up! valaki segítsen
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
(#51) Motion_Blur válasza Motion_Blur (#50) üzenetére

up! valaki segítsen
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
(#52) Motion_Blur válasza Motion_Blur (#51) üzenetére

megoldódott a probléma, sikerült szereznem (1000HUF)...köszönöm a sok segítő hsz-t

Üdv emberek! Egy nagyon nagy kéréssel fordulok hozzátok.
Minden segítségért hálás lennék. Vagyis nem csak én, hanem egy barátom, akinek igazából kellene a dolog.
Szóval: Processzorhűtési Technikák címmel kell neki egy házidolgozatot készítenie főiskolás szinten, de nem nagyon ért a dologhoz.
Olyan honlapok, vagy bármi, akár könyv is, bármi érdekelne, ami a segítségére lehet a feladat megoldásában.
Előre is köszi mindenkinek a segítséget! 
:
Légy korrekt.

Üdv!
Érdekelne hogy notik procihűtőjét lehet e cserélni esetleg van e olyan cég aki ilyesmivel is foglalkozik???? Mármint ilyen hűtések készítésével.

Szevasztok4
Kinek van 3200+ barton procija?
És milyen hűtő van rajta?
Csak azért érdekelne mert kiváncsi vagyok hogy egy másik ugyan ilyen proci milyen hőfokon üzemel. 

Sziasztok. vettem a minap a pentium prescott 478-as tokozásu 3ghz-s pentium procit. betettem 10 percig ment aztán kifagyott. nemsokkal később ismét. tehát kb 10 percenként kifagy a win. a táp 400 w-os a hűtő gyári szóval gőzöm sincs mi a baj. valaki súgjon legyen kedves.
Hátha ebben a topikban gyorsabban megkapod a kívánt választ: [link]. 
A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...
Segítenénk, ha valahol megjelentetnéd a konfigod.
Nem mindegy, hogy '' ki kivel van ''.
Első érzet : Táp kevés, vagy proci melegedés. A hűtő jól felfekszik ?
Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

Hali mindenkinek!Egy tanácsot szeretnék kérni...most vettem egy prescott magos 3.0 Ghz-es p4-est, és nemtom, hogy milyen hűtőt vegyek rá.(a gyári ugyebár kaki)Viszonylag nem drága, de azért egy jó hűtö kellene!
(#60) BobChemistry válasza Mosqa (#59) üzenetére

zalmant
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
(#61) Mosqa válasza BobChemistry (#60) üzenetére

Azonbelül milyet? 

Azért nem mindegy milyen az a prescott.
Mert már van több stepping és az újabbakban már mérsékelték a hőtermelést.
Mindenesetre a Zalman CNPS 7700CU/ALCU jó megoldások erre a célra.
Igazálból nem tudok objektív tanácsot adni ugyanis elfogult vagyok a Zalmannal.
Érdemes procihűtéssel foglalkozó cégek honlapját böngészgetni, ezeken még az is rajta van hogy az adott hűtő kompatibilis e az alaplapoddal.

hát úgí tűnik, hogy beletrafáltál a közepébe. a procin gyári hűtő van. zalman 7000-et ajánlották. az jó és nem nagy mint a 7700-as. emellett a 300 w-os codegen tápom sem az igazi egy ilyen procinak
2,1 ghz-n megy a proci. visszavettem 15x140-re a proci teljesítményt. aztán meglátjuk milyen lesz egy táp meg egy hűtőcsere után..

ÉN az egész topicra annyit mondok hogy Zalmann CNPS 7700 CU
És csokolom... 4ghzn a proci Terhelés nélkül 36 fok terhelések 56.
INTEL!!!!! De jó az AMD is! (különösen télen, ha a lábad mellett van,legalább nem fázik és kevesebb a gázszámla! - de a villany az több!:D) Csibu3 = Redtower

Lenne egy kérdésem...Meddig bírja egy 3.0 Ghz-es prescott magos proci hűtője, vagy bírja -e egyáltalán rendesen hűteni(nem károsodhat folyamatos terhelés mellett) Mi a véleményetek?
szerinted az intel engedi úgy kiadni őket, hogy leégnek? Nem valószinű. A gyári órajelet stabilan viszi, az bizti, de max! 10-15% OC-t szabad beállítani gyári coolerrel.
http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

