Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Képességeihez képest nem olcsó.
Tényleg csak annak ajánlott, akinek nem elég a 8/16/24 giga memória, azaz helyhiánnyal küszködik.
Viszont elég régóta megtorpantak a memóriaméretek, örülök, hogy megjelennek az első fecskék.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#2) Iscariah

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ennek úgy van értelme hogy vagy olyan alaplapba amibe csak 2 modul fér (mert mondjuk úgy van slot), vagy aki 4 modult vesz, mert ennyi pénzért még nagyon nem éri meg..

Másrészt meg nem lehet valami előrehaladott technológia ha alap órajelek miatt is hűtőborda kell rá :F

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#3) vinibali válasza Iscariah (#2) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

az időzítésekről nem is beszélve...

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#4) Chaser válasza Iscariah (#2) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csak dísz, ez nem hűtőborda, max arra jó hogy egyenletesen eloszlassa a hőt meg eltakarja a csupasz ramot.
De megértük ezt is, 8GB/modul :))

New world...old thinking...IBM T60;)

(#5) ANOka válasza Chaser (#4) üzenetére

ANOka
(újonc)

Mely desktop alaplapok kezelik (már) a 8 GB-os modulokat?

(#6) Chaser válasza ANOka (#5) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kérdezd az alaplapgyártókat:)

(#7) tiborandras

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

ne bantsatok a gyartot, csak koveti a szabvany eloirasait! :K feszkoban ala is mennek a 1.5 voltnak, de a tobbi ertek rendben van. a borda talan tuning eseten johet jol. ;)

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#8) vinibali válasza ANOka (#5) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

te hallottál olyanról, hogy valami nem?
általában én a maximális memóriakezelési értket látom felírva és a normál lapoknál ez 32Giga szokott lenni :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#9) fricz19 válasza ANOka (#5) üzenetére

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

elég sok
"max memory 32gb"

(#10) zapok

zapok
(tag)

De szép... ára van! :W

Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.

(#11) Depression válasza zapok (#10) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akinek előnyt jelent a dupla memória, annak nem drága, örüljünk, hogy van!

Nem, erre otthoni átlag júzernek nincs szüksége, azaz az ára neki teljesen irreleváns.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#12) zapok válasza Depression (#11) üzenetére

zapok
(tag)

Én most elvagyok 3 GB.-al, mivel x86-os rendszerem van, de a polcon pihen a negyedik giga, amit egy 64 bites rendszerrel tudok majd, - ha szükségem lesz rá (pedig dolgozom a gépen minden nap) - kihasználni! :(((

[ Szerkesztve ]

(#13) Roxbury

Roxbury
(senior tag)

Nekem 8 Gb van a gépben, 4x2Gb. Teljesen felesleges egyébként 8Gb, én is csak azért vettem, mert nagyon jó üzlet volt, + jó ideig nem kell foglalkozni memória kérdéssel. Win7 64 bit alatt 4 Gb volt előtte, és 8Gb-re növelés után sem vettem észre semmit. Még, a leg-erőforrás igényesebb játék sem tudja kihasználni, hiszen mindegyik 32 bites, így csak 2Gb memót kaphatnak még egy 64 bites rendszertől is. :D Tudomásom szerint legalábbis.

[ Szerkesztve ]

(#14) Depression válasza zapok (#12) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az x86 4 gigát tud kezelni, tehát nem jársz pórul, ha a negyediket is berakod a gépbe, feltéve, ha nincs 1 gigás videókarid.

(#15) Srodney válasza ANOka (#5) üzenetére

Srodney
(senior tag)

már nagyon régen am2es lapoknál is,mostanába meg ahogy jöttek ki a fm1 és am3+ os lapok mindenhol az volt hogy 2db vagy 4db 8gb-os modul,csodálkoztam is hogy olyan még nincsen,legalábbis máig.most már van.

ami a ramot illeti,46K egy sima cl9es modulért eléggé drága,értelemszerűen dupla árra gondoltam mint 2x4es modul de azt még érdemesebb venni,mint ezt...

[ Szerkesztve ]

(#16) zapok válasza Depression (#14) üzenetére

zapok
(tag)

Már egy éve kipróbáltam a negyedik gigát, nem tudta felismerni az x86-os win7, csak egy töredékét a +1 GB-nak. Ezért mertem mondani, hogy még most sincsen szükségem 4 GB memóriára! A videókártyámnak ehhez (hogy milyen munkát végzek a procival egy x86-os rendszeren) semmi köze sincs!!! Kivéve, ha használni tudom a Cudát egy-két progiban..., ami megint csak nem memóriafüggő!

[ Szerkesztve ]

(#17) Depression válasza zapok (#16) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tévedsz. 4 giga összmemóriát kezel, amiben benne van a videókártyának a memóriája, a procié, stb. Ezért nem lett teljesen 4 giga memóriád, mert ezek levonódnak. Attól még több memóriád lett, hogy nem kezelte az egészet, és a polcon sincs nagyobb haszna, mint a gépben.

