Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ennél olcsóbb egy fullHD plazma:U:Y Ami nem 30"-os:F

(#2) [CS]Blade2 válasza Alvin_ti4200 (#1) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Ez MO-n kb 600-700K lesz! :C

(#3) Balika911 válasza Alvin_ti4200 (#1) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ha valakinek főleg szórakozásra kell, valóban az a jobb választás. (Bár én inkább az LCD TV-ket nézegetem.) Pénzt keresni vele viszont ez, vagy egy ehhez hasonló monitor.

(#4) BusyChild

BusyChild
(tag)

ez igen ez mar monitor :D
majd ha a 21"-os NEC em neadjisten megadja magat valtok 30" ra ;]

(#5) Cifu válasza Alvin_ti4200 (#1) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

FullHD plazma legfeljebb filmnézéshez jó, monitornak kevésbé... :S

Viszont egy 40" vadonatúj Samsung FullHD A65x LCD TV kevesebbe kerül, szóval akinek nem fontos az extrém színhűség és hasonló dolgok, csak hétköznapi használatra akarja, ezerszer jobb választás...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

(#6) Sotho válasza Alvin_ti4200 (#1) üzenetére

Sotho
(senior tag)

na jó de ez + 66% képpont :)) játékra kéne :D

(#7) Cifu válasza Sotho (#6) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mégha natív felbontásban is játszanál vele, egy 40" LCD TV-n egy méterről nem látod a pixeleket, és 25%-al nagyobb a képátló. ;)

(#8) adm válasza Alvin_ti4200 (#1) üzenetére

adm
(őstag)

leült valaki a helyedre míg kávéztál?

pecs2100.hu

(#9) Alvin_ti4200 válasza Cifu (#5) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jajj hagyjuk a Samsung LCD TV-ket könyörgöm:U Szerintem 24"-nál nagyobb monitor használhatatlan irodai munkára is, tekintettel a nagyságára és a képponttávolságára...Raktam már az előző 32"-os TV-met az asztalra, hát 10 perc alatt a hányinger kerülgetett, annyira rossz volt nézni. Feltételezem aki olyan profi munkát csinál, amihez ekkora felbontás kell (el nem tudom képzelni milyen meló lehet ez), az sem másfél méterről nézi a monitort. Egyébként meg DualView rulez, a többség inkább azt használ (játékfejlesztő cégeknél is), mert olcsóbb.

#8 nagyon humoros...

[ Szerkesztve ]

(#10) Alvin_ti4200 válasza Sotho (#6) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ennyi pénzért a VGA(ka)-t is odaadhatnák mellé, ami meghajtja natívban a gammákat.

[ Szerkesztve ]

(#11) Kopi31415 válasza Alvin_ti4200 (#9) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pl egy fel autot megjeleniteni szerintem egy nagyobb monitor jobb, mitn tobb kisebb. Vagy barmilyen 3D modellezesnel, ahol hatalmas teruleteket kell megjelenitened, apro valtozasokkal midnenhoz, amiknel a kozepen levo kava mar rendkivul zavaro .

A te 32" TV-dnek mekkora is votl a felbontasa? :U

[ Szerkesztve ]

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#12) adm válasza Alvin_ti4200 (#9) üzenetére

adm
(őstag)

éppen csak rosszabb a képponttávolsága a 30"-on 2560×1600-as felbontással(0,25x), mint a 22"-on 1920×1200-on(0,24x) és éppen csak jobb, mint 17"-on 1280 x 1024-en (0,26x). az összes többi elterjedt méret képponttávolságánál (0,28-0,29) jóval jobb.

(megfejtés: CAD programok, 3D modellező programok, vektoros/raszteres grafikai programok)

pecs2100.hu

(#13) Balika911 válasza Alvin_ti4200 (#9) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Lehet, hogy csak azért tartod használahatalannak az ilyen monitorokat, mert még nem végeztél olyan munkát, ahol nagyon is jól jött volna ez a képméret, ill. az azon megjelenített információmennyiség... A TV-vel összehasonlítani elég meredek, a méreten kívül köze nincs a kettőnek egymáshoz.

Abban igazad van, hogy ezeket valóban nem másfél méterről nézik. Közelebbről szokták, hogy a betűket el is tudják olvasni rajta. Láttál már élőben 30" monitort?

(#14) Alvin_ti4200 válasza Kopi31415 (#11) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

még mielőtt félreértés lenne, nem a felbontás miatt volt rossz a 32" az asztalomon, hanem a mérete miatt. Egyszerűen nem tudsz elég távol ülni tőle.

(#15) Alvin_ti4200 válasza Balika911 (#13) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Láttam, óriási volt, mellette szinte eltörpült a 24-es Dell-em (anno), ami szintén óriási volt az asztalon.

(#16) Cs(|)be

Cs(|)be
(tag)

Ilyesmi monitort nézegetek egész nap. Kurva jó!
Azóta az otthoni 24''-es egyre kisebbnek tűnik. Melózni egyszerűen brutálisan jó ekkora felbontásban. Aki teheti ne habozzon, vegyen egy ilyet!

