Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#2) Syron

Syron
(kvázi-tag)

Végre. :)
Szerintem már sokan várják a nagyobb kapacitású modulokat.

{Prémium minőségű, szemenként válogatott, őrölt fűszerpaprika(Kalocsai) kapható. Budapesten is átvehető némi átfutási idővel.}

(#4) szuper-t válasza cowboy_bebop (#3) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

szintúgy :W

Rémes időzítés felesleges hőcső mibkell még?:d vegyééétek :DDD

[ Szerkesztve ]

(#7) Taky válasza Don't Panic (#1) üzenetére

Taky
(senior tag)

CL 10-10-10-30 az azért nem olyan rossz! :)

[ Módosította: daa-raa ]

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#8) P00By válasza Taky (#7) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Elsőre nem, lesz ez még jobb is!

(#9) Cs_Laci

Cs_Laci
(senior tag)

Ez most akkor egy 2x4=8GB-os készlet? Vagy én értek félre valamit?

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#10) Roxbury válasza Cs_Laci (#9) üzenetére

Roxbury
(senior tag)

Egyedül is lehet kapni 1x4 Gb-os modulban.
Meg van az írás alapján 2x4 és 3x4-es csomag is.

(#11) shteer válasza Cs_Laci (#9) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1x4GB vagy 2x4GB KIT-ben lesz megvásárolható

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#12) Cs_Laci válasza shteer (#11) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Késő van, valahogy kimaradt a kép alatti részt....

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#13) Killing válasza shteer (#11) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3db 2X4GB-os kit kellene és nincs gond-probléma memória ügyileg egy darabig. ;]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#14) Syron válasza Killing (#13) üzenetére

Syron
(kvázi-tag)

A cikk szerint lesz hármas szett is, abból veszel kettőt és kész. ;]

{Prémium minőségű, szemenként válogatott, őrölt fűszerpaprika(Kalocsai) kapható. Budapesten is átvehető némi átfutási idővel.}

(#15) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

lesz flexex, reaper meg platinum is, nem csak flexex :P klikk

shteer: "Modules are available in either 8GB dual channel or 12GB triple channel kits..."

[ Szerkesztve ]

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#16) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megint egy feleslegesen gyors, de nagy késleltetésű ram :C

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#17) szki válasza Ősember (#15) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Jófajta cucc 2x4 GB 2133/CL10. Bár jelenleg elég a felhasználók 99%-nak DDR3-ban 1333/CL9, és 2x2=4GB ram.

mod: Nálam 2x2 GB Ocz Platinum üzemel 1600/CL7-ben 1,7V-on. Ez praktikusabb, mint a flex v. reaper, ha kevés a hely a processzorhütű miatt.
A cikk szerinti ram moduloknál nem tudom tényleg kell-e ez a hőcsöves hűtés 2133=CL10-hez, vagy csak dísz?

[ Szerkesztve ]

(#18) Sicilian

Sicilian
(őstag)

milyen nagy hűtő szörnyeteg van rajta...

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#19) ZIL

ZIL
(tag)

Szép, és jó, csak ezzel az ökörnagy hűtővel nagyon meg kell nézni hogyan is fér el...

¤ÚJ AMD Tuning-lista:www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm¤¤¤

(#20) proci985 válasza szki (#17) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem vagyok benne biztos, hogy tényleg kell rá. 1.65ön azért annyira nem melegedhet. meg azért a festett alutömb hőátadása se valami túlzottan zseniális.

persze, jól néz ki, csak kérdés, hogy befér e a procihűtő alá, amit szabvány memóriák mellé terveztek.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#21) szki válasza proci985 (#20) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Mugen2 hűtőm van AM3 lapon. Ilyen hűtőhöz már a 2. Flex v. Reaper modul sem fér be a cpuventilátor miatt. A Platinum kivitel sokkal barátságosabb ilyen szempontból, és szerintem egy normálisan szellős házban az se melegszik, ha nincs túlfeszelve, tuningolva.

