Ha minden igaz akkor a Nehalem is támogatni fogja az 1333MHz feletti modulokat. [link]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Támogatni biztosan nem fogja egyelőre, csak esetleg némi tuning mellett be lehet majd állítani bizonyos lapokban.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Mellesleg én még nem borítékolom a Nehalem hatalmas sikerét több okból sem... Majd meglátjuk 
Elnezest a lamasagomert de az idozites es a szamok mire vonatkoznak?
powerd by mango, no more droid
beleírtam.

virkir
(PH! addikt)
Az áraknak szerintem nézz utána mégegyszer mert a 2x1GB, 2000Mhz-es nettó nagykerára bőven a 21 ezres ár felett van.
A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

vbbb
(őstag)
"Overclocking CEC terméksorozat, ameéy külsőre..."
A ott elírás akar lenni? 
http://voneout.freeblog.hu/

Devid_81
(PH! kedvence)
Tudom jöttök majd mindennel ellenem de még mindig nem érzem az erőt a DDR3 ba!

.::www.megadanceradio.hu::.
Beszélj Yoda-val.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
szerintem olvasd át a cikket, mert 2000-esről egy szó sem esik.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Jó-jó, hogy ddr3 2000-en, de mit érhet valójában?
Ha jól veszem ki fLeSs szavaiból, jelen állás szerint semmit. Persze ez később változhat. Bár én anno a ddr1-es 500-as ramokat sem rohantam lecserélni.
Everest adatok nem tudom mennyire mértékadóak, hisz nekem a ddr2 is 10K felett olvas egy X2-es procival.
Van értelme ennek az összehasonlításnak részemről? Vagy a ddr3 intel procival más dolog lenne?

DeSanto
(őstag)
Azt nem értem miért Nforce-os lapban lettek tesztelve?
evvolt 
ez is benne van a cikkben.

DeSanto
(őstag)
Bocsánat!
Már elolvastam.
A munkahelyről gyors átfutottam ezért kérdeztem.

gyvi
(lelkes újonc)
Az Everest memóriaolvasás-tesztjéből jól látható, hogy az nForce chipkészletnek az aszinkron móddal problémái akadnak, de nem értjük, hogy a szinkron 333 MHz-es eredmény hogyan lehet magasabb az 500-asnál.
Nagyobb FSB-nél a strap, illetve az alacsonyabb szorzó is eredményezhet ilyesmit. Esetleg egy 7-es, vagy 8-as szorzó kipróbálása 500-as FSB mellett tiszta vizet öntene a pohárba. Volt Nforce-os lapom, illetve most egy P35-öt nyúzok, mind a kettőnél megfigyelhető ez a jelenség.
Ha nem memóriaintenzív benchmark/alkalmazás felől nézed, akkor soha sem fogod érezni. A hétköznap felmerülő esetek 99%-ában a DDR3-csilliós memónak sincs semmi előnye mondjuk a DDR2-666-hoz vagy akár DDR-400-hoz képest. Csak tuningrekordokhoz érdemes megvenni őket.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Frankóság..
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever
Hátha nehalem hírei igazak, ezeknek sem lesz sok értelme.
Nembaj menjenek csak még lejjebb a DDRII-esek árai, abból baj nem ehet. 
Jöjjenek csak a DDR3-as memók, lejjebb viszik a DDR2-esek árát, és lesz öröm bódottág 
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo
Szerinted miért megy majd le a DDR3 memóriák miatt a DDR2-esek ára?
Én azt figyeltem meg az összes váltásnál, hogy ahogyan állnak át a memóriachipgyártók az újabb szabványra és egyre kevesebb régi szabványú chipk kapható, úgy megy fel a régi szabványú memóriamodulok ára is. Itt van példának a DDR2 és DDR modulok árának alakulása 2007-ben. Ha idén még nem is, jövőre már biztosan hasonló várható a DDR2 és DDR3 viszonyában is.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Entryy
(fanatikus tag)
Pénteken is elolvastam ezt az írást meg most is átfutottam,de nem igazán vettem észre különbséget. Velem van a baj?
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

V!ck
(kvázi-tag)
Ez nagyot ütött: "az NVIDIA-nál sosem lehet tudni"
Szerintem egy mezei usernek, aki hamarosan gépet vesz és jó teljesítményt akar, bőven elég egy normálisabb DDR3-1333. Hiába cibáljuk meg a ramot 2000-ig, nem dob szinte semmit az összteljesítményen, max arra jó, hogy tágabb határokon belül lehet tuningolni.
A felárról ne is beszéljünk...
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

V!ck
(kvázi-tag)
Így, ahogy mondod
én élesben tapasztaltam végig a ddr-ről ddr2-re váltásnál 
szóval épp azon vagyok, hogy gyorsan beruházzak 2db 2gigás 800as Kingmaxra
Ugyan nem ide tartozik, de mennyibe lehet eladni mostanság 2db 1gigás 1066-os Crucial Ballistix Tracert? 
höhöhöh most is szarosvödrökben dobálják utánad az ócsó ddr2-t. 1 hónapja vettem 4gb ddr2 800-at 14k-ért? lol nehogymá ez drága legyen. Ennél olcsóbban már csak veszteséggel tudnák adni 
Amúgy ennek a ddr3nak a lényege az energiatakarékosság. Tuninghuszárkák, még az 1066-os ddr2 se látszik a krájsziszon, játékoknak meg otthoni felhasználásra annyira bőven elég a ddr2 667-is hogy az már fáj. A memóriabusz állítgatás nehalemnél meg annyit fog érni mint most az amd-knél a ht állítás. Semmi vagy elhanyagolható különbség. Persze megahercben jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
a táblázatokat nézve 1333 cl7 jobb választás mint a 2000 akárhányon... persze a nagyobb számmal jobban lehet vakítani a haverokat ![;]](/dl/s/v1.gif)
ahogy látom ugyanilyen paraméterekkel vitték az 1600at is, alig mosná le a 2000et a nagy késleltetéseivel 
[ Szerkesztve ]
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

stevewonder
(tag)
Hali. Az hogy lehet, hogy 333-as fsb-vel 2000mhz-et eléri a ram? Nem értem az egészet. Alacsony fsb-vel mi értelme van egyáltalán tuningolni a memokat?

V!ck
(kvázi-tag)
Épp ez a lényege a tesztnek, hogy milyen hatással van a memóriateljesítményre az 1333-as és 2000-es fsb.
Nyílván magasabb fsb mellett jobbra lehet számítani, mondjuk 1-2 helyen ez nem látszik, mert "az nVidiánál sosem lehet tudni" 
[ Szerkesztve ]

gametofiton
(kvázi-tag)
Mi az a Strap ?

kgramm
(újonc)
Nekem DDR(1) ramból van 2 gb a gépemben, socket 939 athlonx2 4600+
everest eredmények:
olvasás: 6149mb/sec
írás: 6250mb/sec
copy: 5171mb/sec
késleltetés: 58.7
Mit szóltok hozzá? Megállja a helyét?

kgramm
(újonc)
Ja és nem mai darab a gépem, ahogy az látszik is.
ha neked megfelel a mindennapok során, miért ne állná meg a helyét? 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu