Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) madgie

madgie
(VIP)

Nem siették el a bocsánatkérést... reméljük, cserébe nem fordul elő többé ilyen. Bár már anno ezt eljátszották az 1D mark III-mal :(

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#2) Parci válasza madgie (#1) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

az a baj, h ez a közlemény semmilyen új információkkal nem szolgál. persze, h dolgoznak rajta, persze, h megpróbálják firmware-rel megoldani. más lehetőség nincs is.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#3) madgie válasza Parci (#2) üzenetére

madgie
(VIP)

Semmi baj, a potenciális 5Dm2 vásárlók negyede majd D700-at, vagy Sony A900-at vesz :DDD

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#4) pacorro válasza madgie (#3) üzenetére

pacorro
(VIP)

Biztos nagyon jó gép lesz az 5D Mark II, de várni kellett volna 2-3 hónapot a forgalmazásával. Nem is értem a Canont, elég lett volna bejelenteni, közzétenni pár normálisabb tesztképet, és mindenki elégedett lenne. Így csak maguknak ártottak (ugyanúgy, mint anno a Sony az Alpha 700 elsietett megjelentetésével).

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#5) Parci válasza pacorro (#4) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ezt csinálták. bejelentették szeptemberben, és most kezdenek el szállingózni az első vázak.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#6) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Dolgozni csak lassan és szép, ahogy a csillag megy az égen, úgy szabad.

Én nem értem miért kell kapkodni... Elszúrják már a pro vázakat is, csak azért, hogy két nappal elöbb megjelenjen. Hülyék ezek mind.

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#7) pacorro válasza Parci (#5) üzenetére

pacorro
(VIP)

Úgy értem, ezen felül kellett volna még várni két-három hónapot. Vagy akár többet is, míg el nem tüntetik a látványosabb hibákat.

[ Szerkesztve ]

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#8) Parci válasza pacorro (#7) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hja... valószínűleg nem akarták végleg elveszteni a usereiket azzal, h túl sokáig váratják őket az új 5d-vel. 3+ évig! csak közben jött a d700, meg aztán az a900, nem várhattak tovább.

(#9) madgie válasza pacorro (#7) üzenetére

madgie
(VIP)

Nézd meg, mit csinál a Nikon. Lehet késik a bejelentésekkel, de ha bejelentik, akkor kis túlzással hetek múlva kapható a cucc, reklámozzák, bemutatják, és akkor azt látja a felhasználó, hogy minden úgy megy, ahogy kell (pedig biztso régóta fejlesztik, csak nem jelentik be fél évvel előtte) :)

(#10) Parci válasza madgie (#9) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

mondjuk ez sem volt ám mindig így, emlékeim szerint a d200 környékén ők játszották ugyanezt. tény, hogy most jóval határozottabbnak tűnnek, mint anno.

(#11) madgie válasza Parci (#10) üzenetére

madgie
(VIP)

A D200 idején még sok minden nem stimmelt náluk, a digit-érában most nőttek fel önnön (filmes) magukhoz :)

(#12) Ijk válasza pacorro (#4) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nyilván már karácsony előtt ki kellett nyomni a piacra, a vásárlási rohamra. Így nem volt idő teljes ellenőrzésre. Egyébként mikor jelentették be? Szeptemberben? Kicsit megint elsiették.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#13) Cassidey

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

de IGAZAN nem is nyomtak be karacsony elott, hiszen meg azokat a vasarlokat se tudtak kiszolgalni, akik mar jo ideje elorendeltek.. akkor lett volna igazi a karacsonyi domping, ha tele vannak a polcok, es a hezitalo emberek is odatehessek a fa ala ha kedvet kapnak.
az mas kerdes, h egy 600k-s gepet Mo-n alapvetoen nem olyan fog megvenni, aki karacsonyi ajandeknak szanja a ferjenek vagy maganak. hanem az, aki dolgozni akar vele, de izgul az uj dolgokra, meg akinek sok penze van. szoval igazabol a karacsony nem is olyan lenyeges. d3x se sok fa alatt lesz az tuti.:)

[ Szerkesztve ]

(#14) madgie

madgie
(VIP)

Hűha, most láttam egy olyan képet ahol a fénycső mentén a bokeh CA mellett egy fekete sáv jelenik meg. Olyasmi, mint amikor rawkonvertálásnál csontig húzza az ember a fill lights-ot. Mi lesz még, kedves Canon :(((

(#15) Parci válasza madgie (#14) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

igen, meg most már banding/sávosodás is van sraw-ban. megérdemelnének egy orbitális világégést, de tényleg! hihetetlen, h minden piacon az a trend, hogy a gyors fejlesztési tempó miatt a userekkel bétateszteltetnek... :( no, nem mintha ne lett volna 3 évük erre a nyomorult vázra! :(((

(#16) Cassidey

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

most eloszor vagyok kicsit turelmesebb a rendelesemre varakozva. :U

(#17) MLaca válasza Cassidey (#16) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

rendelj bátran d3-at az tuti :)

http://mlzphoto.blog.hu/

(#18) Parci válasza Cassidey (#16) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nem mondod, h 5dm2-t rendeltél...! :F

(#19) Cassidey válasza Parci (#18) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

o, mar tobb mint egy honapja de meg mindig nem kerult ram sor..

