Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Atya ég, hol vagyok már én a 4x1GB 800Mhz-es DDR2-mel. :DDD

8GB. Hajjaj. :DDD

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#2) M@cika válasza tzsolesz (#1) üzenetére

M@cika
(senior tag)

Nekem is 4x1 DDR2 van. :)
a 8 giga csak munkára kell, játék nem profitál belőle, meg vérpistike/idióta ad 270 dollárt 8 giga ram-ért, mikor 50-ért is megkaphatja sima 2x4 formájában.

[ Szerkesztve ]

Nasit a kis fehér medvének!

(#3) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na ehhez már csak egy 4-8 modulos boot-olható RAM-drive kellene. ;]

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#4) Labolt

Labolt
(újonc)

Akkor már inkább ez: http://www.corsair.com/memory-by-product-family/vengeance/vengeance-8gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz8gx3m2a1866c9.html
Egyrészt 1866Mhz-es, másrészt 105 dodó.
De mintha lett volna belőle 2000Mhz-es változat is.

Agy nélkül is van élet!!!

(#5) Lenry válasza Labolt (#4) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez kit.
ez két darab 4 GB-s modul

(#6) Djuree 16GB RAMom van. játékok alatt folyamatosan mérem a memóriakihasználtságot, de még 5GB fölé is ritkán megy, hiába férne bele a komplett játék telepítővel együtt a RAMba, nincsenek erre felkészítve a játékok
(felkészítés alatt értem, hogy pl előre töltse be a következő pályát, ha úgy látja, hogy el fog férni)

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#6) Djuree válasza M@cika (#2) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

hogyne profitálna belőle....memóból sosem elég, minél több van annál jobb...

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#7) Labolt válasza Lenry (#5) üzenetére

Labolt
(újonc)

Tudom. Én arra értettem, hogyha valaki 8 gigát szeretne vásárolni véleményem szerint a kit jobb választás. Egyrészt gyorsabb, másrészt olcsóbb.
Update: Ja és CL9-es.

[ Szerkesztve ]

(#8) Lenry válasza Labolt (#7) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én 16GB-t összesen 23 rugóért vettem, ami szintén 100 dollár. ez még olcsóbb, igaz, egyszerű 1333-as Kingston, de ennél többre nincs senkinek szüksége, mert fikarcnyit sem lesz gyorsabb a géped a 2000MHz-es RAMoktól.
se a CL9-től

ez annak kell, aki 32GB-t akar, de nincs 8 foglalatos alaplapja. nem a játékosoknak.

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#9) Labolt válasza Lenry (#8) üzenetére

Labolt
(újonc)

Már nem a memó a szűk keresztmetszet a gép gyorsaságának tekintetében, hanem a vinyó.
De azért csak lehet valami értelme ennek a hertz-vadászatnak. Mondjuk én eddig úgy tudtam, hogy a vengeance-sorozatot a játékosoknak szánták.

(#10) Lenry válasza Labolt (#9) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

persze, hogy nekik szánják, mert ki a franc vesz meg egy túlárazott, színes, csicsás memóriamodult, ha nem ők? :DDD

de valójában nincs rá szükségük.

(#11) Nipponka

Nipponka
(kvázi-tag)

Ez egy érdekes hír. Én már augusztusban vettem Vengeance-t a gépembe az egyik közkedvelt Mo.-i kiskerben:

CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9
14.900 Ft (11.920 Ft) (igaz ez 2x4GB kit)

Most nem tudom mennyi lehet, de csak nem ment fel az ára 270USD-re? Talán ha 2x8GB kitben adják??

[ Szerkesztve ]

(#12) shteer válasza Nipponka (#11) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

igaz ez 2x4GB kit

tehát köze nincs a hírhez :DD

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#13) shteer válasza Lenry (#5) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én a 4>8 váltást nem éreztem meg, csak a hiberfil nőtt meg :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#14) Nipponka válasza shteer (#12) üzenetére

Nipponka
(kvázi-tag)

"igaz ez 2x4GB kit
tehát köze nincs a hírhez "

Persze hogy van. Attól, hogy ez 8GB semmiben nem különbözik a többitől, csak a memóriamodulok száma több amit egy nyákra raktak. :R

Total ua. a széria. Van ebből pl. 12GB TRI channel is, ami kb. 28k itthon.

