Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Novo

Novo
(újonc)

350.000 :Y

-A 6 éves újonc ;)-

(#2) joghurt válasza Novo (#1) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Én a nénit kérném a gép mellől. Ennyiért talán már ő is megvan. :DDD

A tej élet, erő, egészség.

(#3) angyalpc2 válasza Novo (#1) üzenetére

angyalpc2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Van itt lé :C

Eladó Neckpon SWH100 vezetéknélküli fülhallgató Koreából http://href.hu/x/gcny

(#4) hocico válasza joghurt (#2) üzenetére

hocico
(kvázi-tag)

hasonló nénik 20k/órából bőven megvannak

munkavédelem, HACCP +++keresek: XD kártya 2GB és USB-s olvasó, lego és barbie babák újszerű állapotban

(#5) hocico válasza angyalpc2 (#3) üzenetére

hocico
(kvázi-tag)

és természetesen up a cikknek
:R :R :R :R :R :R :R :R

[ Szerkesztve ]

munkavédelem, HACCP +++keresek: XD kártya 2GB és USB-s olvasó, lego és barbie babák újszerű állapotban

(#6) Kalandor válasza hocico (#4) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszönjük szakértő hozzászólásodat.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#7) joghurt válasza hocico (#4) üzenetére

joghurt
(őstag)
LOGOUT blog

Nem is 17,5 órára gondoltam. ;)

A tej élet, erő, egészség.

(#8) Gergosz2

Gergosz2
(őstag)

grat a cikkhez nem kis munka lehetett ! :R

"Well, well. So the shaved monkey has failed. How utterly, utterly expected."

(#9) angyalpc2

angyalpc2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

i5-2500K tuningjáról kérdeztem a szakembert:

"Lehet a simát is csak annál FSB-vel!

oktass mester!!! :C :C :C

Eladó Neckpon SWH100 vezetéknélküli fülhallgató Koreából http://href.hu/x/gcny

(#10) Thy'lekShran

Thy'lekShran
(újonc)

Ezt a térképet a Dunántúlról honnan szedted? :D Mert nem így néz ki, az is biztos...

=/\= \\//,

(#11) arpii

arpii
(tag)

Sosem értettem mi szükség az ilyesmire otthoni felhasználás esetén. Ahogy az utóbbi időben nézelődtem a hardverek teljesítményét illetően, 150 ezerből is lehet építeni olyan gépet, ami mindent visz full hd-ban. Persze ez most a karácsonyi árlista, ugyanezeket februárban a 300 helyett 250-ért megveheti majd mindenki :))

(#12) userxy válasza arpii (#11) üzenetére

userxy
(fanatikus tag)

SK ! Fasza lett a cikk !! :R

(#11) arpii
Meglátásod félig helyes csak. 150k-ból kilehet hozni csak gépet.
De mint ha olvastad is ebbe komplett pc rendszert kértünk a boltoktól.
Azt azért 150k-ból nem lehet kihozni.
Mellékesen a vidéki boltok a drágább áraik miatt még a 350kból is szarabb gépet ajánl, még ha esetleg tudná mi a jó akkor is mert ami pesti cégnél kijön 350kból az vidéken sok helyen 400+.
Ilyen szempontból a vidéki kis pc boltok hátrányból indulnak ennek ellenére van amelyik megpróbálta a boltjából a lehető legjobbat.

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=C1SdKsF1Odw&feature=player_embedded / Ugye te észreveszed a lehetőséget?

(#13) CocooN-z

CocooN-z
(őstag)

Ezt a sok okost, UP a cikknek :)

ui: azok a beszélgetések voltak a legviccesebbek, melyek a tuninggal voltak kapcsolatosak :D

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#14) gxyb

gxyb
(tag)

Már nagyon vártam a végét!
Köszönjük!

(#15) Sundesz

Sundesz
(őstag)
LOGOUT blog

Jó volt ezeket olvasni, főleg a poénos oldalt. :)

Vettem minap egy HyperTX3 hűtőt, mondtam, hogy LGA775-re kéne. Aztán a végén kaptam egy jó tanácsot az eladótól: "Vigyázz, nehogy lesarkazd a procit!"