(#20) pacorro válasza madgie (#11) üzenetére

pacorro
(VIP)

Igen. A filmes vázaik nagyon jók voltak, és digitálisban is volt egy-két jó húzások, de a D3, D300, D3X megjelenésével lettek igazán nagyon digiben.

(#21) Parci válasza Cassidey (#19) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

inkább nem mondok semmit. csodálkozom az önkéntes bétatesztereken. főleg, h több mint egy hónapja áll a bál a váz körül, ergo tudtad, amikor megrendelted. gondolom "majd jön hozzá firmware..."

(azt pedig remélem, h a canon nem ússza meg ennyivel, h fát tud vágni a lojális userei hátán)

(#22) madgie válasza pacorro (#20) üzenetére

madgie
(VIP)

'Tom, figyelemmel kísérem őket, meg ugyi ex-D70 user vagyok :)

(#23) Tüzi válasza Parci (#21) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Csodálkozol"? Én inkább tisztelem őket a bátorságukért! :)
Amúgy ha nem vásárolna mindenki mindent azonnal meg, akkor nem lenne ez a világtrend sem. Sajnos ez a trend az elektronikai termékek piacán még jobban előjön :(

mod: csak nehogy az legyen, mint az új skyline gt-r -el...

[ Szerkesztve ]

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#24) Cassidey válasza Parci (#21) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

nem tudtam, akkor meg nem allt a bal, mivel halando ember nem jutott hozza
de lenyegtelen igazabol, mert nem ezen mulik, h megveszem vagy nem, hiszen senki nem harapna a fejem, ha lemondanam.

(#25) MLaca válasza Cassidey (#24) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

vagy vegyél régi ötdét, az kiforrott :) nekem majd' 2 évig megvolt és imádtam!

(#26) madgie válasza MLaca (#25) üzenetére

madgie
(VIP)

A mostani gépedet meg mennyire szereted? ;]
Inkább a d700-t ajánlanám, ha már úgyis megvan az 5Dm2-re a zsé...

(#27) MLaca válasza madgie (#26) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

esse rossz, de mai ésszel d700-at vennék. zötdében is a normális méretét szerettem. nem vagyok féltéglapárti.

(#28) madgie válasza MLaca (#27) üzenetére

madgie
(VIP)

Van egy kézbe simuló gépem, cserélünk? :DD

(#29) Szten Márs válasza madgie (#26) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igazából én is D700-at javasolnék, de ha megnézed már egy komplett obiparkot beszerzett az 5D-hez - és nem is akármilyen obiparkot, szóval aligha fog már rendszert váltani.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#30) Cassidey válasza madgie (#26) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

Igaza van Sztennek, a zse megvan, de a Canon cuccok is.. Igazabol vagyok olyan naiv, h ugy gondolom a Canon megoldja ezt a problemat. :U

(#31) Dtomi válasza MLaca (#27) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Szerintem is kár, hogy még lehet kapni profi szériából félgépet, nagy bánatom volt ez anno, hogy nem lett fuji s3pro vonal folytatása, és igazából én a D400 majd erre tippelnék a canon meg beleharaphat a valagamba...

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#32) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1D fokuszgondok végül megoldódtak?

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#33) Tüzi válasza Cassidey (#30) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mé' nem jó néked egy sima 5D? Az még jó gép :) Bár azért a 40D sem gagyi kategória.

(#34) madgie válasza Szten Márs (#29) üzenetére

madgie
(VIP)

Nem téma, az objektívek nem veszítik úgy az árukat, mint a gépek...

(#35) madgie válasza Dare2Live (#32) üzenetére

madgie
(VIP)

Szerintem nem igazán...

(#36) Parci válasza Cassidey (#30) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ne kapkodd el a vásárlást sztem, ha megjön a vázad, akkor sem. oldja csak meg a kenon, mielőtt leteszel nekik félmillió forintot.