SZVSZ az Intel gyári hütöt hanyagoljuk!!! alapon egy lapba 60 fok egy celeron D ?? Na neee
mondom ha tuningolni akartok, vagy vizet, vagy pedig Egy JÓ zalmannt kell venni akkor mondom hogy meggyözzelek benneteket bár nem kenyerem a térités.
Intel pentium 4 530 3ghz Prescott LGA @ 266 Fsb *15 = 4GHZ ---> 52 fok ha maxon van terhelve... With Zalmann Cnps Cu 7700
asszem ez elég....
INTEL!!!!! De jó az AMD is! (különösen télen, ha a lábad mellett van,legalább nem fázik és kevesebb a gázszámla! - de a villany az több!:D) Csibu3 = Redtower

Kapásbol kilöném a tápot, és egy uj vint raknék fel...a gyári hütüt megnézném jol van-e rajta s hogy hány fok vele...
Szerk: Jahogy már válaszoltak...
Sry 
[Szerkesztve]

Még egy kérdés!!!
4.0 GHz-en végigfut a 3dmark2005 vagy valamilyen teszt progi?(stabil?)
A Gigabyte kiütve! Túl hangos a hűtési teljesítményéhez képest.

ez biztos hogy nem tuti
1700+amd 3100+ra azaz 2200mhz-en
alapmüveleteknél 40 fokon ketyeg
pedig ennek melegedni kéne
[link]

egyetértek a zalman nagyon jó

Van egy ilyen Intel P4-es CPU-m (a dobozról lestem le)
- 533 mhz system bus
- 512 kb l2 advanced transfer cache
- hyper pipelined technology
- rapid execution engine
- streaming smid extensions 2
- 128 bit enhanced floating point iunit
- execution trace cache
- advanced dynamic execution
478-pin package
és a lényeg, h 2666Mhz-es. No tuning!
Zalman-t néztem ki hozzá, azt is passízvan(!!!!), mert nem az a lényeg, h halk legyen, hanem, h csöndbe legyen. Típus szerint a: CNPS6500B-!Cu! -t. A topicban infot sem találtam róla, de nekem amúgy is konkrét kéne. ;) Továbbra sem akarok tuningolni!!! Főleg netezek, letöltök CD-t írok, játszhatnékom rámjön úgy haveronta egyszer kb.
Most még a gyári figyel rajta, de egyre hangosabb és szeretnék mellette aludni is, meg ha házimozizunk, akkor pedig nem szeretném megszakítani az esetleges letöltéseket és lekakcsolni a PC-t. 
Az a Zalman elbírja a procim? Ha van kérdés, amire szükség van a válaszadáshoz tegyétek fel. Előre is köszi a válasz(okat) 

Ezzel még segíthetek esetleg, ASUS vasam van (P4P800-Deluxe) és felraktam a hozzávaló ASUS PCProbe-t a saját CD-jéről. Aztáán ha nincs a ház oldalán az oldallemez, akkor 30-32 fok között megy üresjáratban (emule, msn, skype, icq fut), semmi más, nem csinálok semmit, ja és a memó ilyenkor 34 fok. Ha visszarakom a ház oldalát, akkor 36-37 fok közé megy fel a proci, a memó 38 fok lesz.
Bírná azt a passív Zalmant?
[Szerkesztve]

Hi! Lenne egy kérdésem. Most akarok venni új procit csak nem tudom milyen hűtést rakjak rá.
Intel S775 Prescott 630 3.0 GHz 64bit lesz szerintem, vagy max 3.2-es.
Úgy 10 rongy környékén melyik a legfaszább hűtés rá? Szerintem lesz majd egy kis tuning is, úgyhogy valami jó kellene, és az se baj ha nem túl hangos.

