Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"a gyártó állítása szerint 10 000 írási ciklust képes elviselni"

Az kissé nem nagyon kevés? :F

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#2) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Op rendszernek már sok, tárolásra még mindig kevés kapacitás, viszont laptopba ideális lehet.

(L) Atiradeonika (L)

(#3) deicide válasza lezso6 (#1) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát, akár adattárolásra, akár rendszernek használod, a 10.000db írás/cella az nagyon sok tud lenni, mert mindkét esetben viszonylag kevés írási művelet zajlik, a legtöbb az olvasás.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#4) orbano válasza lezso6 (#1) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

egy 30gb-os 10k írási ciklussal rendelkezőt folyamaots írással 1 év alatt lehet kinyírni. ezt minimum 8 év, ha jól számoltam.

A vér nem válik VAZZE!™

(#5) shteer válasza lezso6 (#1) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a wear leveling algoritmussal főleg nem kevés

a pata csatoló viszont érdekes - ezzel sok régebbi gépet/laptopot fel lehet turbózni érezhetően

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#6) mephi666 válasza deicide (#3) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csak akkor nem kell töredezettségmentesítgetni... :D habár az ssd-nél szerintem nem is lényeges, mert nincs benne mozgó alkatrész (fej), aminek ide-oda kellene ugrálnia megállás nélkül töredezett fájloknál... hm... ezen nem gondolkoztam még, hogy milyen elven működik az ssd...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) deicide válasza mephi666 (#6) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha egy file többfelé van töredezve, akkor az elérési idő szabja meg, hogy mennyi idő alatt tudja a különböző cellákból a teljes file-t beolvasni. Mivel 0.2ms körül van, így a vinyónál lényegesebben gyorsabban olvassa be a töredezett fileokat is, így tényleg szinte szükségtelen a mentesítés.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#8) shteer válasza mephi666 (#6) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

így van. semmi szükség rá - azt kell elsőnek kikapcsolni telepítés után :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#9) kovsol

kovsol
(PH! nagyúr)

és kb mibe fáj manapság egy ilyen ?
szerk: és a kisebbek ?

[ Szerkesztve ]

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#10) deicide válasza kovsol (#9) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érzésem szerint a 256-os még a 100k feletti kategória...

(#11) shteer válasza kovsol (#9) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

viszont kisebbek már 20k-tól elérhetők, egy 32gb-os rendszernek ideális is lehet - számomra legalábbis az

(#12) lezso6 válasza lezso6 (#1) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jajj, összekevertem a MTBF értékkel, mert ott mindig milliós nagyságrendű órák voltak megdva... :B

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#13) Chrys_ válasza deicide (#3) üzenetére

Chrys_
(senior tag)

Ki mondta, hogy cellánként? Lehet, hogy a wear leveling-gel együtt 10000 írási ciklust bír ki ;]

BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

(#14) Chaser válasza deicide (#10) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Olyan 200k körül lehet a kicsike, még pár nappal ezelőtti árfolyamon is.
"A 100 x 70 x 9,5 mm-es termék 90 grammot nyom, és a gyártó állítása szerint 10 000 írási ciklust képes elviselni. A flashchipek egyenletes kihasználásáért itt is a vezérlőchipbe épített wear leveling algoritmus felel. A Silicon Power új terméke SATA-300 és PATA csatolóval is rendelhető lesz, gyártója két év garanciát vállal rá."

No azt mondja meg nekem valaki, ha ennyit kibír a gyártó szerint, akkor mért nem adják 5 év garral? Lassan minden napra jut egy SSD hír, de még 1iknél se láttam 3év-nél több garidőt említeni, igazság szerint 3-at se, talán az intel ad az amúgyis extra drága SSD-ire ennyit.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#15) Kopi31415 válasza shteer (#8) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Felmegy win xfs filerendszerre? Vagy az ujabbak mar nem toredeznek?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#16) Majstor

Majstor
(senior tag)

:U Szerintem itt mindenkinek jól jönne egy ilyen 256gigás SSD. :K

http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel

(#17) bteebi válasza lezso6 (#12) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Én pl. nem kevertem össze, de elsőre nekem is vékonykának tűnt az a 10k írási ciklus :B, de a többiek megnyugtattak. :R

Btw., én egy 64 gigás G.Skill-t vettem (155/90 MB/s), már csak arra vár, hogy betegyem a laptopba :D.

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#18) shteer válasza Kopi31415 (#15) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

újabbak? :U töredeznek a file-ok ntfs alatt de ssd-nél nincs jelentősége az alacsony elérési időnek köszönhetően

bteebi: mennyiért vetted?

