Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)

(#451) Ste válasza Dtomi (#449) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem feltétlenül a méret a domináns. Ott van az Ac szériája ami nagyon jól hűt és nem több 50-60dkg-nál. A legtöbb hűtő pedig megáll 80dkg-ban, s 12cm-es hűtőméretben. Korábban is voltak ekkora monstrumok.
Fontosabb, hogy sokat javult a hőcsöveknek köszönhetően a hatásfokuk.

A tiédnek az a baja, hogy Al-Cu és az, hogy Prescottot próbálsz vele hűteni.
És egy jó hűtő ígyis-úgyis. Igaz eljárt felette az idő

True Success is Blonde

(#452) Ste válasza Daniel (#450) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha tudod inkáb házilag tegyél bele 9,2-t vagy nagyobbat. A 8-ak elég hangosak, vagy nem szállítanak elég levegőt.
Oldalra is raknék ventiket a proci és a vga fölé is, ha van az oldalán hely neki (a képek szerint van)

True Success is Blonde

(#453) Daniel válasza Ste (#452) üzenetére

Daniel
(tag)

Szia!

[link] - Gigabyte GZ-XC

Remelem errol a hazrol beszelunk es nem a masik gepem hazarol (RaidMax X-1) - Ebben 4 venti duruzsol :)

[Szerkesztve]

| Apple iPad 32GB WiFi | Apple iPhone 3GS 16GB | Apple iPod Shuffle 4th Gen |

(#454) Dtomi válasza Ste (#451) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Gyári full alu tücsökpöcs hűtő nehogy azt mond, hogy jobban hűt csak azért mert az a dobozában volt és prescottra lett gyártva ha egyáltalán nem intel szériahűtő 775ös foglalatra :F zalmannak nem hinném azért mert régebbi mentség lehet rá, hogy rossz a hatásfoka.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#455) Ste válasza Dtomi (#454) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezek szerint az nem mentség egy Trabi esetében hogy öreg és azért olyan amilyen?
Amikor azokat gyártották még messze nem voltak ilyen forrófejú Prescottok. Akkoriban nagyon jó hűtőnek számított. Igaz a full réz volt a legjobb mindig is.
A hatásfoka pedig azért rosszabb, mivel nem a fejlettebb Hőcsöves technológiát alkalmazza. A nem hőcsöves hűtők, amiket mai napig is lehet még kapni, feleannyira sem teljesítenének a prociddal

A gyári hűtő pedig stock. Nem feltétlenül a prescott-ra lett gyártva, de nem is ''csak'' 2000et pörög mint a zalmanod, ezt se felejtsük el

True Success is Blonde

(#456) Ste válasza Daniel (#453) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, arra gondoltam
mind a 4-et be kell rakni és akkor nem lesz vele gond

True Success is Blonde

(#457) Dtomi válasza Ste (#455) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Nem 2600 at!!! pf nagy különbség!! de nem is 12 cm es!!! Nem fogod tudni nekem megmagyarázni ha fejre állsz se, akármilyen trabis nem trabis példát hozol,ez nem használódik el és nem 20 éves!! Egyszerűen semmit nem ér ez a hűtő mindenkit óvni kéne tőle, hogy ezért egy forintot is kiadjon!!! szét kell hozzá barmolni az alaplapot ha utólag szereled fel, nem is egyszerű feltenni, és drága is, ja és ''nem hűt''!! és az akkori procik még melegebbek voltak!!!

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#458) Ste válasza Dtomi (#457) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tudtommal a Prescott a legforrófejűbb proci. A bartonokat is bőven felülmúlja

Ha ennyire nem vagy vele megelégedve, akkor miért is nem cseréled le?

Fentebb pedig nem azt írtam, hogy elhasználódik és az életkorára sem utaltam. Pusztán közöltem, hogy régi tervezés, ami akkoriban nagyon jól szereplet.