(#22) SzlobiG válasza Don't Panic (#1) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Hogy on is legyen, szvsz felesleges még ez a ram átlag usernek én a 6gigát még sose láttam 4 giga felett lett volna.:U

[ Módosította: daa-raa ]

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#24) Ősember válasza szki (#17) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

csak disz :) legtöbb ram bordája mindenféle hőcsöves megoldás nélkül teljesit. ennek szimplán az az oka, hogy a hőcsöveket nem arra találták ki, hogy a hő forrásától 2cm-re lévő bordához továbbitsák a meleget. inkább a hőleadó felület méretének növelésén kéne ügyködni :K

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#25) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Szerintetek egy ilyen memóriapár 2000MHz-en CL9-9-9-27-ben 1,7V-on stabilan elmegy egy AMD 890FX-es alaplapban? Tervezek valami hasonlót vásárolni és ez a RAM pár nekem akár tökéletes is lehet ha tudja a szükséges paramétereket. A mostani RAM-jaim 1800 körül meghalnak 1,8V-on is, ezért szeretnék valami gyorsabbat helyettük. :)

Tomcat

(#26) szki válasza Tomcat (#25) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Csak Thuban proci IMC-je tudna ekkora ramfrekihez segíteni. PII BE proci ehhez kevés. Azért 1800 MHz AMD-s lapban nem rossz. Persze népi megfigyelés, hogy ugyanazon ram i5-i7 procival sokkal jobban teljesít, és kisebb feszültséget igényel...

(#27) proci985 válasza szki (#21) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem az IFX14el volt ugyanez a probléma: függőleges tornyokkal kétventis pushpullt nem lehetett használni magasabb memóriahűtőkkel. a szabvány méretű geil black dragonoknak pont a tetején ült a venti.

jól szellőző házakban, pontosabban szinte az összes alultápos házban meg van egy 120as venti közvetlenül a ramokra merőlegesen, szóval azzal szerintem többet ér el az ember.

a platinium ilyen szempontból tényleg sokkal jobb.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#28) Tomcat válasza szki (#26) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Igen, 1090T BE mellé menne Szeptember környékén. Szeretném legalább 3,6GHz-en futtatni a procit 2GHz-es RAM freki mellett a kívánt időzítésekkel. Az perpill nekem újból bőséges számítási kapacitást jelentene, nameg kell ugye a kraft a startoló HD6800-as kártyákhoz is ami a télen esedékes. :)

Tomcat

(#29) HaZsolt válasza Tomcat (#28) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

Nemfog összejönni... A Thuban csak 1600 MHz-et garantál. Volt OCZ RAM-om nem jött be. jobban örülök ha G Skill vagy valamelyik más gyártó birtokolná az első helyet sebességben.

Xtreme 3D Team Hungary

(#30) iBlast

iBlast
(fanatikus tag)

nyamm-nyamm :U :O

I used to be an adventurer like you then i took an arrow in the knee. || iPhone 4S

(#31) rolkaDb

rolkaDb
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem rossz de felesleges. :C :D

(#32) Tomcat válasza HaZsolt (#29) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Sehogy sem lehet Thuban-al 2000MHz-es RAM frekit tartani stabilan? Mert a 965BE jó egészen 1800-ig, és okkal reménykedem benne hogy az 1090T viszi a 2000MHz-et stabilan némi feszemeléssel. Más RAM modulokkal talán? Vagy még gyengébb időzítésekkel?

Tomcat

(#33) Dark Archon válasza proci985 (#20) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Festett? Ne viccelj. Maradjunk annyiban, hogy feketére eloxált.

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#34) szuper-t válasza Dark Archon (#33) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

És köztudottan a feketére Eloxált hűtők hőleadása nagyobb.

(#35) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

A kapacitásra valóban van igény, DE az órajel fölöslegesen magas (milyen lap és proci, mekkora QPIv kell hozzá??) és a hatalmas késleltetés a NAGY órajelhez kell csak.

Ugyan ilyen teljesítményt lehet elérni1333-as cl7-es ramokkal 1T! mellet, és az atom-stabilan képes működni "hagyományos körülmények között" is.

A hőcsöves történet pedig teljesen felesleges, ugyanis 1,65V mellett hideg a memória még csupaszon is.

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#36) HaZsolt válasza Tomcat (#32) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

Talán a Kingmaxot. Én még nem láttam élőben 2000 MHz fölött RAM-ot Thubannal.

