Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Razer lachesis

(#251) gYaLo

gYaLo
(őstag)
LOGOUT blog

Hellosztok!
Én is Lachesis tulajdonos vagyok,és nagyon szeretem :B
Nekem a White tetszik a legjobban,ezért olyat is vettem.
Egy Razer Mantis Spped van alatta,ami szerinte KIVÁLÓ hozzá :C
4000DPI-n játszok mindenhol.
Eddig ilyen egereim voltak:
A4Tech X-718
A4Tech X-750F
Razer Diamondback (old version=1600dpi)
Razer Copperhead
Razer Lachesis

Call of Duty: Black Ops poszter! | Razer , Roccat , Steelseries egérpad katt ide: http://href.hu/x/ffsd | Roccat poló beszerzése!! | Steam: amazing_gyalo_superstar | Logitech G500 zjeeeeee!!!!

(#252) gYaLo válasza hommeros (#249) üzenetére

gYaLo
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!
Én Razer Mantis Speed szövetlapot,szerintem a legjobb választás az egérhez :R

Call of Duty: Black Ops poszter! | Razer , Roccat , Steelseries egérpad katt ide: http://href.hu/x/ffsd | Roccat poló beszerzése!! | Steam: amazing_gyalo_superstar | Logitech G500 zjeeeeee!!!!

(#253) hommeros válasza Steve007 (#250) üzenetére

hommeros
(senior tag)

"500 dpinél valamikor olyan lassú, hogy az 4000-nek felel meg"

Én ezt nem nagyon értem, mert 500DPI a legkisebb, 4000DPI a legnagyobb.
Játék függő mihez mit állítasz. FPS-ez általában bőven jó a 4000DPI, Célkövetős FPS esetén (sniper) valamivel kisebbel érdemes. DE ezt embere válogatja.

Magyarország az a hely, ahol 4millió miniszterelnök, 4millió jogtudós és 4 millió vezetési oktató él.

(#254) ~Ph'vEscha

~Ph'vEscha
(fanatikus tag)

Nagyon nagy képzavarok vannak itt...

Az egérnek mindegy mekkora a dpi-je , mármint a forgás sebességéhez nincs köze .
Csak a minőséghez . Minél nagyobb a dpi annál egyenletesebben lehet fordulni ( FPS játékokról van szó )

DE ez csak akkor igaz ha :

veszed a sensit amivel eddig játszottál , és a régi egered dpi értékét , utána :

uj sensi= régi sensi / uj dpi * régi dpi

pl : 2,27 a mostani sensid , és 1800 a mostani dpi-je az egerednek .
Ha 4000 dpi-s egérre váltassz akkor az uj sensi ez kell legyen :

2,27 / 4000 * 1800 = 1,02 .

Vagyis ha a sensit 1,02-re állítod , akkor ugyanolyan gyors lessz a fordulás , csak bizonyos esetekben simábban fog menni , pontosabb lesz .

Uj nickem : Phvhun

(#255) gYaLo

gYaLo
(őstag)
LOGOUT blog

Valai help!
Makrót h lehet beállítani ? :R

(#256) Gerisz

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Haldoklik a Diamondback-em. 4éves már elmúlt és most cserélnem kell. (sajnos)
A kérdés az lenne, hogy a Deathadder vagy ez áll közelebb hozzá.
Nem érdekelnek a technikai adatok utánnanéztem. Inkább aki sokat használja használta a diamond-ot is annak a véleménye érdekelne. Esetleg még a DA-t is.(de megkérdem ott is)
Most voltam a Media-ba de nem bontják ki a dobozból, sokfajta van kitéve Razer nincs.

(#257) retro003

retro003
(újonc)

Sziasztok!
A segítségeteket kérném!

