Azért ennyire nem volt értelmetlen. 
ddekany: Úgy-úgy.
Egyébként ha megnézzük a 2D-s filmeket, a legtöbb úgy van felvéve, hogy viszonylag nagy tartományban élesek a dolgok. Speciális esetekben szokták bevetni a depth-of-field-et.
Ijk: "Szerintem jelenleg a 3D tipikusan a pénztárca lehúzása szintjén áll. Nagyon kevés film az ahol van létjogosultsága a 3D-nek, a nagy részüknél nincs értelme, pl. egy drámánál."
Már miért ne lenne értelme akár egy drámánál? Láttál te már ilyen filmet?
"Jelenleg pedig ezek a 3D filmek max a mozijegy árát érik meg."
Melyiket láttad eddig?
"De hogy ilyen látványfilmek miatt vegyen az ember egy 65" 3D plazmát, fél millás házimozi rendszert, hogy kiélvezze az effekteket, szerintem óriási pénzszórás."
Aki ezt megveszi, az előtte megvette 2D-ben is. 
"Számítógépes viszonylatban pedig körülbelül még a nullán van a technológia."
Valóban!? 
"Játékoknál el tudom képzelni, hogy hamarosan rátérnek, de mivel a konzolok egyre nagyobb tért nyernek, így megintcsak értelmetlen ilyen monitort venni."
Harmadik dimenzióba vált Playstation 3
Már vagy 20 éve vannak stereo-3D játékok, és vagy 10 éve lehet (speciális DirectX driverek segítségével) 3D-ben játszani többszáz játékot. 
"Más feladatokhoz pedig nincs sok értelme."
3D-s CAD-nál tényleg mi a csuda értelme is lenne? 
Legalább 20 éve létezik a stereo-3D-s CAD. Pl. a Silicon Graphics (mond valamit?) gépekhez opcionálisan járt egy shutter szemüveg és a grafikus kártyákon ott volt hozzá a kimenet (táp+szinkronjel), mint ahogy később és most is egyes Quadro és FireGL/Pro kártyákon.
"A fényképezőknél/videokameráknál is vannak próbálkozások, de akkora méretbeli és árbeli kompromisszumot kell kötni, hogy soha nem fog elterjedni."
Próbálkozások? Már vagy 100 éve lehet ilyen fényképezőt kapni, és szerintem kamerát sem sokkal kevesebb ideje (előbb volt stereo-3D-s [anaglif megvalósításban] film, mint hangos). A digitális változataik sem tegnap jelentek meg. A Sony meg most mutatott be egy olyan optikát, ami feleslegessé teszi a dupla csövet.
"Szóval szerintem aki 3D-re vágyik felejtse el ezeket a miniatűr TN-es kacatokat, és várja meg míg a nagyképernyős TV-k ára esik."
Ezt nevezem szakértői tanácsnak! 
Bocs, kedves fórumtárs, de azért néha kicsit gondolkodni és informálódni is kellene, mielőtt szófosásba kezd az ember.
(Legalább odaírtad volna, hogy "nem sokat tudok a témáról és lehet, tévedek, de úgy látom"....)
Teasüti: (Márton érdeme, mint írtam.)
Jól láttad, a Titánok harca egy 2D->3D konverzió. Ez így nem a legtutibb, de kicsit egyszerűbb, mint újraforgatni az egészet.
hoffman_: Mármint mi az "ez"?
[ Szerkesztve ]