Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) orbano

orbano
(PH! félisten)

fullhd monitor? 27"? kb. olyan árban mint egy dell 2711? hülyék ezek?

A vér nem válik VAZZE!™

(#2) ElEvEn11

ElEvEn11
(tag)

A színvisszaadásáról, színteréről, színhűségéről mit lehet tudni egy ilyen panelnek? Úgy egyáltalán milyen a tapasztalat az iiyama-val? :F

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#3) Daywalker válasza ElEvEn11 (#2) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Az a baj, hogy a gyártó nem közölte, hogy pontosan melyik VA panel..M, P?! Gyanítom, hogy ezért az árért csak sRGB lesz...

(#4) madgie válasza Daywalker (#3) üzenetére

madgie
(VIP)

A natív 3000:1 talán c-pva-ra utal, ami nem éppen csúcs-cucc.

ElEvEn11: minőségi CRT gyártó cég hírében állt régebben, LCD-ügyben nem tudom,mit alkottak az utóbbi években.

[ Szerkesztve ]

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#5) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Nem értem, hogy a kissebbre miért nem jutott USB hub. A hangszóró gondolom csak valami gyengécske megoldás, amiért nem kár.

(#6) Daywalker válasza madgie (#4) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Valószínű, hogy az lesz...az adatok erre utalnak. ;)
Ha tényleg c-PVA lesz, akkor ElEvEn11 le tudja csekkolni az oldalon, van 1-2 c-pva-s teszt fent.

(#7) TM^2107

TM^2107
(lelkes újonc)

Végre egy hír, hogy legalább még vannak új *VA paneles monitorok. A felbontásért viszont kár a 27"-os változatban. A nagy IPS-mániában nem jönne rosszul egy *VA-s, 2560x1440-os 27", vagy egy 2560x1600-as 30"... de ez már kéz a biliben, ahogy látom.

(#8) kerelo

kerelo
(senior tag)

+1.Jó hír,hogy frissülnek ezek a panelok is

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#9) ElEvEn11

ElEvEn11
(tag)

Köszi a válaszokat!

madgie!
Azok az idők nagyon rég voltak és nekem éppen egy hibás példány jutott a szórásból. Szóval nem voltam túlságosan elégedett, de nem akartam temetni a márkát emiatt. Utána a munkahelyeken Belinea, HP, meg Eizo volt. :) Nagy volt szórás, de mindegyik CRT volt. Azt meg, hogy most milyen az iiyama, ezen tapasztalatok alapján nem ítélném meg. :N Őszintén szólva, gyakorlatban még egy iiyama-t sem láttam a saját szememmel, ami TFT panelt használ. :(

Daywalker!
Ahogy nézem nagyjából az sRGB-t tudja, aztán csókolom. :( Második monitornak okés. Inkább ez egy TN-es helyett, de fő monitornak még mindig inkább egy korszerűbb IPS panellel szereltet választanék. Árérzékenyen Dell, ha mindegy a lé, akkor meg Eizo. :K

Egyébként meg nem igazán értem ezt a c-PVA-t. Olvastam, hogy alapvetően a válaszidőt javították az s-PVA-hoz képest, de itt például nem találtam róla sokat. [link]
Rossz helyen keresgélnék? Tudtok egyébként egy leíró oldalt, ahol a panelek fő típusairól némi ismertető és paraméterek is szerepelnek, úgy általában és technológiákra bontva. A Wikipedia-n kívül nem találtam mást. :O :B

[ Szerkesztve ]

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#10) Valdez válasza madgie (#4) üzenetére

Valdez
(senior tag)

A 3000:1 lehet mva is (sztem ilyen panel van bennük).
Benq-nek vannak mva-s cuccai.

[ Szerkesztve ]

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

(#11) madgie válasza Valdez (#10) üzenetére

madgie
(VIP)

Na ezért írtam, hogy "talán", mostanában nem követem úgy ezeket a témákat, ahogy kéne.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#12) dezz válasza Valdez (#10) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Melyek lennének azok? Én csak C-PVA-s Benq-król tudok. Más monitorban sem láttam még 3000:1-es MVA-t, csak tévében, jóval nagyobb méretben.

(#13) zsirfecske

zsirfecske
(őstag)
LOGOUT blog

mindenesetre az áruk nem rossz, bár tényleg nem mindegy milyen panelt adnak ennyiért. de ha úgy nézzük 1-2 éve ennyiért (24 col) még bűn gyatra tn paneles monitorokat nézegettem. most meg ugye ott az eips vagy akár ez a monitor és társai olcsóbban.

(#14) Valdez válasza dezz (#12) üzenetére

Valdez
(senior tag)

Hát van neki egy rakás, tkp. c-pva-s benq-ről nem is tudok csak a-mva-sról.
pl: [link]
[link]

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

(#15) dezz válasza Valdez (#14) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, ezeket nézték korábban C-PVA-snak, a többé-kevésbé hasonló tulajdonságok miatt.

(Egyébként az Eizo-nak is van C-PVA-s monitora, és amit tudtak, kihoztak belőle, de így sem valami nagy szám, inkább csak netezésre és filmezésre jó. Illetve lehet, hogy azóta már ilyen A-MVA-s is van, nem tudom.)

(#16) NogeOne

NogeOne
(tag)

Ezeken nagyon gyenge mindig a hangszóró... amúgy nem rossz cucc :)

...Fábián Norbert. Privátra amint tudok írok is :)

(#17) ElEvEn11 válasza dezz (#15) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

"...inkább csak netezésre és filmezésre jó."
Na ez az! Inkább. Szerintem is.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.