Gigabyte p35-DQ6, E6420 @ 3.8 Ghz (24/7), Crucial Ballsitix Tracer 4x1Gb DDR2-8500 , Gigabyte 8800GTX, WD Raptor 150GB, 3x500GB WD RE2, 2x1TB Samsung F1, DELL 24'' TFT, Cooler master Stacker, Vista64bit

(#17) Balika911 válasza Alvin_ti4200 (#15) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Akkor azt is észrevehetted, hogy a pixelméret mennyivel kisebb egy ilyenen. Emiatt nem is lehet olyan távol ülni tőle (nem tudnád elolvasni a dolgokat). Persze, szokatlan, hogy ilyen baromi nagy, de meg lehet (kell) szokni, onnantól pedig nagyon is jól jön egy ilyen annak, aki képes kihasználni.

Namost ilyen emberből nyilván kevesebb van, a többségnek felesleges is lenne. Pl. én is ezért váltok inkább FullHD TV-re.

(#18) Cifu válasza Alvin_ti4200 (#9) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én meg lassan egy éve 42" ill. 40" FullHD LCD TV-t (először LG 42LF65, most Sony KDL-40V3000) használok otthon monitornak, ezen nézek filmeket, ezen játszom, írok, böngészek, stb. Cirka másfél méterről nézem, és teljesen jól elvagyok vele. Amúgy a 42" FullHD TV-k paneljein jellemzően olyan 0.484mm a pixelek mérete, lehet hasonlítgatni...

[ Szerkesztve ]

(#19) [CS]Blade2 válasza Cifu (#18) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Na de ki fog ugy játszani, hogy 1,5m-re ül, ami nagyon jó, de a betüket mégsem látja, mert ahoz közel kéne menni, közelről meg kivehető simán egyesével az összes pixel.

(#20) Cifu válasza [CS]Blade2 (#19) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Had tippeljek: csak feltételezéseid vannak arról, milyen egy 40"/42" FullHD LCD TV elött ülve játszani?

(#21) Alvin_ti4200 válasza Cifu (#20) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én a 37"-os Sony-t nézem 2-3 méterről, te komolyan másfél méterről nézed a 42"-eset?

(#22) OkosTibiKing

OkosTibiKing
(tag)

nemlehet rosz monitor ésmég ahogy nézem végre nem TN :))

#1 amugy azok inkább tn-k és azért olcsok :)

Okos Vok.

(#23) Alvin_ti4200 válasza OkosTibiKing (#22) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

atya úr isten, engedd meg, hogy most helyben lőjem fejbe magam:Y:O:W

(#24) Cifu válasza Alvin_ti4200 (#21) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most éppen 40", az LG volt 42", de az is ugyanígy figyelt anno: a számítógépszobám asztalán. ^^

[ Szerkesztve ]

(#25) [CS]Blade2 válasza Cifu (#20) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Milyen VGA-val?

(#26) Cifu válasza [CS]Blade2 (#25) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most egy Gainward 8800GTS 512Mbyte van a "nagy" gépemben. A másik csak torrentezéshez, böngészéshez van, abban egy passzív 8600GT szolgál.

[ Szerkesztve ]

(#27) [CS]Blade2 válasza Cifu (#26) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

2560x1600 4XAA 16XAF UltraHigh-on azzal szép 20-22FPS-el, egy élmény :C

(#28) Kopi31415 válasza OkosTibiKing (#22) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azert aki ebben a meretben TN-t merne kihozni, azt hwelyben meglincselnek a CAD-es, grafikus, stb felhazsnalok. ;]

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#29) Cifu válasza [CS]Blade2 (#27) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A TV felbontása 1920x1080... :))

Viszont 40"/42" kijelzőn játszani tényleg élmény. ^^

[ Szerkesztve ]

(#30) Alvin_ti4200 válasza Cifu (#29) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

igen az, 2,5-3 méterről...;]

(#31) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez az a monitor ami után csorog a nyálam de sose lesz :(

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#32) Cifu válasza Alvin_ti4200 (#30) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2,5-3 méterről legfeljebb sima HD (1366x768) felbontású TV esetén. FullHD (1920x1080) felbontású TV esetén már problémáid lesznek a betűmérettel például. Sasszemek persze előnyben. ^^

(#33) Alvin_ti4200 válasza Cifu (#32) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

az előbb még játékról beszéltünk:)

(#34) csimmasz

csimmasz
(fanatikus tag)

Nekem az bassza a csőrömet hogy nem lehet kapni olyan monitort,ami sima tv panel (40 42"full hd) tuner nélkül.
Igy a tv-met is le tudnám írni az adóból mint monitor :D

http://www.plasticcard.it (Ha kártya kell) http://www.trustcardsystem.com (ha jó fej vagy)

(#35) Cifu válasza Alvin_ti4200 (#33) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A játékokban nincsenek betűk? Nem csak a piff-puff lövöldözős játékokat vegyük már alapul. ^^

(#36) Cifu válasza csimmasz (#34) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Samsung kb. két éve hozott ki 32" és talán 40" HD felbontású (1366x768-as) monitorokat is, amelyekbe ugyanazok a panelek voltak, mint a hasonló méretű TV-ikbe, viszont sem tuner, sem más belső elektronika nem volt, ellenben DVI-D csati figyelt rajtuk. Elég csúnyán bebuktak vele, főleg az áruk miatt, mivel az LCD TV-k árai elkezdtek szánkázni, a monitorok ára meg maradt fent.

