Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Fogjátok frissíteni a teszteket, vagy csinálni egy kisebb tesztet a változás mértékéről?

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#2) GIJoe

GIJoe
(fanatikus tag)

Ez igen! Jó irány! :C

(#3) Giot válasza TESCO-Zsömle (#1) üzenetére

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

+1
Kíváncsi vagyok mennyit lök a teljesítményén? Jelentős lesz e?

Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

(#4) Srodney válasza Giot (#3) üzenetére

Srodney
(senior tag)

5-20% ami még hivatalos megerősítést nem nyert,egyenlőre ennyi infó.szerintem ez nem elég hogy jó harc legyen az intellel.remélem egy frissített teszt majd többet fog mutatni,akkora hype volt itt a megjelenésig,remélem mutatni fog vmit.

(#5) Paul119 válasza Srodney (#4) üzenetére

Paul119
(őstag)
LOGOUT blog

ez kb olyan mint az első phenom széria... majd a loldozer 2n csiszolna kicsit, remélhetőleg..kéne már egy kis árverseny

(#6) fondorlatos

fondorlatos
(tag)

Rá is fér a bulldozerre az a plusz 5-20 % amit az optimalizálás jelenthet.

(#7) Abu85 válasza TESCO-Zsömle (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Megbeszéltük. Lesz, de nem ígérjük, hogy idén. Beleírtam a hírbe.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#8) TESCO-Zsömle válasza Abu85 (#7) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:R

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#9) Löncsi

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Csak Turbo-core miatt van teljesítmény növelés ??

Ennyi erővel az Inteles procik is ugyanakkora mértékben gyorsulnak majd, nem?

daa-raa

Köszi, csak sűrűjébe vetettem magam, átolvasom. :R

[ Szerkesztve ]

A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

(#10) daa-raa válasza Löncsi (#9) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Le van írva a cikkben, hogy az architektúra sajátosságai és az ezt figyelmen kívül hagyó korábbi ütemező miatt nem képes megemelni a lehetséges mértékben az órajelet a proci. Szóval a teljesen hagyományos elgondolású intel architektúrák esetén semmit nem számít az optimalizáció.

Si vis pacem, para bellum.

(#11) GeneraL_XTX

GeneraL_XTX
(őstag)

Jófejek ezek a Microsoftnál.

De ez még mindig kevés a Core procik ellen :U

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#12) gtasystem

gtasystem
(senior tag)
LOGOUT blog

kár hogy idén már nem lesz teszt..
jöhetne már valami jó kis proci tesztecske.. :D

Magyarország a lehetőségek hazája..Kemény, megfeszített munkával, mindenkinek lehetősége van elérni egy tisztességes pakisztáni kecskepásztor életszínvonalát..

(#13) akosf válasza Löncsi (#9) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, az turbo-core miatt elérhető órajelnövekedésre megy ki a dolog.

(#14) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ha csak a TC a lényeg az egészben, akkor elvileg nálam egy fabatkát sem ér az egész.

(#15) daa-raa válasza antikomcsi (#14) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A lényeg az erőforrások optimális kihasználása.

(#16) Psych0 válasza GeneraL_XTX (#11) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

"Jófejek ezek a Microsoftnál."

Ez nem jófejség, ugyanezt kellett anno a P4-nél is csinálni.

[ Szerkesztve ]

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#17) gainwardgs

gainwardgs
(őstag)

FUU majd most felélednek a dózerek..... :))

Intel Core i5 2500K@4.5Ghz (Corsair H70+Coolink Swif2 120P), Gigabyte P67A-UD4-B3, Corsair Vengeance 4Gb 1600Mhz, OCZ Agility 3, Corsair TX650 V2, Palit Gtx 680 Jetstream, Corsair 600T Special Edition White

(#18) Cybertrone válasza gainwardgs (#17) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

[moderálva]
Szvsz ez olyan mint a halotnak a csók...