(#15) daa-raa válasza Labolt (#7) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Értelmetlen kiadni többlet pénzt a gyorsabb RAM-okra, játék célzattal főleg nem. Alig mérhető, hogy gyorsulna tőle bármi is. Maximum ha Llano-t használ az ember, de annál is csak az IGP használata esetén.

Az időzítések meg még ennyit sem számítanak.

Játékok és úgy általában bármilyen alkalmazás esetén majd akkor lesz értelme a sok-sok RAM-nak, ha megírják őket natív 64 bites formában.

A hűtésről meg már felesleges is írni, mert maga a borda is totál értelmetlen, hogy rajta van.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#16) Labolt válasza Lenry (#10) üzenetére

Labolt
(újonc)

Így-így! :K
De akkor meg visszatértünk oda, hogy a teljesítmény a fontos. És ott 3 paramétert néznek. Méret, freki, időzítés.
És akkor bátran kijelentem, hogy a Corsair ezzel az egybe8gigás modullal nem találta fel a spanyolviaszt, mert a kit ugyanakkor méret, magasabb frekvencián üzemel, gyorsabb az időzítése. Na jó, kétszeres a fogyasztása, de szerintem ez nem szempont.
Nekem bejön ez a külcsín. :C

Daa-raa: Jogos. :R

[ Szerkesztve ]

(#17) M@cika válasza Labolt (#9) üzenetére

M@cika
(senior tag)

Ezért kell SSD. :K

Nasit a kis fehér medvének!

(#18) CyDoN

CyDoN
(fanatikus tag)

Én úgy tudom hogy a Value Select nem desktop lesz hanem notebook memória, mármint a cikkben szereplő 8Gb-os modul!

És a memória mellett sok más újdonság is jött pl 480GB-os Force GT SSD!

Gy.B.

(#19) shteer válasza Nipponka (#14) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Persze hogy van. Attól, hogy ez 8GB semmiben nem különbözik a többitől, csak a memóriamodulok száma több amit egy nyákra raktak.

aha, persze :D

(#20) shteer válasza daa-raa (#15) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

értelmetleeeen? a marketing komoly részét képezi :) reklámfelület! :D

(#21) daa-raa válasza shteer (#20) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Felhasználói szempontból értettem.

(#22) planbmokus válasza Lenry (#8) üzenetére

planbmokus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Örülj, hogy még sohasem dolgoztál Premiere Pro-val, mert az az agyad is leszívja, nemhogy a 16Gb RAM-odat...

1333MHz és 1600MHz közt .rar kicsomagolásnál 20másodperc különbség van egy DVD méretnél, de tényleg egyáltalán nem lesz gyorsabb a gép 2000-es modulokkal sem.

Játékra amúgy tényleg felesleges még a 8Gb memória is.

www.hcpc.hu/ Origin-Steam: planbmokus /Sony Ericsson Live With Walkman

(#23) shteer válasza daa-raa (#21) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:K

haszna nincs :) nem melegszenek ezek már úgy mint a ddr2 2.2V-on :)
elmúltak a régi szép idők... nincsenek már vízzel hűtött moduljaim :))

(#24) Lenry válasza planbmokus (#22) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

3D grafikus vagyok. a Particle Flow meg a VRay is el tudna hörpenteni 100GB RAMot is, ha lenne honnan. tudom miről van szó.

(#25) T_Stark

T_Stark
(senior tag)

Azért elég gané időzítése van ahoz képest hogy "csak" 1600MHz.

(#26) daa-raa válasza T_Stark (#25) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem mintha bármit is számítana...

(#27) tzsolesz válasza daa-raa (#15) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez azt jelenti, hogy elég a 4GB RAM a mai játékokhoz ezzel a sebességgel? Tehát most 930Mhz-en mennek így négyen. Hiába lenne DDR3-as rendszerem 2000Mhz-el, 8GB, azzal nem lehetne kimérni gyorsulást? Vagy csak annyira kicsit, hogy a 20-30E forintos többlet ár nem érné meg.