Xtreme 3D Team Hungary

(#37) Srodney válasza HaZsolt (#36) üzenetére

Srodney
(senior tag)

én sem, mert a Phenom II x6-osok "csak" 1800mhz-ig képesek kezelni hivatalosan a ramokat.AMD párti vagyok így kissé csalódás hogy az intel már a 2500at is veri,az amd pedig a 2011-ben érkező Bulldózerrel is csak 1866mhz-et fog tudni kezelni erre megfelelő lapban.kicsit csalódás...de ez van.majd meglátjuk jövőre hogy is lesz ez pontosan...
(nem mintha érezni lehetne a külömbséget 1333 és 1866közt,de a tuning kedvéért mért ne...) :DD

apropó 4gb-os modul: naná hogy sokan várják,nem kell csak 1 modult venni és jónapot,habár ha füstöl akkor megáll a tudomány,jöhet a tartalék (ha van?!),meg használtan nehezebb lenne eladni,mivel nemigazán terjedt el..szerintem,de b@xatok le ha nincs igazam :)

[ Szerkesztve ]

(#38) daa-raa válasza Tomcat (#28) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A gyorsabb memóriától semmivel sem lesz magasabb a rendszered számítási kapacitása. Gyakorlatilag csak a WinRar és a 7-Zip esetén jelent bármit is a memória sávszélesség.

Srodney: Hivatalosan semmi sem kezel DDR3-1600 felett memóriát. Ez ugyanis a legmagasabb szabványosított órajel, szóval ezt lehet maximum hivatalosan támogatni.

Si vis pacem, para bellum.

(#39) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

CL10 ... CL7 felé 1általán nem kéne menni :(

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#40) Srodney válasza daa-raa (#38) üzenetére

Srodney
(senior tag)

Nem tudom mire gondolsz de jólenne tisztázni akkor hogy van ez mert pl. az asrock honlapján kíírják hogy OC1600,OC1800 oké overclocking,szal ennyi még mehet,ha megy egyáltalán de alapszinten meg csak 1333 van mindenhova kiírva,de ez meg a ddr3 sima órajele,habár van 1066 is de ez ritkább...hogy is van ez?

(#41) Angel1981 válasza Cs_Laci (#9) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Nekem sem világos! :(((

(#42) daa-raa válasza Srodney (#40) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Te magad is leírtad. OC. Az meg nem hivatalos, garancia meg főleg nincs rá.

Garantálni csak azt lehet, amit szabvány ír elő és az adott eszköz specifikációjában szerepel. Jelen esetben az eszköz a processzorban levő memóriavezérlő, annak a specifikációját viszont nem az alaplapgyártók gondozzák...

(#43) D1Rect válasza daa-raa (#38) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Játékoknál olykor csökkenti a pályabetöltés idejét. ^^

Milyennapvan?

(#44) Duracellm... válasza Srodney (#40) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Az architektúra gyártója Amd/Intel közli a specifikációt, ez lenne a DDR3-as 800Mhz/1066Mhz1333Mhz-s ram (általában a lap által támogatott rendszerbusz sebsebégét szokta felvenni.)

Az hogy egyes alaplap gyártók mit írnak-e fölé, az saját felelősségük.
Amd/Intel széteheti a kezét ha valaki azt akarja reklamálni hogy 1334 Mhz-es rammal fagy a gépe, mert ugye ez eltér a specifikációtól.

a Amd/Intel nem fog olyan számokat írni a spec.-be amivel van rá esély hogy instabil lesz az általuk forgalmazott rendszer, mert akkor lehetne bíróságra menni, és az sok pénzbe kerülhet.

Daa-Raa szerintem így gondolta: hiába lesz nagy a memória órajele ha ezzel lineárisan nőnek a késleltetések is.

1333/7-7-7-20 T1 csomag hasonló teljesítményt nyújt mint egy 2000/8-8-8-24 T2-es készlet. Annyi a különbség hogy a 4Ghz-s processzorhoz a 2000-eset könnyebb illeszteni a memória szorzók, és "Fsb" miatt...

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#45) daa-raa válasza Duracellm... (#44) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem úgy értettem, de nem fogom leírni századjára is...

Az illesztés dolgot meg felejtsük már el. Amióta IMC-re kapcsolódik a RAM, azóta nincs olyan, hogy szinkron meg aszinkron.

(#46) Tomcat válasza daa-raa (#38) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Ennek ellenére én örülnék neki ha valami úton-módon meg lehetne oldani hogy 2000MHz-en járassam a gyárilag 2000 MHz-re specifikált RAM-jaimat egy 1090T társaságában. Vagy ennyire reménytelen lenne ez az elképzelés?
Mostaniak 1600-on CL8-8-8-24-ben 1,7V-on tökéletes, hónapok óta stabil sosem fagyott, pedig CL9-9-9-27-re vannak specifikálva gyárilag.
Olyan nem lehetséges hogy 10-10-10-30 1,8V-on menne 2000MHz-et stabilan? Vagy ez már a Thuban memóriavezérlőjének a stabil határértékén túl van? Mármint a stabil maximum 1800MHz fölötti RAM sebesség.

Tomcat

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.