. "

60gb 200usd
120 gb 370usd
250gb 830usd

gyakorlatilag a 120 gb-os annyiba fog kerülni dollárban, mint ez a tetű lassú corsaire fontban....

[ Szerkesztve ]

(#11) orbano válasza mephi666 (#9) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

szerinted a jelenlegi ulragyors ssd-k hogy vannak gyorsítva? azért a tervezők sem teljesen hülyék, már a pendriveok is többcsatornás üzemben dolgoznak, nem hogy az ssd-k...

A vér nem válik VAZZE!™

(#12) .mf válasza szab.tam (#1) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

1.) :DDD :C
2.) és még hozzátehetjük azt is, hogy még oda is elég lassan jutott el a hír -- ugyanis a corsair ssd-je egy jó ideje már kapható néhány boltban, ha jól emlékszem :U

A belső raid0-sakból ha jól tudom már a második generációnál tart az ocz (mondjuk az első sem rég jelent meg, bár azt más árkategóriába szánták). Azt hinné az ember, hogy az internet korában minden hír még aznap megjelenik itt is, erre milyen lemaradás van... biztos, hogy csak a gázcsapot zárták el, és az internetcsapot nem? :))

(#13) szab.tam válasza .mf (#12) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

van már ennél is gyorsabb ocz?

(#14) Quiksilver

Quiksilver
(senior tag)
LOGOUT blog

Gondolom a 333$-os ára nem lesz annyi mire a kis hazánkba ide ér :U

Az embereket két dolog foglalkoztatja az ősidők óta: 1.Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#15) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Jöhet, szeressük a Corsairt :C

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#16) E-Maxx válasza mephi666 (#7) üzenetére

E-Maxx
(tag)

Nekem 4db 1TB-s F1 samum van, semmi raid meg hókuszpókusz, egyikről másikra való írás, 7-8gb-s iso fájlok esetén 74MB/s total commander szerint.
25.000 darabja, 7-8-szor nagyobb tárhely, igaz mozgó alkatrész, melegedik, nagyobb, de vagy 15-ször olcsóbb....És gyorsabb is, hol éri meg ez az SSD? :F

# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #

(#17) orbano válasza E-Maxx (#16) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

többek között notiba?

A vér nem válik VAZZE!™

(#18) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

"A várható MTBF élettartamot a gyártó 1 000 000 órára becsüli."

~ 114 év ? Marhajó! Igaz fingom sincs rendes merevlemezeknél mennyi MTBF -et adnak meg, de ezen most megakadt a szemem.

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#19) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Kicsit le vannak maradva, de majd összeszedik magukat :D

(#20) Gergő_ válasza E-Maxx (#16) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

ott, ha a rendszered egy 30 ezres samun tartanád az 170MB-el írna olvasna
nekem meg nem kell 4TB,nem éri meg a hdd :DD ,arra az 1-2 évre nagyobb biztonságban érzem ssd-n a rendszerem holmiaim

[ Szerkesztve ]

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#21) Khan13 válasza Thulcandra (#18) üzenetére

Khan13
(fanatikus tag)

Teljesen változó időtartamot adnak meg HDD-knél is. Ezzel az MTBF adattal csak az a két probléma van, hogy ez ugye két hiba közti átlagos időt jelenti. Ha Te kifogsz egy olyat, ami két naponta lehal, akkor így jártál, 100 másik meg kibír 1000 évet, és máris megvan ez az átlag. A másik probléma meg ugye az, hogy az első meghibásodás bármikor bekövetkezhet, és nem 114 év múlva fog : )

Neumann -->Petrik TISZK --> Neumann (ÓE) :D

(#22) E-Maxx válasza orbano (#17) üzenetére

E-Maxx
(tag)

ÖÖÖÖ 336fontos ssd notiba?
Az akárhogy számolom legalább 100rongy, egy ilyet meg max egy gamer notiba tudnék elképzelni, ami ha 100-al többe kerülne 300 helyett 400-500 lenne, ki venné meg?
Vagy netbookba esetleg, de akkor meg drágább mint a gép. :F

# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #

(#23) bteebi válasza szab.tam (#6) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Na ja, épp ezt akartam írni én is... Nem rossz ez a 90/70 MB/s, de azért nem is valami combos SSD-eredmény. A duplája már korrektebb lenne, de még akár attól is lehetne valamivel több.

Pláne úgy csúnya ez az eredmény, hogy nem kifejezetten óccsó - akkor már sokkal inkább egy G.Skill SSD...

Te is fiam, Bluetooth?

(#24) bteebi válasza E-Maxx (#22) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Na azért nem 336 font, hanem 333 USD. Az se kevés, de azért bőven nem mindegy ;).

Te is fiam, Bluetooth?

(#25) venember83 válasza szab.tam (#1) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Fél órája kerestem ezt a tegnapi hsz-t, mikor megláttam a hírt, s mikor végre megtaláltam, akkor a Corsair hdd-okhoz kapcsolódó hír témájában mi is szerepel az első hsz-ben? Eh...

Jöjjenek csak az SSD, ebből előbb-utóbb csak verseny lesz, olcsóbb és gyorsabb, valamint tartósabb tárolókkal.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#26) orbano válasza E-Maxx (#22) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

lehet kapni olcsóbban is SSD-t, egy notivinyóhoz képest majdnem minden SSD gyorsabb, van 64 gigás 155/90mb-os ssd a fórumban 34k-ért, de nagykerben (bárm ost nincs készleten) van 32-es nettó 20, 64-es nettó 35-ért. a mostani überlassú 5400-as, 120gb-os darab helyére kiváló lesz. 20p+ akksiidőt legalább nyerek, nyáron nem fog annyira melegedni az ölemben, ráadásul a sebessége fel fog érni egy asztali konfigéval.