Hi! Lenne egy kérdésem, 3.2 Ghz-es prescott magos p4-esem van gyári hűtővel. Nincs is gond, csak egy jó terhelős játékon egy óráig bírja, aztán leoldásig melegszik! Egy Zalman 7000-es bírná egész nap játék mellett hűteni? Ja és C0 steppinges ráadásul! Légyszi segítsetek!
(#79) Kukkéro válasza vincent4000 (#77) üzenetére

Üdv
Én és a haverom is 1 hete cseréltünk hűtőt.(Arctic-Cooling Freezer 4 Heat Pipe Cooler)
Nekem INTEL P4 478 Celeron 2.8GHZ (D) procim van
Havernak INTEL P4 478 3.0 GHZ 800 Fsb 1MB procija van
utána olvasgattam forumokon + különböző oldalakon és összegyűjtöttem egy lehetséges listát. Átküldöm e-mail-ben.(doc formátum)
Nekem a gyári hűtőt váltotta le (5-6 fok csökkenés) havernak Zalman 7000B-cu hűtőt (6-7 fok csökkenés)
Haver gépe stabilan 3500-on megy! (még nem húzta tovább de 3.8-ig tudná infók szerint)
Én gépem 32160-on megy stabilan.
Én szívem szerint a CoolerMaster KHC-L91 Hyper48 -t ajánlanám mert sok jót írtak róla. Ha nem socket 478-as alaplapom lenne akkor 100% hogy beleölnék ennyi pénzt!
Erről a hűtőről a Robyeger-nél kéne érdeklődni. Neki ilyen van és jobban ért a témához mint én. 

Elvileg egy zalman cnps7700B-cu bírná de ha megtoldod 1-2 ezer forintal akkor heat-pipe-os hűtőt vehetnél. Azok bírják igazán a húzást. Küldtem e-mail-t.
Ha van 14000 Ft-od akkor vegyél SCYTHE ''NINJA'' Heat Pipe CPU Cooler
Vagy olcsóbban CoolerMaster KHC-L91 Hyper48 12000 Ft-ért.

Megkaptam az E-Mail-t köszi! De amugy én sztem nem fogom huzni...3.2 Ghz nekem elég, és nagyon jól teljesít.

Ok
Akkor szerintem elég a Zalman de még mindig jobban járnál az Freezer 4-el (4500 Ft)
Üdv

Eladó :
INTEL P4 478 3.0GHz 1MB 800 procihoz gyári hűtő! Még nem volt használva!
Árakat várok.

hárdver piac-on esetleg? 

Mármint a prohardver apróhirdetésére gondolsz mert azon már föladtam.
apronet.hu-ra is fölrakom de mást én nem ismerek.

Szerintetek sokat számít, ha le van véve a ház oldala? Érdemes leszedni, a hőmérséklet érdekében?

CSAK akkor van értelme, ha venti azért még dolgozik, tehát egy szív be, egy legalább kifelé szíjja. Külömben semmit nem érne (meleg levegő bent reked)!
De, szerintem egy jól szellőző háznál nincs jobb megoldás, már ha léghűtést ''használsz''.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

Ja, aki meg itt ennyire el van szállva a zalman-tól, csak annyit mondok, hogy szar!
Az én lapomra (jelenleg Abit AN7) fel sem megy, mert suttyóbénák (valószinüleg a marketingeseik), és két leszoritó helyett csak egyet raknak mellé (gondolom, még egy leszoritó 300 huf már túl sokba kerülne), ezért egy kicsit hoszabb ez a fém darab, és ezen oknál fogva rengeteg lapra (socket A) nem lehet felrakni, csak ha Te saját kezüleg lefarigcsálod. Ergo, én ennyi pénzért NEM vagyok hajlandó ilyen műtétre, főleg, ha vannak alternatívák, és esettleg jobbak is (nem egy van ilyen). Mint PL: ThermalRight!
Köszönöm, leülök magamtól is!
(egy anti zalmanos ''tollából''. KERESD az alternatívát!)
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

B+ mielőtt megveszed nézz utána, hogy jó-e a lapodra és ha nem
akkor ne vedd meg... ettől még nem szar
Női túrabakancs eladó: http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=359320

Pár fokot számíthat de szerintem nem éri meg a rengeteg por miatt amit
magába fog szívni....
Két csendes házventivel sokkal jobban jársz, ahogy írták: az egyik szív a másik fúj

