Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) blackydan

blackydan
(fanatikus tag)

Ez egyáltalán nem meglepő mivel az AMD "tape out" fázist már februárban elérte, amíg az Nvidia csak nemrégiben. Szóval megjelenés tekintetében fél év biztosan lesz a két gyártó között amd 2011 ősz, nvidia 2012 tavasz. Már alig várom :K

i3 2120/4gb kit/ATI6850/2TB hdd/42" Sony full hd led tv/ Logitech MK520 egér + billentyűzet / Sony Ericsson LWW / Dell laptop/ GW1-Shayia Black

(#2) Black Dragon

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"A pontos hibáról nincs információ, de a pletykák szerint túl nagy a selejtarány, ami a relatíve nagy kiterjedéssel bíró, Kepler architektúrára épülő cGPU-t hatványozottan sújtja."

Ez csak azt fogja jelenteni, hogy méregdrága lesz, hisz a selejteket is, mármint azokat, amiket legyártottak, de selejtek lettek, azokat is a vásárlókkal fogják kifizettetni. A másik hogy még nagyobb készlethiány lesz.

Május 27-től Június 3-ig külföldön tartózkodok, ezért telefonon kérlek ne hívjatok! Akinek fontos kérdése van bármelyik hirdetésemmel kapcsolatban, privát üzenet vagy email formájában írja meg nekem.:) köszönöm

(#3) T-bag

T-bag
(kvázi-tag)

Nvidia a Tegrára koncentrál . A nagyteljesítményű GPU-k helyett meg grafikonokat rajzol ;]

(#4) Angel1981 válasza Black Dragon (#2) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Déja Vu.... (Fermi).

(#5) Black Dragon válasza Angel1981 (#4) üzenetére

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem még annál is drasztikusabb lesz a helyzet, bár lehet, hogy tanultak a Fermiből egy kicsit...

Május 27-től Június 3-ig külföldön tartózkodok, ezért telefonon kérlek ne hívjatok! Akinek fontos kérdése van bármelyik hirdetésemmel kapcsolatban, privát üzenet vagy email formájában írja meg nekem.:) köszönöm

(#6) Oliverda válasza Black Dragon (#5) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A TSMC viszont úgy fest, hogy nem tanult.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#7) adam014

adam014
(őstag)
LOGOUT blog

Hát akkor most az AMD-nek nem kell sietnie, illetve az árazással se feltétlenül fogunk jól járni(csak fél év múlva jelenik meg a konkurencia)

origin/bf3: [H4RT]adam014, steam: pogonavitticeps

(#8) Black Dragon válasza Oliverda (#6) üzenetére

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem a TSMC-t csak a profit hajtja, és hogy minél előbb bevételhez jusson, és ennek az az eredménye, hogy túl nagy selejt arány keletkezik...

(#9) Srodney válasza adam014 (#7) üzenetére

Srodney
(senior tag)

és az amd az a gyártó aki el is követi ezt a hibát,az intel meg hibátlan,jólenne már nekik is hibázni...

(#10) Black Dragon válasza Srodney (#9) üzenetére

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Intel?:U

(#11) Dare2Live válasza Black Dragon (#8) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Halottál már a TSMC kártérítéséről amit AMD/NVnek fizetett...? Ha uaz lesz a szitu mint 40nmnél háát...

srodney: Prescot mond vmit....

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#12) PCrevRM válasza Black Dragon (#10) üzenetére

PCrevRM
(kvázi-tag)

Dobtam egy hátast én is, év hsz-e :D

Srodney: valamiről lemaradtál... mindössze kb 496ezer cikk van róla :DD

We are Outcast Consensus 1

(#13) Móci válasza Srodney (#9) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez így hogy? :D

"...ami a relatíve nagy kiterjedéssel bíró, Kepler architektúrára épülő..."
Tehát akkor Fermi ismét? Kíváncsi leszek, hogy mennyire sikerül az új architektúrát jól kihozni, s nem lesz-e még buktató.

