fullhd monitor? 27"? kb. olyan árban mint egy dell 2711? hülyék ezek?
A vér nem válik VAZZE!™

fullhd monitor? 27"? kb. olyan árban mint egy dell 2711? hülyék ezek?
A vér nem válik VAZZE!™

A színvisszaadásáról, színteréről, színhűségéről mit lehet tudni egy ilyen panelnek? Úgy egyáltalán milyen a tapasztalat az iiyama-val? 
Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

Az a baj, hogy a gyártó nem közölte, hogy pontosan melyik VA panel..M, P?! Gyanítom, hogy ezért az árért csak sRGB lesz...

A natív 3000:1 talán c-pva-ra utal, ami nem éppen csúcs-cucc.
ElEvEn11: minőségi CRT gyártó cég hírében állt régebben, LCD-ügyben nem tudom,mit alkottak az utóbbi években.
[ Szerkesztve ]
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
Nem értem, hogy a kissebbre miért nem jutott USB hub. A hangszóró gondolom csak valami gyengécske megoldás, amiért nem kár.

Valószínű, hogy az lesz...az adatok erre utalnak. 
Ha tényleg c-PVA lesz, akkor ElEvEn11 le tudja csekkolni az oldalon, van 1-2 c-pva-s teszt fent.

Végre egy hír, hogy legalább még vannak új *VA paneles monitorok. A felbontásért viszont kár a 27"-os változatban. A nagy IPS-mániában nem jönne rosszul egy *VA-s, 2560x1440-os 27", vagy egy 2560x1600-as 30"... de ez már kéz a biliben, ahogy látom.

+1.Jó hír,hogy frissülnek ezek a panelok is
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

Köszi a válaszokat!
madgie!
Azok az idők nagyon rég voltak és nekem éppen egy hibás példány jutott a szórásból. Szóval nem voltam túlságosan elégedett, de nem akartam temetni a márkát emiatt. Utána a munkahelyeken Belinea, HP, meg Eizo volt.
Nagy volt szórás, de mindegyik CRT volt. Azt meg, hogy most milyen az iiyama, ezen tapasztalatok alapján nem ítélném meg.
Őszintén szólva, gyakorlatban még egy iiyama-t sem láttam a saját szememmel, ami TFT panelt használ. 
Daywalker!
Ahogy nézem nagyjából az sRGB-t tudja, aztán csókolom.
Második monitornak okés. Inkább ez egy TN-es helyett, de fő monitornak még mindig inkább egy korszerűbb IPS panellel szereltet választanék. Árérzékenyen Dell, ha mindegy a lé, akkor meg Eizo. 
Egyébként meg nem igazán értem ezt a c-PVA-t. Olvastam, hogy alapvetően a válaszidőt javították az s-PVA-hoz képest, de itt például nem találtam róla sokat. [link]
Rossz helyen keresgélnék? Tudtok egyébként egy leíró oldalt, ahol a panelek fő típusairól némi ismertető és paraméterek is szerepelnek, úgy általában és technológiákra bontva. A Wikipedia-n kívül nem találtam mást.

[ Szerkesztve ]
Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

A 3000:1 lehet mva is (sztem ilyen panel van bennük).
Benq-nek vannak mva-s cuccai.
[ Szerkesztve ]
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 955BE, 4GB Kingston HyperX DDR3, MSI R6870 Hawk, Samsung SyncMaster F2380M

Na ezért írtam, hogy "talán", mostanában nem követem úgy ezeket a témákat, ahogy kéne.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
Melyek lennének azok? Én csak C-PVA-s Benq-król tudok. Más monitorban sem láttam még 3000:1-es MVA-t, csak tévében, jóval nagyobb méretben.
mindenesetre az áruk nem rossz, bár tényleg nem mindegy milyen panelt adnak ennyiért. de ha úgy nézzük 1-2 éve ennyiért (24 col) még bűn gyatra tn paneles monitorokat nézegettem. most meg ugye ott az eips vagy akár ez a monitor és társai olcsóbban.

Lehet, ezeket nézték korábban C-PVA-snak, a többé-kevésbé hasonló tulajdonságok miatt.
(Egyébként az Eizo-nak is van C-PVA-s monitora, és amit tudtak, kihoztak belőle, de így sem valami nagy szám, inkább csak netezésre és filmezésre jó. Illetve lehet, hogy azóta már ilyen A-MVA-s is van, nem tudom.)

Ezeken nagyon gyenge mindig a hangszóró... amúgy nem rossz cucc 
...Fábián Norbert. Privátra amint tudok írok is :)

"...inkább csak netezésre és filmezésre jó."
Na ez az! Inkább. Szerintem is.