Ugyanezt a típust, illetve a kistesóját. Nézz szét itt. [link]
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

Ugyanezt a típust, illetve a kistesóját. Nézz szét itt. [link]

Nekem sima paralel csatin lóg két 80-as vinyó, de érezhető gyorsulás. Főleg azt venni észre hogy gammák amikor kifogynak a textura memóriából és töltenek a vinyóról nem lassúl be olyan vészesen. Ha sikerül még olcsón szerzni 2 80-as vinyót akkor megcsinálom a RAID0ba a négyet. kiváncsi leszek rá.
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

Ha van egy ata raid vezérlő két csatival ami ugye 4 eszköz kezel. Akkor nem lesz lassab a raid 0+1 tömb amiatt hogy két vinyó van 1 kábelen?
''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''

Bizony lassabb lesz, mert ugyanúgy elsődleges/másodlagos drive-ok lesznek a közös kábelen.
Sőt ami engem is meglepett ugyanez a jelenség fennáll a gagyi SATA-vezérlőknél is, mert a csatlakozók után, a kártyán ezek is osztoznak a sávszélességen.

Egy sima tükörnél azért nem lassabb ugye? Vagy rosszul gondolom?
Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

Ha RAID 1+0-ra gondolsz, az mindenképp gyorsabb, mint ha csak RAID 1 lenne, azonos minőségű kártyát feltételezve.

Igen, erre gondoltam

Hi all... Azt kérdezném, hogya SATA II. vinyóknak 3Gb/s-es a sebessége, ami olyan mintha két SATA I. -est tolnék Raid0-ba..? És nem tudja véletlen valaki, hogy az ASUS A8N Sli-Deluxe-om tudja-e kezelni a SATA II.-t...? Szerintem igen.
Ne ge**izz a Jedi mesterrel..!!! WWW.NETMAGIC.HU - Webdesign, net-marketing

Hello!
Azóta, mik a tapasztalataid a kártyával?
VIVA LA RESISTANCE !!!

Ez mennyire jó 2db maxtor 80-as ide (sata átalakítóval mind2) raid 0 -tól ? :
[link]

Megy megbízhatóan és sebesen.
Te hol tartasz a megrendeléssel ? Gianni válaszolt már ?

A Sata II-es vinyó sebessége kb. annyi mint a Sata I-es vinyóké. Az egy másik dolog, hogy a csatoló elméleti sebessége az kétszer akkora, de ezt a vinyó nem használja ki. Tehát 2 Sata I-es Raid 0-ban biztos gyorsabb mint egy Sata II-es. Csatolók sebességét nincs értelme így összehasonlítani, mert úgyis a vinyó sebessége számít.
Nézd meg a lapod kézikönyvét.

Íme az eredményeim:
A rendszer drive: ![]()
A RAID 5: ![]()
[Szerkesztve]

Ejha!
Kérdeztem Gianni-t, de csak érdeklődtem.
Nekem még nem a napokban lesz, pláne így, autócsere közben

VIVA LA RESISTANCE !!!

Mennyibe fáj nála 256 MB ECC-SDRAM ?
[Szerkesztve]

Ok. Köszi.
Ne ge**izz a Jedi mesterrel..!!! WWW.NETMAGIC.HU - Webdesign, net-marketing

Nem válaszolt
így megkérdeztem újra, de csak hétfőn lesz 
VIVA LA RESISTANCE !!!

Click-elj a HD Tach ''Compare Another Drive'' fülén, és megtudod.

Ezt még nem is vettem észre 
Kár, hogy nincs benne pont 2x80-as raid 0 eredménye is!

Van benne 1 db 2x80-as RAID 0 eredmény, a 2x WDC 7200rpm.

Igen, van benne 2 db wd 80-as, de mint ahogy a sima winyók közt is van különbség, gondolom ez raid0 esetén is kijön! Tehát a WD 2x80-as raid-je is más eredményeket produkálhat.
Amúgy azt vettem észre, hogy ha 128kb-s helyett 64kb -s raid-et állítok be, akkor a vonal eleje sokkal cikk-cakkosabb lesz. 128 k esetén egyenesebb, mint 64k esetén. Ez vajon mitől lehet?
Te milyet használnál raid0-hoz? Melyik lehet jobb választás, ha csak átlagos dolgokhoz használja az ember : kevés játék, netezés, másolgatás, film ilyesmik.?

Az előbb még nem volt benne teszt, most már van, de nem fökéletesen pont ugyanaz a konfig, mint a tied. Mégis, mit vártál ? 
Én a helyedben elégedett lennék, mivel gyakorlatilag csak a Raptor-ok előznek meg, a tesztben.
A kisebb (64 KB) blokkméret előnyösebb a viszonylag kisebb méretű fájlok esetében, míg például video.editáláshoz a nagyobb kedvezőbb.

