ez ilyen elméleti okoskodás, meg kell nézni egyet élőben és rögtön rájösz hogy 15 coltól mindegy a méret, a cipelhetőség minőségileg nem változik. ezeket úgyis csak asztaltól kocsiig kocsitól asztalig cipelik, plusz fél kiló, és 2-3 centi nem oszt nem szoroz, viszont használati értékben sokat jelent a nagyméretű nagyfelbontásúkijelző, és a teljes billentyűzet.
Hogy később nehéz bővíteni? ezért kell rögtön a fullos verziót venni. apám nemrég cserélte le régi öreg notiját az acer hasonló gépére, kva jó rajta az excel meg a word, mikor kicsit próbálgattam, utána az én notimon az 1024x768 olyan volt mintha kulcslyukon keresztül nézném a doksikat (vettem is gyorsan egy 22colos Lenovo L220x monitort).
deminden tekintetben durva gép, és bár én a minnél könyebb minél kisebb notik híve vagyok, 2 x320gb-s vinyó, 18 colos fullhd kijelző, 4gb ram meg mittomén milyen brutál vga 512 dedikát rammal, meg br meghajtómeg stb.. 3,4 kilóban még nekem is jó kompromisszum, és külsőre sem monstrum.
az ára sajnos 500k felett volt picivel, és asszem ezt olyan nehéz neked megemésztened nem a hordozhatóságot
Hát még ha ismernéd apám és tudnád hogy mire használj a notiját.. akkor még azzal sem vigasztalhatnád magad, hogy ilyet csak a buta újgazdag barmok vesznek gizdáskodni... 
www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu