Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Lacazr93

Lacazr93
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tűnik rossznak :Y

Családi okok miatt pár napig nem leszek elérhető!

(#2) fatallerror

fatallerror
(őstag)

ha tényleg 100 ezer körül lesz és a paneltól elvárható minőséget hozza akkor végre lehet venni normális méretű, minőségű monitort rendes áron bár majd jönnek a finnyások h 27es monitor csak full hd sötöbö

(#3) Lacazr93 válasza fatallerror (#2) üzenetére

Lacazr93
(senior tag)
LOGOUT blog

Miért mi a baj a full-hdval?

Családi okok miatt pár napig nem leszek elérhető!

(#4) Füleske válasza Lacazr93 (#3) üzenetére

Füleske
(őstag)

Monitornak kevés ehhez a mérethez , de ha valaki ilyet szeretne eddig is megvehette beépített TV -vel. pl. [link] [link] [link]
27 colhoz inkább ez a felbontás passzol monitornak.
Persze ha valaki csak a méretet nézi , akkor már vehetne 32 colos vagy még nagyobb tv - t is monitornak.

[ Szerkesztve ]

"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"

(#5) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

egész pofásan néz ki :K

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#6) orbano válasza Füleske (#4) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

így van :K

A vér nem válik VAZZE!™

(#7) aram01 válasza Füleske (#4) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem a 26-os monitoromon még a full hd is "néha sok" :B

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#8) Füleske válasza aram01 (#7) üzenetére

Füleske
(őstag)

Gondolom játékra sok.

(#9) Egon válasza Füleske (#8) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem feltétlenül.
Érdemes gondolatban végigmenni a monitorok evolúcióján, hogy mekkora képernyő-mérethez milyen felbontás dukált, illetve mit használtunk.
Anno a 14 colos monitorokon általában maximum 800*600-as felbontást tett lehetővé a képcső és az elektronika. Az 1024*768-as felbontást hosszú távon a 17 colos 757NF-en használtam (ment volna 1280*960-ban is, de csak 85 Hz-es képfrissítéssel). Ezután vettem egy 19 colos TFT-t, aminek a natív felbontása 1280*1024 volt - picit zavart, hogy kisebbek az ikonok (no meg az ikonok alatt a feliratok). Sok kollegina használ a cégnél ilyen megjelenítőt: zömük inkább levette a felbontást, mert egyszerűen nem látják jól a különböző feliratokat. Annak ellenére így használják, hogy megmutattam nekik, natív felbontáson mennyivel élesebb a kép (ezt általában elismerték).
Most 24 colos, fullhd monitorom van, és bizony itt még kisebbek a képpontok, mint az előző megjelenítőmnél. Ha lett volna elfogadható árban 27 colos, akkor sem vettem volna a szubjektíve túl nagy felbontás miatt.
Játékra jobb a fullhd: 1920*1080(1200)-as felbontásnál nagyobbat ritkán lehet beállítani a gamékban, illetve nyilván bikább vga kell a több képponthoz. Filmnézésre is jobb a fullhd. Netezésre luxus ekkora monitort venni, ahol pedig kijön az előnye, azt a hóm júzerek egy százaléka gyakorolja...

[ Szerkesztve ]

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#10) TESCO-Zsömle válasza Füleske (#4) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Olyan is van, amibe nem kell fölöslegesen kifizetni a "TV" részt?

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#11) orbano válasza Egon (#9) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

DPI for prezident

A vér nem válik VAZZE!™

(#12) Füleske válasza TESCO-Zsömle (#10) üzenetére

Füleske
(őstag)

Nincs (normális panellel), de miből gondolod hogy az olcsóbb lenne ? Látva ennek a VA paneles Benq - nak az árát...

(#13) TESCO-Zsömle válasza Füleske (#12) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Annak kéne lennie, ha egy egyébként teljesen megegyező termékből kihagynak dolgokat.

Ha nem így van, akkor vagy a TV-ket adják áron alul, vagy az ugyanolyan kijelzőket k*va nagy haszonnal.

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#14) Füleske válasza TESCO-Zsömle (#13) üzenetére

Füleske
(őstag)

Szerintem meg mindkettőt k. nagy haszonnal adják és csak felosztják a piacot. Ezt tv - nek áruljuk x - ért , ezt meg monitornak y - ért.

(#15) Vertic

Vertic
(fanatikus tag)

És a kisebb betű azt is jelenti, hogy nem tudod kényelmesen elolvasni, vagy csak hozzászoktál a nagyobbhoz? Ugye a betűméretet lehet növelni (win7-ben már szerencsére általánosan is meg lehet növelni) - nem is értem, hogy még mindig miért képpont alapú a méret a DPI helyett, ami sokkal értelmesebb mértékegység. De mondjuk nekem 27"-es monitorom van 2560x1440-es felbontással, és szerintem pont jó méretűek a képpontok. Nem pixeles a kép, de rendesen látok mindent ha rendes távolságból nézem. Ugye monitort az ember közelebbről néz mint tv-t - annak ez kicsi lenne természetesen, teljesen felesleges ekkora felbontás, mert még a 720p és az 1080p közti különbséget sem lehet már ekkora méretnél megmondani 2m-ről nézve. FullHD filmek szépen skálázódnak rajta, tehát kiváló filmnézésre is.

'' ... tehát háromig számolj, és ameddig számolsz az három legyen ... ''

(#16) aram01 válasza Füleske (#8) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen arra gondoltam

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#17) blackrulz válasza Vertic (#15) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

22-es fullhd amin dolgozok és ennek is rendben van a mérete és a felbontása is. teljesen olvasható. a laposomnak az 1600x1200-a 15"-on... nah az már okozott párszor kellemetlen pillanatot, de még az is vállalható szerintem (dual kijelzőként van használva a lapos, így a 15"-t is több mint egy méterről nézem.)

[ Szerkesztve ]

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#18) fatallerror válasza Füleske (#4) üzenetére

fatallerror
(őstag)

fotelból kell nyomatni és akkor mehet 1 alacsony input lagos tv :D
a full hd-nál nagyobb felbontású monitornál tényleg csak az a a probléma h kisebb felbontáson ugye nem olyan éles a kép és 1 film hibái jobban kijönnek és a játék képe sem elég éles kisebb felbontáson

(#19) mzso válasza Füleske (#4) üzenetére

mzso
(fanatikus tag)

Ja nehogy fullhd videókat normálisan meg lehessen jeleníteni turmixolás nélkül.

(#20) Entryy

Entryy
(fanatikus tag)

Kinézetre elég pofás.

Fölösleges extrák listájára én elsőként a hangszórókat írnám az ilyen monitorokban.
Inkább egy normális (magasság, dönthetőség, pivot) állványt adjanak, ne olyan hangszórót amit az életben nem fogok használni.

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#21) daa-raa válasza mzso (#19) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem csak FullHD video-kból áll a világ. Akinek főleg filmet nézegetni kell, annak elég lehet ekkora képernyőméretnél a FullHD, aki komolyabb célokra is használná, annak nem.

Si vis pacem, para bellum.

(#22) TESCO-Zsömle válasza daa-raa (#21) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Terjedhetne már a 4k, hogy mindkét csoportnak jó legyen... ;)

(#23) mzso válasza TESCO-Zsömle (#22) üzenetére

mzso
(fanatikus tag)

Helyes.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.