Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) kariad

kariad
(senior tag)

Hát grat hozzá! Postázhatják máris nekem.... :C

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#2) mephi666 válasza kariad (#1) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tervezőkön kívül szerintem más nem nagyon vesz ilyet, mert azért kell hozzá vas is, hogy ne szaggasson pl a "krájzisz" :) azért 1-2 nevesebb cégnél szívesen csinálnám ilyenen a 3dsmax-os vagy maya-s melót :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#3) Eagl3 válasza mephi666 (#2) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért a mai videókártyák (HD4800, GTX2xx) elboldogulnak a full HD felbontással a játékok többségével.
Ettől függetlenül ez egy drága tervezői monitor marad és valóban nem a játékosok fogják megvenni. :)

(#4) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Egy pár évvel korábbi elődje van nekem most is itt az asztalomon. Az is S-IPS. Meg vagyok vele elégedve. AZthiszem idővel erre cserélem amjd le,mert Eizo-ra valahogy azóta sem lett pénzem :D
Meg sajnos az új LED-es Cinemadisplay sem az én árkategóriám.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#5) csudri

csudri
(őstag)

Lehet, hogy nagyon n00b kérdés, de ha valakinek nem játékra kell egy ilyen felbontású kijelző, hanem filmnézésre, akkor elbír egy ilyen felbontással egy intergrált vga? Ugyanis laptop mellé kellene.

Vortex World Domination

(#6) Balika911 válasza Nyugdíjas (#4) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ez is széles pedig, nem mutat rajta jól a PH! :DD

csudri:

Attól függ milyen az az integrált VGA. Nekem az újabbakkal simán működött a dolog. De filmnézésre miért nem nézel inkább valami LCD TV-t? Olcsóbb és nagyobb. :)

(#7) KTTech

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Igazán megadhatnák a fizikai kontrasztot is (és kikapcsolhatóvá kéne tenni a dinamikust)... dinamikus kontraszttal pl. fotót szerkeszteni elég érdekes lehet...

Amúgy tetszik, a képminőséget meg remélem tesztben elemzik majd nemsokára :)

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#8) csudri válasza Balika911 (#6) üzenetére

csudri
(őstag)

LCD TV is képben van vásárlás ügyileg. Mert ott tényleg nagyobbat kapok, de azt sajnos nem tudom, hogy ez a vga elvinné-e a filmeket. A jelenlegi laptopom már 2 éves, úgyhogy valszeg nem.

Te milyennel hajtottad meg?

Vortex World Domination

(#9) Khaal válasza csudri (#8) üzenetére

Khaal
(őstag)

Divx-el nagy valószínűséggel el fog boldogulni, nagyfelbontású filmekhez viszont már egy erős processzor is kell mellé.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#10) Balika911 válasza csudri (#8) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Csak annyit tettem, hogy lakótárs hasonló korú laptopját kölcsönkérve nézegettem meg a monitorokat és TV-ket. A képpel semmi gond nem volt, FullHD filmeket viszont nem próbáltam.
Hirtelen azt hittem, a kérdés is a sima 2D képre vonatkozik, hogy a VGA kezeli-e ezt a felbontást.

A lejátszás már kétesélyes, s ha jól tudom, leginkább a CPU-n múlik. Miért nem próbálod ki? :) Szedj le egy trailert, s nézd meg, folyamatos-e - kis kijelzőn is éppúgy a FullHD anyagot játsza le a gép, csak úgy, hogy az aktuális felbontáshoz skálázza azt.

[ Szerkesztve ]

(#11) littlelion21

littlelion21
(VIP)

Nem vagyok túlzottan hozzáértő, de ez 3000:1 kontrasztarány nem túl kevés?

(#12) Ijk válasza littlelion21 (#11) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Attól függ mihez képest. Egy OLED panelhoz mérve nem túl jó, de egy 24" TN panelhez képest amelyeknek max 1000:1-hez a kontrasztjuk, nos ahhoz képest jónak mondható.
Bár itt is ezt a 3000-et dinamikusban adták meg, szóval semmit nem jelent.

[ Szerkesztve ]

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#13) adm

adm
(őstag)

ez vajon ugyan az a panel ami a HP LP2475w-be került? vezérlésről lehet mér tudni valamit?

pecs2100.hu

(#14) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Pont elférne az asztalon, ha mégsem akkor hipp-hopp helyet csinálnék neki :DDD

.::www.megadanceradio.hu::.

(#15) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elférne nálam :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#16) kariad válasza mephi666 (#2) üzenetére

kariad
(senior tag)

Azért, ha csak úgy hozád vágnák.Nem utasítanád vissza... szerintem :))

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#17) mephi666 válasza kariad (#16) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem vagyok én olyan nagyravágyó, megelégszek akkor egy 100centi fölötti plazmával is, ha már dobálózni akarnak... :D játékra meg ott a 931bf, 1280x1024es felbontás bőven elég nekem :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#18) old_artist

old_artist
(PH! addikt)

