Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hinnye, beindult Abu Dhabi
Meglátjuk mennyire lesz előnyös Amd számára a helyzet

True Success is Blonde

(#2) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én mintha valahol valami olyasmit olvastam volna hogy a Chartered nem lesz a Globalfoundries része.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#3) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Ez az ügylet csökkenti az AMD tulajdonosi arányát a GF-ban?

(#4) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

TSMC milyen távon számolhat velük?

címben apró hiba
A Chattered az ATIC birtokába kerülhet

[ Szerkesztve ]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#5) 00roli00 válasza Bici (#3) üzenetére

00roli00
(senior tag)

Nem.

(#6) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ez most jó az amd-nek vagy nem?
De egy biztos. Ha elfogy az olaj az arabokhoz utánna is ömlik a lé.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#7) Oliverda válasza Bici (#3) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát ha valóban nem lesz a GF része a Chartered akkor nem, ha része lesz és az AMD is beszáll a biznicbe anyagilag (amit kétlek) akkor sem, viszont ha a része lesz és az AMD nem akar vagy nem tud fizetni akkor értelemszerűen csökken a részesedésük mivel egy ilyen beolvadás valószínűleg eléggé megnövelné a GF értékét.

Gyuri27: Rosszat biztos nem jelent.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#8) Bici válasza 00roli00 (#5) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Ezek szerint az AMD kapott ajándékba a 34,2%-nyi Chartered részesedést?
Mert ha a Chartered a GF része lesz, akkor annyival nagyobb lesz a GF, tehát az AMD 34,2%-a annyival többet fog érni... :U Vagy nem?

Oliverda: Na igen, pont erre gondoltam. :K

Az, hogy nem jelent rosszat, az számomra kétséges. A csökkenő részesedés lehet rossz is.

[ Szerkesztve ]

(#9) marcias válasza Bici (#8) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Ez attól függ, hogy az ügylethez szükséges forrás honnan származik. Ha a GF közös alapjából, amiben az AMD-nek ugye a 34% része van, akkor sztem igen. Viszont lehet, hogy ez az összeg áttételesen külső forrásból származik, és ebben az esetben lehet, hogy csökken az a 34%.

(#11) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nyomulnak az arabok :D egyébként jól csinálják :K
naná,h.jó ez a AMD-nak,nem TSMC-nek adják a belsö rendeléseket,hanem a Chartered-GF fogja elvégezni :C (cégen belül marad-nem hülyeség)

[ Szerkesztve ]

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#12) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tényleg fogytán lehet az olaj... (Legalábbis arrafelé.)

Én nem olvastam olyat a press-release-ben, hogy beolvadna a GF-be, csak közösek lesznek a műveletek és a CEO.

"Az új bérgyártó 34,2%-át az AMD birtokolja, míg a maradék rész az ATIC tulajdona." -- Ezt inkább úgy írtam volna, hogy a többi rész.

[ Szerkesztve ]

(#13) Oliverda válasza Bici (#8) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha nem a GF veszi meg akkor nem fog csökkeni. Márpedig most úgy fest hogy ez 100%ban ATIC tulajdona lesz.

(#14) Elijah Baley

Elijah Baley
(tag)

"hozzávetőleg 1,8 milliárd amerikai dollárt fizet készpénzben" -ejha biztos nem egydollárosokban és "befőttesüveg" csomagolásban adja át a pénzt :D

"Anizotropikus szűrés? - ez az a ritka trópusi betegséget kimutató szűrő-vizsgálat??? - úgy hallottam nagyon veszélyes azaz anizo-tropik, de állítólag már van ellene védőoltás is..."

(#15) S. Szabi válasza dezz (#12) üzenetére

S. Szabi
(fanatikus tag)

"Tényleg fogytán lehet az olaj... (Legalábbis arrafelé.)"

Abu Dhabi nem az olajból gazdagodott meg...

(#16) dezz válasza S. Szabi (#15) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1. Magyarul pár éve Abu-Dzabi.
2. A Wiki szerint igen:

A várost 1761-ben alapította a közeli Liva-oázisban élő Bani Jas-törzs, s 1769-ben maguk a törzs vezetői is ide helyezték át székhelyüket a közeli al-Dzsivából. Abu-Dzabi történelmét a 19. század folyamán a szomszédos törzsekkel folytatott hadakozás jellemezte, s az állandósuló viszályok következményeként a város számottevően nem is fejlődött, a 20. század elején mindössze 6000 lakosa volt. Ugyanakkor egyre növekedett a brit befolyás, és az abu-dzabi emír, Zaid ibn Kalifa (uralkodott 1855–1908) 1892-ben Nagy-Britannia protektorátusa alá helyezte emirátusát. Uralkodása hátra lévő esztendeiben birodalma a Perzsa-öböl térségének egyik legvirágzóbb kereskedelmi központja lett, nem utolsósorban a helyi gyöngyhalászat fejlesztésének köszönhetően, de a város fejlesztésére nem fordított kellő figyelmet. Halálát követően a vidék ismét elveszítette jelentőségét.

A város életében nagy változást hozott 1958, amikor felfedezték a közelben rejlő hatalmas kőolajmezőket, amelyeknek 1962-ben megindult kitermelése rendkívül gazdaggá tette az emírséget, és magát a várost is. A kezdeti időkben, Sakbut ibn Szultán konzervativizmussal jellemezhető uralkodása (1928–1966) alatt az életszínvonal még csak lassú ütemben emelkedett, az 1966-ban trónra került Zaid ibn Szultán uralkodása alatt azonban megindult Abu-Dzabi rohamléptékű felvirágzása. A kőolaj-kitermelésből befolyó jövedelemnek köszönhetően az 1966-ban még csak 20 ezres lakosú városkából a 20. század utolsó negyedében kiépült a ma ismert, korszerű infrastruktúrájú Abu-Dzabi, a térség egyik ipari-gazdasági központja, saját nemzetközi repülőtérrel."

(#17) S. Szabi válasza dezz (#16) üzenetére

S. Szabi
(fanatikus tag)

Húúú, ezer bocs, hirtelen összekevertem Dubai-al :B :B :B :)

[ Szerkesztve ]

(#18) dezz válasza S. Szabi (#17) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak nem dől össze a világ. :D

(#19) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Mekkora penzekkel dobalaloznak ezek apukaam :Y

.::www.megadanceradio.hu::.

(#20) durkonorbi

durkonorbi
(fanatikus tag)

Úgy látom a cikk íróját rokoni szálak fűzik a fent nevezett céghez.... ejnye-ejnye ... toljuk a családi vállalkozást a PH! oldalán ?! :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD

(#21) And01 válasza S. Szabi (#17) üzenetére

And01
(tag)

Dubai is főként az olajbevételekből
fejlődött ki!
Viszont a fejlesztések eredményeképp ma a
bevételük nagyobb része már nem a kőolajból származik!

(#22) S. Szabi válasza And01 (#21) üzenetére

S. Szabi
(fanatikus tag)

"Az olajengedélyek kiadását követően 1930-ban az ország robbanásszerű fejlődésnek indult, s vele együtt megugrott az életszínvonal is. Az emírségeken belül Dubai a második leggazdagabb állam, de jólétét nem annyira az olajnak, hanem inkább a kereskedelemnek köszönheti."

"Az adóparadicsomok világa"

Wikipedia-n viszont csak az olajról van szó.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.