Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És egyetlen porszem alkalmas az 500GB-nyi adat semmissé tételére

Miért nem tanulnak az optikai lemezt fejlesztők a Minidisces megoldásból, és teszik vízálló, pormentes, és elcsúszó fedéllel karcolásvédetté tett tokba a lemezt?

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#2) pok.tom

pok.tom
(senior tag)

500Gb :Y oda rakta! :K
Mondjuk még várni kell h. elérjen, ill "beérjen" :))

Ha félórán belül nem tudod eldönteni, hogy ki a fish az asztalnál, akkor te vagy!

(#3) pok.tom válasza simonzé (#1) üzenetére

pok.tom
(senior tag)

tokba a lemezt?

Ha félórán belül nem tudod eldönteni, hogy ki a fish az asztalnál, akkor te vagy!

(#4) whYz válasza pok.tom (#3) üzenetére

whYz
(senior tag)

jah nem is lenne rossz, mint az umd lemez :)
csak sok helyet foglalna :(

(#5) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem elég izzadtságszagúnak tűnik a dolog. 2011-re körömnyi méretű SD kártyán lesz 512GB, nem egy vacak/méregdrága optikai lemezen... (ld ahogy ma kapható 32GB-os, a BLU-discekkel egy nagyságrendbeli kapacitású SDHC kártya)

Ha már a lemezes formátumnál akarnak maradni, készítsenek holodiscet, az ráadásul ellenállóbb a karcolódásnak is.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#6) liksoft válasza pok.tom (#3) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Nagyon régi találmány. Már a CD idejében volt, neve caddy. Használta a MAC, és a PC is. Megtekinthető pl: itt. Rajz.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#7) pok.tom válasza t72killer (#5) üzenetére

pok.tom
(senior tag)

ebben van valami!
de most ah. nézegetem még korábbi hírt , meg h. ez "instabil"
lehet h. ez csak a rekord döntésről szól már csak? most mutaják be és 2011ig kell várni? :F
marad az 1rétegen a 25gb

(#8) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Huhh 500GB azta!
de tényleg ha megkarcolodik akk mennyi adat oldavan :Y

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#9) pok.tom válasza luw2win (#8) üzenetére

pok.tom
(senior tag)

vigyázni kell rá :K
de sztem 1kis karctól még nem kell adatvesztésig elmenni.

mod:
liksoft: jaa vágom már, thx.

[ Szerkesztve ]

(#10) liksoft válasza pok.tom (#9) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

És ilyent láttál már?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#11) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

Szerintem nem kell ilyenm drasztikusan felfogni ezt az "egy porszemtől tönkremegy" dolgot. Annak idején, amikor bejöttek az írható CD-k, a maga 650 MB-jával óriási tárhelynek bizonyultak. Ha akkor is egy porszem miatt rettegtünk volna és nem mertük volna használni, most nem járnánk sehol. (Jó, elismerem, hogy a BD-R-nek nagyobb az adatsűrűsége és kényesebb...)

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#12) shtml válasza simonzé (#1) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Akár a 3 1/2 collos floppylemezig is vissza lehetne menni, a lényeg ugyanaz (bár az ugye hajlékony).

Nekem is kissé izzadságszagúnak tűnik a dolog. Elég a lemez minimális mértékű vetemedése, ami bekövetkezhet az írás alatti felmelegedésből is, és máris bekövetkezett a nem kívánt rétegváltás. Lehet, a jelenlegi instabilitások is erre vezethetők vissza.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#13) simonzé válasza pok.tom (#3) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen. Tokba a lemezt.
bele

Még annyit, hogy ez nem a tárolásra szánt tok. Ez maga a MD lemez.

[ Szerkesztve ]

(#14) simonzé válasza pok.tom (#9) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért én mégis elmegyek az adatvesztésig. Most néztem vissza kb 40 régi DVD-met. Kettő nem olvasható. A belső perem közelében egy-egy apró karcolás van rajtuk. Ennyit a CD-DVD-BR-... lemezek adatbiztonságáról.