Vettem egy Razer Lachesis-t és nem működik a gépen. Bedugom és amint felismeri, nem lesz használható, vagyis nem reagál semmire. Viszont a bedugás és a felismerés közt eltelt idő alatt működik! :S
Aztán miután felismerte eszközkezelőben megjelenik a HID-nél, viszont egerek közt nem. :S
Kérem aki tud, segítsen!
Köszönettel:
Gergő

(#258) harylmu válasza Gerisz (#256) üzenetére

harylmu
(őstag)
LOGOUT blog

Szeva. Az én Diamondbackem fél év alatt halt meg. :D
Szerintem Deathadder, bár ezt lehet nem így a Lachesis topikba kéne. :DDD
Milyen egeret válasszak?

(#259) Gyufaaa válasza retro003 (#257) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Szoftvert felraktad hozzá? Első telepítésnél nekem is csak utanna működött. Ezt furcsáltam, de így volt. :K

Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

(#260) dlacix

dlacix
(újonc)

Sziasztok!

Karácsonyra kaptam egy Lachesis egeret és egy Razer exactMat egérpadot. Magával az egérrel (firmware update után) és a paddal semmi bajom sincs. 4000 dpi-n használom 1000Hz-en. Bár azt olvastam, hogy nem igazán lézer egerekhez ajánlott. A pad mindkét oldalán jól működik, VISZONT néhány órás játék után (kb. 4-5 óra lehetett) igencsak kopottnak látszik az egér talpa. Most úgy érzem, hogy amennyiben ez így folytatódik, akkor januárban kereshetek hozzá teflon talpakat.. :F

Ez valós vagy rossz szokásból esetleg túl erősen nyomom rá a padra? Az előző proGamer padomat is fényesre koptattam az X7-es egeremmel kb. 1 év alatt. :U

(#261) Gyufaaa válasza dlacix (#260) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Én egy Dell padon használom már fél éve játékra. Nekem ilyen problémám még nincs vele. Lehet, hogy tényleg erősen használod. :U

(#262) Gyufaaa

Gyufaaa
(PH! addikt)

Kíváncsi leszek erre a Mambára. Beújítok majd egyet.

(#263) Gyufaaa

Gyufaaa
(PH! addikt)

Naaaaa. Kihal a totyik? :O :U

(#264) Zozz

Zozz
(kvázi-tag)

Hi!

S.O.S.
Ma kaptam meg végre a Lachesist.
Feltoltam a gyári CD-ről a software-t. Utánajártam van e frissebb driver meg firmware.
Razer lapján találtam letöltöttem
előbb firmware, majd driver update.

Firmware-ből a legújabbat az 1.91-est.

Gép restart. Egér leválaszt visszadug. Csak a görgő világít és halott.
Tudna valaki ebben segíteni, hogy lehet a firmware-t kiütni? Mert a gépem gyakorlatilag nem látja az egeret. Bármi ötlet, tipp???
SOS pls.

[ Szerkesztve ]

''Megzörgetek minden bokrot szeretem a kemény rockot!''

(#265) Zozz válasza Zozz (#264) üzenetére

Zozz
(kvázi-tag)

Kieg. az előzőhöz:

Az egér allján lévő Profile Manager gombot 10 mp-n keresztülenyomva tartva resetelném és gyári beállítást kapnék. Na ez felejtős, nem működik. Tehtá ki lehet valahogy ütni az egeret? Ugyanis a windows ha bedugom meg sem nyikkan, nem érzékeli az új hardware-t.
És voltam olyan majom a Pixmaniatólv enni így a garancia jobbára olyan, mintha nem is lenne...

(#266) Zozz válasza Zozz (#265) üzenetére

Zozz
(kvázi-tag)

További kérdés újabb UP:

Hivatalos magyar szerviz???
Hol van, kinél? Nem tudja valaki?
Inkbb őket keresem meg, minthogy a pixelmania-nak küldözgessem vissza arany árban a cuccot.

