Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

42 nm? :F

nem 65-55-45-40-30 nm a sorrend? vagy milyen szabvány van erre?

más: a címet elsőre úgy olvastam, hogy 42 nm-re váltott a Micron és a Nyanya :DDD

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#2) Mikiller

Mikiller
(tag)

Le vannak maradva,mert a Samsung a múlthéten bejelentette a 30nm-es gyártást ;]
[link] lemaradt :B

[ Szerkesztve ]

(#3) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A 2 gigabites lapka segítségével akár 16 GB-os modul is gyártható."

64 darab chippel? Olyat még nem láttam asztali fronton... nem inkább 4GB akart az lenni?

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#4) atti_2010 válasza Male (#3) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

2 Gb , oldalanként 8 csip az = 16GB.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#5) marcias válasza atti_2010 (#4) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

2 Gigabit az 0,25GB. Ha egy oldalon 8 chip van, akkor az 2GB oldalanként, tehát 4GB egy modulon. 16 chipnek kell lennie egy oldalon 8GB-os modulhoz. 16GB-os modult nem tudom hogyan állítanak elő.

(#6) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Rúgjatok tökön, de ezt írták. :)) Ki vagyok én, hogy ezt kérdőre vonjam. :D
"In addition, the small die size coupled with the 2Gb density of the 42nm DDR3 device enables modules up to 16GBs. "

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) shabbarulez

shabbarulez
(őstag)

Nem 64 hanem 72 db 2Gb-es chipből áll össze egy modul, mert az ECC miatt kell egy paritás bit is. Egy tokozáson belül lehet több chipet is rakni, nem kötelező csak egyet. Egy 16GB-os modul esetén 4 db 2Gb-es chipet raknak egy tokozásba, azokból pedig 9-9-es a modul két oldalára.

Micron 8, 16GB RDIMM: [link]

[ Szerkesztve ]

(#8) shabbarulez válasza shabbarulez (#7) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Ahogy nézem a Samsung oldalán o(a pdf vége felé vannak a rajzok) [link] 36 db tokozással oldják meg(18-18 db a modul két oldalán), amibe 2 db 2Gb-es chipet raknak.

(#9) Male válasza shabbarulez (#7) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak a hírt olvastam, abban semmi nem utalt szerverekre... otthon meg elég ritka az ECC-s RAM, ezért írtam 64-et.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#10) Uzmany

Uzmany
(őstag)

42nm 30nm, de mikortól lesznek itthon elérhetőek?

®

(#11) daa-raa válasza Male (#9) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Anno SDR SDRAM-ok idején sima asztali cuccoknál is voltak ilyen szépségek. Bár ott nem tokozták egybe, simán 32 chip volt egy modulon. Nemrégiben járt nálam egy ilyen modul.

Si vis pacem, para bellum.

(#12) Killing válasza atti_2010 (#4) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

8 bit=1 bájt, tehát 2 Gigabit=250 megabyte (0,25 Gigabyte)

Abu: Páncélon keresztül könnyű mondani. ;] :P

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#13) Male válasza daa-raa (#11) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jaja, dupla magas SDRAMok 32 chippel :)

Van is egy... csak ez BGA tokozással, így nem olyan nagy... TSOP-pal néztek ki igazán jól :)

[ Szerkesztve ]

(#14) Mr.Csizmás válasza daa-raa (#11) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

emeletes rondaságok.....

főleg amikor állítva voltak rajta a tokok. ha jól emlékszem, nagyon nem volt tuningbarát :)

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#15) daa-raa válasza Mr.Csizmás (#14) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

SO-DIMM-eknél a mai napig bevett szokás, ahogy szerver RAM-oknál is előfordul nem egy ilyen konstrukció. [link] és [link]

Si vis pacem, para bellum.

(#16) Mr.Csizmás válasza daa-raa (#15) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de ezek profibb dolgok, mint az én "jobbra a 4. dzsunka" gyártmányaim. :R

nekem SDRAM volt ilyenféle :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.