Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Halkabb, ok, de nem "veszélyesebb" is és lassabb is :F

All Black...

(#2) janpotocki válasza Stalker-2572 (#1) üzenetére

janpotocki
(VIP)

elvileg inkább gyorsabb, a veszélyességről meg nyilatkozzanak a hozzáértők

(#3) Stalker-2572 válasza janpotocki (#2) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Miért? Úgy képzelem tányérok között könnyebb másolgatni, mint 1 tányéron ugrálva.
De gondolom arra meg ki a játék, hogy meglegyen az 1.2TB :U

All Black...

(#4) BobChemistry válasza janpotocki (#2) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

a nagyobb adatsűrűség hogyan befolyásolja a fejpozicionálási és a keresési időt?
gondolom növeli, nem?

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#5) CSorBA válasza Stalker-2572 (#3) üzenetére

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Az elérés a gyorsabb nem? (nem kell annyit menni az olvasonak, hamarabb rátalál) Cáfoljatok, ha tévedek.

[ Szerkesztve ]

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#6) janpotocki válasza Stalker-2572 (#3) üzenetére

janpotocki
(VIP)

bocs, a szekvenciális olvasásra gondoltam

(#7) Gh0sT válasza CSorBA (#5) üzenetére

Gh0sT
(PH! addikt)

Laikusként én is azt gondolom, hogy nagyobb sűrűség mellett kisebb mozgásokat kell végeznie a fejnek, így nő a sebesség. Aztán lehet, hogy nincs igazam...

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#8) .mf

.mf
(PH! addikt)

WD: nem érdekel a rizsa, inkább gyorsuljatok fel és adjátok végre ki itt is a GP-szériát! :((

(#9) CSorBA válasza Gh0sT (#7) üzenetére

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

igen, viszont gondolkodtam a 3. hozzászólásban írtakkal kapcsolatban:

Ugye, ha 1 lemezen belül másolnánk, akkor az lassabb ha 1 tányér van, mert ide oda kell mozogni a fejnek. De ha több tányér van, akkor miért lenne gyorsabb? Nekem úgy rémlik, h. a tűk egymáshoz viszonyítva nem tudnak külön-külön mozogni, a tányérok között, összevannak kapcsolva a mozgatófejjel, nem? És ha ez így van, akkor nem gyorsabb az 1tányér vs 2 tányér. Csak az adatsűrűség miatt lesznek ezek gyorsabbak, és nem lassabak, mert 1 tányér van, nem?
Persze lehet h. full nem így van, és külön kölön mozognak, ezesetben elnézést kérek. Valaki erre a véleményemre valamit? Mert mostmár érdekelni kezdett :)

szerk.:
NAH, csak basztatott, kérdés, hogy ez még így van-e:
Minden lemezoldalhoz külön író- olvasófej tartozik, amelyek egyszerre mozgathatók a pályák felett. (valahol, a közepétől kicsit lentebb találtam)

[ Szerkesztve ]

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#10) Satan_Claus

Satan_Claus
(senior tag)

Kíváncsi vagyok, mikor ér el hozzánk, a Samsungra [link]több, mint fél éve várunk.

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#11) Kopi31415 válasza CSorBA (#9) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ellenben sztem csak tervezesi kerdes, hogy amikor egy fej adatot fog ha a masik tanyeron epp ures a szektor akkor azonnal be is tegyek... Ill "fenysebessegnyi" kesessel.

Valamint a tobb fej elvileg a tobb tanyerra szetrakott adatot hamarabb tudna beolvasni, es visszairni, ha pont egyszerre ir es olvas mind.

Bar ezen kovetkezteteseim nem a valosagon alapulnak, hanem a fej-korong mozgas alapjan paraszti aggyal levont kovetkeztetesek. Lehet rosszul.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#12) orbano

orbano
(PH! félisten)

az adatok emlékeim szerint nem tányéronkénti, hanem cilinderenkénti szervezésben vannak, a fejek együtt mozognak. a nagyobb adatsűrűség, mint eddig mindig, most is nagyobb sebességet fog eredményezni, mindenféle olvasásnál (ritka az az eset, hogy egy pozícióról egyetlen allokációs egységnyi adat kelljen, ha pedig egynél több kell, mindenképpen gyorsabb. egynél pedig ugyanannyi.