Fenti kérdések is élnek, tippek öteltek a problémához továbbra is jöhetnek, eddig egysem volt... :(

(#267) Zozz válasza Zozz (#266) üzenetére

Zozz
(kvázi-tag)

Ezúton is köszi mindenkinek aki közvetlen levélben keresett meg a gyors válaszért.
Minden további tippet persze szívesen látok még most is a "helyes" (bár sokadjára átfutva a Razer lapját, sincs semmi extrém kitétel a) FW upgradet illetően.
:C :R

(#268) Gyufaaa válasza Zozz (#267) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Ez durva :((( Én is lefrissítettem, de nekem műkszik. Amikor upgrade-eltem először nekem is olyan volt mintha meghalt volna a cucc. Amikor az upgrade megtörtént, ujraröffentettem a vasat, majd kihúztam és bedugtam az egeret. Nem mindjárt érzékelte. Egyszer csak megjött a dolog. Azóta is tökéletes. Próbáltad másik csatiba is dugni? Vagy rajtahagyni egy darabig? :U

(#269) Gyufaaa

Gyufaaa
(PH! addikt)

:U

(#270) Zozz válasza Gyufaaa (#268) üzenetére

Zozz
(kvázi-tag)

Mindent kipróbáltam de a gyári reset sem működött, másik gépbe is bedugtam, mert XP jófej és driver nélkül is azonnal lkezeli mint szabvány lézeres USB-s egeret. Sőt a nyitó képnél azonnal ment az egér, de driver install után már kell neki egy kis idő meg mozgatni kell, hoyg észlelje. :D Így ha nem telepíted szabvány egérként on-the fly kezeli használja. :D
Mégsem szar az ikszpé na! :D

Ellenben probléma megint van vele. Ja ez már új a másikat visszacsaptam Pixmania-hoz pénzvisszafizetésre (a jófejek, megállapították, hogy a cucc bár hibátlan azért küldenek nekem a kérésemnek megfeelően egy újat, így most lesz rögtön kettő, így ezúton is akit érdekel egy 2 év garis bontatlan Lachesis - kék ledes -, az szóljon!).

Tehát az újjal tegnapelőtt vettem észre kis hibát. Az exectmat Control felén jobban a speed felén (meg a barna fa asztalomon) kevésbé szaggatva megy. :S Ez most mitől hogyan miért?
1000 Hz-en megy a lekérdezés, Win alatt 725-1000 dpi-n használom. Eddig simán csúszott, mintha jégen járna, de most kicsit fix közönként meg megakad. Olyan mintha remegne a kezem és nem tudnám simán egyenletesen húzni. Úgymond, ideges az egér mozgása. :S
Találkozott már valaki ilyen problémával?

(#271) Gyufaaa válasza Zozz (#270) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Frissítetted? Esetleg van valami hangsugárzó a közelében? Mert 1000Hz-en egy kicsit érzékeny minden kisebb rezgésre és képes hibázni a kicsike. Én a 2.1 emet is ledurrantottam az asztaltól mert nem igazán tudtam dübörgő játék mellett használni az egerentyűt. :N Próbáld meg kisebb frekin :K

(#272) Gyufaaa

Gyufaaa
(PH! addikt)

(#273) snoopy

snoopy
(fanatikus tag)

nálam probléma mentesen müxik exactmaton, mind 2 felén. updateltem meg minden ami kellet. semmi gondom nem volt.először még a win ablakok x gombját is nehéz volt eltalálnom. mostanra már simán megy. faxa kis patkány szerintem. én nem bántam meg.

(#274) ALYRA válasza Zozz (#270) üzenetére

ALYRA
(fanatikus tag)

szia!

így ezúton is akit érdekel egy 2 év garis bontatlan Lachesis - kék ledes -, az szóljon!).

mennyiért gondoltad ha megvan még ?

"Taníts minket úgy számlálni napjainkat , hogy bölcs szívhez jussunk."

(#275) kispapa válasza snoopy (#273) üzenetére

kispapa
(újonc)

Hy!

Én ma jutottam hozzá egy ilyen kis döghöz,és azt szeretném kérdezni hogy melyik driver-t ajánljátok hozzá?
A gyárival megy a cucc,de én is hasonló problémát észlelek mint a fentiekben olvastam valakitöl ,nevezetesen mintha szaggatna.
Ez cod 4-ben egész pontosan ugy érezhető hogy lagg érzésem van:(
Amúgy exactmat paddal használom,valami hihetetlen pontos már az első napon is de biztosan időbe telik mire megszokom.

