Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)

(#651) dikmen

dikmen
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Keresem az ideális CPU hűtőt...
A kiszemeltek:
Scythe Ninja
Scythe Infinity
Asus Silent Square
Asus Silent Knight
Ti melyiket javasolnátok?
A fő hogy nagyon halk legyen meg hát azért hűtsön is jól.

(#652) zolee0307

zolee0307
(fanatikus tag)

Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy van egy big typhoon proci hűtőm, de a gépben van hátul egy 12 cm-es venti, meg ugye a hűtő felett a táp. Ez így gáz hűtés szempontjából, mármint a levegő áramlás miatt, vagy esetleg érdemes a hátsó ventit megfordítani, hogy befele fújjon?

(#653) tlac válasza zolee0307 (#652) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

gáz lenne megfordítani

(#654) zolee0307 válasza tlac (#653) üzenetére

zolee0307
(fanatikus tag)

Akkor minden jó úgy ahogy van?

(#655) tlac válasza zolee0307 (#654) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

igen

(#656) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Tudnátok segíteni ideális hűtő megtalálásában AM2-es Athlon 64 X2 procihoz?
Mennyire jó a Zalman CNP9700NT? Elég jónak tűnik + hátrafelé fordítva is felszerelhető a ventije.[link]
Fontos lenne a nagy hűtőképesség, a zaj másodlagos (de azért nem árt, ha csöndes). Sajna annyi mindenfélét összeolvastam már, hogy nem igazán tudom eldönteni, melyik gyártó melyik hűtője lenne ideális. Árban jó lenne 15, de inkább 10E körül maradni.
Gyári hűtőm 30-35 fok körül tartja a procit, leterhelve 40-42-ig megy fel, tuningolva viszont felszalad terhelés alatt 48-50-re is (ekkor alapból 38-41).

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#657) Sdi válasza katt777 (#656) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Nem rossz hűtő, de esetleg Ninja, Infinity ? Ezek talán jobbak.

Giants az isten :)

(#658) katt777 válasza Sdi (#657) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na, ezekről nem hallottam, inkább Arctic Cooling-ról és hasonlókról. Tudnál linket küldeni róluk? Aztán kérdéses még a beszerezhetőségük, mert a Zalman-eket legalább lehet kapni.
Azért megpróbálok rákeresni.
És köszönöm.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#659) Sdi válasza katt777 (#658) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

A Schyte topikban [link] mindent elolvashatsz róluk.

[Szerkesztve]

(#660) katt777 válasza Sdi (#657) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Néztem. Ninja az AMD A64 X2-eseket csak s939 fogalatban támogatja, ez tehát kizárva.
Az Infinity tényleg durva, csak az oldal japán, emiatt kérdőjelekkel van tele. Találtam egy ismertetőt még, az angol, viszont szűxavú. Láttam hasonlót (nem tudom, már hol), csak abba középen volt benn egy 12 cm-es venti a bordák között. Ez már jó AM2-be is. Adóval 55 Euro, erre még pluszba a kereskedői haszon (mert nálunk ez ugye 2x van), 14-15000 Ft. Elméletileg. Az 58 USD-s ár jobban tetszik csak ezzel nem megyek semmire. :) Szerelési irány kérdéses.
Arctic Cooling Freezer 64 Pro?
Ezt most találtam:
[link]

[Szerkesztve]

(#661) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Link kilőve, socket A és régi, csak már nem tudtam módosítani a hozzászólást.
[link]
Ez már jobbnak tűnik.

[Szerkesztve]

(#662) Sdi válasza katt777 (#661) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

A Ninjának van olyan változata is ami jó AM2-re, a rev B. Gianninál az apróban kapható mindkettő 10k alatt.

(#663) fapuma007 válasza katt777 (#660) üzenetére

fapuma007
(lelkes újonc)

Ninjából Rev.B-t kell venni, az újabb, felmegy AM2-re és néhol még olcsóbb is a réginél.
Pl. [link]
Aminél középen van a venti, az az ASUS Silent Square lesz. Az is egész jó hűtő (PH-n is van róla teszt), de a Ninjánál nem jobb.
A Freezer 64 Pro azért már valamivel gyengébb ezeknél a hűtőknél. A 4-5 ezres kategóriában inkább a Cooler Master Hyper TX a nyerő.

