Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

már megint a + szemüveg. tudom, már többször kifejtettem, de az emberek nagy része nem képes azonos intenzitással használni mindkét szemét, nálam pl. ez annyira jelentős, hogy vagy-vagy. már többször próbálatm zöld-piros szemüveges bohóckodásokat, de semmi....

még jó, hogy egy magyar csapat kifejleszett egy projectoros eljárást, amivel szemüveg nélküli hatalmas 3d-s kép hozgható létre.

igaz, óriási számtech teljesítmény kell hozzá. készült egy riport az egyik fejlesztővel egy kiállításon, és a hátéérben szép hangjuk volt a ventik hadának....

a kijelzőn egy állóképen egy tigris volt asszem, a kamera jobbra-balra mozgott, és tök jól lehetett otthon a tv-n keresztül is érzékelni az ottani kép térbeliségét.

(m1-en volt a műsor kb. jó fél éve, egy fejlesztéeket bemutató esti sorozatban.)

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#2) Alchemist válasza szab.tam (#1) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Az utóbbi megoldáshoz elég vastag buksza kell...

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#3) Sefter válasza szab.tam (#1) üzenetére

Sefter
(őstag)

ráadásul mire végignézel egy 90 perces filmet, kifolyik a szemed... :(

(#4) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ez nem egy samsung?:)

(#5) lenox válasza szab.tam (#1) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

De miert, ez nem piros-zold, vagy piros-cian monitor, hanem polarizalt. Szerintem amugy aki terben lat, az tudja annyira hasznalni mind2 szemet, amennyire kell. A piros-zold, piros-cian bohockodassal az a baj, hogy az egyik szemed piros kepet lat, amire a szemed rosszul allitja be a fokuszt, ezert lesz rossz amit latsz. De a polarizalt kepeken mindket szemedhez megy minden szin, tehat ha amugy latsz terben, akkor a monitorral is fogsz tudni.
A Zalman ugyanekkora meretu es felbontasu monitora 130+afa, es mar kaphato Magyarorszagon. Nekem a heten lesz...

(#6) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 3D üzemmódhoz vajon 2 bemenő jel kell?
Vagy hogyan lehet előállítani a két képet?

(#7) lenox válasza akosf (#6) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

paros sor egyik szem, paratlan masik szem. Nem kell hozza semmi, csak olyan szoftver, ami supportalja, illetve olyan kep, ami igy van renderelve.

(#8) mm00

mm00
(fanatikus tag)

A Trackmania alapból tudja ezt :) csak szemüveg kell hozzá :D

(#9) luw2win válasza mm00 (#8) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

jéé még 1 trackmániás :D én imádod azt a játékot
és igaz h az már alapból is tudja szal 900$ ért sztem sok ,ha már egy ingyenes játék is tudja

MOD: Azért kiváncsi lennénk mit produkál linux alatt a cube on
biztos állat lehet

[ Szerkesztve ]

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#10) lenox válasza luw2win (#9) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

? Ez hogy is van? Az ingyenes szoftver barmilyen monitort soronkent polarizal?

(#11) szab.tam válasza lenox (#5) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az igen! :C

logoutos beszámoló kötelező! :U

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#12) luw2win válasza lenox (#10) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Pl Trackmania Nations Forever letöltöd oszt ott a sarokban a 3d- szemcsinek az ikonja katt rá és máris átvált ennyi

Ha le akarod tölteni először a TM Nations-t aztán csak a forever-t tedd fel mert az kieg: és csak az tartalmazzal ezt az extrát

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#13) mm00 válasza luw2win (#12) üzenetére

mm00
(fanatikus tag)

Hol lehet szemüveget szerezni hozzá? Mi CDtokból meg alkoholos filvből probáltunk csinálni, de nem lett az igazi :D

(#14) tbs válasza lenox (#5) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Vannak olyan szembetegségek (gyerekkori, nem feltűnő, észre sem szokták venni), amikor az egyik szem "vak", és nem is lehet leszoktatni erről az agyat. Pedig alapvetően lát, de ha a másik szemen is jön infó, akkor teljesen "kikapcsolja". ~5-8% az embereknek ilyen. A kevésbé sérültek tréningezéssel javíthatnak a dolgon.

