bocsi, 45re 
Üdv.: T_Tißi

bocsi, 45re 

hát nem tudom hogy milyen hűtőd van most,de azt tudnod kell, hogy a prescot mag jóval melegedősebb mint nort társa..
ott olyan 60 fok körül fog járni a hűtés durván

igen arról hallottam, hogy nagyon melegszik..
60fok terhelve vagy terheletlenül?

Sziasztok! Új arc vagyok a prohardware forumán... 
Pár napja vettem az új rendszerem és gondjaim vannak a hütéssel.
A proci alapjáraton 45 celsius fokos, ha elkezdem stresszelni az orthosszal felmegy 65-70 ig is 
Ha felhúzom 2.4 GHz-re, akkor 60 alapból es meghajtani nem is mertem, inkább visszaálítottam alapjáratba 
Kérdezgettem emberkéktől, hogy mi lehet az oka, valaki azt mondta, hogy nem jó irányba raktam fel a bordát rá. Létezik ez? Számít, hogy merre van fordítva ? Állítolag van rajta valami jel, hogy hogy kell rakni? De hol? Amíg nem tudok bíztosat nem szeretném szétszedni...
Naszóval ha valaki tud erről érdemben szólni, akko világostson fel megkérem 
[Szerkesztve]
Az Erő velünk van... (Core2Duo E6300, ASUS P5B, Geil 2x512 PC6400 CL4, WD250, ANTEC NSK6500)

Márkás termék, csak Presshot-hoz már kevés a tudása [link] Silent Knight, Ninja vagy Zalman CNPS 9500-as hűvösebben tartaná a procidat és olcsóbbak 1 komoly vízhűtésnél.
(#556) szélerőmű válasza Master Yoda (#554) üzenetére

Sorry, milyen hűtő? Lehet, hogy túl álmos vagyok hajnal 4-kor, de nem találtam a hozzászólásodban. Képet tudnál linkelni a rendszeredről? Hővezető pasztát tettél a proci kupakjára? A Core2Duok alacsony hőtermelésűek, elég csúnyák a hőmérséklet értékek. 45 fok terhelés nélkül 3.45 GHz-en sem túl jó eredmény [link]
(#557) Master Yoda válasza szélerőmű (#556) üzenetére

Gyari hutes van felszrelve a procira (rezmagos).
Pasztat nem tettem kulon a processzorra, mert elore fel volt kenve a hutoborda alja.
Eszrevettem meg egy erdekesseget. A linkben amit mellekeltel a CPU-Z (v1.36) ugy irja, hogy:
Name: Intel Core 2 E6300
Code Name: Allendale
Nallam a CPU-Z v.1.38 pedig igy:
Name: Intel Core 2 Duo E6300
Code Name: Conroe
A tobbi adat megeggyezik.
Na ez miert van? mas tipusu a proci?
Es meg valami. Mikor irta, hogy 80 fokos a proc. megfogtam kezzel a hutobordat es egyaltalan nem tunt forronak, sot meg melegnek se... Lehet hogy rozzul jelzi az alaplap a homersekletet???
Az Erő velünk van... (Core2Duo E6300, ASUS P5B, Geil 2x512 PC6400 CL4, WD250, ANTEC NSK6500)

Sziasztok!
Nem vagyok képben hűtés téren, és gondoltam ti segíthetnétek nekem. Nekem egy nem túl nagy, nem túl drága (5000huf körül), lehetőleg csendes és viszonyleg jó teljesítményű proci hűtő kéne egy régebbi foglalatos P4 hez. Mit ajánlotok? Előre is köszi mindenkinek!

vapochill micro 3000ft egy budapesti boltban.
s478ra tökéletes

Intel Core 2 Duo procin érdemes lecserélni a gyári hűtőjét?
Ha csere akkor csendes legyen, jó hűtési teljesitménnyel.
Mik a lehetőségek?
(#561) szélerőmű válasza Master Yoda (#557) üzenetére