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#28) daa-raa válasza tzsolesz (#27) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Valami nagyon minimális előrelépés lenne. A lényeg az utolsó mondatod. Azt a pénzt inkább erősebb VGA-ra kell(ett volna) költeni.

(#29) tlac válasza daa-raa (#21) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nem teljesen értelmetlen, a hő jobban eloszlik rajta, ez jó lehet akkor ha a "huzat" csak a modul egy részét találja el

(#30) ElEvEn11

ElEvEn11
(tag)

Arra senki nem gondol, hogy van, aki virtuális gépeket is futtat. Nálam például éppen ezért lett megduplázva a memória 8 GB-ra anno. Pedig ezt a szempontot is sokan leírták már, több korábbi memóriahírnél, de valahogy mindig elfelejtitek. :N Aztán több kolléga is írta, hogy bizony a videómunkálatok, akár vágás, akár effektelés és a 3D-s progik is simán megzabálják reggelire, de momentán a Photoshop-ban is tudok úgy dolgozni, hogy 30-40 nagyfelbontású képpel egyszerre, ahol szintén gyorsan elfogy a memória. :K
Gondolkozzatok! Azért mert sokaknak nincs szüksége 4 GB-nál több memóriára, még lehet, hogy ugyanennyi Prohardver olvasónak nagyon is létkérdés. :K
...és mindez már 100× elhangzott a korábbi memóriáról szóló hírtopikokban. :U

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#31) Labolt válasza ElEvEn11 (#30) üzenetére

Labolt
(újonc)

De akinek erre kell a memória, az nem játékosoknak szánt szériát vesz. Inkább olcsóbb value ramot. Amik ennek a töredék ára. Itt is inkább a külalakot (szándékosan nem design) és a nevet fizeted meg.

(#32) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

En azt hiszem,megelegszem majd egy ilyet csomaggal :D

(#33) daa-raa válasza tlac (#29) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Amennyi hőt ezek termelnek... De már DDR(1)-nél is több értelme olt borda nélkül irányított légáramlattal hűteni a RAM-okat, mint bordákkal, amik önmaguk is akadályozzák a hűtést (a légáramlást nem gyengén gátolják). Pedig akkoriban azért mondjuk Winbond BH5/BH6 elkérte akár a 3,5V-ot is fesznek, nem 1,5V-ról ment.

Illetve pont emiatt ér sokkal többet egy merőleges áramlású CPU hűtő. Az ugyanis hűti a lapot és az azon levő dolgokat - így a memóriákat - is.

(#34) Iscariah válasza daa-raa (#33) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Illetve pont emiatt ér sokkal többet egy merőleges áramlású CPU hűtő. Az ugyanis hűti a lapot és az azon levő dolgokat - így a memóriákat - is."

Mármint az a kialakítás, ami ráfújja a levegőt a procira abban a pozícióban mint a gyári megoldások?

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#35) daa-raa válasza Iscariah (#34) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Igen.

(#36) .mf válasza M@cika (#2) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Egy-két hónapja váltottam 2×4GB-ra (8,7k volt - gyorsan megvettem még akkor, mielőtt felmentek az árak), azért van olyan játék, ami 4GB mellett már panaszkodott, ha kikapcsoltam a pagefile-t (CoH pl., de az is csak épp kicsivel ment 4 fölé, amint 8-ra váltottam), de sajnos a többség továbbra sem tud mit kezdeni vele alapból -- ahhoz konfig-fájlokat kell átírni, ahol hagyja magát.
A 2×8GB már tényleg inkább szerverbe vagy workstationbe való, én se láttam még a gépem játékban még csak 5GB-ot sem elérni. Éppen ezért furcsa a gémer kiadás, de hát a marketinget nem szabad alábecsülni... max. úgy tudom elképzelni, hogy valaki nagyon tuningolja a gépet és single-channellel stabilabb, viszont a 8GB kell.

(#37) shteer válasza tzsolesz (#27) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

azért egy integrált memvezérlős 4magos i5 v i7 mellett megéreznéd a ddr3-at - de ebben a rendszerben az 1333 v 1600 v 2000 között már csak a tesztekben

(#39) ddekany válasza ElEvEn11 (#30) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Arra senki nem gondol, hogy van, aki virtuális gépeket is futtat."