[ Szerkesztve ]

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#14) Angel1981 válasza Oliverda (#6) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Vagy nem tud tanulni - egyre nehezebb a csíkszélesség csökkentés.
Egyébként ezt a GPU-t is komolyan be akarja vetni az NVidia a VGA piacon?
Azért kérdem, mert feltételezhetően generációról generációra egyre inkább GPGPU irányba mennek el, és így a verseny egyre nehezebb lesz az AMD "sima" GPU-i ellen.

(#15) Black Dragon válasza Móci (#13) üzenetére

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem a nagy sietség miatt ki fognak dobni egy mostani GTX 480 kártyát, aztán pár hónappal rá komolyabban belevetik magukat a dologba, tökéletesítik, és lesz belőle egy fokkal jobb kártya.:) Ez az Nv-nél kb mindig így volt.

(#16) Srodney válasza PCrevRM (#12) üzenetére

Srodney
(senior tag)

nem erről mindenki tud,de ez nem olyan hiba amibe az intel belerokkanna,én olyanra hibára gondoltam amit tipikusan az amd követ el hogy kifejleszt egy intelverő cpu-t aztán ellustul és aztán az intel veri éveken és generációkon át az amd-t.erre gondoltam,párszor megesett már ez az amd-vel...

(#17) Black Dragon válasza Srodney (#16) üzenetére

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Várjuk meg a Bulldozert, hátha az valóra váltja az AMD-sek álmát.:) Sokan sok reményt fűznek hozzá, tehát egy tesztet én is szívesen fogok olvasni róla.:) Bár azt is lássuk be, hogy az Intel csak CPU fronton ilyen erős, és az is marad, amíg csak arra összpontosítja minden erejét. Az AMD-nek több fronton is teljesítenie kell, most jutottak el odáig, hogy a CPU-k terén is alkossanak valami igazit, tehát érdemes lehet kivárni.

(#18) Abu85 válasza Dare2Live (#11) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Létezik ilyen egyezmény?

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#19) PCrevRM válasza Srodney (#16) üzenetére

PCrevRM
(kvázi-tag)

Mostár értem, elnézésed kérem, hogy félreértettelek :R Amúgy ezzel én is egyetértek, de az is lehet, hogy amd olyan "kicsi", hogy ritkán adódhat nagy dobása. Mindenesetre szereztél nekem pár vidám percet, köszönöm!

We are Outcast Consensus 1

(#20) Henkei válasza Srodney (#9) üzenetére

Henkei
(tag)

az intel nem hibazik? par honapja meg millio szamra hivtak vissza a hibas chipkeszletuket.

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#21) Srodney válasza Henkei (#20) üzenetére

Srodney
(senior tag)

leírjam még 5ször hogy nem az ilyen piti hibákra gondoltam?megrázta az intelt?nem,akkor nem is hiba,hanem félreértés :)

(#22) Henkei válasza Srodney (#21) üzenetére

Henkei
(tag)

piti?? nem inkabb ciki? ha tobb szaz milla bukta meg a presztizs neked piti akkor nem tudom hol elsz.

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#23) coonee

coonee
(fanatikus tag)

Mesés! Ismerős forgatókönyv, kiváncsi vagyok, hogy ezekután, az AMD mikor dobja piacra az új kártyáit.

(#24) Angel1981 válasza Henkei (#22) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Srodney kolléga úgy érti - bár kicsit valóban sarkítva fogalmaz - hogy magához az INTELHEZ mérten nem nagy dolog; az a pár száz millió számára tényleg nem sok, és mivel a piac 70-80%-át uralja, presztízsveszteségről sem nagyon beszélhetünk, mivel ettől még nem fognak az emberek tömegével áttérni az AMD-hez.
Ellenben az AMD már vagy 5 éve abszolút másodhegedűs, szinte semmiben nem tud diktálni a CPU piacon.
Nagyon remélem (Intelesént!), hogy ez a Fusion-nel és a Bulldozer-rel változni fog!

[ Szerkesztve ]

(#25) Srodney válasza Angel1981 (#24) üzenetére

Srodney
(senior tag)

köszönöm szépen nah erre gondoltam...ha egy kicsit közelítenének a felek egymáshoz(intel&amd) akkor árverseny is kialakulhatna de ez ma még elképzelhetettlen...