(#15) pok.tom válasza simonzé (#13) üzenetére

pok.tom
(senior tag)

Sztem ha szükség lenne rá akkor megcsinálnák.
Ezt h. tudod megírni? ki kell venni nem?

(#16) pok.tom válasza liksoft (#10) üzenetére

pok.tom
(senior tag)

kicsit nagy!
és te láttál már fűben nyuszit? v. falon pókot? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#17) pok.tom válasza simonzé (#14) üzenetére

pok.tom
(senior tag)

Az nem csak akkor megy el.
Nekem hibátlan DVD-ket, CD-ket nem olvas be. állítólag a DVD-nek is van valami szavatossága. :F kb 4-5éves cuccok voltak a dvdn :(
Dosban kellett másolgatnom nemrégiben mert se Total Commander se semmi nem olvasta be :O

(#18) liksoft válasza pok.tom (#16) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Ez egy mai UDO torony. Vagyis kazettás lemezeket tud cserélgetni az olvasóiban katalógus alapján. Így szabványos optikai tárolót használ, de a kapacitása "kicsit" nagyobb. Régen is volt ilyen CD-vel. A caddy tok védi a cserélgetések között.

Egyébként mi az a nyuszi? :F

(#19) pok.tom válasza liksoft (#18) üzenetére

pok.tom
(senior tag)

kapacitásra meg fizikai területre is
kicsit" nagyobb. :) adathordozókból szeretem a kisebbeket:)

(#20) sNORh válasza pok.tom (#3) üzenetére

sNORh
(PH! addikt)

neked akkor papírtokos kiszerelést... :DDD

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#21) MBazsee válasza pok.tom (#15) üzenetére

MBazsee
(tag)

Nem kell kivenni, olyan az író mechanikája, mint a floppy-é volt. A kis ablakot elhúzza.

[ Szerkesztve ]

"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker

(#22) pok.tom válasza sNORh (#20) üzenetére

pok.tom
(senior tag)

Ezt odaraktad oké! :C
De ha vigyázok rá megírás után, akkor tök m1 miben van. Ha meg nem vigyázol rá akkor meg bármilyen "széfben" lehet.

(#23) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

500GB, aranyáron. amikor a 640-750GB vinyók 20e pénz körül/alatt vannak, akkor 2011-2012-ben mekkora HDD-k lesznek, milyen áron? külső USB-s rack, bele a HDD. amikor csere kell, lehúzod, másikat berakod, mehet a polcra.

és különbenis. 500GB mire elég? :U

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#24) pok.tom válasza MBazsee (#21) üzenetére

pok.tom
(senior tag)

15. hsz 1. felét neked írtam előre erre a "háeszedre"

anulu: t72killer írta h. akkor már mien flash kártyák lesznek.
és milyen igaz

[ Szerkesztve ]

(#25) Lacix29 válasza simonzé (#14) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Blu-ray lemezen van egy nagyon karcálló védőréteg. Ilyen CD-n, DVD-n nincs.
És a DVD-k között is van minőségkülönbség. Azért egy Verbatim DVD sokkal többet kibír mint mondjuk egy Maxell.

(#26) pok.tom válasza MBazsee (#21) üzenetére

pok.tom
(senior tag)

Majd floppy technika alapján mutatják be a Blu-ray lemezeket nem? :K

(#27) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Ilyen MD-m van nekem!

Ilyen van nekem, erre van kötve a gép, fater kocsijában is MD lejátszó van. Akárhány rohadt mocsok dvd filmemet nézem vissza mind karcmentes és akadozik... Mocsok egy technológia... Akármelyik CD-t beteszem még mindíg jó! Ha a számítástechnikában elterjedt volna az MD akkor ma az lenne nagy kapacitású... Csak nem kellett senkinek... Kivétel nekem, meg aki jobb minőségben szerette volna hallgatni a zenét, bármelyik pillanatban a MiniDisc Walkman!!!-jén a Rádióból fel akart venni, vagy útközbe le akart törölni 1-1 számot. (bárhonnan, nem csak full törlés volt)

[ Szerkesztve ]

(#28) Egzee válasza Lacix29 (#25) üzenetére

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Jah hogyne... DVD-ből is van jó... Emelyiket fater hozatta be amcsiból 24karátos arany védőréteggel ami megvédi a videókamerás felvételeinket, míg nem találnak ki valami jobbat... Ez egy rakás *%!$Ł!

(#29) Khan13 válasza Lacix29 (#25) üzenetére

Khan13
(fanatikus tag)

Van különbség az biztos... Maxell újraírható dvd-m 4. írásnál elkezdett hibás lenni, más lemezzel még nem volt gondom, de viszont a Maxell CD-k nagyon jók, egy 8 éves agyonkarcolt példány még mindig működik!
Gondolom Blu-ray lemezekkel is ugyanez lesz, lesz jobb és rosszabb minőség is. Amúgy azért durva hogy másfél ilyenre a teljes winyóm kiírható! (kb 1097 CD :Y )

Neumann -->Petrik TISZK --> Neumann (ÓE) :D

(#30) shtml válasza Egzee (#27) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Ha a számítástechnikában elterjedt volna az MD akkor ma az lenne nagy kapacitású... Csak nem kellett senkinek...

Kizárólag a Sonynak és az idióta licenszelési politikájának köszönhető, hogy nem terjedt el. Amikor meg nyitott volna, már elkésett vele. Mellesleg nekem is van hordozható minidisc felvevő/lejátszóm, de már nemigen használom.

(#29) Khan13:
Nekem is ugyanez a tapasztalatom a Maxell újraírható DVD-vel. Vagyis csak azzal az eggyel, mert többet érthető okokból nem vettem.

[ Szerkesztve ]

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#31) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

A MiniDisc-ek nekem mindig is tetszettek. Bár annak idején azt hallottam, hogy ez tömöríti a zenét, mint amilyen az MP3 is, ami egy minőségi erősítővel és hangfallal jól meg is hallatszik. Egyszóval rosszabbul szól mint egy CD. Nem tudom, mennyi igazság van ebben. Meg maga a lemez is drága... :(

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#32) Krix válasza shtml (#30) üzenetére

Krix
(senior tag)

Én a mai napig használom az MD-met. Van hozzá jó pár eredeti lemezem is. Igen, sajnos a Sony ezt nagyon elb@szta. Pedig annak idején volt MD drive PC-hez! Akkora volt mint egy floppy meghajtó. MDM-111
Aztán ugye ott van a HiMD ami 1G-s (2004-ben jött ki azt hiszem). Simán jó lenne floppy helyett ma egy 10G-s verzió belőle. Ezt a lemezt használja a Sony a PSP-keb is, csak más tokban.

Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

(#33) erdoke válasza Lacix29 (#25) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"Azért egy Verbatim DVD sokkal többet kibír mint mondjuk egy Maxell."
Ez csak attól függ, a Maxell éppen kitől vette az adott szériát. Van ott a Ritektől a Taiyo Yudenig minden. :)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#34) bwoay válasza Krix (#32) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyszer azért majd próbálj meg belerakni egy MD-t
egy UMD tokba, nem lövöm le a poént :D

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#35) k3l3r0n

k3l3r0n
(fanatikus tag)

"mivel az írási folyamat még jelentős hibaszázalékkal üzemel"
Gondolom közelebb van 100-hoz, mint 0-hoz...

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#36) Egzee válasza Anubis_9 (#31) üzenetére

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Van egy úgy nevezett Atrac3-as tömörítés ami az MP3-hoz hasonlóan tömörít de mégis jobb. Maga az MD jobb minőségű mint a CD az Atrac3 meg jobb mint az MP3. De lehetett az atrac előtt is tömöríteni ugyan úgy mint a vidkaziknál SP funkció volt rajta. A NetMD-s MD-kkel meg számítógépről is lehetett zenét felrakni rájuk. Csak 2 cég csinált MD-t az Aiwa (sony leányvállalata) és a Sony. Magukat a lemezeket több cég is árulta és nem voltak azok drágák... Faternak egy cipősdoboznyi van.