(#276) snoopy válasza kispapa (#275) üzenetére

snoopy
(fanatikus tag)

én mindent frissítettem. új firmware-t aztán az utolsó drivert is tettem fel hozzá ami kiadtak. a gyári lemezt nem is látta gépem.

(#277) kispapa válasza snoopy (#276) üzenetére

kispapa
(újonc)

HY!

Szóval javallt mindent frissiteni?
Verziószámot tudnál adni esetleg mert a honlapra ahova elvisz az upload link elég sok van az egérhez,melyik működik neked?

thx.

(#278) Gyufaaa válasza kispapa (#277) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Én az 1.75-öt használom. (firmware). Én már egy jó ideje dögönyözöm. Nekem is minden frankó volt vele idáig. Remélem ez után is jó szolgálatot tesz. :K
Egyébként szerintem IGEN. Javallt. :K

[ Szerkesztve ]

(#279) kispapa válasza Gyufaaa (#278) üzenetére

kispapa
(újonc)

Hy!

Ja ja az 1.75 van fenn nekem is most már, de a lagg nem múlt el a cod 4 ben és eddig nem volt ilyen gondom, következik eggy másik egér,ill a régi utána pedig ujra rakom a gémet:(

(#280) Gyufaaa válasza kispapa (#279) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Légyszi majd töltsd ki az adataidnál, hogy milyen alkatrészekből álló géped van. VGA csere nem volt mostanában? Driver frissítés rajta? Szerintem nem az egér körül lesz ott a bibi. :U

(#281) kispapa válasza Gyufaaa (#280) üzenetére

kispapa
(újonc)

hy!

Kitöltöttem az adatlapot, driver frissités nem volt mostanában a vga-n......lehet hogy kéne?

(#282) kispapa

kispapa
(újonc)

az egér amúgy istencsászár (ip-galactica idézet :) ) csak ez a fránya lagg ne lenne de ez sem állandóan érezhető ezért is zavaró ,a vga pedig már régi darab nem volt hardver csere a gépben az egéren kivül.

(#283) Zozz

Zozz
(kvázi-tag)

Mindenki aki az egér miatt keresett meg elnézést. Volt egy belső hírdetésem, ott megadtam mail meg MSN címet, mert ide ritkán járok. Közben az egér lefoglalva hét végéig, szóval aki emiatt maradt le erről, attól elnézést kérek, én nem voltam egyértelmű a fórumban.
Az új egerem egyébként frankó bár néha a már korábban tapasztalt ideges reszketést produkálja de újraindítás után minden zöld. Nem értem mitől és miért de szerintem driver vagy firmware probléma. azaz van még mit patchelni rajta talán, de játékban zseniális. :D
Most meg itt a Mamba. 5200 dpi, meg wired/wireless múködés. Mmm... na mindegy majd ha ez a kígyó elhalálozik az idők során... ha elpusztítható egyáltalán :C

(#284) Gyufaaa válasza kispapa (#282) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Zsiir kis konfigod van. Szerintem a laggod nem az egér végett lesz, mintinkább a vga kihasználatlansága végett. Egy kicsit szerintem húznod kéne a procid frekijén! Egyrészt a plusz FPS-sem árt a játékoknál, másrészt abból a prociból minimum 3.2Ghz-et magonként ki tudsz hozni abban a deszkában. Már is egy hibaforrás kiszűrve és nagy valószínűséggel a laggod is megszűnik. Lehet, hogy magasabb felbontáson játszol most? Drivert pedig mindíg érdemes frissíteni a vga-kon főleg, mert minden új driver újabb optimalizálás a vga-nak. (Tapasztalat :DDD ) :K Továbbiak ha érdekelnek itt!

[ Szerkesztve ]

(#285) kispapa válasza Gyufaaa (#284) üzenetére

kispapa
(újonc)

hy!