Tessék, itt van Samsung Syncmaster 320PX monitor @ Depo.hu, csak éppen ~200e Ft-s árért, amikor egy ennél jobb paraméterekkel rendelkező Samsung LE-32R81-es LCD TV-t már 140-150e Ft-ért meg lehet venni (egy LG 32LC51-est meg 120e Ft-ért).

[ Szerkesztve ]

(#37) hdcsaba87

hdcsaba87
(fanatikus tag)

Nem rossz. Csak hát azára. :S

(#38) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

profi DTP és fotós körökben a NEC monitorjait sokan használják (ne meg az egészségügyben a grayscal monitorjaikat), ez a darab még viszonylag olcsónak számit, nem is olyan régen egy 21"-hoz volt szerencsém (SpectraView Reference 21 - kicsivel 1 milla felett van) mellette két darab 19" samsung (szerény TN paneles) diszelgett kiegészitő monitornak a paletták részére, természetesen orditó különbség volt a kettö között, pedig a szinpaletták miatt a samsungokat is kalibrálták amennyire lehetett. A NEC "laposmonitorjai" inkább a profikat célozzák meg, persze van nekik is játszós megoldásuk. Minden esetre ez sem otthonra játszani, filmet nézni készült...

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#39) Hebry

Hebry
(senior tag)

Szép is jó is, csak ne lenne ilyen olcsó.
Grafikusok és hasonló 3d alkalmazók tervezők álma...

(#40) Sasfészek

Sasfészek
(tag)

Egy ilyen monitor tényleg élmény! Nekem ugyan csak a DELL 3007wfp-hc jutott de az is jó. Az újabb 3008 meg szerintem az egyik legjobb. Nekem bejött a Dell és marad is :)

(#41) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

kinek nem inge az ne vegye magára...
néha jókat mosolygok a hozzászólásokon, föleg amikor nem azonos célközönségnek és árszintbe tartozó termékeket hasonlitanak össze emberek.
például amikor a TN+film monitorokat összevetik egyesek a teljesen más kategóriába tartozó MVA, PVA, IPS paneles kijelzökkel, kicsit olyan mint a Opel Corsa 1l-es economy-t összevetni egy Rinspeed Roadster-rel, csak mert mind a kettö gépjármü... :-)
Sajnos ez nem csak a PH általános dolog, na mindegy ettöl (is) szép az élet...

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#42) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Azt hittem a mostani moncsimnál más miatt már nem fogom a nyálamat csorgatni, erre...

(L) Atiradeonika (L)

(#43) k3l3r0n válasza Kopi31415 (#28) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Ő a plazmára értette, aminek sajna semmi köze az lcd-k gyártástechnológiájához. Mert ugye TN+ ott van. Már aki ért hozzá.
Szerintem nagyon baró ez a nec és végre van választék a grafikusoknak is. Én személy szerint persze egy fullhd LCDTV-re szavazok HD(V) vágáshoz. Jobb mint 2db akármit lesni....

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#44) k3l3r0n válasza gliskard (#41) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

sok laikus csak lát pár paramétert, mivel azonban nem jártas bizonyos berkekben, máris dől belőle a hülyeség, meg a fikázás. Persze megvenni azt nem venné, mert sem pénze, sem szeme nincs hozzá. :)

(#45) Kopi31415 válasza k3l3r0n (#43) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amire reagáltam annak elején a nem rossz monitor van. A monitorok között meg tudtommal plazmát nem gyártanak. :U

(#46) k3l3r0n válasza Kopi31415 (#45) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Bocs, kicsit benéztem.
Egyébként 24"-26"-on rengeteg tn+ van. El fog jönni az az idő, amikor az acer és társai is belépnek a 26" után a 30" piacra....

(#47) Integra

Integra
(Jómunkásember)

jaaaj, már megint a made in szlovákia samsung lcd tévék.... :( :DDD

ez a nec tuti lesz vagy 400+áfa..
a mostani 24-es s-pva paneles monitoruk is még 180+áfa alaphangon..
mondjuk elfogadnám.. :)

(#48) Hold válasza Integra (#47) üzenetére

Hold
(őstag)

Én inkább az árát fogadnám el és vennék mást :P

Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!

(#49) Integra válasza Hold (#48) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

csóringer lévén én is hamarabb vennék 360e brutto körül egy 47 collos sharp aquos-t és dugnám rá pc-re.. és ez made in japan még!!!:)

(#50) Ste válasza Alvin_ti4200 (#1) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és a felbontás?? valszeg ezt a monitort nem filmnézésre ill játékra használja az user
ennél komolyabb hsz-t várt volna az ember egy félistentől

nem tudnám mire használni, de kipróbálnám

True Success is Blonde

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.