A térlátáshoz sem kell 2 szem. ;)

(#15) luw2win válasza mm00 (#13) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Szintés nállam is ez volt a gond... még nem probáltam de Videotékából kikölcsönzöd a Kémkölykök 3D-t és szépen elsikkasztod a szemcsit v innen rendelsz 1et
sry az OFFért

(#16) benedekco válasza szab.tam (#11) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

ez oké, hogy a progi tudja, de milyen szemüveggel? hova dugod a milyen szemüveget (ami szinkronban váltogatja a képet)?
ez nem uaz a teknolodzsi amit már az asus is +csinált a tnt2-k korában? csak elbukott, mert akkor csak 60Hz-en tudta megjeleníteni a 3d-t és akkoriban szinte csak crt-k voltak így a szemed nemhogy 60Hz-en kapta a sokkot, hanem 30-on :( ami egy pár perc után Nekem fejfájást okozott, cserébe nem láttam Én sem a 3D-t, pont azokbol az okokból kifolyólag amit az egyik elöttem szóló kolega is említett... a szemeim különböző erősségüek (azaz a jobb szememmel nem látok valami jól), szal ez is csak egészségeseknek használható dolog... mint a zöld, vagy az a fajta 3D amire közelről kell rábandzsítani (sajna nemtudom a dolog nevét) és ha szimplán ránézel akkor valami káoszos, homokos képet látsz... na olyan 3D-t és a szemüvegeset már a Magic Carpet 1 is tudta, az volt a király... azt néztem hogy játszik az unokatesóm... ott írtotta a népet Én meg néztem a spenótkását a monitoron :D csak a térkép maradt számomra is látható normál formátumban

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#17) lenox válasza tbs (#14) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Nade aki ilyen, az amugy se lat 3d-ben, vagy igen? Mindenesetre a polarizalt soros 3d eg es fold tavolsagra van a piros/kek 3d-tol. Kb. olyan, mint a Beowolf a moziban (csak itt ritkabban vannak a sorok), szal aki azt latta az ezt is fogja.

(#18) tbs válasza lenox (#17) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Lát 3D-ben, de tényleg jobb a polarizált megoldás. Élménybeszámolóra én is kíváncsi vagyok..! :K

(#19) tlac válasza benedekco (#16) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

vagy az a fajta 3D amire közelről kell rábandzsítani (sajna nemtudom a dolog nevét) és ha szimplán ránézel akkor valami káoszos, homokos képet látsz

szerintem a sztereogram képekre gondolsz

(#20) akosf válasza lenox (#7) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szóval egy hétköznapi videokártya is elég hozzá? Az tudja felváltva renderelni a sorokat úgy hogy azok kétféle nézethez tartozzanak? Vagy ezt valami speciális meghajtóprogram végzi? Mindenesetre fura... jó lenne látni egyet működés közben.

[ Szerkesztve ]

(#21) benedekco válasza tlac (#19) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

igen már megtaláltam Én is :)
de ezen a fórumon valami másféle képek vannak...
a Magic Carpet valahogy így nézett ki (de azt nemtudom hogy ez a kép pl mit ábrázol)

ahogy ezt a képet kell nézned valami ehhez hasonló módszerrel lehet elsajátítani a fotó olvasást....

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#22) tlac válasza benedekco (#21) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ezen egy dinoszaurusz van, az ilyen képekről is szó volt a linkelt topikban (az elején)

fotóolvasás nekem is jól jönne :)

[ Szerkesztve ]

(#23) benedekco válasza tlac (#22) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

jujj de lamer vagyok :O
ez nem a fórum eleje, hanem az 51. hsz volt
na ennyit rólam... megvannak azok a képek is
off topikot befejeztem

(#24) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Szemüvegben eddig is lehetett 3D-s képet nézni különleges monitor nélkül is. :F

All Black...

(#25) nyunyu válasza akosf (#20) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Szóval egy hétköznapi videokártya is elég hozzá? Az tudja felváltva renderelni a sorokat úgy hogy azok kétféle nézethez tartozzanak? Vagy ezt valami speciális meghajtóprogram végzi?

nV kartyakkal siman meg lehet oldani, ha felteszed a megfelelo Stereo3D drivert.