(#664) katt777 válasza katt777 (#660) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Végre megvan.
[link]
Erről érdekelne még vélemény.

(#665) dikmen

dikmen
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Asus silent square pro hangosabb a ninjánál?
Vagy a silent knight?

(#666) katt777 válasza fapuma007 (#663) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kösz a linket. Ninja ára elfogadhatónak tűnik. Remélem, nem bánt. :) ASUS-t megnézem. Szeretem az ASUS dolgokat.

(#667) katt777 válasza fapuma007 (#663) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Utánanéztem ennek a Ninja RevB-nek. Sajna az MSI alaplapi kompatibilitásról még nem tettek föl semmit. Nem látom a másik oldalon a rögzítő kapcsot az AM2-es felszerelési módnál, és a tartozékoknál sem, szóval nem értem, hogyan lehet ezt feltenni a kétoldali rögzítős foglalatra. Lehet, hogy a másik oldalon is van, csak mindegyik képen olyan hülye szögben fényképezték, hogy nem látni?
[link]
Pedig egészen jónak tűnik.

(#668) fapuma007 válasza katt777 (#667) üzenetére

fapuma007
(lelkes újonc)

Szerintem ezekkel a kérdésekkel több sikerre számíthatsz a Scythe tulajok topicjában. Én se az AM2-es foglalatot nem ismerem, se a Ninja rögzítési megoldását.

Szerk.
A Silent Square-rel sem jársz sokkal rosszabbul, csak annak nincs akkora ''hírneve''. Olyan kis különbség van ezek között a hűtők között, hogy akár személyes szimpátia alapján is lehet választani.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#669) katt777 válasza fapuma007 (#668) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Van olyan? No, ez elkerülte a figyelmemet. Kösz +1x

(#670) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Melyik a jobb megoldás egy proci lehűtésére? Thermaltake Big Water, vagy egy nagyon erős lég. Tegyük fel, hogy mindkettő 15e Ft-ba kerül és a hűtendő processzor típusa most mindegy.

[Szerkesztve]

(#671) dikmen válasza mazda626 (#670) üzenetére

dikmen
(fanatikus tag)

Egy erős lég.
A Bigwaternek olyan hangja van mint egy traktornak, és C2D-t még húzni sem fogsz vele.

(#672) mazda626 válasza dikmen (#671) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Rendben, akkor lég. :R Na de milyet? Rászánok 15k-t.

(#673) szacsee válasza mazda626 (#672) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!
Ha a legerősebb léghűtés kell, és 15k-t rászánsz, akkor Thermalright Ultra 120 Extreme.[link]
Ha nem tudod hol lehet beszerezni, akkor TTS Kft.
Ph bazár TTS.
Ha nem jön ki 15k-ból, akkor Scythe Infinity.[link]
Egy többoldalas hűtőteszt [link]
Jó csemegézést! :R

(#674) mazda626 válasza szacsee (#673) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Köszönöm! :R Amit sokan ajánlottak még, és elég olcsó is, az a Thermaltake Big Typhoon VX volt. Erről mik a vélemények? Br. 9k.

(#675) mazda626 válasza mazda626 (#674) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Az Infinity-re akár 4 ventit is lehet rakni. :Y :R

(#676) szacsee válasza mazda626 (#674) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!
Az Infinity is ekörül mozog kb 9,5k, a teljesítményét a fenti link-ben megnézheted. :R

(#677) dikmen válasza mazda626 (#674) üzenetére

dikmen
(fanatikus tag)

Ha passzívan szeretnéd járatni a hűtőt akkor ninja. ;)
Persze passzív hűtés esetén nem lesz overlocking...

(#678) dikmen válasza mazda626 (#675) üzenetére

dikmen
(fanatikus tag)

Amúgy valahol azt olvastam hogy a 4 venti nem olyan jó neki mert akkor nem alakul ki légcsatorna. 2 venti a legideálisabb.

(#679) zolee0307

zolee0307
(fanatikus tag)

Sziasztok.

Szerintetek ki lehet cserélni egy Tt Big Typhoon Vx-nek a műanyag alaplapi rögzítését csavarosra kicserélni?

