Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Charlie

Charlie
(tag)

Ha minden igaz akkor a Nehalem is támogatni fogja az 1333MHz feletti modulokat. [link]

(#2) Oliverda válasza Charlie (#1) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Támogatni biztosan nem fogja egyelőre, csak esetleg némi tuning mellett be lehet majd állítani bizonyos lapokban.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#3) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Mellesleg én még nem borítékolom a Nehalem hatalmas sikerét több okból sem... Majd meglátjuk :)

(#4) negyedes

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Elnezest a lamasagomert de az idozites es a szamok mire vonatkoznak?

powerd by mango, no more droid

(#5) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Egész jók :R

(#6) fLeSs válasza negyedes (#4) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

beleírtam.

(#7) virkir válasza fLeSs (#6) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Az áraknak szerintem nézz utána mégegyszer mert a 2x1GB, 2000Mhz-es nettó nagykerára bőven a 21 ezres ár felett van.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#8) vbbb

vbbb
(őstag)

"Overclocking CEC terméksorozat, ameéy külsőre..."

A ott elírás akar lenni? :)

http://voneout.freeblog.hu/

(#9) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Tudom jöttök majd mindennel ellenem de még mindig nem érzem az erőt a DDR3 ba! :W :W

.::www.megadanceradio.hu::.

(#10) Oliverda válasza Devid_81 (#9) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Beszélj Yoda-val.

[link]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#11) fLeSs válasza virkir (#7) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

szerintem olvasd át a cikket, mert 2000-esről egy szó sem esik.

(#12) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Jó-jó, hogy ddr3 2000-en, de mit érhet valójában?

Ha jól veszem ki fLeSs szavaiból, jelen állás szerint semmit. Persze ez később változhat. Bár én anno a ddr1-es 500-as ramokat sem rohantam lecserélni.

Everest adatok nem tudom mennyire mértékadóak, hisz nekem a ddr2 is 10K felett olvas egy X2-es procival.

Van értelme ennek az összehasonlításnak részemről? Vagy a ddr3 intel procival más dolog lenne?

(#13) DeSanto

DeSanto
(őstag)

Azt nem értem miért Nforce-os lapban lettek tesztelve?

(#14) MaSzKa válasza DeSanto (#13) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

evvolt :B

(#15) fLeSs válasza DeSanto (#13) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ez is benne van a cikkben.

(#16) DeSanto válasza fLeSs (#15) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Bocsánat!
Már elolvastam.
A munkahelyről gyors átfutottam ezért kérdeztem.

(#17) gyvi

gyvi
(lelkes újonc)

Az Everest memóriaolvasás-tesztjéből jól látható, hogy az nForce chipkészletnek az aszinkron móddal problémái akadnak, de nem értjük, hogy a szinkron 333 MHz-es eredmény hogyan lehet magasabb az 500-asnál.

Nagyobb FSB-nél a strap, illetve az alacsonyabb szorzó is eredményezhet ilyesmit. Esetleg egy 7-es, vagy 8-as szorzó kipróbálása 500-as FSB mellett tiszta vizet öntene a pohárba. Volt Nforce-os lapom, illetve most egy P35-öt nyúzok, mind a kettőnél megfigyelhető ez a jelenség.

(#18) rudi válasza Devid_81 (#9) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha nem memóriaintenzív benchmark/alkalmazás felől nézed, akkor soha sem fogod érezni. A hétköznap felmerülő esetek 99%-ában a DDR3-csilliós memónak sincs semmi előnye mondjuk a DDR2-666-hoz vagy akár DDR-400-hoz képest. Csak tuningrekordokhoz érdemes megvenni őket.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#19) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Frankóság..

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#20) misirulez válasza KrenAtesz (#19) üzenetére

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

Hátha nehalem hírei igazak, ezeknek sem lesz sok értelme.
Nembaj menjenek csak még lejjebb a DDRII-esek árai, abból baj nem ehet. :)

(#21) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jöjjenek csak a DDR3-as memók, lejjebb viszik a DDR2-esek árát, és lesz öröm bódottág :DDD

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#22) rudi válasza ^Clown (#21) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerinted miért megy majd le a DDR3 memóriák miatt a DDR2-esek ára?
Én azt figyeltem meg az összes váltásnál, hogy ahogyan állnak át a memóriachipgyártók az újabb szabványra és egyre kevesebb régi szabványú chipk kapható, úgy megy fel a régi szabványú memóriamodulok ára is. Itt van példának a DDR2 és DDR modulok árának alakulása 2007-ben. Ha idén még nem is, jövőre már biztosan hasonló várható a DDR2 és DDR3 viszonyában is.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#23) Entryy válasza rudi (#22) üzenetére

Entryy
(fanatikus tag)

Pénteken is elolvastam ezt az írást meg most is átfutottam,de nem igazán vettem észre különbséget. Velem van a baj?