[ Módosította: yetike ]

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

(#20) gainwardgs válasza Cybertrone (#18) üzenetére

gainwardgs
(őstag)

:K

Intel Core i5 2500K@4.5Ghz (Corsair H70+Coolink Swif2 120P), Gigabyte P67A-UD4-B3, Corsair Vengeance 4Gb 1600Mhz, OCZ Agility 3, Corsair TX650 V2, Palit Gtx 680 Jetstream, Corsair 600T Special Edition White

(#23) Vigilante

Vigilante
(fanatikus tag)

Pff nah ha így haladunk, talán az FX8150 beéri a 3éves i7 920-am! :C

╬ Asrock X58 Extreme ╬ Intel Core i7 920 ~ 4GHz - 1,328V ╬ Corsair 3x2GB DDR3 ~ 1528MHz (9 9 9 24) ╬ 2x Asus GTX480 SLI (800MHz/4000MHz) - 1,025V ╬ OCZ Agility 2 40GB+ Samsung 250GB ╬ Corsair TX850 ╬ Asus VH238T ╬

(#25) Whysperer

Whysperer
(fanatikus tag)

Mondjuk valami nem fontos prohardveres de akármilyen test jó lenne és nem cask ez a 4 game-s 8) Mert igaz 3.5-on megy a E7300-am ,de it tmost j áron van Angliában az AMD arról nem is beszélve ,hogy a FOnt milyen jó áron van otthon és egy BD-t lehet bevállalnék ha előnyös. Ha nem akkor várok az Ivy-re

(#29) GeneraL_XTX válasza Psych0 (#16) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

úgy értem hogy ennek a procicsaládnak nagyon minimális az elterjedtsége arról nem is beszélve hogy működött az eddig is normálisan csak kicsit lassabban. Nem lett volna muszáj csinálniuk semmit se.

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#30) Gerisz válasza Vigilante (#23) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azon már túl van, de a rossz az egészben, hogy nem is az ellen kellene mennie, de ez van.

Whysperer: Szerintem nem szabad ebből venni, inkább Ivy ha szükséged van rá egyáltalán. (vagy csak kíváncsiság miatt, nekem is azért van a Sandy is, szükségem nincs rá egyébként)

[ Szerkesztve ]

(#31) havasa válasza Whysperer (#25) üzenetére

havasa
(senior tag)

Egy 2600K-val jobban jársz, Ivy csak 2012 Q2-ben jön.

(#32) Whysperer válasza Gerisz (#30) üzenetére

Whysperer
(fanatikus tag)

Nem a sandyre van vagy a BD-re szükségem, hanem kezdi megadni a e7300-am magát mert nem mai gyerek és jó sokáig bírta húzva is csak kezd hibázni stb és ha vissza veszem akkor is. szóval venni kell egy új proci alaplap memória packot és mivel nem vagyok az aki fú 200.000-t gyorsan és mivel a cégbe ez a gép van csak és grafikázunk így kelleni fog majd. Szóval akkor megvárom az Ivy-e vagy egy i5 2400-de ha hosszab tárva akarom akkro i5 2500K aztán kiderül.

(#33) fatallerror

fatallerror
(őstag)

megy a kaparás, kár ezért a prociért :/ teljesen jó lenne ha nem zabálná az áramot mint állat

(#34) Whysperer válasza havasa (#31) üzenetére

Whysperer
(fanatikus tag)

Elég nekem a 2500k is.

De be is fejeztem mármint nem akarok ebbe a topicba Intelezni.

Elnézést!

[ Szerkesztve ]

(#35) Cybertrone válasza fatallerror (#33) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Zabálja az áramot, én azt mondom... de akkor legalább 40%-ot toljon még pluszba teljesítménybe... :K

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

(#36) antikomcsi válasza daa-raa (#15) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Bővebben?

Mert ha csak a kellő szálra osztja ki a feladatot, hogy mondjuk 2 modul ne menjen, a másik kettőn meg megemelje az órajelet, akkor továbbra sem számít semmit a dolog.

(#37) DRB válasza GeneraL_XTX (#29) üzenetére

DRB
(fanatikus tag)

Azért az akár +20% teljesítményért simán érdemes volt megcsinálni/kiadni ezt a frissítést. Nem hiszem, hogy túl nagy erőfeszítésébe tellett a Microsoftnak, és ráadásul még mindenki jól is járt, a MS is, az AMD is, meg mi is természetesen, ritka az ilyen. Ezek után itt a lehetőség a jobb elterjedésre.

[ Szerkesztve ]

Az idei tél egy szép februári szombatra esett... :D

(#38) gainwardgs

gainwardgs
(őstag)

Ez a bulldozer el lett tervezve, kár xépiteni ezekkel a %-al.