Én meg vagyok vele elégedve, ebben a nagy melegekben a q6600-mat (alapórajel) 40-45 fok között tartja, igaz max fordulaton.

(#680) Recon

Recon
(őstag)

Sziasztok!

Milyen hűtést ajánlotok egy Core2Quad Q6600-ra? Most rendeltem meg a procit, de félő, hogy nem lesz megfelelő a gyári hűtő.

Tuningban nem igazán gondolkodom, de ha az esély meg van rá, az nem baj. :D

A lényeg, hogy 8, vagy max. 10.000-nél ne legyen drágább, és lehetőleg halk legyen, de azért a teljesítménye elegendő legyen egy tununghoz is. (Na most valószínáleg lehetetlent kértem tőletek, de bízok a PH-sokban :DD )

(#681) mazda626 válasza szacsee (#676) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Kezd egyre szimpatikusabb lenni a Infinity. :R

dikmen: Lehet van benne valami, de szívesen kipróbálnám 4 ventivel. Amitől kicsit tartanék, az a súlya lenne, alapból ''tetemes'', hát még rá 4 venti pluszba. Mondjuk ekkor egész nagy szélzaj lehet már a legcsendesebb ventikkel is. :D
Passzív dolgoktól irtózom, egyszer volt szerencsém passzív VGA-t fogni...

[Szerkesztve]

(#682) Recon válasza Recon (#680) üzenetére

Recon
(őstag)

Valaki tényleg segíthetne! :U Ez még eléggé új proci, ezért nem tudom, milyen hűtő tudná megfelelően lehűteni. HELP ME! :O

(#683) Qru válasza Recon (#682) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezt nézd át: [link]

Infinity kijön kb 10k-ból. [link]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#684) edgR válasza Recon (#682) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

hali. barmelyik 'top' huto? :) nekem a stock 50-60fokon tartja a magokat idle-ben, alap orajelek mellett, zalman hutopasztaval :(( en zalman 9700on gondolkozom igen erosen

unsurpassed. unprecedented. unrivaled. - az alvas fiata1337

(#686) Sung

Sung
(újonc)

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni CPU hűtő vásárlásban.

Konfiguráció
- CPU típusa:Intel Pentium 4, 3000 MHz Prescott
- Alaplap típusa: Asus P4P800 SE, Socket 478

A jelenlegi hűtőm nagyon hangos, ezért a fő cél, hogy csendes legyen.
Tuningolni nem szoktam, de azért nem lenne baj ha azt is bírná.
Olvasgattam a teszteket és többel is barátkoztam, de azért kikérném a hozzáértő véleményt.

Amikre gondoltam:

- Asus vagy a PRO
- Asus Silent Knight
- Scythe Ninja

Ami lényeges tehát, hogy csendes legyen és 10.000 Ft-nál azért ne legyen drágább. A Silent Square esetében nem tudom, hogy érdemesebb-e a PRO-t venni a előlapi szabályzó miatt, vagy az teljesen lényegtelen. Ha esetleg van ezeknél alkalmasabb, akkor csak a fenti paramétereknek kéne megfelelni.

Előre is köszönöm!

(#687) ExonPSD válasza Sung (#686) üzenetére

ExonPSD
(újonc)

hi!

most lehet röhögni fox de azért leírom.
ugyan ilyen proccom volt kb 2 hónappal ez előttig én a gyári bordát. (kör alakban réz betétes) a ventit kivágtam belőle mivel a keret az kell ahhoz, hogy le tud szorítani a bordát, aztán erre ment egy 8 centis ventillátor (papst) ezt 2 db 4 centi hosszu csavar fogta, és azt kötöttem 5V-ra igy pörgött 1200-1300 között és igy tartotta a procimat 40-43 fok környékén terhelés melett meg 53-58 fok volt a max, mondanom sem kell milyen ''hangos'' volt :))
ez csak egy tipp ha nem akarsz sokat költeni rá

ui.: tuningot nem próbáltam

2x512 mdt ddr400 3500+ Venice Asus A8V Deluxe rev 2.0 1x 80 gb WD SATA 2x 400 gb Hitachi SATA Leadtek A360 VE 256MB 400 W chieftech LG192WS (1 éve a PH-n 07.06.28))

(#688) Sung válasza ExonPSD (#687) üzenetére

Sung
(újonc)

Hi!