A vér nem válik VAZZE!™

(#13) lúzer válasza Kopi31415 (#11) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én is azt mondanám, hogy tök logikus lenne, de valszeg nem így van, mert azt mondják az 1 lemezes vinyó a gyorsabb, ugyanakkora kapacitásban

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#14) Loha válasza .mf (#8) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Lehet kapni GreenPower vinyókat most is, ha kell priviben küldök boltcímet :)
Én akkor asszem megvárom a 3 tányéros 1TB-os GP-t...

(#15) ngabor2 válasza Kopi31415 (#11) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

mikor legutóbb olvastam erről, akkor az volt a "divat", hogy hiába van 3 tányér meg 6 fejm egyszerre csak az egyik ír/olvas. mikor meg lett kérdezve, hogy miért nem mind, akkor sűrű hallgatás volt a válasz. pedig így elég szépet lehetne gyorsítani.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#16) zsiga667 válasza Loha (#14) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Hónapok óta keresek 500-as GP-ket (most már nem annyira, vettem 2 AAKS-t helyettük, de már megint kezd 100GB alá menni a szabad helyem...), jöhet az a privi. :)

(#17) lúzer válasza Loha (#14) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kop-kop, énisénis :B

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#18) Loha válasza zsiga667 (#16) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

500-ast még én sem láttam de 1TB-os és 750-est már igen.

[ Szerkesztve ]

(#19) Loha válasza ngabor2 (#15) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Én vmi olyan válaszra emlékszek, hogy folyamatosan pozicionálni kell a fejet olvasás közben, hogy a sávok fölött maradjon és ez nem megvalósítható 6 fej és egy mechanika esetén.

(#20) orbano válasza ngabor2 (#15) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nagyon drága lenne annyi mechanikát építeni a vinyóba szerintem. meg hely sincs nagyon benne

A vér nem válik VAZZE!™

(#21) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

wrrr, caviar szót hallva még mindig futkos a hideg a hátamon :DDD szerencsére azthiszem ezek már nem olyan ratyik mint annó, legalábbis remélem, nem nagyon foglalkozom ilyen winyókkal, lehet a régi emlékek miatt :B

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#22) IDM válasza orbano (#20) üzenetére

IDM
(kvázi-tag)

Nem beszélve az igen komplex egyedi irási/olvasási stratégiákról(Firmware)
mikor pl különböző szektorméretek figyelnek a lemezeken... :Y

(#23) IDM válasza Thulcandra (#21) üzenetére

IDM
(kvázi-tag)

...csak nem a körbe fényes ragasztószalagos korszakból vannak
neked is emlékeid :O

(#24) .mf válasza Loha (#18) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Kár, hogy pont az nincs; de azért a címet én is elkérném :)

(#25) GReddy

GReddy
(fanatikus tag)

Fú de jó. Eddig is aan kicsinek találtam az 500-750-eseket..

Inkább nem -e lehetne -e hogy inkább hűvösebbek lennének -E! :F WD-m is van egy-kettő, 42-45 fokosak, mellette a Samsungok 10-15 fokkal hüsibb.. NO COMMENT.

Dominate the woods... The Bowhunter.

(#26) Loha válasza GReddy (#25) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

42-45 fok pont ideális üzemi hőmérséklet egy vinyónak.
A szomszéd szobában 22fok van, de az ott lévő gépben órák óta működő samsung vinyók csak 12 és 15 fokosak. Arra gondoltam hogy nekem is kéne vennem pár darab ilyen samsung vinyót hogy nyáron hűtsem vele a gépet.

(#27) sgergi válasza GReddy (#25) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

A Samuk általában elég csúnyán lefelé csalnak a hőfokban.

(#28) Cerebellum válasza Loha (#26) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Arra gondoltam hogy nekem is kéne vennem pár darab ilyen samsung vinyót hogy nyáron hűtsem vele a gépet.