Hááát, kíváncsivá tett ez a Philips 240PW9EB/00 LG.display H-IPS (LM240WU4) panellal szerelt monitor, bár 1-1 DVI és USB csatlakozót kapott csak, viszont a jelenlegi piacon nagyon jól/kiválóan szereplő HP LP2475W is megkapta ezt az LG display panelt, viszont a felszereltsége sokkal gazdagabb! Gondolom, hogy az ára is ezek szerint alakul majd, akkor versenyképes lehet (90-100e körüli áron)! :K

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#19) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

én még mindig CRT-használok otthon a munka miatt (dtp, retus) lassan viszont csórikámat kénytelen leszek lecserélni. A jelek szerint az Eizo CG szériából kell választani a színhüség miatt, mindezek ellenére kiváncsi leszek majd ennek a Philips-nek a tesztjeire és a hazai árára. Sajnos sem az overdrive, sem pedig a dinamikus kontraszt nem azt vetiti elöre, hogy ha nem is profi de fél professzionális munkára szánnák. SZVSZ a jelek szerint ez csak egy nagyon jó "amatör" monitor lesz azoknak aki "unják" a TN+film paneleket... Ne legyen igazam!

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#20) Balika911 válasza gliskard (#19) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Pedig nagyon úgy fest, hogy igazad van!

(#21) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nemrég újítottam egy Dell UltraSharp 2408WFP-re, úgyhogy egy pár évre letudtam eme perifériát. :U

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#22) varga911 válasza mephi666 (#2) üzenetére

varga911
(senior tag)

Annyira nem gáz, highon végigvihető egy húzott 3850 512MB-os kártyával 1920-ban, teljes játékélmény mellett...

On: Ha annyiért adják mint a Dell kurrens termékei, akkor tuti nyerő! :K

(#23) X Factor válasza mephi666 (#2) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

61cm, kisebb szobában dvd-zni is jó, játszani is qrva nagy élmény egy ilyenen dolgozni, egy 32000 ft-os 4850 bőven elég alá.

(L) Atiradeonika (L)

(#24) old_artist válasza gliskard (#19) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, az igaz, hogy ha valaki retusra és komoly képszerkesztési munkákra szakosodott, akkor az EIZO (Barco, NEC, Hazro) monitorokat kell preferálni, és abból is csak a CE vagy inkább a CG sorozatúakat, bár ezek anyagilag is megterhelőek, de a minőséget, minőségi valóságos színmegjelenítéseket, színintenzitásúakat meg kell fizetni!
Alternmatívaként belépő professzionális monitorként, akiknek csak megközelítő színhűség is megfelelő, azok számára megfizethető lesz ezen olcsóbb nem TN-es monitorok! Sőt, nem elhanyagolható majd ezen kijelzők (S-IPS, H-IPS) élvezethetőségi lehetőségei is!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#25) gliskard válasza old_artist (#24) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

köszi "sajnos" tisztában vagyok vele és tudom, hogy kénytelen vagyok a 300e+ paletta fölött választani monitort, mert elég sokszor kell képet beállitani és a mai világban a tisztelt ügyfél nem akar proof-ra (se analóg se digit) költeni. Ezért is van még CRT-m...
Próbáltam már egy-két "olcsóbb" nem TN+film paneles monitort, de kalibrálás után is akadtak a szinhüséggel problémáim. Ráadásul amikor nagy szinterü képeket kellett beállitani, vagy a sötétebb, vagy a fehér/világos részeknél tüntek el a monitoron a texturák, pedig a kalibrált CRT-n és proof-on látszódnak.
Persze ez elvileg nem akkora gond, mert CMYK-ban mérés alapján is beállitgatom a képeket, de azért van amikor zavaró tud lenni.
Föleg annak a tudatában, hogy amikor kaptam kölcsön egy EIZO CG241W-est egy hétre szinte semmi problémám nem volt vele. Nagyon nehezemre esett vissza adni. De a netto 425e nekem most sok...
Most egy NEC 2190UXp szeretnék kipróbálni. Esetleg van tapasztalatod?

[ Szerkesztve ]

(#26) old_artist válasza gliskard (#25) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Háát igen, egy ilyen EIZO CG241W, aminek 12-bit Look-Up Table hardveres kalibrációs lehetősége (Internal Processing 16-bits per color) és 96%-os Adobe és 98%-os sRGB színtere van, azzal minden könnyebb és egyszerűbbé válik a képfeldolgozásoknál, viszont ennek, mint tudható, ára is van - de nagyon megéri!

A NEC LCD2190UXp: 8ms g2g 21" Samsung S-PVA (LTM210M2) panellal szerelt monitorról nem sokat tudok, esetleg ...

(#27) gliskard válasza old_artist (#26) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

tudom, sajnos a CG széria nem olcsó... amugy meg köszi!

(#28) zaragosa

zaragosa
(újonc)

Philips 240PW9EB 24" H-IPS kinti ár : $739 [link] Ez kb 148e Ft. Valamelyest előrevetíti az itthoni árát.
Ami tetszik benne: economy mode 45 W

[ Szerkesztve ]

(#29) old_artist válasza zaragosa (#28) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen biza', nem lehet rossz, mivel a paneljét a HP LP2475W-ben is láthattuk, hogy mennyire kiváló! szvsz is nagyon jó választás és alternatíva lehet a grafikusoknak és a képszerkesztőknek!
... és még a Wide Color Gamut display: 102% NTSC Color Gamut se megvetendő!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.