Erdeklodnek, van-e itt vki, aki Raptorokat hasznal? Van-e erezheto gyorsulas a rendszermuveletek eseteben? Az egy Raptor sajnos nem gyozott meg, talan ketto jobb lehet.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Egy Raptor is elég jó tud lenni, feltéve, hogy 74 GB-os. (Lásd a HD-Tach tesztem). RAID 0-ban pedig igencsak meggyőzőek.

Hi !
Épp windows-t akarok telepíteni egy RAID 0-ás SATA partícióra. Mivel nem mindegyik raid-et ismeri az xp telepítő ezért gondolom ehez is dos driver kell. De hiába nézem az asus oldalát, ott nincs dos-os. (még nem álltam neki telepíteni,csak előre gondolkodok)
Most akkor kell vagy nem dos driver ? (Sil 3112 integrált)
A másik kérdés pedig:
Miért van az, hogy a Silconfigban egy nagy büdös ERROR felirat díszeleg ? (ott ahol a merevelezek, valamint a raid információk vannak)
Előre is kössz a válaszokat ! 

Ha windows-t akarsz telepíteni akkor inkább windows driverrel próbálkozz szerintem. 

Úgy gondoltam, hogy bebootolok a cd-ről és majd F6-ot nyomok és beadom a driver lemezt(mint a SIL 0680-nál)
Dos alatt win driver ? Mondjuk dos drivert nem is találok..... mindenesetre ez még mind csak feltevés. Lehet, hogy alapból megismeri,csak nem szeretnék a telepítés legelején szívni, hogy esetleg kell driver.

Erre az ERROR feliratra nem tud senki semmit mondani ? Az új RAID 0 tömböm siralmasan teljesít. Külön-külön megvernék a vinyók a RAID-et
(az SATA raid tömb maximális sebessége 50MB/s !!) A ''régi'' 2*80GB RAID 0 ettől 30 MB/s-el jobb volt.

Milyen Dos-ról beszélsz? Ez most nekem nem világos. Ha win cd-ről bootolsz be akkor az windows, és oda a win driver kell. 

Ez most tapasztalat vagy elmelet? 
Nem hiszek az ilyen HD-Tachoknak. A legegyszerubb 120-as pata Samsungot agyonveri benne egy sata DMax10, viszont a gyakorlatban a vilagon semmi kulonbseg nincs kozottuk.
Egyebkent a 74-esek lenyegesen jobbak, mint a 36-osok?
Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Nekem csak egy darab Raptor 74 GB van, tehát ami a RAID 0-t illeti, az nem személyes tapasztalat.
A SATA Dmax10 pedig valóban ver mindent sebességben, a Raptorokon kívül.
A 74 GB Raptor valamivel gyorsabb, csendesebb, hűvösebb, mint a 36 gigás.

Van egy Sil 0680-as kártyám is és annak dos driver kellett. A win-est nem fogadta el,mert nem windóz fut címszóval.......így DOS driver-lemezt tettem be neki telepítéskor és azzal ment.
De mind1 is hamarosan élesben is kipróbálom.HA nem jó hozzá a WIN-es driver,akkor nem tudom mi lesz.....

valszeg kelleni fog az F6, legalábbis nálam a 3112-höz kell. az ERROR-ról meg vmi részletesebbet is írhatnál. ez a raid biosában van?
ja és nekem is kábé 80-at nyom raid0-ban, szal ott valami nem stimmel.
ja és az nem dos, csak textmode ha jól sejtem. a 10050 vagy 10051 verziók fent vannak, azokat told ki floppyra, kábé 150kb.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
www.lapanet.hu

Há ! Te vagy az én emberem ! Ugyan olyan deszkánk van 
Van ugye a silcfg.exe file amit a Win-es drivehez adnak. ( ha a telepítéskor telepítetted csak fel,akkor gondolom nincs,de ha frissíted,akkor az 10050-es a legfrissebb. (de az messze nem 150k nálam hanem olyan 32MB) ha elindítod(vagy már fut) akkor ott a jobb alsó sarokban az óra mellett megjelenik egy olyan kék ikonos fószer. Arra duplán rákattintva előjön a progi.
A bal oldali ablakban szerepelnie kéne egy kis számítógépnek( a számítógéped nevével) alatta egy kis bővítőkártya ikon, a RAID vezérlő típusával.
Ezt kinyitva primary,alatta secondary és végül sets(raid beállítások)-nak kellene lenniük.
Ez van most legalábbis elöttem,mert most a 0680-as vezérlőt használom átmenetileg, míg meg nem oldom ezt a ''kis'' kellemetlen ERROR feliratot a ''kis számítógép'' ikon helyén az SATA kártyán.
A jobb oldali fülön elérem a computer és az events fület,de hát azokkal semmire sem megyek
Van ugye log-olás,de abban semmi más nincs csak az, hogy ''writer starting up, logger started''
Na erre van valami ötleted ? 
[Szerkesztve]