ROTFL :C :DD :W :R ;] :C

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#29) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

teszt alapján én maradnék 500 vagy 1000gigás Seagate-nél
az legalább gyors mint a villám
WD nem igazán

Anandtech teszt

pl az 500-as Seagate-nek gyorsabb elérési ideje van mint azoknak a vinyóknak ahol még kisebb volt az adatsűrűség
szóval ha 1x lesznek 1TB-os tányéros vinyók azok méggyorsabbak lesznek
nem kell parázni

(legjobb lenne egy 500gigás 1tányéros 10000RPM-es 64mega cache-es SATA2-es Raptor szerű vinyó de hát arra még várni kell) :B

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#30) Jim Tonic válasza sgergi (#27) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Érdekes, mert mi bemértük, és pont azt tapasztaltuk, hogy mindegyik gyártó elég pontos.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#31) Loha válasza TeeJay (#29) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

WD sztem a GP vinyóival azt a célközönséget célozta meg, akiknek harmadrangú dolog a sebesség, hiszen ezek csak 5400-as vinyók, viszont elsődleges szempont a halk működés, a kis fogyasztás a nagy méret. Pl második vagy harmadik vinyónak ideális választás lehet, én is 3. vinyónak nézegetem őket...
Azért remélem hamarosan jön a duplázott méretű 300GB-os raptor, ami a nagyobb adatsürüség miatt, remélem jelentősen gyorsulni is fog. ;]

(#32) .mf válasza TeeJay (#29) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

>>(legjobb lenne egy 500gigás 1tányéros 10000RPM-es 64mega cache-es SATA2-es Raptor szerű vinyó de hát arra még várni kell)

Akkor már inkább egy ütős SSD :P pl az a pcie ×8 640GB-os kártya iszonyat sebességekkel (és árral) ... hogy is hívták, fusion-IO?

Szerk: cégnév javítva

[ Szerkesztve ]

(#33) Loha válasza Jim Tonic (#30) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

PH!-n megmondják a frankót: [link]
A legnagyobb különbséget a S.M.A.R.T.-ból kiolvasott és az infrás hőmérő által jelzett értékek között a Samsungok esetében jegyeztük fel, a Samsung vagy szereti hűvösebbnek feltüntetni merevlemezét, vagy az integrált hőmérő teljesen más helyen méri a hőmérsékletet.

[ Szerkesztve ]

(#34) Jim Tonic válasza Loha (#33) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Vagy más típusokat vizsgáltunk.
Megnéztem a tesztet. Mi a tányérok felett, illetve az elektronikán mértünk hőmérsékletet. Számunkra, amúgy is az elektronikai értékek voltak a legfontosabbak, mert tapasztalat szerint inkább az az, aminek árt a túlmelegedés. Illetve azért mértünk a tányérok felett, mert az aluminium öntvény vastagsága számíthat, mivel a hő felfelé száll. Talán nem ok nélkül vannak a lyukak a merevlemezek tetején.

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#35) Jim Tonic válasza Jim Tonic (#34) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Amúgy nekünk azért volt fontos, mert a kameraszervereink legnagyobb gondja a bezártság, a por, ill. az élettartam. Nem ide tartozik, de csak és kizárólag a Samsung az egyetlen gyártó, akinek nem halt meg eddig egyetlen merevlemeze sem.

(#36) orbano válasza GReddy (#25) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

talán mert rosszul vannak kalibrálva a hőmérők? vagy más a ház adott helyén a szellőzés? nekem teljesen hűvösek a WDjeim. meg akkor is. mi van ha melegebb. zavar? nem tudsz aludni? :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#37) Balage76

Balage76
(fanatikus tag)

Hmm... Jól látom hogy kb fél év - 2 hónappal ezelőtt (tipustól függően) ugyanez megvolt Samsungból? Amikor régen a Seagate elsőként összerakta a 4 lemez/500GB vinyóját akkor mindenki fújolt, mert melegedett nagyon...

www.xbox360szerviz.hu

(#38) Loha válasza Balage76 (#37) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Ez nem melegszik, és nagyon halk, mert 5400rpm, :) De én is úgy vagyok vele, hogy 3 tányérnak mindenre elégnek kellene lennie :)

(#39) IDM válasza Loha (#31) üzenetére

IDM
(kvázi-tag)

A WD GP diszkjei a beépített IntelliPower technologia révén 5400
és 7200 RPM között szabályozzák magukat az igénybevételt figyelve...
Úgy emléxem a WD szerint minden GP HDD ilyen. :C

@TeeJay: A tesztben a WD GP-s darab volt!