A vér nem válik VAZZE!™

(#27) E-Maxx válasza orbano (#26) üzenetére

E-Maxx
(tag)

SSD-vel nincs bajom, csak konkrétan ezzel, lassabb mint egy rendes asztali vinyó, jóval drágább, stb.... :)

(#28) Depression válasza Khan13 (#21) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért pontosítok: Az 1 milliós MTBF azt jelenti, hogy:
1 év múlva a vinyók 99.13%-a lesz még működőképes.
5 év múlva pedig előreláthatólag 95,71%-a.
Azaz minden eladott 20-dik darab meghibásodott addigra.

[ Szerkesztve ]

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#29) szab.tam válasza venember83 (#25) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:D

(#30) orbano válasza Depression (#28) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ez mégis hogy jött ki?

A vér nem válik VAZZE!™

(#31) Gergő_ válasza orbano (#30) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

azt hiszem így

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#32) Balika911 válasza E-Maxx (#27) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Szerintem sem éri meg, ennyiért gyorsabbat is kapni ugyanekkora méretben. Várjuk a hírben említett utódot.

(#33) sNORh válasza X@b3e (#15) üzenetére

sNORh
(PH! addikt)

szeressük..szeressük.. ;]

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#34) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A sok SSD hír között én már azt várnám amikor bejelentik, hogy 40k alá esett be az 1 terrásak ára. :D

(#35) Overlocker válasza szab.tam (#13) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van, OCZ Vertex 2, de annak már kevés a SATAII :D

Ez a Corsair pedig labdába se fog rúgni ezzel a termékkel, ilyen árral..

[ Szerkesztve ]

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#36) szab.tam válasza Overlocker (#35) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pfff...

(#37) dabadab válasza E-Maxx (#16) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"hol éri meg ez az SSD?"

1. Rakd bele a 3.5"-os Samsungokat egy notebook 2.5"-os helyere.
2. Iras kozben razd meg oket jo alaposan.

Ha ezek utan sem erted, hogy miert jo, akkor kenytelen leszek az alacsonyabb fogyasztasra es a seek-ido hianyara hivatkozni :)

(Es igen, vannak notebookok SSD-vel, a Lenovo Thinkpad X300 eleve csak azzal kaphato, X200-ban opcio, az Apple Airben szinten stb.)

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#38) Balika911 válasza dabadab (#37) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

"hol éri meg ez az SSD?"

De később külön ki is emelte, hogy nem az SSD-val van baja, hanem konkrétan ezzel a típussal. Ilyet tényleg nem éri meg venni, hiszen sokkal gyorsabbat is kapni ennyiért.

(#39) zoltanz válasza E-Maxx (#16) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Nem zakatol zavaróan 2, 3, 4 meghajtónál RAID -ben zavaróan az SSD mint hagyományos merevlemez(akinek erre van szüksége)?

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#40) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

ez nem csak lassu, de még tetü drága is :DDD tipikus... névvel mindent el lehet adni :R

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#41) Scalpel

Scalpel
(senior tag)

A Saumsung régebbi készleteit ki kell szórni valahogy... hát így :DDD.

(#42) hardzsi2

hardzsi2
(tag)

Laptopban 250-320GB az elfogadható kapacitás, asztali gépben az 1TB.

Mit kezdjen a user 128GB-al, amit ráadásul kiba drágán vesztegetnek? Hamasoran egy jobb USB-kulcs is tud ennyit, s az legalább hordozható...

I hope you're not being paid to troll, because you aren't doing a particularly good job. - posted by: Donovan, 26 January 2009

(#43) shteer válasza hardzsi2 (#42) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

asztaliba adatoknak felesleges ssd

usb kulcs más kategória

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#44) Overlocker válasza hardzsi2 (#42) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd lesz nagyobb is, már kapni cirka 200k-ért gyors 256GB-s..Szerintem 2011-re a gépek kb 25%-ában lesz SSD, ha nem több..

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#45) Egon válasza hardzsi2 (#42) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Laptopban 250-320GB az elfogadható kapacitás, asztali gépben az 1TB.

Ha sportot űzöl a letöltésből, akkor igen, egyébként nem (vagy legalábbis nem mindenkinek). Nekem special 2 db 320-as vinyó van a gépben, és összesen cca. 200 giga szabad helyem van. Asszony meg - igaz, kompromisszumokkal, de - elfér a 60 GB-os vinyón a notiján (nincs másik gépe). Sztem lassan kap egy dupla akkora vinyót, azzal kompromisszumok nélkül ellesz.

A hírhez: ha lenne 20-25K-ért 200 GB körüli SSD, már dobnám is ki a vinyókat a gépből: inkább vállalnék némi kompromisszumot a használat során a relatív helyszűke következtében, de cserében élvezném az SSD-k azon előnyét, amit - ha jól láttam - még senki sem említett: a CSENDET.

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#46) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Azért ez kicsit durván lassú.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#47) Jim Tonic válasza E-Maxx (#16) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Egy normális SSD 150-200 körül olvas, 120 körül ír. Azt kapd el az F1-ekkel...

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#48) Jim Tonic válasza mephi666 (#4) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Ezek a paraméterek tetszenek? :F Rendkívül informált vagy.

(#49) mephi666 válasza Jim Tonic (#48) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

írtam később, hogy nem nagyon követtem az ssd-k fejlesztését... a jelenlegi hdd-imhez képest ez is sokkal jobb...ha valaki hozzámvágna 1-2 ilyet, biztos nem sértődnék meg... és szerintem más sem...

(#50) Vertigo18

Vertigo18
(fanatikus tag)

Viszont minél többen gyártanak SSD-t, az annál elterjedtebb lesz, majd egyre olcsóbb...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.