Conroe-nak gyárilag 4 MB az L2 cache, csak a felét letiltotta Intel és E6300-nak adta el. míg Allendale eleve 2 MB L2-vel készül. Remélem nem tévedek
2000 óta nem volt Inteles rendszerem.
Valószínű, hogy félre mér a lapod. Volt szerencsém kifogni egy gyári hibás Abit KR7A-t, szerinte bekapcsoláskor már 80 fokos volt a Duron. Míg a shutdown temperature-t disabled-re nem állítottam, be se tudtam lépni a win-be, bootolás közben automatikusan leállt a rendszer. Bevittem, bemérték és ment vissza a nagykerbe. Garanciába kicserélték.
Ha van kedved kísérletezni, nézd meg mi törrténik 2.4-en terhelve. X-bit labs RightMark CPU Clock Utility version 2.15-tel csekkolta, visszavett-e intel proci az órajelból túlmelegedés miatt. Ha nálad nem történik semmi, fullon megy a proci 2 orthossal is a mért hőség ellenére, egyértelmű, hogy a lap lesz a hunyó. A langyos borda is erre utal.
(#562) Ribi válasza Master Yoda (#557) üzenetére

Nehany gyari huto szimplan szar vagy valami hasonlo lehet. Venni kell ra egy normalis hutot, pl most a huper tx eleg kedvelt olcsosaga es megpoen jo teljesitmenye miatt. En is megremultem mikor 65 fok fole ment 2.3G-n gyari hutovel, aztan lecsereltem es most 52 fok terhelve 2.8G-n.
(#563) Master Yoda válasza szélerőmű (#561) üzenetére

Na kiprobaltam a progival... Felmegy 80 fokig es ott visszaosztja a frekit 
Leszedtem a haz oldalat, megfogtam kezzel a bordat... meg langyosnak se mondhato. Osszehasonlitaskeppen a Chipset homerseklete 30 fok, annak viszont ha megfogom a bordajat hatarozottan erzik hogy meleg.
Vagy csak azert nem erzodik kezzel a proci bordajan, mert olyan hosszuko vekony csikok vannak???
En mar nem tudom mit higgyek most, oruletbe kerget ez a prociho 
Masik: Szoval Conroe az 4MB, csak lebutitjak... Nem lehet valahogy felszabaditani 
(#564) szélerőmű válasza Master Yoda (#563) üzenetére

(#565) ANT válasza Master Yoda (#563) üzenetére

Azt írtad, gyári pasztával gyári hűtőt raktál fel. Ugye fólia nem volt a hűtő talpán? Mer' nekem nagyon úgy tűnik, h valóban 80 fokos a procid. Ha ilyenkor visszaosztja a jelet, ez lenne a ''Thermal throttling'' jelenség. Ha a bordát még csak langyosnak se érzed, akkor ott szvsz nincs hőátadás. Csekkold le újra azt a hűtő felrakást.
Szerk: sztem ennyire sz@r nem lehet a gyári hűtő.
[Szerkesztve]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

Hello!
Socket 939-es a64 3500+-ra milyen hűtést ajánlotok 3k körül, amivel húzni is lehet?
Visszabeszél, mint nyugdíjas a tv-nek.

Nemnagyon ismerem a procikat hőtermelés szempontjából, de szerintem 3k-ért nem fogsz találni normális hűtőt rá.

GT 7300-as. Vagy keress használtan freezert.
Tokyo Marui VSR-10 | Galaxy MP5K | 2db :) STTi MK.23 + TM Mk.23 silencer | TM MK.23 Socom Spring |
Szevasztok
egy érdekes passzív cpu hűtő
[link]
[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Sziasztok!
Egy kis segítséget,véleményt szeretnék kérni.
Van egy Am2-es 3500+ -os athlon 64-em és szeretmém a gyári hűtését csendesíteni.
kinéztem hozzá a Revoltec féle 120/80mm-es szűkitőt [link] valamint a GlacialTech SilenBlade-jét [link].
A kérdés csak az hogy ez így meghűti-e a CPU-t annyira mint a gyári venti? 
A prockót nem tuningolom.
Az AMD gyári hűtőiről nem találtam semmijen adatot, ha tudnátok adni egy
linket az is elég lenne.
Előre is köszönöm a válaszokat. 
[Szerkesztve]
A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.

