Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Ebben az a hiánypótló, hogy két 2,5 lemez megy bele, ami raidbe köthető?

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#2) syC

syC
(PH! addikt)

Ezt inkább belső ssdtartónak tudom elképzelni egy kis moddinggal :)

• De hova temetik a túlélőket? •

(#3) RexpecT válasza X@b3e (#1) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Elvileg...

Walter White is Bad*ss!!

(#4) orbano válasza X@b3e (#1) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

én hetek óta rosszul alszom, mert nem tudtam külső házban raidbe kötni a 2.5 merevlemezeimet VAGY ssdimet...

A vér nem válik VAZZE!™

(#5) X@b3e válasza orbano (#4) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Na igen, gondoltam, hogy ilyesmiről van szó. Páran ma nyugodtan hajtják le a fejüket este ;]

(#6) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha 101.7 mm széles a ház, akkor hogy megy bele egy 3.5-es vinyó? ...csak mert az 101.6mm széles, és gondolom a 0.1 mm-ből nehezen jön ki a két oldalfal, stb.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#7) X@b3e válasza Male (#6) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Arra csak a tetőlap és az alsó rész megy rá :DDD

(#8) Male válasza X@b3e (#7) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:D

Nade 25.8mm magas ez a ház, a 3.5-es vinyó meg 26.1mm :DDD

Kicsit le kell csiszolni a vinyóbol felül is ;]

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#9) Bohus

Bohus
(kvázi-tag)

Hiánypótló? [Ezt] láttátok már? Beépíted a már egyébként sem használt floppy drive helyére, és már csúsztathatod is bele a 2.5"-os vinyódat. RAID sem gond neki.

Nincsen egyenes, minden sréh, sz@r az egész mindenség...

(#10) sNORh válasza Bohus (#9) üzenetére

sNORh
(PH! addikt)

jó de ez csúnya, meg gagyi.. ;] ez szép :)

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#11) erdoke válasza Bohus (#9) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Amit linkeltél, abban nincs RAID vezérlő.
Engem érdekelne a hírben szereplő keret, ha tényleg tud RAID1-et. Fontos családi fotók, videók és dokumentumok biztonságos tárolására bőven elég lenne 2 db 160-320 GB-os 7200 rpm-es HDD-vel, amit kényelmesen ki is szolgálna egyetlen eSATA port. Most 3 HDD-n tükrözgeti egy progi a dolgaimat, ez azért elegánsabb, és RAID-del együtt hordozható.

[ Szerkesztve ]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#12) orbano válasza erdoke (#11) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

azért remélem mellette néha DVDre is felpakolod a képeket

A vér nem válik VAZZE!™

(#13) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudom, én teljesen jól megvagyok a laptop 160-as vinyójával meg egy külső 3,5-össel, a RAID-re noti esetében nincs szükségem, a legfontosabb adataim mindkét vinyón rajta vannak. De gondolom biztos lesz, akinek pont ez kell... Lehet én vagyok régimódi, de nálam a RAID egy asztali gép belsejében kezdődik, minimum alaplapi támogatással, vagy RAID-karival.

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#14) erdoke válasza orbano (#12) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mióta nem fér rá 1 db DVD-re, azóta nem. Jobbnak tűnik 3 vinyón.

(#15) .mf válasza X@b3e (#1) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Ebben az a hiánypótló, hogy két 2.5" lemez megy bele, amiket ez raidbe tud kötni külső raid-vezérlő nélkül.

Pl. 2 olcsóbb és kicsi slc ssd + raid0 --> 1 gyors, nagyobb kapacitású ssd
2 normál 2.5" hdd + raid1 --> picivel gyorsabb (seek csökken), megbízhatóbb meghajtó

(#16) Male válasza erdoke (#14) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nade ha mind a három a gépben van, akkor pl a táp egyben tudja kinyírni őket, és nincs mentésed :F (Mondjuk jó táppal erre kicsi az esély, de azért nem is lehetetlen...)

(#17) LordX válasza orbano (#4) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

USB-re kötött SSD-RAID...

...

...

Ok, nincs több kérdésem.

(#18) .mf válasza LordX (#17) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Úgy mondod, mintha nem is lenne rajta egy eSATA :U

(#19) k3l3r0n

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Egy nagy félreértelmezés így a hír. Ez egy 3,5" méretű raid-képes dobozka 2,5" vinyók számára. A gyártónál szó sincs 3,5" vinyó behelyezéséről. Pont arról van szó, hogy 3,5" méretű, hogy ilyen helyre beépíthető legyen...
De sebaj, ritka az ilyen a ph-n hálaistennek...