THX, de én nem merek tuningolni inkább a driver frissditéssel kezdem.:)

(#286) Gyufaaa válasza kispapa (#285) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Hidd el. Nem kell hozzá profinak lenni és nem is kell rommá tuningolni. Sőt! Még a feszültséget sem kell növelned annál a procnál, hogy elérd vele a 3Ghz-et. Rém egyszerű, s mivel a feszt nem kell emelned nem is igazán tuningról beszélünk. Kár lenne kihagyni szerintem annál a vasnál. Az állad leesne mit bírni azt tutira veszem. Amit belinkeltem fórumban minden segítséget megkapsz Intel tuningolásról, csak keresd Lipi67 és/vagy KMT kollégát. Ők tapasztalt ősök benne. Mindenben tudnak segíteni készségesen az tuti. Persze Te tudod. Nem rábeszélni akarlak, csak jótanács. :K

(#287) kispapa válasza Gyufaaa (#286) üzenetére

kispapa
(újonc)

Majd talán valamikor félve de megpróbálom:))
THX..

(#288) dlacix válasza dlacix (#260) üzenetére

dlacix
(újonc)

Sziasztok sorstársak!

Nos, odáig fajult a dolog, hogy ma vettem BFG teflonos egértalpakat, mivel 2,5 hónap használattal sikerült elkoptatni az egéren levőket. Gyakorlatilag már karcolódik az egér alja is. :(( A csomagban 24 db kb. 1cm átmérőjű, olyan celluxhoz hasonló kis vackok vannak, amit az egér talpára lehet ragasztani. Az üzletben egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy kell-e ez nekem egyáltalán ennyi pénzért. Valahogy nem ezt a látványt vártam, viszont van hozzá ingyenesen hívható 24 órás helpdesk.. :Y

Végül is 1,5 darab kell egy egérre (3 tappancs van rajta alapból és félbevágva pont jó). Kíváncsi leszek, hogy meddig bírják. Az első elkopott garnitúra után még jelentkezem!

Az egeret azóta sem bántam meg, csak ez a fránya kopás ne jelentkezne ilyen gyorsan. :(( A pad egy kicsit hideg (fém), de talán nyáron már nem lesz vele problémám.

(#289) Gyufaaa válasza dlacix (#288) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Erre én is kíváncsi leszek. :K Nekem is már fél éves elmúlt az egérkém. Elég aktívan játszom vele, de szerencsémre nekem még kopás nincs. Remélem a közeljövőben nem is lesz. De azért az eredményre kíváncsi vok. :K Azt azért hozzáteszem, hogy szigorúan egérpadon nyüstölöm.

(#290) Gyufaaa

Gyufaaa
(PH! addikt)

Jöhetne már Firmware-ből is az 1.10

(#291) Zozz válasza dlacix (#288) üzenetére

Zozz
(kvázi-tag)

Talpat hol vettél?
Nekem Január óta van meg, én is eXactMat-ot használok (ráadásul annak is a control felületét, mert kicsit hamar "párásodik" a tenyerem és a speed felületen a lézer ilyenkor hajlamos meghülyülni :)) , engem meg BF-ben ilyenkor hajlamosak lelőni :Y :DD ).
Én nem figyeltem meg kopást igaz nem is nézem minden nap a talpakat de még épnek tűnnek, ellenben ha nálamn is lesz ilyen issue, jó lenne tudni, honnan szerezhetek tappancsot.
De ha már említetted este hazaérve megnézem az egeret hogy nálam jelenleg ilyen állapotban van.

Ja kérdés! Te hogy használod? Teljes tenyérrel marokra fogva csuklóból, vagy ujjheggyel ujjakkal mozgatva?