Majdnem annyiba jön ki, mintha vennél egy GlacialTech Igloo 7300-ast. A light verzió [link] 21dBA zajt termel, szerintem az jó megoldás lenne neked. Vagy akár próbálhatod kicsit csökkenteni a fordulatszámot speedfan-nal, ha lehet, vagy vegyél egy ventiszabályzót.
Tokyo Marui VSR-10 | Galaxy MP5K | 2db :) STTi MK.23 + TM Mk.23 silencer | TM MK.23 Socom Spring |

nem tudom volt-e már, de nem semmi...
jöhetnek a 4 magos procik 
[link]
máj blád íz blek

AC Freezer64 Pro
velemenyeket pls rola
Tuning 4ever

jó
csak bele kell olvasni ebbe a topicba
[ Szerkesztve ]

Vélemények:[link] 
nemrég cseréltem alaplapot ASUS P5ND2 SLI-ről Gigabyte GA-965P-S3-ra egy P4-D 805@3800 MHz-s proci alatt, és sajnos a GlacialTech 5700MC-m nem hűt olyan jól...
3800 MHz-hez kellett 1.4V vcore, 2 mag 100%-os terhelésénél (Orthos) max. fordulaton (3000 RPM) legfeljebb 56 fokra hevült a procim, ami nagyon jó eredmény volt, örültem is...
a ház egy AeroCool Aeroengine II, tehát jól szellőzik (elöl egy 8-as venti szív, hátul 8-as venti kifúj)
a procira nem kentem pasztát az ASUS lapban, hanem a 5700MC gyári pasztájával tettem fel, nagyon jól is működött
aztán jött az alaplapcsere az S3-ra, egy Titan-os ezüstpasztát kellett tennem a proci és a borda közé, mert a gyárit le kellett törölnöm (bár lehet hiba volt), így ugyanolyan változatlan körülmények között a proci már 68 fokig is felmegy, 65 körül életbe is lép a throttling, pedig ugyanazon a feszen, azonos órajelen fut a proci (nem csak BIOSból ellenőriztem a feszt, hanem CPUZ és Everest alatt is)
szétszedtem kétszer, hogy biztos rosszul pasztáztam, majd újra összeraktam, de ugyanez a helyzet...pedig nem egy gépet raktam már össze
nem kéne ezüstpasztát használnom? az inkább csak rézmagos hűtőhöz jó? vagy csak szimplán ennél az alaplapnál a proci környékén jobban melegszenek az alkatrészek és hozzájárul a plussz hőhöz?
az is furcsa, hogy a lamellák épphogy langyosak, a heatpipe alatti blokk viszont tűzforró, ami közvetlenül a procival érintkezik - mondjuk ennek így is kell lenni, de a lamellák miért hidegek szinte? nem nagyon befolyásolja a hőt, csak kb. 1-2 fokban, hogy 2000 vagy 3000-en járatom a ventit..
http://soundcloud.com/morbidezza
Üdv
Annyira nem vagyok otthon még a témában, de csak egy kérdésem lenne..
Szóval van egy 2.8-as Celeron (s478) a gépemben, ami nekem tökéletesen megfelel. Gyári hűtő. Kicsit több mint egy éves a gép, eleinte 42-45 fokos volt a CPU még az elején. Az az igazság hogy nem nagyon szoktam takarítani, és amikor vmiért megnéztem az everestet, a CPU 64 fokos volt! Nos hát azonnal szétszedtem, és ''kiporoltam'' a hűtőt, a gépet, úgyhogy most alapból olyan 44 fok. Nem sok ez egy kicsit?
Úgyértem egy 2-3 évet még azért csak kibír így, ha eddig sem volt probléma. (?) Fagyni nem szokott egyáltalán...
Mod: Hja és a gyári hűtő amit nem lehet állítani, kb olyan 2400 RPM
[Szerkesztve]
REAL EYES REALIZE REAL LIES.

Prescott magos? Ha igen, kb. megfelelő az az alaphőmérs. A hűtőt Speedfan sem tudja szabályozni? (Nem t'om, milyen alaplapod van.)
Igen, Prescott 256.
Az alaplapom ASUS P4P800 SE. Most érdekes, 41fokos a cpu de most csak úgy ~2250RPM a hűtés.
REAL EYES REALIZE REAL LIES.