Én is futtatok virtuális gépeket, és egyszerűen nem tudom segítene-e a több RAM: elindítok 2 kis 512M RAM-os virtuális gépet (VMWare), meg Eclipse-t, miegymást, ekkor a teljes rendszerre nézve a commit charge (tehát az összes lefoglalt nem-eldobható memória, ideértve azt is ami esetleg ki van swappolva) úgy 2,5G. Van 4G RAM-on, szóval elvileg semmi gond nem lehetne. Ehhez képest naponta többször az van, hogy átkapcsolok valamelyik alkalmazásra, és akár percekig is swappolási görcsöt (krrrcs-krrrcs-krrrcs) kap a Windows. Régen az XP, most Win7 64 bit - ugyan az a gond. De olyan szinten tudja magát összeszarni, hogy a van hogy az egér mutató is akadozik. A sleep-ből (nem hibernálás!) való ébresztésről ne is beszéljünk, akkor sok-sok percig majd szétesik a gép a recsegéstől, és kb. egy task managgert nem tudsz felhozni. Lévén elvileg már most is lazán belefértem a RAM-ba (és azért 1.5G a cache-ekre legyen már bőven elég), van olyan RAM mennyiség ami ezen segít? És ez évek óta így van, azóta se Windows (gyanítom ő a ludas), se a VMWare, se JVM (Eclipse) oldalon nem észleltem előrelépést.

[ Szerkesztve ]

(#40) Lenry válasza ddekany (#39) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen, ezen segítene a több RAM

(#41) ElEvEn11 válasza Labolt (#31) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

A játékos kiadás valóban felesleges jelenleg, de a több memóriát folyton megkérdőjelezni is csacsiság szerintem. ;)

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#42) ddekany válasza Lenry (#40) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Lehet, de ezt konkrétan mire alapozod? Mi a matematikája a dolognak (és miért)? Legyen legalább 2.5x annyi RAM-om mint a commit charge? (És ez vajon Linux alatt is így megy?)

(#43) Male válasza daa-raa (#33) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezek a bordák néha többet ártanak, mint használnak. 4 x 2GB Kingmaxom van, vastag alu bordás... égetnek, pedig semmit nem állítottam rajtuk (1.59V-ot ad nekik a lap... XMP profillal 1.9V a maximumuk), csakhogy a hülye bordák majdnem összeérnek, így hiába fújja rájuk a levegőt a procihűtő, az szinte csak az élüket éri, egyébként egy zárt tömb a négy modul így...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#44) daa-raa válasza Male (#43) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Pont erről beszélek.

.mf: Nem kell kikapcsolni a pagefile-t, és akkor ez a probléma nem áll fent. Nulla forintos upgrade a rendszer teljesítményén.

(#45) lexandro

lexandro
(kvázi-tag)

Nu csak felpörög a kínálat és végre tele lehet rakni a 1155-ös alaplapokat 32 gigácskával :D

Robi

(#46) lexandro válasza daa-raa (#44) üzenetére

lexandro
(kvázi-tag)

Nekem az az álmom, hogy ssd+32giga+no pagefile. Azt mondod bukó?

Robi

(#47) TESCO-Zsömle válasza lexandro (#46) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem az az álmom, hogy SSD helyett egy 32-64GB-os RamDisk az egyik PCIe slotba...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#48) Labolt válasza ElEvEn11 (#41) üzenetére

Labolt
(újonc)

Bocsánat, rosszul fejezhettem ki magam, nem a több memóriával van bajom.
Hanem ezzel a bordával. Egyszerűen nem tudom hova rakni. Játékosoknak szánják, de ár/érték és tulajdonságai alapján is házon belül is agyonverik.
HTPC-be kérdéses, hogy befér.
Akinek mennyiségi igénye van, az meg nem egy játékosoknak szánt ramot válast.
Kicsit olyan ez, mint ferrarira vonóhorog. Oké, hogy lehet, de minek? :W

(#49) Male válasza daa-raa (#44) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igaz, nem olvastam végig :B

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#50) daa-raa válasza lexandro (#46) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Vannak alkalmazások amelyek úgy ahogy van megkövetelik a pagefile létezését.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.