(#19) Overlocker válasza Chaser (#14) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem élettartam gar van rá :P

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#20) Balika911 válasza X Factor (#2) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nekem ideális lenne egy ekkora. Csak oprendszert én sem raknék rá, sok RAM-mal az amúgy is ritkán nyúl a vinyóhoz (vagy ha hozzányúl is, én nem veszem észre - Vista x64 @ 8 GB RAM), viszont a programjaim (rendszerpartíción vannak) induláskor még mindig sokat tekergetik a HDD-t, így csak jól jönne, ha egy ilyesmire telepíthetném őket.

[ Szerkesztve ]

(#21) bteebi válasza shteer (#18) üzenetére

bteebi
(senior tag)

37k-ért Ősembertől. Ha nem lenne olyan ratyi* az ojró és az usadollár, amilyen, lehet, hogy 30-32k-ból is kijött volna...

*pontosabban ezek jók, és a HUF ratyi... :P :(

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#22) X Factor válasza Balika911 (#20) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

4 giga rammal se nagyon kerregtet. Gép meg sosincs kikapcsolva, így fogalmam sincs milyen egy startup:) Ennek ellenére amíg berámol vmit memóriába nyílván sokkal gyorsabban teszi erről mint sima hdd-ről.

(L) Atiradeonika (L)

(#23) demagóg válasza shteer (#18) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

Bocsi a beleugatásért, de már sokadszorra jelenik meg:

"...töredeznek a file-ok ntfs alatt de ssd-nél nincs jelentősége az alacsony elérési időnek köszönhetően..."

Vegyünk egy átlagos mai HDD-t, annál kb. 100MB/s-al olvasható a felület. Ez megfelel 10nsec-es szekvenciális elérésnek. Seek time 1-10-25msec környékén van (szomszéd - átlagos - távoli sáv).
Egy FLASH memória (szekvenciális) olvasása: (Read Cycle Time) tRC 25 - ns. Egy új blokk megkezdése plusz további: (Data Transfer from Cell to Register) tR - 20 μs. Samsung katalógusból. Tehát ha töredezett az állomány, akkor az FLASH tároló esetén is hátrányosan hat az olvasási sebességre, bár valóban hat nagyságrend helyett csak hárommal töb a "keresési" idő (aminek semmi köze a HDD SEEK TIME-hoz) a szekvenciális olvasáshoz képest. Töredezett tartalom olvasásakor az SSD kontroller is feleslegesen próbál a saját külső pufferbe előtölteni, a manapság egyre jobban terjedő több csatornás, párhuzamos olvasás előnye is elvész. Összességében valóban érezhető is a lassulás gyors rendszer esetén (amellyel esetleg tényleg nem kell-nem érdemes foglalkozni).

-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

(#24) Chaser válasza Overlocker (#19) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mondanál egy gyártót is mellé?:) Élettartam gar amúgy mit jelent szted? Pár verziót ismerek rá ;]

Én egy 64 gigás PQI-val barátkozgatnék majdani gépemhez, jelenlegi áron nettó 42k, 154/90 a sebessége, csak az a baj ez mellett is 2 év gar van...ismerve magamat így nem veszem meg ;)

(#25) Overlocker válasza Chaser (#24) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Privi ment..

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#26) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Szvsz a vistában és a win7-ben működő superfetch egész jól működik, vagyis érezhetően kiküszöböli a hdd-k lassabb elérésének és olvasásának hátrányát. És még mindig olcsóbb venni 4GB ramot.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#27) Chaser válasza Overlocker (#25) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Re_pü is:)

#26 Ijk: Lehet valamit buherálni pendrive-val is nem? Bár én soha nem próbáltam.

(#28) shteer válasza demagóg (#23) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

elolvastam, belegondoltam és igazad is lehet de számolhatsz felőlem, ha szeptember óta semmiféle lassulást nem tapasztalok - és nincs defrag

ezt egy hdd-vel nem lehet megcsinálni

(#29) shteer válasza Ijk (#26) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem váltanék vissza hdd-re - a sebesség mellett a csend is jó :)

(#30) rootkiller

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

PATA? Minek raknak SSD-re olyan szart? Hogy visszafogja? Röhej.

(#31) orbano válasza rootkiller (#30) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ezazzz!!! inkább akinek pata laptopja van az b@ssza meg, és használjon egy lassú 5400-as mobil vinyót, mert azt nem fogja vissza... :W

A vér nem válik VAZZE!™

(#32) shteer válasza orbano (#31) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

sok az, 4200-asat. vagy tessék eladni bagóért oszt venni új csicsás notit :K

(#33) gardener válasza rootkiller (#30) üzenetére

gardener
(őstag)

Viszont egy régi note-nál keveset is fogyaszt, nem sérülékeny, mint egy hdd....