True Success is Blonde

(#459) Hideyoshi válasza Dtomi (#447) üzenetére

Hideyoshi
(kvázi-tag)

Igenám, csakhogy a te inteled eléggé villanyrezsó az Athlonhoz képest.

Egy nap 24 órából áll, egy rekeszben 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!

(#460) Dtomi

Dtomi
(őstag)

Mondom ha fejre álltok se érdekel hogy mit mihez hasonlítotok, meg az se hogy milyen meleg a prscott akármilyen athlonhoz képest ennek semmi köze ahhoz hogy a gyári hűtő jobb mint a zalman fele annyiba kerül és 2perc felszerelni. [kép] hasonlítsd össze a két szélen levő hűtést...

(#461) Ste válasza Dtomi (#460) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''Mondom ha fejre álltok se érdekel hogy mit mihez hasonlítotok, meg az se hogy milyen meleg a prscott akármilyen athlonhoz képest''

ilyen hozzáállással kár feljönni fórumozni

akkor add el, ha nem tetszik, nem kell agyba főbe szapulni

[Szerkesztve]

True Success is Blonde

(#462) Dtomi válasza Ste (#461) üzenetére

Dtomi
(őstag)

De most miért akarsz meggyőzni róla hogy jó??? Nem szapulom egy határ fos és kész :)) most miért ne írhatnám le legalább más nem fürdik bevele.

(#463) Ste válasza Dtomi (#462) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem akarlak meggyőzni.
Lásd be, hogy nem a Te procidhoz méretezték. Ennyi

True Success is Blonde

(#464) Dtomi válasza Ste (#463) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Belátom igaz, hogy fele ekkora a gyári, és egy büdös gramm réz nincs benne, de azt ezekszerint jobban rá méretezték!! Lásd be, hogy egy büdös petákot se ér.

(#465) BaKeSZ87 válasza Dtomi (#464) üzenetére

BaKeSZ87
(őstag)

7700CU --> 9k --> 3200+ Venice @ 2480MHz +0,2V E6 stepping --> 1órányi quake4 --> 37fok

0 házhűtő venti, 0 házoldal

Én a zalmant nem fikáznám annyira, a felszerelése sem olyan bonyolult mint egy bűvös kocka, meg hűt is. Ha zárt a házad, meg még van egy vga-d ami fűt, akkor ne csodálkozz a magas hőmérsékleten. Főleg prescott maggal. De a gyári hűtést se ajánlanám, inkább valami olcsóbb Glacial hűtőt, mert jól hűtenek, főleg az árukhoz képest és igényes hűtők.

Tokyo Marui VSR-10 | Galaxy MP5K | 2db :) STTi MK.23 + TM Mk.23 silencer | TM MK.23 Socom Spring |

(#466) Ste válasza BaKeSZ87 (#465) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erre úgyis azt fogja mondani, hogy az ővé Al-Cu

A gyári hűtő pedig szvsz sokkal magasabb mint a Zalman és réz magja szokott lenni

True Success is Blonde

(#467) Dtomi válasza BaKeSZ87 (#465) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Házban 1 120mm-es szív elöl egy 80mm-es oldalt, a VGA-n IceQ II fúj kifelé hátul két 80mm es fúj kifelé. és az összehasonlítás végett.

CNPS7700-AlCu
- Dimensions : 136(L) x 136(W) x 67(H)mm
- Weight : 600g
- Base Material : Pure Aluminum & Pure Copper
- Dissipation Area : 3,268 cm2
- Bearing Type : 2-Ball
- Speed : 1,000 ~ 2,000rpm ˇľ 10%
- Thermal
Resistance : 0.21 ~ 0.28ˇĆC/W
- Noise Level : 20 ~ 32dB ˇľ 10%

Intel box LGA 775 cooler
-Dimenions : 90(L) x 92(L) x 60(H)mm
-Weight: 350G
-Base Material : Full Aluminium
-Speed : 1,300 ~ 2,600rpm

(#468) Met

Met
(őstag)

Jól értelmezem, hogy Te most azt akarod bebizonyítani minden áron, hogy a Zalman mennyire nem jó hűtő?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#469) Dtomi válasza Met (#468) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Jól!!! látod!! Kérlek győzz meg az ellenkezőjéről!!! És adj értelmes magyarázatot miért hűtött jobban a gyári hűtés!!! Arctic Silver 5-ös pasztával 7 szer kenve!!!