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#24) V!ck

V!ck
(kvázi-tag)

Ez nagyot ütött: "az NVIDIA-nál sosem lehet tudni" :DDD

Szerintem egy mezei usernek, aki hamarosan gépet vesz és jó teljesítményt akar, bőven elég egy normálisabb DDR3-1333. Hiába cibáljuk meg a ramot 2000-ig, nem dob szinte semmit az összteljesítményen, max arra jó, hogy tágabb határokon belül lehet tuningolni.
A felárról ne is beszéljünk...

Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

(#25) V!ck válasza rudi (#22) üzenetére

V!ck
(kvázi-tag)

Így, ahogy mondod :) én élesben tapasztaltam végig a ddr-ről ddr2-re váltásnál :)
szóval épp azon vagyok, hogy gyorsan beruházzak 2db 2gigás 800as Kingmaxra :D
Ugyan nem ide tartozik, de mennyibe lehet eladni mostanság 2db 1gigás 1066-os Crucial Ballistix Tracert? :B

(#26) Sanyix válasza ^Clown (#21) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

höhöhöh most is szarosvödrökben dobálják utánad az ócsó ddr2-t. 1 hónapja vettem 4gb ddr2 800-at 14k-ért? lol nehogymá ez drága legyen. Ennél olcsóbban már csak veszteséggel tudnák adni :)

Amúgy ennek a ddr3nak a lényege az energiatakarékosság. Tuninghuszárkák, még az 1066-os ddr2 se látszik a krájsziszon, játékoknak meg otthoni felhasználásra annyira bőven elég a ddr2 667-is hogy az már fáj. A memóriabusz állítgatás nehalemnél meg annyit fog érni mint most az amd-knél a ht állítás. Semmi vagy elhanyagolható különbség. Persze megahercben jól néz ki.

[ Szerkesztve ]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#27) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a táblázatokat nézve 1333 cl7 jobb választás mint a 2000 akárhányon... persze a nagyobb számmal jobban lehet vakítani a haverokat ;]

ahogy látom ugyanilyen paraméterekkel vitték az 1600at is, alig mosná le a 2000et a nagy késleltetéseivel :DDD

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#28) stevewonder

stevewonder
(tag)

Hali. Az hogy lehet, hogy 333-as fsb-vel 2000mhz-et eléri a ram? Nem értem az egészet. Alacsony fsb-vel mi értelme van egyáltalán tuningolni a memokat?

(#29) V!ck válasza stevewonder (#28) üzenetére

V!ck
(kvázi-tag)

Épp ez a lényege a tesztnek, hogy milyen hatással van a memóriateljesítményre az 1333-as és 2000-es fsb.
Nyílván magasabb fsb mellett jobbra lehet számítani, mondjuk 1-2 helyen ez nem látszik, mert "az nVidiánál sosem lehet tudni" :DDD

[ Szerkesztve ]

(#30) gametofiton válasza gyvi (#17) üzenetére

gametofiton
(kvázi-tag)

Mi az a Strap ?:))

(#31) kgramm

kgramm
(újonc)

Nekem DDR(1) ramból van 2 gb a gépemben, socket 939 athlonx2 4600+
everest eredmények:
olvasás: 6149mb/sec
írás: 6250mb/sec
copy: 5171mb/sec
késleltetés: 58.7

Mit szóltok hozzá? Megállja a helyét?

(#32) kgramm válasza kgramm (#31) üzenetére

kgramm
(újonc)

Ja és nem mai darab a gépem, ahogy az látszik is.

(#33) shteer válasza kgramm (#31) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha neked megfelel a mindennapok során, miért ne állná meg a helyét? :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#34) Mystic

Mystic
(kvázi-tag)

Biztos jól mehetnek, bár szerintem sok gyorsulást nem hoznak az alacsonyabb frekvenciás társával szemben.

Az akasztott embert még az ág is húzza

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.