(#26) Srodney válasza Henkei (#22) üzenetére

Srodney
(senior tag)

mellesleg igen piti hiba,mert az egészből még csak botrány sem lett pár hét alatt jöttek a b3-as lapok és az intel a gyártókkal karöltve igyekezett a garanciáztatásnál a lehetö leggyorsabban eljárni,semmi presztízveszteség,semmi gáz,ezen kár vitázni...

(#27) Móci válasza Black Dragon (#15) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem is volt egy ilyen tippem, de azért bízom benne, hogy ezt most úgy adják ki, hogy nem lesz mindjárt utána egy ráncfelvarrás. Bár gondolom most az ARM témára gyúrnak jobban, szóval lehet neked lesz igazad.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#28) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Emlékeztek Abu Áprilisi tréfájára a 28nm átállással kapcsolatban? Lassan valóra válik.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#29) Abu85 válasza atti_2010 (#28) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:B - legközelebb nem poénkodok a TSMC-vel. ;]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#30) atti_2010 válasza Abu85 (#29) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Lehet úgy év vége fele már bujkálnod kell pláne az Nvidiás fannok elől, de így jár aki Áprilisi tréfákat gyárt. :DDD

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#31) T-bag válasza atti_2010 (#28) üzenetére

T-bag
(kvázi-tag)

Valami olyasmi volt hogy a TSMC-nél súlyos problémák vannak a 28nm-es gyártósorokkal , illetve a kihozatallal. A hibás chipek egyébként is láthatóak a vállalat logójában szóval nem kell ezen csodálkozni. :)

[ Szerkesztve ]

(#32) Puma K válasza T-bag (#3) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Ez jó :D

Kezd iPon szint lenni...

(#33) shteer válasza Puma K (#32) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mi jó benne?

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#34) Puma K válasza shteer (#33) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

"A nagyteljesítményű GPU-k helyett meg grafikonokat rajzol "

Ez :D

Kezd iPon szint lenni...

(#35) daneeeeee

daneeeeee
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Szóval akkor megint lemaradnak a karácsonyi dömpingről, ráadásul közel sem biztos, hogy megéri várni(GTX480) és nem egy AMD variánsba fektetni a pénzünket.
Itt már csak az egyedüli kérdés az, hogy a köv. AMD Radeon-ok hogyan sikerülnek.

(#36) shteer válasza daneeeeee (#35) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

az nem kérdés, hogy a kártyák hogyan sikerülnek - de mire használható driver lesz hozzájuk, addigra bőven boltokban lesz a kepler ;]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#37) rumkola

rumkola
(PH! kedvence)

am minek is az új VGA? most downgrade-eltem vissza gts250-re, az is elég játszogatni...

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#38) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Remélem megáll majd 500W körül a single core verzió :D ;]
Akkor megint elmarad a nagy árverseny, hiszen a piroskák hamarosan kidobják az új kártyákat, a zőődek meg csak rá vagy fél évre... :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#39) Keldor papa válasza rumkola (#37) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gondolom nem 1920x1080-ban játszol 4x vagy 8xAA mellett.

(#40) Endreas válasza Angel1981 (#24) üzenetére

Endreas
(tag)
LOGOUT blog

Igen, így van.
Sajnos az ilyen "szerencsétlenkedéseket" a(z) user is megérzi, mert amíg nem szorongatja az egyik gyártót egy másik, addig az árak elég irreálisak..