[ Szerkesztve ]

(#40) .mf válasza IDM (#39) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Intellipower = marketing.
Nézd meg jobban, nem azt írják, hogy 7200 RPM, hanem annak megfelelő teljesítmény.
Mindenhol, ahol eddig tesztelték és mérték, az 5400 RPM-nek megfelelő rezonancia/saját-frekvencia jött csak ki, a 7200-hoz tartozó nem.

(#41) Zsoo80

Zsoo80
(tag)

lehet, hogy tényleg csalnak a samuk hőmérsékletben, de nekem a 4 vinyóm közül messze ez melegszik a legkevésbé...
A maxtorokat nem minősiteném....

-Nem hold ez - sóhajtott halkan Kenobi. - Hanem űrállomás.

(#42) Kovács84

Kovács84
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én már pár hete meg akartam venni mert a WD oldalán már régen ott lapul...

(#43) Balage76 válasza Satan_Claus (#10) üzenetére

Balage76
(fanatikus tag)

Szerintem nézz körül a polcokon... 750-es és 1TB-os november óta van itthon, az 500-as és a 320-as kb 2 hónap múlva lesz majd.

www.xbox360szerviz.hu

(#44) Satan_Claus válasza Balage76 (#43) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Pont a kicsikre várok :O

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#45) IDM válasza .mf (#40) üzenetére

IDM
(kvázi-tag)

A WD oldalán így specifikálják:
"IntelliPower - A fine-tuned balance of spin speed, transfer rate and caching algorithms designed to deliver both significant power savings and solid performance. Additionally, GreenPower drives consume less current during startup allowing lower peak loads on systems as they are booted."

Persze lehet marketing az egész,de én így értettem :F

Ebben is ->
5400-7200 írnak... :F

(#46) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

azért szerintem nézzétek meg a 7200.11-es 500gigás Seagate-et
mert elég szépen megy és akik vetted eddig azt mondták hangja nincs

már várom hogy mikor jön ki valaki 400gigás tányéros vinyóval
az szép lenne :R

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#47) .mf válasza IDM (#45) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Az egész marketing. A gyorsítás-lassítás alaposan megbonyolítaná és növelné a fogyasztást. Olvass teszteket mutatják, hogy ez ugyan nem pörög fel 7200-ra, ne higyj vakon a gyártók szövegének ;)

(#48) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remélem, hamarosan lesz 1 tányéros vinyó, ekkora tányérmérettel.
Perpill. 2 db 250 GB-os vinyóm van (régebbiek, 2 tányérral, hangosaknak találom őket); és csak ugyanilyen méretűekre tudnám őket cserélni (1 tányéros vinyót akarok mindenképpen). Viszont a helyigényem egyre nő: most is csak éppen elég az 500 GB.

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#49) Loha válasza .mf (#47) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

De ebben az esetben sajnos szükség is van erre a marketingre, mert az egységsugarú userek közül ki venne ilyen vinyót, ha az árlistában odaírnák, hogy 5400rpm. Sztem senki.
Akik meg kicsit jártasabbak a témában, úgy is tudják, hogy fixen 5400rpm és pont ezért is veszik.

(#50) IDM válasza .mf (#47) üzenetére

IDM
(kvázi-tag)

Ha linkelsz pár tesztet elolvasom én... :K
PL :TeeJay a @29-be rakott 1 Anandtech tesztet... :R
Ott a Seagate 1TB Barracuda 7200.11 ES-t engedik össze a
Western Digital's 1TB Caviar GP-vel...
Idézet a tesztből->
„The Seagate drive runs at 7200RPM with a 32MB buffer. The Western Digital drive's IntelliPower algorithm, which varies the rotational speed between 5400RPM and 7200RPM, dictates the Western Digital's rotational speed. Despite this variable rotational speed, Western Digital specifies the same average seek time as Seagate. „

Nem értem, ha nem kamu az Anandtech teszt,akkor
, hogy a túróstáskába verte el az 5400-es WD a
7200-es Seagate-et a 600 megás RAR (extract) tesztben több mint 20 másodperccel :F

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.