Sztem ezek az eredmények több mint jók gyári hűtővel! Ennél jobb akkor lenne a helyzet - főleg zaj szempontjából - ha vmi passzív hűtőt szerelnél rá. (pl. Ninja) Érdekes, amióta Ninjám van mindenkinek ezt ajánlgatom! 
hy mindenkinek
most tervezem h. eladom a freezer 7 pro-t és veszek egy thermalright hr01-et
azt szeretném kérdezni hogy érdemes ezért a cuccért kiadni 13K-t?
eddig a legolcsóbbat tts-nél találtam
tud valaki valahol olcsóbban esteleg használtan?
látom pörög az élet a topicban 
Nem tudom ki sasolgat ide rendszeresen, de ezt látni kell
[link]
Asszem van felhozatal...ráadásul szinte mindről van részletes teszt 
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★
nem gyenge 
csak az a baj hogy fele régi és nem is lehet kapni mo-n
de télleg nem rossz oldal
[Szerkesztve]
Sőt, nagyon penge. Hanganyagot is töltenek fel a tesztben. 
Vannak olyan hűtők is amivel idehaza soha nem találkozhat az ember 
Ez pl. tök jó
[link]
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★
nos igen itt a baj
http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=1893
a gond az h nem raknak a venti köré müanyagot h. vezesse a levegőt.Én pl. hajlítottam egyet alumíniumbol a celeronom gyári hűtésének ventije köré.Bevált sztem megéri a fáradtságot(bocsi kép nincs)

Hi!
NAgyon halk hűtő kellene a hűtési teljesítmény nem számít.
Szerintetek TT golden orb milyen lehet?
Hyper TX-ben gondolkodtam, de az már 22dba. Vagy az nem hangos?

Hali
Szeretném megkérdezni ,hogy milyen hűtést ajánlotok egy E6850 ES procira.
3600MHz-re akarom tenni az órajelet, ezt léggel szeretném belőle kihajtani biztonsággal.
Egyáltalán megoldható-e ha igen melyikek ezek a hűtők?
Kösz
Üdv
Szerény vélemyényem, én Scythe Ninja-ra vagy Asus Silent Knight-ra gondoltam 
"kimentek a tankok, bejöttek a bankok!"

Thermaltake big typhoon. Nagyonjó, nagyonhalk. [link]
[Szerkesztve]
''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''

Kösz, meggondolom, ha valakinek van még ajánlata meghallgatom azt is. 
"kimentek a tankok, bejöttek a bankok!"

Én úgy gondolom hogy teljesitményben jobbat nem fogsz találni, csak olyat ami kb ugyanilyen jó, viszont azok meg hangosabbak. Pl ninja ugyanezen a teljesitményen sokkal hangosabb...
''valami nóném szar, pedig direkt nem a legolcsóbbat vettem hanem a 2. legolcsóbbat :)''

Nekem is Ninja van és 3600mhz-en rombolok (ház oldala nincs fent és ebben a jó időben eggy asztali venti is támogat )DE simá viszi az intel 6600-ast így húzva.
Az orthos stabilan megy.
A hömérséklet pedig terhelés alatt nem megy 78 fok főlé.
De ha ennél is jobb kell ajánlom a Zalman CNPS 9700 at csak az lehet hogy kicsit zajosabb.

Hol láttad te, hogy a zalmi 9700-es jobb a ninjánál 
Giants az isten :)

nálam 3.6 ghz-n max 68 fok....zárt házban és halkabban, de azért a ninja sem rossz, csak hangosabb 
mod: amugy tényleg nem jobb a z9700
[Szerkesztve]

Olvasgattam .
Szerimtem azért jobb mert nem zárt, és mindent hüt a kőzelben,
nameg állitható a sebesség,
A ninja hatalmas de nem hüti tul hatékonyan a memókat meg nem lehet beteni tőle normális csipszethűtőt.
Mindent a procinak ad ,ezért jooo.
A Zalman meg azért.
(szerintem) 
[Szerkesztve]

Itt cpu hűtőről van szó / a környezetben lehet hogy igazad van /. Olvasd el ezt [link].
Giants az isten :)

na látod ilyenekből tanúl az ember
kösz az infót. 

Hali!
Egyik haverom szerzett vmi tök ismeretlen( legalábbis számomra) procihűtőt [link] ! Hallot már vki erről? Esetleg vmi tesztet tud vki?
[Szerkesztve]
"We are analog players in a digital wold"