(#470) Zjunior

Zjunior
(senior tag)

Sziasztok!!!
Szeretném kicserélni a gyári Intel hűtőmet mert kurva zajos!!!!
Intel P-4 3000 /800 LGA 775 BOX 2MB IEM64T D630 it a Proci!!!
Milyen hűtőt ajánlottok hozzá????Én ZAlman-t akarok!Ajánlat?
THx előre is!!

iPhone érdekel!:)

(#471) Coyot válasza Zjunior (#470) üzenetére

Coyot
(őstag)

Akkor vegyél zalmant,de csak 9500;]

Jáájjj

(#472) Zjunior válasza Coyot (#471) üzenetére

Zjunior
(senior tag)

NEm jó az alaplapomra:(!
Mert 2.5mm hiányzik azt írja a honlap!!
az alaplapom P5LD2 Deluxe

iPhone érdekel!:)

(#473) Met válasza Dtomi (#469) üzenetére

Met
(őstag)

Nem akarlak meggyőzni. Ez egy fórum amin lehet véleményt nyílvánítani de hittéríteni nem kell. :)
Neked bejött a gyári hűtés, örülj neki de ezért butaság fikázni a Zalmant. Nyilván a sok jó teszteredmény és a rengeteg elégedett vevő nem a véletlen műve.
Hogy miért hűtött neked jobban a gyári? Passz, csak találgatni tudnék mivel nem voltam ott. De igazából nem is érdekel.
Ezeket az értelmetlen szócsatákat nem szeretem.

(#474) Lamair válasza Zjunior (#470) üzenetére

Lamair
(senior tag)

figyu szerintem vegyél arctic cooling freezer 7-est nagyon jó kis hűtő, tudja azt mint a zalmi, de olcsóbban

[link]

nekem ezt a procit hűti, mint a tiéd és most 35-40°C-on tartja

''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''

(#475) Dtomi válasza Met (#473) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Nem írtam, hogy bejött a gyári hűtés mert az se tartotta elfogadható szinten de a zalman még rosszabb volt!!

(#476) Ste válasza Dtomi (#475) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi volt meg amúgy hamarabb? A proci vagy a zalman?

True Success is Blonde

(#477) Face8814

Face8814
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

Tud erről nekem valaki gyakorlati tapasztalatokat mondani? Olvastam korábban valamelyik totyikba, hogy valaki használt ilyet, de eléggé két pártra szakadt a véleményformálók csapata.
Kérdés 5-6k-t megér e ez a ''gyöngyszem''?

[Szerkesztve]

Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju

(#478) Ste válasza Face8814 (#477) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Zalman koppintás, ha jól emlékszem kicsit gyengébb hatásfokkal.
Nagyon design-os, csak kérdés mire akarod felrakni.
Ha az A64-re akkor bőven megfelel a célnak.
Ha a Design annyira nem lényeg (világítás, csillogás-villogás) akkor inkább a Freezer Pro-t ajánlanám. Árban is ekörül mozog.