B+, NEM vettem meg, mivel jól utánna néztem (már a 6000-s széria sem ment fel)! Azt is megnéztem, kb. mennyi lapra jó. Számomra röhelyes volt (vagy inkább siralmas). Volt ilyen totyik is, egy fórumozó megfarigcsálta, és rárakta az alaplapjára, de én nem őrültem meg, hogy ezzel elvesszen a garancia!
Ha esettleg szeretnél venni egy autót (az egyik legjobbat), de szélesebb, mint mondjuk az utak nagy része, akkor nem veszed meg, és lehet, hogy ettől jó még az autó, de ló**art ér, ha nem tudod használni, meg más sem (kivéve, aki intel utakon jár)!
Akkor a legbosszantóbb, ha ilyen nyúlfarknyi bagatel tétel miatt (mondjuk legyen mindennel együtt egy leszoritó 500 huf) nem megy fel egy 12E huf-s hűtő. Ne mondja nekem senki, hogy aki ilyet vesz, ennyiért, az az 500 huf már nem férne bele! 

Szerintetek ez normális: Intel Pentium 4 3.2 Ghz (prescott magos C0 steppinges) ,Abit IS7-E2, Valami Spire hűtő (3500-4500 RPM)
Tehelés nélkül, üresjáratban 62 fok
Terhelés esetén (Fear, Doom 3, Most Wanted stb) egy óra múlva leold, mert túlmelegszik(85 fok)
Ez normális???

Azért nem kell túlzásokba esni... 5 féle socket foglalatra felmegy, azon belül szinte az
összes deszkára... hogy a tiedre pont nem az pech, de ennyierővel azt is
kijelentjetnénk, hogy a deszkád szar 

nem, a prescott fűtőtest, de ennyire nem kellene melegednie. Vegyél komolyabb hűtést rá
tudom ajánlani a Freezer családot: a 478 tokozásra a Freezer 4 kell és a bolti ára kb 4-6000huf. 6 év garival.
A procim 3.0ghz prescott@3.68ghz/245fsb/ és idle 34, full load 52-55 fok. Freezer 7 van rajta. Halk és teszi a dolgát rendesen.
Gigabyte EP43 DS3, E8400, 2x2Gb A-Data DDR2 1066 mhz, GIGA GTX260, 700 W hypro/ 150/750 reflector,Canon 300D
a gond két dologgal van: prescott, híresen melegdő mag, ez van, ezt kell szeretni
valami spire hűtő: na ezt te sem gondoltad komolyan... legalább vmi típust mondj. de ha jól sejtem nem egy őrületes hűtő lehet, nézz szét vmi jobb hűtő ügyében.
"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

Hali!Mi a véleményetek erről a hűtőről? Arctic-Cooling Freezer 4

Mit gondoltok? Meg bírna fogni stabilan egy eléggé melegedő prescott magos 3.2-es p4-est? (C0 steppinges) egy Arctic-Cooling Freezer 4???

Hali!
Ugyanilyen proci freezer 4-el : (#2106)
Nekem is freezer 4-em van és eddig minden ok.
Alapon 55 C fölé nem megy 3dmark 2005 lefuttatása után se éri el a 65 fokot!
Egyébként 3.55 GHz-ig húztam és stabil vele. Tehát a hűtő megállja a helyét (számomra)
Az árát tekintve pedig első osztályú! Ennyiért sehol nem találsz jobb hűtőt.
www.kiskerarak.hu-n már 4100 Ft-ért is kapható.

Freezer család : 
Egy dolgot javítanék 6 év gari nálunk nem müködik!
Sajnos csak 1 évet adnak. Nekem legalábis 5 boltban 1 éves garit mondtak.
Neked 6 év van a garancia papíron?

Szerintetek is fölösleges egy ATHLON 64 3500+-ra Coolink U8-120-1600 hűtést venni?
Mindenki azt mondja hogy fölös pénzkidobás, de én nem tudom. Tuningolni is szeretném és nem lenne jó ha baja lenne a procinak. Csak már nagyon elszaladt velem a paci, és az új konfig nagyon drága lesz, ezért próbálok mindenből lefaragni egy picit.
Szerintetek mi legyen?