Hörcsög Powa'

(#16) LÁZ

LÁZ
(senior tag)
LOGOUT blog

Gratula Bobának (X86), szeged és környéke best ;]

--- DIABLO 3 VIZÁLLÓSZÖVETTÉRKÉP 2 MÉRETBEN ELADÓÓ - LEGO 10188 DEATH STAR ELADÓ ---

(#17) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Sok Xonar DG ajánlatnak semmi érdelme szerintem, jó jó, de a DS sokkal jobb, de egyik sem PCI-e 1x és manapság a PCI sokszor elmarad, és pont ez a gondom, egy DG-m van és egyszerűen nem lehet mellé olcsón alaplapot találni, de drágán is vannak gondok a 3 Slotos vgam miatt :DDD

asd fgh jkl éáű

(#18) Gaboo007

Gaboo007
(senior tag)

Ebből ismét az a tanúlság hogy élő PC boltosban nem szabad megbízni és ha csak egy kicsit is ért a dolgokhoz az ember akkor utána néz kicsit megrendeli alkatrészenként összeszereli otthon és spórol kb 50k-t ha nem többet ráadásul a saját igényeinek megfelelően lesz minden öszerakva. :)

(#19) Crias

Crias
(tag)

SK én a Giga lapoknál megemlítettem volna a szegényes csatlakozókat is, pl ugye Z68-as lapra nem tudsz monitort rádugni stb.

Crias

(#20) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez a cikk megerősített a hitemben, hogy továbbra is inkább a fórumon kérdezzek kétszer, mint egyszer a boltban....

bp. környéki kisváros, milyentápotok van? van 3 féle, .... a többit találjátok ki, nem nehéz.

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#21) arpii válasza userxy (#12) üzenetére

arpii
(tag)

:W Már annyira bennem van a hardver vásár, hogy hajlamos voltam nem figyelembe venni, amit elkezdtem.
Valóban, egy jó monitor 50eFt-tól kapható. A vidéki árakkal én sem vagyok jóban egyébként. Itt a keleti régióban érzésem szerint elég drága minden. Nyilván nekem és sok más embernek eszébe sem jutna menni érte egy métert sem, mert sokszor olcsóbb webshopból rendelni, de azért sokan vannak még mindig, akik személyesen elmennek a kis családdal a boltba és Pistikének gémer gépet vesznek karácsonyra :DD Na őket meg szépen levágják, de ez már más tészta.
Amúgy, akinek ilyen árkategóriában kell hardver, annak már mindegy az az árrés szerintem, ami a Pest és a vidék közt van, legalábbis nekem, ha ilyesmikre tellene, akkor már lehet elhanyagolhatónak gondolnám :)

(#22) --HARDCORE--

--HARDCORE--
(tag)

A második oldalon van 1-2 hiba pl: "(Ahol látni lehetett, hogy kedvező áron adnak egy tarás vinyót, ott megadtam az 1 pontot)"

(#23) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszönet, nagyon érdekes cikk volt!

kis saját kommentár: Merlin tényleg szimpatikus és Pcgear mellett a másik bolt, ahol egzotikus hűtőkkel is foglalkoznak. :K

aztán, a lap tuningossága:
azért, mert egy lap Z68, még nem tuninglap. tipikus példa pl a giga z68 U3 széria, ahol a fetek egy részén van hűtés, másik részén meg nincs. vagy nincs 8pines EPS. az asrock gene3 az már elfogadható alap, mégha drágább is. gyakorlatilag amikor előző hónapban elkezdtem nézegetni, hogy mit lehetne párosítani egy 2600k alá, hogy 4 évet húzva napi 8 órában vegyes terhelve kibírjon (mint a jelenlegi p35ds4), hát eléggé kiábrándító volt a helyzet, 40-50k alatt tényleg semmi. amdnél picit jobb a helyzet, bár ott akkor már elkezdtem nézegetni a 60as kategóriát, asusnak volt EATXes Rog lapja is, nyamnyam (bár az meg csak am3mas volt).

ugyanígy tápoknál, 8pines eps kellhet, amd oldalon meg kelleni is fog (magasabb alapból a fogyasztásuk, 140Wos biztonsági szint fölé nehéz menni). az egyébként vicces, hogy 6950/6970/560ti szintű kártyák és quad alá 500Wos tápot mernek rakni. az hagyján, hogy lc power, egy minőségi 400as táp is kb határon menne ha csak 330Wot tudna 12Vn. elsőre bekapcsolja pistike a crysist, a táp (opcionálisan a géppel) meg december 24.én csillagszóróvá változik (6950em van húzott quaddal és egy konnektoros mérővel, konnektorból 360on peakel és a kártya throttlingol(!), hogy 200Wba beférjen... na és akkor az még nem is egy olyan lehetőség volt, ahol mind a proci, mind a kártya be lett fogva számoltatni, úgy 400-430W jön ki konnektorból).