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#20) erdoke válasza Male (#16) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Szomorú, hogy hülyének nézel. :D
Az egyik laptop D-baybe helyezhető külső vinyó, a másik egy USB-s keretben levő laptop vinyó, a harmadik egy külső keretben, eSATA-n csatlakozó 3,5" HDD. ;)

(#21) Muton válasza erdoke (#20) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

a dvd-t nem bántja a villám, míg az elektromos cuccaidat igen (főleg ha a hálózaton van amikor becsap közvetlenül a házadba) :DD

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#22) orbano válasza erdoke (#20) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

értem, és ezeket akarod lecserélni egy darab hordozható kütyüre (a raid 1 önmagában egy picsaszar, nem arra való, hogy kiváltsa az archiválást). ezek után ne csodálkozz, ha valaki hülyének néz :) :P

A vér nem válik VAZZE!™

(#23) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

az oldalán levő csavarhelyekből arra következtetek, hogy be is lehet építeni a házba. az esata meg úgyis ugyan az, mint a sata (legfeljebb a kialakítása más, ha jól tudom), szóval gond egy szál se.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#24) k3l3r0n válasza ngabor2 (#23) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Végre valaki észrevette... :)

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#25) Male válasza erdoke (#20) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:)
Ok, a RAID megkavart a hozzászólásodban :B

...és ezt egy program automatikusan szinkronizálja? Ha valami nagyon kultúrált (hálózaton is működő, jól beállítható, inteligens programod van erre, akkor a nevét megköszönném :) Bár a legjobb az lenne, ha "válogatást" is kezelne NTFS symlinkekkel... Tárolom a komplett galériát, de ismerősöknek mutogatható válogatás is van, amit jelenleg külön tárolok, így sok file duplázva van gépen belül ami helypazarlás... Namost ha ezt megcsinálom symlinkekkel, akkor a másik gépre való szinkronizálásnál jó lenne, ha ott is csak egyszer lennének meg fizikailag a fileok, és a válogatás könyvtárba csak átlinkelné amit kell)

(#26) erdoke válasza orbano (#22) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem egészen, a laptop bay-es vinyón megtartanám, úgyse nagyon használom másra (általában második akksi van benne).

(#27) erdoke válasza Male (#25) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hauöbautdisz?

(#28) Male válasza erdoke (#27) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi, megnézegetem!

[ Szerkesztve ]

(#29) Stoto válasza erdoke (#27) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

ájfinkdiszizbettör:
https://sync.live.com/foldersharetolivesync.aspx

(#30) erdoke válasza Stoto (#29) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Online és MS-nál nem tárolok...

(#31) orbano válasza Male (#25) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

miért nem készítesz albumokat inkább? nagyon sok képkezelő program tud szerintem ilyet.

A vér nem válik VAZZE!™

(#32) Jim Tonic válasza LordX (#17) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

A RAID itt alighanem a tükrözés miatt érdekesebb, de ettől függetlenül muris.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#33) Jim Tonic válasza Jim Tonic (#32) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

De eSATA csati is van. :)

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#34) Male válasza orbano (#31) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Néha használok, de jobban szeretem, ha megvan így... régimódi vagyok :B
(Akkor programhoz lennék kötve + amikor ilyet használtam, mindig volt belőle valami kavarodás... ez így meg 100%-os módszer, csak kicsit helypazarló... de linkekkel már nem lesz az.)

/Picasat használtam pl a netes galéria összehozása miatt, de nem tud(ott) többszintű galériát, és az is átmásolt minden képet minden galériába... mondjuk a feltötögető része elég jó volt :) /

(#35) orbano válasza Male (#34) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

én 6 éve ugyanazt a programot használom és megvagyok, és nem vagyok fájlrendszerhez kötve :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#36) Male válasza orbano (#35) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:)

Átgondolom még, hogy mivel járok a legjobban. (Az NTFS pár évig még marad úgylátom, szóval ez annyira nem nagy probléma :) )

[ Szerkesztve ]

(#37) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szép a cucc. SSD-t meg senki se fog belerakni. :)

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#38) Nyugdíjas válasza WonderCSabo (#37) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Legalábbis akinek van egy csepp esze :D Bár eSATA-val elképzelhető, hogy van értelme.

Egyébként jónak tűnik.

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#39) orbano válasza WonderCSabo (#37) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

miért ne? gépbe építve fain kis cucc lehet, sőt, esatan keresztül azon kívül is hasznos lehet, ha tényleg sokszor, nagy mennyiségű adatot mozgatsz. és persze van egy raklap pénzed 2 gyors SSD-re :)

A vér nem válik VAZZE!™

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.