(#39) Cybertrone válasza DRB (#37) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Miután a konkurencia leleplezte a cuccát szerintem többen temették ezt a cuccot! :K

(#40) Abu85 válasza gainwardgs (#38) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem az AMD jobban tudja, hogy milyen processzorarchitektúrát érdemes beépíteni az új generációs GPU-architektúra mellé az adott lapkába. Persze ez csak feltételezés. :D Lehet, hogy igazolniuk kellene pár mérnököt a PH-ról. ;] A feladat persze ugyanaz lesz mindenkinek. Olyan APU-t kell építeni, amelyen belül a CPU és a GPU a leghatékonyabban működik egymás mellett. Nyilván most már nem kell megtervezni, mert megtették a Bulldozerrel és a GCN-nek a jelenlegi mérnökök, de később majd látni fogod, hogy ez a két architektúra mennyire kiegészíti egymást. Ez volt a cél.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#41) FireKeeper válasza antikomcsi (#36) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miért ne számítana? ha ugyanannyi szálat el tud osztani kevesebb modulon belül, akkor az aktív modulok magasabb turbón mehetnek (bár szerintem a javítás működésével te is tökéletesen tisztában vagy, csak azt nem értem, hogy akkor mi a gond? :U)

gainwardgs:

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#42) gordonfreemN

gordonfreemN
(őstag)

Sajnos osztom azok véleményét, akik szerint ez sokat nem jelent. De azt nem mondanám, hogy felesleges volt.

Cybertroll: a helyesírás még mindig nem megy, amúgy firefox segít neked, piros hullámos vonallal :DDD :R

(#43) DRB válasza Cybertrone (#39) üzenetére

DRB
(fanatikus tag)

Mindenesetre kaptunk (akár)20% plusz teljesítmény ingyen, így ebben kontextusban nincs miről tovább beszélni. Persze az kétségtelen, hogy nem egy Intel verő jószág ez a Bull :D, még ettől a +20%-tól sem. De legalább nem kellett fizetnünk érte(mármint a +20%-ért), ami nem kis szó manapság. Mondjuk azt is lehetne elemezni, hogy eleve így kellet volna az FX-nek megjelenni(AMD csendben jelzi a MS-nak, hogy van itt egy kis probléma, oldjuk már meg valahogy mielőtt még kiadnánk a procit, vagy valami hasonló).
Ezek után akár az is meglehet, hogy aki eddig temette, talán most még is meggondolja magát, már ha nem vett még intelt.

[ Szerkesztve ]

Az idei tél egy szép februári szombatra esett... :D

(#45) fatallerror válasza Cybertrone (#35) üzenetére

fatallerror
(őstag)

úgyértettem h feleslegesen zabálja...

(#48) antikomcsi válasza FireKeeper (#41) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Gond az nincs, csak ezek szerint nem sikerült helyesen értelmezned a #14-es hozzászólást.

Nálam ez semmit nem számít.

(#49) fagy53 válasza DRB (#43) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Úgy beszélsz erről a 20%-ról mintha egy órajelemelést hajtotál volna végre és ezekután kb ennyivel nőtt a géped teljesítménye a legtöbb alkalmazásban.
Azt hiszem, hogy itt nem erről van szó, egyrészt max 20%-ról lehet szó, másrészt ez a növekedés sem minden alkalmazásnál igaz. Történt valami, de kérdés a felhasználó észrevesz-e ebből bármit is a tényleges használat során... ;]

(#50) daa-raa válasza antikomcsi (#48) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem igazán értem mi a problémád. A Bulldozer asztali vonalon tapasztalható nem mindent leverő teljesítménye pl annak is betudható, hogy az OS ütemezője nem képes értelmesen kezelni az architektúrát. Ezt javították most. Miért ne számítana? A teljesítmény ott van a prociban, csak a szerencsétlen ütemező miatt kihasználatlan marad. Kb olyan az eddigi helyzet, mintha Te lennél a világ egyik legjobb síkfutója, de a cipődet gyártó szponzor ilyen-olyan okokból a cipődet felemás magasságúra gyártaná. Potenciálisan benned a teljesítmény, csak ilyen feltételek mellett nem tudod azt kihasználni.

Egyébként ha jól emlékszem a tuning egyik zászlóvivője vagy. Ha nem látod értelmét az architektúrába alapból beépített TDP kereten belüli automatikus tuningnak, akkor mi értelme van szerinted úgy általában annak?

Cybertrone: Szerintem inkább neked kellene elgondolkodnod a dolgokon, nem zsigerből mondani a véleményed. Megindokolni nem sikerült még most sem az állításod. Persze ha az ember nem is akarja.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.