hűtőnél... az AC7pro kb az AMD gyári hűtő szintjét tudja hűtésben, csak halkabban. Brocken az már jó lesz quad tuningra is, ha nem csak ilyen 1-200mhzről van szó. bár ha tényleg csak 1-200mhz a cél, akkor elegek a fethűtés nélküli lapok is...

házak... na ez most is siralmas. 350ezerbe tényleg, sehol nem fér be egy Antec 302, egy P280, egy Fractal R3, Core3000 vagy akár jól kitalált lap (pl asus maximus gen3) kombóval egy p180mini? cikkhez egyetlen kritikám is ide kerül: a CM335 NEM masszív, a CM550 pedig nem minőségi. CM gyárt jó minőségű házakat, de azok nem 20 (vagy 30) alatt kezdődnek.

viszont örömteli, hogy kezdik pakolni befelé az SSDket. ips szintén üdvözlendő, tervezőprogram alá tn?

Gaboo007: annak is megvan a hátránya. nincs egységes gari, tehát ha valamelyik tényező nem oké, akkor az embernek magának kell kitesztelgetni általában pótalkatrészek és megfelelő eszközök nélkül, hogy mégis mi a probléma.

emiatt is írtam a kommentárokat a táp/lap/hűtő/(ház) csoporttal kapcsolatban: ugyanis ezeket a dolgokat az ember addig nem tudja, amíg sikeresen meg nem szívja, de minimum a releváns fórumokat bújja sokáig. attól, hogy valamire ráírják, hogy tuning, az még nem lesz az.

gyakorlatban: attól függetlenül, hogy mi az ember hobbija, illetve mennyi az óradíja (pl a gépet szerelni kell ahelyett, hogy modellezne vele...) lehet jobban megéri olyan helyre menni, ahol van egy egységes és masszív garancia. lehet 50kt lehet nyerni összerakáson, de az esetleges kieső munkaidő és addicionális szívás miatt korántsem biztos, hogy megéri.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#24) DemonDani válasza arpii (#21) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

helyben (Heves) annyira jók ezek a keleti árak, hogy lassan már 10000Ft alatti cucc esetében is belefér a 2000ftos házhozszállítás :DDD

asd fgh jkl éáű

(#25) Inv1sus

Inv1sus
(őstag)

Az én első gépem is egy kukás celeron volt. Azt ajánlotta a kedves, mosolygós eladó. Azóta mindent én választok és inkább én is szerelem össze. pl valamelyik ismerősöm egyszer kért az ipon-nál gépösszeszerelést és valami kábelt nem kötöttek bele az alaplapba, ami miatt nem akart pár percnél tovább működni. Nah ja...
+
60 ezerrel olcsóbb konfigom feltuningolva annyit ért, mint az övé.

DESIGNER, FRONT-END DEVELOPER --- DOTA 2 ACCOUNT ELADÓ

(#26) balpis válasza proci985 (#23) üzenetére

balpis
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem tuning alatt nem extrém tuningot kell érteni, s egy 20-30%-ot - talán még alapfeszen - pedig az olcsóbb P67-ek is bírni fognak.

Egy Asus maximusnak azért nem igazán volt helye erre a kérésre - szerintem.
Sőt, szerintem a kérés alapján egy a géphez nem értő számára a tuning képesség sem lényeges - nem is adtam volna neki csak egy H67-es lapon egy 2400-as procit :)

(#27) siti

siti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

azért a nem értek hozzá, meg tuningolható legyen pontozás kicsit becsapós :)

minden rendes embernek van otthon voodoo

(#28) jocek91

jocek91
(tag)

Azért besz*rás néhol milyen madárnak nézik az embert. :C

i7 2600k, Asus P8Z68-V Gen3, Noctua NH-D14, Enermax NAXN 600W. 8GB Kingston HyperX, ASUS GTX 560Ti 448 DCII. NZXT Phantom 410 Black. 1TB Hitachi HDD. Logitech G500, G35, Razer szőnyeg, LG Optimus Black

(#29) smiti

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Jó lett a cikk ismét, gratulálok. :C

Jól látom, hogy Jász- Nagykun- Szolnok Megye kimaradt a szórásból? Nem voltak méltóak rá hogy bekerüljenek, vagy nem is vették a fáradtságot hogy válaszoljanak?

Összes hirdetésem:http://href.hu/x/fb9b

(#30) balpis válasza siti (#27) üzenetére

balpis
(őstag)
LOGOUT blog

hát, a pontozáson valószínűleg lehet finomítani - esetleg egy egyszerű súlyozással -, de az az érzésem, hogy jelentős változást a sorrendben nem jelentene
(pár ajánlattal megcsináltam egy egyedi súlyozással végigszorozgatva. Volt különbség, de nem igazán jelentős, egy-kettő néha helyet cserélt, de a vacak ajánlatok rosszak maradtak, a jók meg maradtak a jobbak :) .)