Sajnos ugy nez ki, hogy nVidia abbahagyta a WinXP tamogatasat, legfrissebb Stereo3D 174.76 driveruk kizarolag Vista x32 alatt fut :W
(XP-bol a 162.50-hez volt utoljara Stereo3D, de az ugye nem megy G92 es ujabb kartyakon, illetve par jatek (Pl. Overlord, Crysis) sztereo modban nagyon bugos vele. :( )

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#26) benedekco válasza nyunyu (#25) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

de egy nv kártyához hogy tudsz megfelelő szemüveget csatlakoztatni? mert attól hogy megcsinálja Neked még kell egy szemüveg ami szinkronban van a vga kártyával... nem?

[ Szerkesztve ]

(#27) lenox válasza akosf (#20) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Attol fugg, mit szeretnel. 3d moviekat driver tamogatas nelkul is le lehet jatszani, jatekokhoz meg implementacio fuggo.

(#28) lenox válasza benedekco (#26) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Ehhez passziv szemuveg kell, nem kell csatlakoztatni sehova, polarszuros.

(#29) nyunyu válasza benedekco (#26) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

de egy nv kártyához hogy tudsz megfelelő szemüveget csatlakoztatni?

Annak idejen felreraktam az TNT2-es Elsa Erazor III-hoz mellekelt DSUB csatlakozoju Revelator szemuveget :))

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30) MBazsee

MBazsee
(tag)

Hát mit is mondjak erre? 2007-ben voltam egy rendezvényen az egyik beszállítónknál és ott mutogattak (talán Samsungék) egy lcd tv-t ami alapból tudta a 3D-t. Annyi kikötés volt annál, hogy 3 méterről és kb 15 fokos szögben kellett nézni. :)

"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker

(#31) azbest válasza benedekco (#26) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyszer feltettem kipróbálni stereo driver (egy kiegészítés az alap driverhez).
vagy 6-8 féle módot ismert a kétszínűektől kezdve a váltottsoroson át az lcd szemüvegesig*.

*: a régi klasszkus lcd szeműveges megoldásnál felváltva takarta ki a szemek elől a képet a szemüveg... azért jutott egy szemre fele akkor a képfrissítés... az nem is működik lcd monitorokkal az utánhúzás miatt (gondolom összemosódik a látvány)

Arra kíváncsi lennék, hogy csinálja meg a polatizálást egy hagyományos monitorral az emlegetett program :U szerintem valamit félreérthettetek. Valahol van 2 polárszűrőm egy régi kvartzjáték képernyőjéből :DDD

Valamikor a pro7 csatorán voltak 3d-s adások... annál meg olyan szemüveget használtak, aminek az egyik fóliáján lassabban jut át a fény mint a másikon... és az ívesen oldalazó mozgásnál az egyik szem még az előző képkockát látta, mint amit a másik...

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#32) lenox válasza lenox (#5) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Na megse lesz a heten Zalman monitorom, a pixel-ben csak pixelhibas van... Valaki nem tudja, hol lehet meg venni? Pclandet probalom, nem tudom, ok is a pixeltol veszik-e...

(#33) azbest válasza azbest (#31) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

közben leeset... a tm nations forever beállításánál van 3d pipa és színkódolásos 3d... csak megzavazt hogy fentebb elég rendesen kutyuljátok a tucatnyi féle 3d-s megoldást... :)

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#34) szab.tam válasza tbs (#14) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:K

(#35) Márton válasza lenox (#32) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Szép ez a betekintési szög érték, csak éppen a függőlegest nem írja a cikk, ami gondolom töredéke ennek.

Butaság az, hogy a piros-kék verziónál máshova fókuszál az egyik szemed, ezért lesz rossz a látvány. Eleve ma már nagyon jó anaglif képek készülnek, olyan technikák vannak, hogy szinte már-már színhelyesek.. Itt az én galériám!

Megnéztem én is Pixelnél a Zalmant, sajnos nem győzött meg.
Ott is hagytam egy demó videómat :)
Zavaró volt az, hogy láttam a páros-páratlan sorokat, a felezett függőleges felbontást. Az tetszett, hogy semmi vibrálás, és színhelyes. De úgy látszik minden technológiának van előnye és hátránya is. Még egyelőre maradok a 100Hz-es shutter megoldásnál, az kafa! :)
És az 50hz-es 3D HD videóim is mindenféle rángatózás nélkül mennek, mivel pont szinkronban van a frissítéssel.

Lenox, talán ITT is kapsz!