(#37) bwoay válasza Egzee (#36) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

fuck, noob vagyok, dupla, sorry!

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#38) bwoay válasza Egzee (#36) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

(#39) Krix válasza Egzee (#36) üzenetére

Krix
(senior tag)

Csak 2 cég csinált MD-t

bwoay Most kíváncsi lettem. Elolvassa? Most ezért szedjek szét egy UMD-t meg egy MD-t? :)

[ Szerkesztve ]

Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

(#40) bwoay válasza Krix (#39) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem fog beleférni, az MD nagyobb, mint egy UMD.
ha ez működne, akkor már beindult volna 2005-ben
a házi UMD barkácsolás. Az MD amúgy magneto-optikai lemez,
az UMD meg sima optikai, mint a DVD. Tudtommal.

[ Szeretkezve ]

(#41) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hű, középiskolás koromban a MD volt a megtestesült álom. Sehol sem voltak még az mp3 lejátszók, a MD volt a királyság... Sajnos sosem jött össze a beszerzése.
A Sony iszonyatosan elcseszte a MD-et :(

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#42) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem szép rekord, de ha komolyan gondolják, hogy ezt gyártani is akarják, akkor tuti, hogy elgurult pár kerekük.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#43) Anubis_9 válasza ^Clown (#41) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Én ugyan így voltam vele, mint te...

(#44) dchard

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

Se nem gondolják komolyan, se nem fogják implementálni, gyártásba meg aztán végképp soha nem fog kerülni.

Újabb parasztvakítás.

Megint nem azt halljuk, hogy egyre elérhetőbb a technológia, hogy egyre nagyobb az adatbiztonság, hogy egyre jobb minőségű optikai fejet kezdtek gyártani, hanem hogy laborban hány terabájtot tudnak egy lemezre sűríteni.

Uborkaszezon van.

Dchard

(#45) DuplaZso válasza dchard (#44) üzenetére

DuplaZso
(fanatikus tag)

Én is valahogy így vagyok vele.
Kint volt a CD jóideje, normalizálódott az áruk. Jött a DVD.
Kint van a DVD jóideje, normalizálódott az áruk. Jött a BD.
BD még mindig nem populáris termék, tehát DVD-re firkál a jómunkásember.
Majd ha a BD-ért is emészthető árat kérnek, akkor tudom elképzelni, hogy a sokrétegű verziói is megjelennek forgalomban, de az gyanítom az még jóval odébb lesz.

Kit érdekel, hogy laborban hány rétegnél tartanak ? Tessék kinyomni a piacra legalább a 8 réteget kezelő verziót, akkor talán áttérek a mezei BD-re.

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#46) freeone

freeone
(újonc)

Mindezt az a pioneer, akinek a piacon lévő írói nem írnak dl lemezt? haha.

(#47) copin válasza freeone (#46) üzenetére

copin
(őstag)

(#48) bwoay

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

minden bizonnyal DVD-vel kapcsolatban is találnánk hasonló rekordot
valami hírarchívumban, akár itt is. Én halványan emlékszem is
valami 9 rétegű csoda DVD-re,
amire akkoriban döbbentesnek ható mennyiségű adat fért.
És mára el is értük azt, hogy kereskedelmi forgalomban kapható
a 2 (azaz kettő) rétegű DVD.

[ Szeretkezve ]

(#49) Jim Tonic válasza simonzé (#13) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

És ettől alig lesz nagyobb, viszont a gyakorlatban kisebb, mint egy normál dvd tok.
Én sem értem, miért nem ilyenben vannak.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#50) freeone válasza copin (#47) üzenetére

freeone
(újonc)

Az a cikk dvd-írókról szólt, ez a hír(és a hsz-em is) a bd-ről. Mi is az összefüggés? :F

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.