(#41) rumkola válasza Keldor papa (#39) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

1680 AA nélkül

de 1920+AA-hoz sem kell ma még új VGA, amik piacon vannak azokból bőven van olyan, amelyik megbirkózik a feladattal

[ Szerkesztve ]

(#42) MongolZ

MongolZ
(fanatikus tag)

Azért itt sokan elfelejtitek, hogy azért nem olyan egyszerű és sima ügy egy csíkszélesség-csökkentés. Már magában egy új gyártósor megtervezése/megvalósítása rengeteg munkába/időbe telik, ami egyáltalán nem problémamentes, itt meg - fogjuk rá - technológia váltásról is szó van. Álomvilágban él az, aki azt hiszi, hogy minden ilyen pikk-pakk megy. Persze azért a több hónapos csúszások így is kicsit durvák, de aki volt már gyártórendszer- vagy műhelytervezés közelében, az tudja, hogy ez mindenhol így megy. Általános érvényű dolog, hogy akárhol kell egy új terméket gyártani, először kb. mindenhol ugyanolyan rossz a kihozatali arány. A japánok/koreaiak viszont gyorsabban javítanak rajta, mint az európaiak. Ez az, amit egy fehér ember nem képes elérni már csak a munkakultúra miatt is. Ezek után el lehet képzelni, hogy milyen csúszások lennének, ha ezeket a termékeket Európában állítanák elő.

(#43) MongolZ válasza rumkola (#37) üzenetére

MongolZ
(fanatikus tag)

Igények és pofonok.

(#44) Endreas válasza MongolZ (#42) üzenetére

Endreas
(tag)
LOGOUT blog

Egyértelmű, hogy nagyon komoly feladat!

De jut is rá pár USD hogy ezt megoldják az ügyes, szorgalmas mérnökök! ;]

(#45) rumkola válasza MongolZ (#43) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

aham, sőt legjobbakat Gamecube-al tolok ha van egy kis időm, nagyon messze 1920-tól és AA-tól :)

(#46) Keldor papa válasza rumkola (#41) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kell azért egy GTX-460/GTX-560 vagy HD5850/6850 hogy nyugodt szívvel ráengedjem mindenre.

(#47) Black Dragon válasza rumkola (#37) üzenetére

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez egy olyan kérdés, amit bárhová feltehetsz, mert mindenhová igaz. Pl minek 200-ért 990X-es procit venni? Bőven elég a 2500K, vagy még a 860 is. A technika fejlődik, és még nem tudjuk, hogy milyen játékokat gyártanak a jövőbe, és annak mekkora lesz majd az igénye, és ugyan így a progikkal..

(#48) T-bag válasza rumkola (#45) üzenetére

T-bag
(kvázi-tag)

@MongolZ

"A japánok/koreaiak viszont gyorsabban javítanak rajta, mint az európaiak"

Az Intel sem japán/koreai, mégsem szokott különösebb gondja lenni az új gyártástechnológia bevezetésekor. Ellentétben a TSMC-vel.

[ Szerkesztve ]

(#49) Abu85 válasza T-bag (#48) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az Intel saját magának tervezi a gyártástechnológiát, míg a TSMC-nek kb. 10 főbb partnere van eltérő igényekkel. Ez nagy különbség.
A másik, hogy ha gondja is van az a gond házon belül marad. Bérgyártásnál a gondok sokszor kiszivárognak. Minél több cég lát bele a dolgokba, annál nagyobb a szivárgás esélye. Például a GloFo oldaláról nem hallasz gondokat, mert kevés a partner, de egy pár éves ütemterv szerint már tömeggyártani kellene a 28 nm-es HP-t. Jelenleg csak a kísérleti gyártás zajlik. Gondolom nem azért csúszik, mert minden hibátlan. :D Bár a GloFo esetében opció, hogy a 28 nm SLP-re koncentrálnak, mert az sokkal fontosabb a megrendelőknek, és az AMD-nek. A 28 nm HP-re csak FPGA-k vannak benevezve, és azokat egyszerű gyártani. Ettől függetlenül tény, hogy egy régebbi ütemterv szerint már kész kellene lennie a 28 nm HP-nek, és a 32 nm SHP lapkákat március óta tömeggyártani kellene.

Ami számomra meglepő, hogy a TSMC-nél senki sem panaszkodik a 28 nm LP-re, holott az még mindig SiON process. Érdekes. :)

[ Szerkesztve ]

(#50) rumkola válasza Keldor papa (#46) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

pont erről beszéltem, hogy a jelenlegi VGA-k elegek, semmi szükség új generációra egyelőre

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.