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#36) lenox válasza Márton (#35) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

En mondjuk a zalmant nem lattam, de lattam a sharp es az astro verziot. Azok szerintem teljesen jok voltak.

(#37) Márton válasza lenox (#36) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

akkor neked bejön a technológia, remélem ebben sem fogsz csalódni!

(#38) edipqe

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

anno az asus vidkarikhoz volt vmi hasonlo 3d-s dolgo, és arra sokan azt mondták h rontja a szemet, ennél nincs ilyen?

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#39) Márton válasza edipqe (#38) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

nincs, nem vibrál, polárszűrős!

(#40) edipqe válasza Márton (#39) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

akkor suti. mit gondoltok, ha hulye azért nem vagyokba bemegyek h megnézzem kiprobálhatom a szemcsit is?
kiváncsi lennék milyen képet ad a szemuveggel.

[ Szerkesztve ]

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#41) Márton válasza edipqe (#40) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

szerintem ne légy hülye, ott biztos nem kapsz egyelőre..

(#42) zolomon17 válasza edipqe (#38) üzenetére

zolomon17
(fanatikus tag)

Volt hozzá szerencsém... nem tudom, hogy rontja-e a szemet, mert bedugtam, felvettem, ránéztem a képre és nem láttam lósz@rt se - úgyhogy sok ideje nem volt rongálni a látószerveimet :DDD

Asszem egy Geforce 2 MX400-ba volt beépítve egy TV-tuner mellé.

korosfeltunesiviszketegseg.blog.hu

(#43) shtml válasza Márton (#35) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Butaság az, hogy a piros-kék verziónál máshova fókuszál az egyik szemed, ezért lesz rossz a látvány.

Pedig erről van szó. Nem vagyunk képesek a két szemünket egymástól függetlenül fókuszálni, ezért az egyik átveszi a másik (a vezérszem, többnyire a jobb szem) fókuszbeállítását. Viszont a szemünknek (és az átlagos optikáknak is) más a törésmutatója piros fényre, és megint más kékre. Ha a jobb szem előtt van a kék üveg, akkor a bal valóban nem tud élesre fókuszálni.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#44) lenox válasza shtml (#43) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Na ja, vannak olyan anaglyph szemuvegek is, ahol a piros oldal fel dioptrias ennek kompenzalasara, meg vannak akiket ez zavar.

Telefonalgattam monitor ugyben, ugy tunik, mindenki a Pixeltol veszi... Naluk meg 1 honap mulva lesz uj szallitmany...

[ Szerkesztve ]

(#45) Márton válasza shtml (#43) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Hát én erről még nem hallottam, max idős korban tudom elképzelni.
Mert ha most is, akkor miért látom ezen 3d-s képeket élesnek?
Ha csak az egyik szemem látná annak, biztos feltünne, és zavaró lenne.

(#46) lenox válasza Márton (#45) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Guglin 'anaglyph diopter fix'-re ha rakeresel, megtalalod.

(#47) shtml válasza Márton (#45) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

A dolog függ a fényerőtől. Ha erősebb a fény, jobban beszűkül a pupillád (blende) és ettől nagyobb lesz a mélységélesség. Előfordulhat, hogy ekkor a piros életlensége már nem tűnik fel.

lenox: Ezt nem is tudtam, kösz az infót.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#48) Márton válasza lenox (#46) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

kösz, utánanéztem.
lehet benne valami, de mondom én nem érzékelem, vagy már annyira hozzászoktam? :U
Egyébként van nekem egy műanyag keretes piros-kék szemüvegem is, valóban ott a piroson keresztül mintha más nagyításban látnám a világot. Akkor ez már olyan.
Engem marhára zavar :)
Sokkal jobbak a képek egy sima, olcsó papírszemüveggel.

(#49) optikus válasza azbest (#31) üzenetére

optikus
(tag)

>Valamikor a pro7 csatorán voltak 3d-s adások... annál meg olyan szemüveget használtak, aminek az egyik fóliáján lassabban jut át a fény mint a másikon..
hu vazze lelassitotta a fenyt, raadasul egy felkepnyivel...
en hulye meg piros kek szemuveggel neztem. :W

MP3: Monolith MX 7000 Premium 1GByte Black, ha tudod mi az...

(#50) Márton válasza optikus (#49) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

hát azt valóban pulfrich szemcsivel kellett volna nézned..

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.