Látom közben szerkeztettél. A videókártyád memória méretét nem a használatától tettem függővé, meg hogy mire használod, hanem ha azon van 1 giga ram, akkor tényleg felesleges beleraknod.

[ Szerkesztve ]

(#18) zapok válasza Depression (#17) üzenetére

zapok
(tag)

Részemről túl van tárgyalva a nemhogy a nyolc, de a 4 GB memória szükségessége is!
:R
Ha vetted volna a fáradságot és megnézted volna a profilomat, nekem 512 MB-os videókártyám van, amit most teljesen elegendőnek tartok napjainkban mindenre a monitoromhoz! :)

[ Szerkesztve ]

(#19) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Notiba is jöhetne már ilyen, nem hiszem el, hogy még a mobil sandy-k is max 8 GB-ot támogatnak. :(

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#20) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó ez... csak brutálisan drága.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#21) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

A többi gyártó is felzárkózhatna kínálatban, mert ez ennyiért luxuscikk.

Azt jó lenne tudni hogy hogyan skálázódik az időzítése mondjuk 1,5V-ig, lehet hogy tud ez valamit, csak a képen nem látszik :)

nálam ssd mellett is volt gyorsulás 4->8GB-re, jó ez, kell ez-nyálcsorgatós smile-

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#22) zapok

zapok
(tag)

Mutasson nekem valaki egy-két olyan (átlagemberek által sem használt programot) amihez egyáltalán 4GB-nál több memóra van szükség! Az elvetélt xarul optimalizált játékokat hagyjuk ki!

Lezso6 - RIOS - ez egy. Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#23) lezso6 válasza zapok (#22) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

RIOS

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#24) Chaser válasza zapok (#22) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Photoshop, videovágás.

(#25) zapok válasza Chaser (#24) üzenetére

zapok
(tag)

Azt is csinálom 3GB-al... :K
Sőt már 2 GB-al is ment a dolog!
Kódolok (HD-t) is 3 GB-al...

[ Szerkesztve ]

(#26) Depression válasza zapok (#22) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mutass már egyetlen átlagemberek által nem használt programot (bár nem értem, hogy ide minek írtál játékot), ami nem profitál a többletmemóriából? :)

(#27) Chaser válasza zapok (#25) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Megy az 1-gyel is, csak próbálj húzósabb dolgokat csinálni úgy. Nem mind1 hogy hdd-n pötsöl vagy pikk-pakk betölti ramba, ugyanez igaz videovágásra is.

szerk: nem kódolásról van szó, vágásról, van egy 10GB-os fájlod amit szerkesztgetsz, hát jobb lenne ramban ügyködni vele mint hdd-n, valszeg ssd-nél is gyorsabb

[ Szerkesztve ]

(#28) zapok válasza Depression (#26) üzenetére

zapok
(tag)

Manapság egy sincs, az én xar procimhoz mérve
Egy új procival G860, vagy Sandy 2100 lehet én is másképp beszélnék!... ;)

[ Szerkesztve ]

(#29) madgie válasza zapok (#25) üzenetére

madgie
(VIP)

Lapozófájl nélkül? Kétlem. Nekem 4 gigánál is egyből sikít az Adobe Lightroom, ha kikapcsolom (12 MP-es raw fájlokat dolgozok fel).

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#30) ElEvEn11 válasza zapok (#25) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Akkor próbáld meg a szerkesztgetést komolyabban csinálni, nagy felbontású, legalább 200 dpi-s képekkel, hívj be 10-nél többet, vagy futass rajtuk scriptet, actiont és meglátod, hogy a Photoshop-nak a Jóisten összes memóriája is kevés egy bizonyos szinten. A videóvágásnál ez csak hatványozottabban igaz. :K

[ Szerkesztve ]

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#31) zapok válasza madgie (#29) üzenetére

zapok
(tag)

A 3Gb fizikai mem. mellett van 2 GB lapozó.

(#32) zapok válasza ElEvEn11 (#30) üzenetére

zapok
(tag)

Minek hívjak be 10-nél többet? :F
Nekem és a procimnak egyszerre egy is elég! ;)

(#33) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért ramdisknek jól jön.Nekem most egy 2 gigás meg 1 gigás van bennt de az egyes helyett 4 eset akarok venni.
Ja amúgy van olyan lop elég sok ahol 8 gigát irnak maxnak mert 2 slot van alapon,na most a chipseztnek meg 16giga a korlátja.Szerintem ott belelehetne két ilyet pakolni simán.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#34) Iscariah válasza zapok (#31) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

OMG
Jelen pillanatban lehet neked nem de 5 év múlva neked is egyszerűbb lesz az életed, fogadd el. 10 éve meg az 1GB ramtól hüledeztél volna..