(#292) Gyufaaa válasza Zozz (#291) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Ez sem egy rossz kérdés :D Én újheggyel irányítom a kicsikét. Lehet azért sincs ilyen hamar talpkopás. :U

(#293) Matyó83

Matyó83
(kvázi-tag)

Szasztok... van egy pici probléma a kicsikével... "lachesis"

a bibi az, hogy a játékokban nem engedi a beállitott gombokat.idáig men rendesen de feltettem a vista-t "x64 HomePremium" és azóta nem megy sehogysem. kint oprendszerben ahova lehet betüket irni ott müködik a dolog mert kattogtatom hátha nem jó ott se, de játékon kivül megy, ingame-ben meg nem. ez mitöl lehet??? "firmware: 1.91, driver:1,10" már kipróbáltam minden lehetséges kombót az egéren. eddig XP-m volt de ott ment. kb fél éve a régi driverrel ment vista alatt ingame-ben de most nem akar müködni.. :W :W :W :W :O :O :O

valaki segitsen pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizz :C

szerk:- ugyan ez a gond a billentyüvel is.. az egy tarantula... ;)

[ Szerkesztve ]

www.bumerang.hu //

(#294) dlacix válasza Zozz (#291) üzenetére

dlacix
(újonc)

Nem tudom mennyire szabad itt reklámozni. Több helyen is kapható, én az iponnál szereztem be.

Nekem a speed felület vált eddig be. Jobbkezes vagyok és az egeret két oldalról három ujjal támasztom meg (hüvelyk, kis és gyűrűs). Alaphelyzetben a mutató és a középsőujj 1-1 gombon helyezkedik el. Ha görgetni kell, akkor a mutató görget. A tenyerem közepe hátulról támasztja meg az egeret, de nem nyomom rá. Direkt néztem. Talán csak a játék hevében, de ehhez rögzíteni kéne valami kamerával, hogy pontosan mi is történik, mert akkor nem erre figyelek. Az ujjaim egyébként behajlítva vannak.

A tappancsok meglepően jól bírják, pedig azóta ki lettek téve néhány óra kemény tesztnek!

(#295) Matyó83

Matyó83
(kvázi-tag)

nézegetem itt ezt a kezelöfelületét a razernek, és mivel nem tudok angolul, ezért megkérdem mert utálom a webes szótárakat meg webforditókat... mit jelent az, hogy: auto switching override, meg a System tray default?? az "X"-ek kellenek bele?? bár igazándiból próbáltam azzal is meg nélküle is, de semmi javulás... :W :W :W

www.bumerang.hu //

(#296) celf

celf
(őstag)

nekem volt laser mouse-om, szaggatott meg kihagyott a gomb-lenyomas. ezt mind annak aszamlajara irtam, hogy wireless volt.

viszont most a topikot olvasva megfordult bennem, hogy a szaggatas, meg ugrandozas a lezer miatt volt... :U

fel eve diamondback 3G-vel tolom, ez soha nem ugrott meg egyet sem.

de a lachesis nagyobb egy picivel, ugyhogy elgondolkoztam a megvetelen ha mar most ugyis lesz egy kisebb hardverujitas.

viszont igy, hogy szaggat meg stb... :U

qck steelseries anyag-padom van, szoval az nem hiszem, h problema lesz mondjuk

[ Szerkesztve ]

(#297) celf válasza celf (#296) üzenetére

celf
(őstag)

no mindegy. megvettem, osszehasonlitas jon kesobb.

(#298) Kr/\toS

Kr/\toS
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali tud valaki ajánlani jóféle finomszemcsézetű műanyag vagy üveg egérpadot lachesishez? Van egy Exactmatom(a speed felület sérült a control felület pedig már túl "ragyás" hozzá) és 1 S&S steelpadom de egyik sem az igazi. Valami javaslat?

(#299) MIDOKA

MIDOKA
(újonc)

elmész az üvegeshez kérsz egy savval maratott üveglapot méretre vágatod és van egy olcsó egérpadod ;)

(#300) Gyufaaa válasza MIDOKA (#299) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Az sem rossz, de elég sok alternatívát találsz még a boltokban. Kinek mi a jó az saját tapasztalatból deríthető ki.

Matyó83: Auto Switching Override és a System Tray Default-nál legyen X-ed.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Razer lachesis
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.