Érdekességképpen a régi ATA 2*80 Gb (samsung és maxtor)
avr acces time: 16.7ms
read burst speed 107,1mbps
max speed 81246kbytes/s
min speed 56227kbytes/s
avr:78802kbytes/s
Ehhez képest az SATA raid 0-nak a MAX sebessége 50000kbytes/s körül van..... jah és két 160-as samsung (zsír új)

én nemtom mivel bűvészkedsz, én csak a drivert szoktam felrakni. talán egyszer megnéztem amiről beszélsz, de ami ekkora nagy abban biztos sok a hiba 
szóval mivel nincs rá szükségem nem erőltettem. ha gondolod megdoblak mailen a sima driverrel, azzal is műx hiba nélkül, nem kell feltelepíteni a fél univerzumot.
meg gondolom a memóriát is eszi a kis ikon, mert ha ikon van, akkor fut valami. szóval ha rám hallgatsz nem telepgeted fel. akkor megszűnik az ERROR is
. meg hátha utána jobban is hasít...
csak a tisztánlátás kedvéért: a 3112-es vezérlőkártya 10050-es drivere kicsomagolva összesen 8 fájl és 278240 bájt szóval kevesebb mint 300kb. ez nem ''DOS''-os driver, hanem windows alá(-)való. azért kell a floppy, mert amíg a windows telepítő nem kapja meg ezt a pár fájlt, nem tud beszélgetni a vinyókkal és nem is tud telepíteni rájuk. a telepítő eleje (a kék hátteres, F6-os, partícionálós) az ún. textmode vagy szöveges mód.
van lehetőség arra, hogy megszabadulj a floppyzástól és belerakd a windows cd-be ezt a pár fájlt. ezügyben javallom tanulmányozásra moonman konyhakész cuccait a http://winportal.net archívumban (sata driver integrálása vagymi).
www.lapanet.hu

Ha silicon 3112-es karid van, próbáld meg ezzel, talán műxeni fog :
[link]
Elvileg ezzel mennie kell! Kicsomagolod egy kis floppy-ra, és f6 win telepítő elején, aztán meg amikor kéri, kiválasztod!

[link]
Ja, ezt a fájl-t meg a könyvtár mellé tedd ki a floppyn!
Tehát könyvtár kicsomagol a floppyra, és mellá felmásol ezt a fájl-t!
Sok sikert, szerintem így mennie kell!

a linkek nem jók avalmiért. [link]
ja, ezek közül a középső. letölt, kicsomiz, floppyra rátol. ahogy mh197 írta vagyon.
[Szerkesztve]
www.lapanet.hu

Vagy van egy olyan módszer, amikor nem is kell a floppy :
[link]

Jók azok a linkek, nézd csak meg még egyszer! 

bocs már látom 
www.lapanet.hu

Jó a módszer, de ehhez is kell floppy (minimum az első alkalommal, mikor bemásolod a driver-eket). 
Nem értem, miért a sz@ros 1500 Ft-os floppy meghajtón spórol minden lamer.

Nálam van floppy, de talán így elegánsabb.
Sajna nálam a lapon intel 82801Fr van, és még nem néztem át, de azt hiszem ezzel nem menne. Mind1, floppy van.

már miért kéne? [link]
egyébként a lamert kire érted? ugye nem rám? előbb majdnem sírtam emiatt...
www.lapanet.hu

Neked sem bírta a költségvetésed ezt a kiemelt beruházást ?
Miért egyszerűbb minden config váltáshoz új Win telepítőt írni ?

nemtom kinek mi az egyszerűbb, de vannak akik tényleg adnak az eleganciára. floppym nekem is van annak ellenére, hogy a nagyátlagnál többet kellett küzdenem a beépítéssel.
egyébként magyarországi megjelenésekor vettem a jelenlegi lapomat, azóta nem nagyon volt konfigváltásom. de ha lett is volna:
1. a linken nem csak a 3112 van integrálva, hanem a ''leggyakrabban használt'' dolgok.
2. ha mégse olyan vezérlő lenne az új konfigon, az nem zavarja a meglévő integráltakat, legfeljebb akkor floppy.
de azt hiszem ez elvi vita, és hogy megnyugtassalak eddig én is floppiztam. mondjuk eddig nem tolták a seggem alá az egész pakkot úgyhogy mostantól biztosan nem fogok kislemezzel küzdeni.
www.lapanet.hu

1. Közös örömünkre kiderült, hogy te nem lehetsz lamer, így nem is veheted magadra, amit írtam.
2. BIOS-t, firmware-t is floppyról biztonságosabb, illetve esetleg csak arról lehet frissíteni.
3. Nem muszáj állandóra beépíteni a gépbe a meghajtót, (nem foglalja a helyet, gyorsabban boot-ol a rendszer).
Ha kell kiveszed a fiókból (már ha van mit).