(#37) Dtomi válasza Dare2Live (#32) üzenetére

Dtomi
(őstag)

22 oldalon 17000 szóban teszteli a gépet a firmware-frissítéstől a gyári szervizig a gépet. Mára a régi első szériás gépeket is meg tudják tökéletesen javítani. Az újaknak meg már nincs problémájuk

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#38) Tüzi válasza Dtomi (#37) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elég szar képeket csinál :Y :D

(#39) Dtomi válasza Tüzi (#38) üzenetére

Dtomi
(őstag)

??? :Y :C Ha végigolvasod az egészet akkor leírja, hogy van 1Ds mark II-III, D3 és talán D3X-e is. És volt 1D mark II és mark IIN-je is az utóbbinak szerinte jobb volt az AF-rendszere. Ha figyelmesen átovasod akkor azt is leírja, hogy az AF hiba konkrétan arról szól hogy AI-servo módban következetesen túlszámolja a gyorsan mozgó tárgyak sebességét. És azt is leírja hogy ezek a problémák megoldódtak. És Cfn beállítás is van konkrétan arról, hogy te most gyorsan mozgó témát vagy lassan mozgót szeretnél fotózni. És azt is, hogy szerelmes a gépbe és szerinte mióta Digit DSLR-létezik az 1D mark III-nak a legszebb a képe. Nem az 1Ds nem a mark IIN és nem a D3-nak. És arról is ír, hogy jelenleg az összes középkategóriás gépet alkalmatlannak tartja hivatásos sportfotózásra.

(#40) Tüzi válasza Dtomi (#39) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, de amikor megoldódott a problémája, és jól fókuszál a gép, akkor azért elég penge képe van. Főleg a kosárlabdás (zöld mezes) csajok) kép jön be.

(#41) Parci válasza Dtomi (#39) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

lehet, h nem olvastam elég figyelmesen, de a konklúziója nem az volt, hogy megoldódtak az Ai-servo gondok, hanem, hogy ezen megoldatlan problémák ellenére is szereti a gépet.

(#42) Dtomi válasza Parci (#41) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Nem olvastad elég figyelmesen.

(#43) madgie válasza Dtomi (#39) üzenetére

madgie
(VIP)

"És arról is ír, hogy jelenleg az összes középkategóriás gépet alkalmatlannak tartja hivatásos sportfotózásra."

És milyen igaza van, legalábbis általánosságban, főleg a Canont tekintve (a 40D résznél főleg bólogattam a monitor előtt, tökéletesen alkalmatlan szerintem is az ilyesmire). De ugye a Nikonnak van két nagyszerű, sportfotózásra is alkalmas AF rendszerrel ellátott középkategóriás gépe (D300, D700), a nyikiták követő AF-jét is testre lehet (kell) szabni a menüben, ugyanúgy beállítható, mennyire legyen érzékeny.

(#44) Dtomi válasza madgie (#43) üzenetére

Dtomi
(őstag)

A D300-at a és a D700-at te középkategóriásnak sorolod??? Szerintem messze nem azok.

(#45) Flashy válasza Szten Márs (#29) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

erre pályázik a Canon is, 5D2-re nem ingzsebes kompaktról váltanak az emberek

http://flashy.blog.hu

(#46) madgie válasza Dtomi (#44) üzenetére

madgie
(VIP)

Mé', hová sorolnám? A pro váz a Nikonnál egy számjegyű.

(#47) Dtomi válasza madgie (#46) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Me' még ők maguk se oda sorolják... ne'

(#48) madgie válasza Dtomi (#47) üzenetére

madgie
(VIP)

E'! Tínyleg odateszik a Pro-kategóriába.. mármint a magyar Nikon. Az amcsi oldalon persze nem így van. ők okosan egybegyúrják :)

(Nem mintha nem tudnának pro-szintű dolgokat, de nemhiába nem EN-EL4a akku megy beléjük, nincs egybeépített markolatuk és egy kártyanyílás található rajtuk. Az 5D sem Pro gép, ettől függetlenül sok profi használja)

(#49) Parci válasza Dtomi (#42) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

figyelmesebben elolvasva az utolsó oldalt, most már biztos vagyok benne, hogy azt írja, hogy nem oldódtak meg a gondok teljesen.

statikus és lassan mozgó tárgyaknál igen, de gyorsan mozgó tárgyaknál nem (ezért is célszerű rekeszelni az obit, ami sokat javít ezen). ettől függetlenül nem tökéletes még most sem, de imádják a gépet az összes többi előnye miatt.

(mielőtt elföldelsz, 3 évet éltem amerikában, jól tudok angolul... :DDD)

(#50) D4rkm4n

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Ha jól emlékszem akkor 2006-ban a Mercedes gyár tartotta az autóvisszahívási rekordot, mivel alapból fékhibásan kerültek le a szalagról bizonyos felsőbb kategóriás járgányai.

Ennek ellenére továbbra is a Mercedes az egyik legelőkelőbb autógyár. (Aktualitás: Oroszországban kötelezik egyes politikusokat a nyugati szolgálati autóik hazai típusra való cseréjére!)

Szerintem az 5D hibája még nem fogja földhözvágni a Canont, ugyanakkor valóban igaz az, hogy több ilyen szarvashibát nem követhet el a gyártó. A brand nem kophat tovább.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.