(#31) Tikakukac

Tikakukac
(őstag)

Remek cikk!
Kérek majd egy ajánlatot a helyi PC boltból is, na ott olyan konfigot összeraknának amiben AMD proci Intel lapban. Be is szerelik, gond nélkül...

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

(#32) vendingo

vendingo
(senior tag)

Jó lett! Már nagyon vártam, hogy elkészüljön :)

Eladó: │ Numark Omni control DJ kontroller │ Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#33) Zolás

Zolás
(őstag)
LOGOUT blog

Találtam egy szarvashibát. Userxy által ajánlott konfig nagyon profin van összeállítva, csak nincs benn az alaplap. Most nem adogattam össze a számokat a sorok végén, de ha alaplap nélkül 357 a végár, az baj.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve http://db.tt/VAEJ3ka

(#34) proci985 válasza balpis (#26) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

persze, meg ha tényleg grafikai munkára a gép, akkor ha az illető komolyan gondolta, nem lesz tuning. amiatt éreztem, hogy ez a felütés igazából így nem helytálló... viszont a h67es lap 2400as kombóért meg levonás járt. erre akartam rámutatni, hogy azért, mert valami támogatja a tuningot, attól még korántsem biztos, hogy menni is fog benne.

másik oldalról meg ok, 20-30%ot bírniuk kell, de kérdés, hogy meddig fogják. másik dolog meg, hogy rendernél megér e a potenciális instabilitás ennyi plusz teljesítményt. legalábbis ha tényleg renderre ment volna, akkor tuninglap+2500k kombó árából megáll a h67+2600k, utóbbi a célra gyorsabb a húzott 2500knál, és garantáltan nem fogja magát eldobni egy több napos render közben. ha úgy kezdték volna, hogy akarok egy erős gamer gépet 350ből négy évre, akkor nem szóltam volna, de munkánál nagyon necces dolog.

az asus maximusnak tényleg nincs helye, túl drága lenne. a gene3mat is amiatt írtam, mert az mATX, és ára is relatíve még ok.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#35) userxy válasza Zolás (#33) üzenetére

userxy
(fanatikus tag)

Igazad van.
SK lefelejtette, hogy tiszta legyen bemásolom fullba amit elküldtem abba benne van. :D Na meg majd a cikkbe is javítva lesz.
Természetesen lappal együtt ennyi volt akkor amikor összeállítottam.

alaplap: MSI P67A-G45 (B3) ~29k
cpu: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX ~55k
ram: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz x2 ~10k
vga: SPARKLE nVidia GTX560Ti 1GB DDR5 ~48k
hdd: Samsung HD502HJ 500 GB ~18k
ssd: SAMSUNG 128GB SATA3 MZ-7PC128D/EU ~ 55k
dvd: NEC AD-7260S Fekete ~4,5k
ház: NZXT SOURCE 210 ELITE ~ 16,6k
táp: COOLERMASTER GX 450W RS-450-ACAA-D3 ~ 17K
Monitor: DELL U2312HM Fekete ~53k
hangkártya: Asus Xonar DG ~ 6,5k
CPUC: Alpenföhn Brocken ~12k
házC: Coolink SWIF2 ~ 2k
Bill: LOGITECH Keyboard K120 ~ 2k
egér: A4TECH X-710MK Fekete ~ 5k
hangfal: GENIUS SW-HF 5.1 5050 ~23k
összesen: 357 K

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=C1SdKsF1Odw&feature=player_embedded / Ugye te észreveszed a lehetőséget?

(#36) .mf válasza Novo (#1) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

A címnél én is leakadtam. Eddig legdrágább asztali gépem 120k volt... Igaz általában szépen lassan fejlesztgetem-bővítgetem őket, s a régi alkatrészekből pedig egy másik gépet rakok össze és öröklődnek tovább a családban.
Ha összeadnám, hogy a jelenlegi gépem új / beszerzési áron mennyi volt, akkor ugyan már két monitorral én is 250k körül járok, de ez mind apránként volt, táp és egér pl. már 5-6 éves benne, első monitor is 4. De így egyszerre, egyetlen számban leírva kicsit sokkoló volt. Az XY család jézuskája nem aprózza el...