(#34) NagyVillany válasza orbano (#31) üzenetére

NagyVillany
(kvázi-tag)

a PATA szabvány 133 MB/s átvitelt tud, szerintem itt sokan vigyorognának ha igy menne a notbukban a cucc, nem kell szidni még azta jóöreg PATA-t, nekemis volt tualatinp3 lapom amin a raid vezérlö vitte 100 mb/s körül a copyt (azonos kábelre kötött hdd-k közt)
PATA-nál inkabb aza szar, hogy sok vacak vezérlöt is csináltak vacak driverekkel amik visszafogták a win-t copy közben (via rulez), de egy jól belőtt rencerben nem volt vele gond.
Nekem a pata vinyókkal csak annyi a bajom, hogy sleep után nemjellemző a gépekre hogy buborékban felismeri mint a sata vinyokat, mindig ujra kellett inditani a gépet pata variálásnál, végülis emiatt számüztem az utolso pata raktárvinyot is. (mert nálam a raktárvinyok tápkábelei kivannak vezetve kapcsolókra, és sleep alatt kapcsolgatom öket ha kell vmelyik, igy vanhogy hetekig fel se pörög pl a zenebázis vinyo, csak arra a pár percre amig kutatok rajta, vagy frissitek rá)

"-Jövőre jönnek az új modellek székletmintás személyazonosítással, ahol majd rá kell sz*rni a laptopra. -Komolyan?" pfff

(#35) waterman_

waterman_
(fanatikus tag)

az sg.hu-n Kaadi másolta egy cikkhez ezt a linket. érdemes elolvasni. fragmentálódásról, lassulásról.
mondjuk a linkelt cikkben az intel x25-öséről van szó, és mivel annak spec író algoritmusa van, így lehet nem vonatkozik minden ssd-re.
annak aki nem akarja végigböngészni, összefoglalóként:
azt tanácsolják, hogy semmilyen defrag progit ne használjunk, mivel az ssd wear levelingje úgyis összekeveri az adatokat és önkényesen oda pakolja, ahol szerinte jó. ellenben néha érdemes bitang nagy állományokat rámásolni a meghajtó gyökerébe, ezzel arra kényszerítve az ssd-t hogy a széjjeltöredezett sok blokkban lévő fileokat megpróbálja kevesebb helyre (blokkba) rámolni. ultimate szolúsün, hogy pár havonta leghostolni a teljes winyót, majd vissza az egészet egy teljes formázás után. (bár pont az intel fura író algoritmusa miatt, a töredezettlenül leghostolt partició egy merő fragment lett mire visszakerült, intel ugyanis azt csinálja, hogy a bufferben egyszerre jelen lévő kis fájlokat a beérkezés sorrendjétől függetlenül egy blokkba írja, így gyorsabb lesz őket beolvasni, gyakorlatilag egyfajta ncq. ezzel viszont ugye az a baj, hogy a logikailag egybetartozó fileok különböző blokkba kerülhetnek.)
úgyhogy arra jutottak a cikk végére, hogy amíg a gyártók nem csinálják meg, hogy idle idejükben rendet vágjanak magukon az ssd-k, addig előfordulhat, hogy pár hónap használat után belassul a hőn szeretett hardware. (ezért aztán érdemes olyan ssd-t venni, aminek később frissíthető a firmware-je.)

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#36) rootkiller válasza gardener (#33) üzenetére

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Kit érdekel a régi noti? Egy olyan régi notira nem érdemes költeni annyit.

(#37) Chaser válasza rootkiller (#36) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gondolom akinek van és szereti:) Van aki retro autora költ több száz k-t, trabiból is volt már néhány a tv-ben:D Kicsit el kellene rugaszkodni a saját nézőpontodtól és megérteni -vagy legalább megpróbálni- másokat is.

(#38) old gray válasza Overlocker (#19) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Nem ide akartam.

[ Szerkesztve ]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#39) Balika911 válasza X Factor (#22) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Igen, mindenki mondja, ha sokat használ az ember memóriaintenzív programokat, jól jön az SSD. Photoshop pl. megtáltosodik, ha egy ilyen van alatta. :)

(#40) brd válasza rootkiller (#36) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Mondjuk azt, aki nem ájult el az új, Vista alá készített megoldásoktól... ;) (...és meg van elégedve a régivel, csak a HDD lassú benne.)

One trend a day keeps the doctor away

(#41) ^Clown válasza rootkiller (#36) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát mondjuk egy régi ThinkPad engem érdekelne :) És abban bizony PATA-s vinyó lesz jó eséllyel.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.