#35: Nem is mondta senki hogy neked ezt most és ennyiért kell megvenned ;p Majd megveszik azok akiknek nem a pénz számít ;)

[ Szerkesztve ]

(#35) zapok válasza Iscariah (#34) üzenetére

zapok
(tag)

Ezt most jól mondtad - 5 év múlva, de nem most és nem ennyiért! ;)

(#36) ElEvEn11 válasza zapok (#32) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Például kötegelt végrehajtás. Amikor több képen ugyanazt a műveletet hajtod végre. Ehhez memória kell, hogy egyáltalán be tudja hívni minél gyorsabban és azt le is kezelje. Ugyanez swap-ben elég gyászos. Ha például a nyári képeidet akarod egy action-nel kezelni, akkor hasznos. Persze az olyanok, mint Én, akik valóban használják is a PS-t és nem csak "játszanak" vele, ott érezhető ez a különbség. ;)

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#37) Duracellm... válasza ElEvEn11 (#36) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Olyan gonosz vagy ;)

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#38) zapok válasza ElEvEn11 (#36) üzenetére

zapok
(tag)

Én is próbáltam javítani a digi képeimen a PS-el, de rájöttem, hogy nekem - egyszerű júzernek jobb az IrfanView erre a célra!

(#39) ElEvEn11 válasza zapok (#35) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Rossz válasz! :N Egyrész, ha (!) olyan munkákról van szó, amiket említettünk többen (kép- és videofeldolgozás), akkor már ma megkerülhetetlen, már csak azért is mert a komoly videovágó szoftverek egyre inkább csak 64biten futnak. Másrészt pedig azt Te sem gondolod komolyan, hogy 5 év múlva nem lesz drágább az addigra egyre ritkuló kínálattal rendelkező DDR2 és DDR3 piac. Nézd meg a DDR memók árát most!
No de nem akarnálak meggyőzni, hogy most azonnal rohanj a boltba és vegyél memót, csak azt értsd meg, hogy manapság sokaknak valóban szüksége lehet a 4 Giga RAM-ra és nem a játék okán! :K

(#40) Depression válasza zapok (#32) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel a te procid, alaplapod nem is támogatja ezt a fajta memóriát, nem is értem, hogy minek hadakozol itt ennyire.
Már az első hsz-ben megírtam, hogy ezek azoknak jók, akiknek a 16/24 giga is kevés. Te meg hadakozol itt 3-mal.

[ Szerkesztve ]

(#41) madgie válasza zapok (#32) üzenetére

madgie
(VIP)

Keresztelőn fotóztam a hétvégén, szerinted egyesével kellett volna megnyitogatnom a képeket szerkesztésre? Így 110 képpel egy óra alatt végeztem, egyesével a fél napom ráment volna. A #35 hsz meg elég furi, drágállani a ramot pont most, amikor szinte "fillérekért" dobják utánad... (pár éve annyiért vettem a négyet, mint most a tizenhatot)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#42) ElEvEn11 válasza Duracellm... (#37) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Minden bizonnyal! :DDD

(#43) tiborandras válasza Chaser (#27) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

a processzorbol belulrol kifele haladva csokken a "munkaterulet" ( l1/l2/l3/ram/ssd/hdd ) sebessege de ezzel egyutt a gigankenti ar is csokken. a ramdisk pedig barmelyik ssd-t alazza ;]

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#44) zapok válasza ElEvEn11 (#39) üzenetére

zapok
(tag)

Ebben egyet értünk, csak nem az átlagos júzereknek! :R
Madgie - kinek mi a drága...
Én is 20 ezer kemény pénzért vettem a 4 GB-t! :U

[ Szerkesztve ]

(#45) ElEvEn11 válasza zapok (#38) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

IrfanView home made picture-bogarászásra tökéletes. Képnézegetőként Én is ezt használom, ha éppen valamiért lassú a Bridge. Csak próbálj meg ugyanezzel a programmal 3-nál több színt megjeleníteni (CMYK, esetleg direkt színek, vagy más egyéb színtér). Nem fog működni, külső plug-in nélkül az tuti. Ezért részemről ismét behatárolt, hogy miért azt használom és miért ennyi memóval. ;)

(#46) zapok válasza ElEvEn11 (#45) üzenetére

zapok
(tag)

Meghajlok a PH Mesterei előtt! :R
Depression - Elnézést kérek! :B
Van még mit tanulnom... :K
Én azért még nem ugrom be a vegyél többet , most mert van, akármennyiért ideológiának... Ezért én kérek elnézést! ;)

[ Szerkesztve ]

(#47) ElEvEn11 válasza zapok (#46) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Én is mindennap tanulok és nem fáj. ;) Erre van ez az általam kissé rövidített axióma: "Minél többet tanulsz és értesz meg a világ dolgaiból, annál inkább biztos leszel benne, hogy mennyire keveset is tudsz valójában." :K

(#48) Iscariah válasza zapok (#46) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De van ám! ;] :D
RAMból sosem elég, igaz az nem mindegy hogy mennyiért! .)

(#49) zapok válasza ElEvEn11 (#47) üzenetére

zapok
(tag)

Az utolsó mondatodat betehetem aláírásnak?

(#50) ElEvEn11 válasza zapok (#49) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Ehhez csak azért nem járulok hozzá, mert a HW-n ez az aláírásom. Sorry! :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.