Köszönöm a tippet, de nekem nincs gyári hűtőm, így ez kivitelezhetetlen + 10.000 Ft-ig belefér.

(#689) Qru válasza Sung (#686) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Fele akkora karetből is lehet venni jó hűtést, ami bőven elég lenne. Főleg, hogy nem tuningolsz! Ha ragaszkodsz a bika hűtéshez, akkor meg Ninja-t vegyél, mert annál jobb léghűtés nem nagyon van.

1teszt: [link]

[Szerkesztve]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#690) Sung válasza Qru (#689) üzenetére

Sung
(újonc)

Az Asus Silent Square most 7,000 Ft. Inkább az lenne a lényeges, hogy csendes legyen.Ha van tipped és jó a konfigomra + még ocsó, akkor várom tisztelettel a felsorolást.
És köszönöm!

(#691) Qru válasza Sung (#690) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt mondják a Sqare elég halk de a leg tutibb megoldás ha Ninja-ra veszel egy jó ventit papst pl. Igaz ez a legdrágább megoldás.

Van olcsóbb is pl, ha veszel egy Thermalright XP 90-et [link] vagy 120-at [link] Én utóbbit használom, nem drága 5k környékén van használtan. Mivel ez borda, nincs minőségi romlás (ha csak nem karcos nagyon a talpa de azt úgy sem veszi meg az ember) és erre is olyan ventit teszel amilyet akarsz. Enyémen ilyen van: [link] 15dB, szinte hangtalan és bőven elég a teljesítménye.

(#692) Recon válasza Qru (#683) üzenetére

Recon
(őstag)

Kösz szépen a linket, bár ez alapján nekem úgy tűnt, hogy talán a Ninja jobb választás lenne, vagy pedig a két hűtős Infinity... :F

(#693) Stili

Stili
(újonc)

Üdv mindenkinek!

Milyen hűtést tanácsoltok egy Q6600-as procihoz?
Késöbb tuningolni szeretném a gépemet, szóval valami erős megbízható kellene, és persze ami halk (kincs ami nincs? :) )

Köszi előre is a válaszokat!

- Stiletto

(#694) Recon válasza Stili (#693) üzenetére

Recon
(őstag)

Mint ha magamat látnám.. :DD

(#695) Qru válasza Recon (#692) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát a Ninjánál nem sok jobb hűtés van és ez az árán is meglátszik. Két ventivel megtámogatva csodákra képes! :) Persze az abszolút csúcs ez: [link]

(egyébként ezt olcsóbban is meglehet csinálni kis barkácsolással, ugyanis láttam, hogy ilyen Peltier elemet árulnak itt a ph!-n. Amit bármilyen borda alá betehetsz. Akár egy Ninja alá is... :D )

(#696) Qru válasza Stili (#693) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Olvass vissza pár hsz-t. Pont erről folyik a diskurzus. ;)

(#697) djxp01 válasza Stili (#693) üzenetére

djxp01
(fanatikus tag)

Hi all, én is szeretnék Stilihez hasonlóan vmi nagyon kemény coolert :) Quadhoz, amit természetesen a maximumig tuningolnék :) Scyhte Ninja? Vagy mi lenne a legjobb ehhez a proc fajtához? Amúgy 12-15 ezer ft magasságában kéne vmi megoldás. Mit mondotok? :)

(#698) djxp01 válasza djxp01 (#697) üzenetére

djxp01
(fanatikus tag)

Meg hallottam vmi Vigor Monsoon II hűtőről, mit tudtok róla ?

[link]

szerintetek? ezmiez

[Szerkesztve]

(#699) Stili válasza Qru (#695) üzenetére

Stili
(újonc)

Haha! Nagyon cuki egy hűtő. Valahogy az elefánt a porcelánbóltban szitu jut eszembe. :DD
A ninjának meg utánanézek. 15k alatt akarok maradni árban.
Egyébként 20-25 Db jónak számít? A jelenlegi procihűtőt még füles és zene mellett is hallani! ^^

- Stiletto

(#700) DioKVP

DioKVP
(kvázi-tag)

A northQ hűtőkről tudna vki nekem tapasztalatokat mondani?

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.