(#37) csaabz

csaabz
(senior tag)

Köszi az írást!
Az 560Ti egy jó videókártya! :K

World of Tanks - Forza 4

(#38) userxy válasza .mf (#36) üzenetére

userxy
(fanatikus tag)

Az lenne a normális ha minden család Magyarországon megengedhetné magának 3 évente egy ilyen gép vásárlását. De sajnos még MO. nem tart itt........... és egy ideig nem is fog.

(#39) iBlast válasza joghurt (#2) üzenetére

iBlast
(fanatikus tag)

Szerintem hozzá mélyebbre kéne nyúlnod a zsebedbe. ;]

I used to be an adventurer like you then i took an arrow in the knee. || iPhone 4S

(#40) dízelracer

dízelracer
(őstag)

ÁRAK: www.argep.hu
2011 DECEMBER

Ez több mint vicces...

(#41) nincsisbéla

nincsisbéla
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagyszerű cikk! Grat! :R ;)

Mentalita'

(#42) vakond5

vakond5
(kvázi-tag)

Ha használtan vennéd Hardverapróról, 2x ilyen erős configot is összerakhatnál. Ha pedig mindeképp boltból akarod venni, akkor alkatrészenként olcsóbb, mint egyben. GTX560-at nem nagyon ajánlom, inkább egy ATi 5870. :R

Earphones in. Volume up. Ignore the world. ♥                                             - http://www.gepigeny.hu/usercomp.php?comp=1848

(#43) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

grat a cikkhez :)

összeszámoltam a gépemet reálértéken. pici előnyben vagyok még :D

[ Szerkesztve ]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#44) Day 'n' Nite

Day 'n' Nite
(fanatikus tag)

Köszönet a cikkért, bár számomra mostanában nem lesz aktuális a pc vásárlás.
A poénzúzda oldal mindent visz (nálam) :)
"ha az alaplap belefér nyert ügye van" :DDD

“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/

(#45) franc0

franc0
(senior tag)

" Ház ügyben szinte mindegy mit választ, ami Önnek jobban tetszik.(ha az alaplap belefér nyert ügye van)."

Ebben mondjuk semmi vicces nincs, teljesen rendben van. Mivel laikusnak állítottad be magad, úgy is kezelt.
A kockák, akik 2600K-t húznak D14-el 3-way SLI mellett, más kategória.

[ Szerkesztve ]

1,8" microSATA HDD jó áron: bit.ly/KOZi2G

(#46) balpis válasza proci985 (#34) üzenetére

balpis
(őstag)
LOGOUT blog

mi a baj a H67 - 2400 párosítással? Szerintem ezt elnézted és Z68-at gondoltál. Nem?

Na meg miért kellene 2600K egy H67-es lapba? Itt gondolom véletlenül írtál K-s 2600-at.

(#47) fxxfx

fxxfx
(újonc)

"CÉGÜNK FŐ PROFILJÁT A HASZNÁLT, DE TESZTELT, JÓ MINŐSÉGŰ ÁRUK ADJÁK."

Én is a fölös 350rugómat egy pc-bontósnál költeném el nulla raktárkészlettel...

(#48) dízelracer válasza Gaboo007 (#18) üzenetére

dízelracer
(őstag)

OFF: Ezt megtanultam a saját bőrömön. Engem otthon simán lehúztak egy 500-as vinyó árával (Sz.Zoli kollégái, régi postaköz). Beadtam garanciába a pultban álló srác közölte, hogy szerdánként jön meg a rendelésük jövő héten csütörtökön jöhetek a csere darabért. Mire mentem volna érte addigra megszűnt a bolt. A csavar ott van, hogy csütörtöki napon adtam le és még azon a héten végleg be is zártak. Szombaton mentem le a piacra ott mentem el a bolt előtt akkor pakolták kifelé a pultot, szekrényeket. Nem gondoltam semmi rosszra, azt hittem csak festenek. Hát nem. Ezután már sem a vonalas sem a mobilszám nem volt elérhető, e-mailre azóta sincs válasz. Így jártam. A velük egy helységben lévő nyomdások sem tudtak akartak semmit mondani. :(
Na azóta csak ipon, aqua néha user's. Azok legalább nem tűnnek el.

(#49) JoolsNOS

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Há! Én amíg otthon voltam, mindig a PoliPc-nél vásároltam. Legjobb Győrben.

Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

(#50) Shing

Shing
(kvázi-tag)

Én nem is vennék ennyiért gépet... sokat melegszik a 2 videókártya miatt( :DDD ) és sokat fogyaszt, ha elszáll a táp visz minden drága cuccot... ja, de úgyis belefér a keretbe egy 25k-s táp. :DDD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.