True Success is Blonde

(#479) Face8814 válasza Ste (#478) üzenetére

Face8814
(őstag)
LOGOUT blog

Először igazából a designe fogott meg. Asszem The Silencernek van ilyenje. Amikor megvette, akkor mutatta, de azóta nem beszéltem vele, hogy bevált e. Igazából pont beleillene a mostani házkoncepciómba, de hát ugye CPU hűtő esetén nem a designe a leglényegesebb.
Egyébként A64-re kellene jelen pillanatban, de kicsit később már egy X2-est hűtene.
A másik alternatívám meg ez lenne: [link]
Épp fórumokat olvasgattam ez ügyben. A TT, nagyon megosztja az embereket ( és ez nem csak itt jellemző ), a Zalmi meg hát mégiscsak Zalmi. Hatékonyságban jóval többet mutat, mint a TT, csak hát kérdés hogy ér e ennyivel többet? :U

Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju

(#480) Ste válasza Face8814 (#479) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, szvsz koncepcióra hasonló. Vagyis a Fet-eket mind2 hűtené a proci mellett. Nekem ez volt a legnagyobb bajom a Freezer Pro-val. Ettől függetlenül gond nélkül elvitt egy X2-t.
A Zalmi modernebb sokkal a sok hőcső miatt, és van belőle ledes változat. Ha jól emlékszem a nem ledes kerül 10k-ba.
Ha hosszabb távra tervezed akkor inkább a hőcsöves megoldás, ami az általab felvonultatott alternatívák közül a Zalmit jelenti

True Success is Blonde

(#481) Met

Met
(őstag)

Nemrégen újra telepítettem a gépet. Felraktam az Asus Probe progit mint szoktam régebben is. De most néha bekapcsoláskor és újraindításkor majdnem mindíg jelez, hogy leállt a procin a venti, (természetesen nem áll). Ez mitől lehet?
P4P800-E Delux lap

(#482) Ste válasza Met (#481) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet fel kellene rakni megint

nem szeretem az ilyen progikat, mert több hülyeséget mérnek és mutatnak, mint amennyi hasznuk van

True Success is Blonde

(#483) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Üdv!

Kinek van még ilyenje: PRIMECOOLER PC-HCIII+ CU HYPERCOOL [link] rajtam kívül?

Szeretném megtudni, hogy kinek, hogyan hűt :B

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#484) nemtommi válasza Motion_Blur (#483) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Itt mintha említették volna:[link]

(#485) Motion_Blur válasza Zjunior (#472) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Zalman FS-C77 FATAL1TY kell neked ;)

[link] és még gyönyörű is :B

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#486) Motion_Blur válasza Motion_Blur (#485) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

[link] :D

(#487) ToBeY válasza Motion_Blur (#485) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

És olyan hangja van, hogy elbújhat mellette egy airbus utaszállító:D
42dbAz rohadt hangos ám,és ha jól látom nem is adnak hozzá potmétert

(#488) Motion_Blur válasza ToBeY (#487) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

siketek előnyben :DD

de most nem gyönyörű? :)

(#489) ToBeY válasza Motion_Blur (#488) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Szépnek szép,de ez nem elsődleges szempont! Hanem a hűtés teljesítménye,hangerő és utánna a kinézet.Legalábbis nálam. :B

(#490) polip válasza Motion_Blur (#488) üzenetére

polip
(PH! addikt)

én 20 decibel fölött rohamot kapok :)

de szép, ez igaz :R

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#491) trassher

trassher
(őstag)
LOGOUT blog

ahol a szépség, design, használhatóság és minőség találkozik :DDD
[link]
én is ezt használom és eddig ez a legjobb cumó amit vettem

(#492) Motion_Blur válasza trassher (#491) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Szép! Itthon hol és mennyiért lehet megkapni?

(#493) trassher válasza Motion_Blur (#492) üzenetére

trassher
(őstag)
LOGOUT blog

na ez egy jó kérdés. ahogy én tudom ezt a típust már nem is forgalmazzák itthon, nem is láttam sokáig a boltokban. amikor ezt vettem (tavaly november) akkor ez volt az utolsó a nagykerben
addig is egy magyar teszt [link]

erről beszéltem:[link]
:(
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#494) Motion_Blur válasza trassher (#493) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

:(

(#495) Manky956

Manky956
(kvázi-tag)

HI sztetek melyik hütő a jobb ??! még most csak egy Celeron 351eshez kéne de majd később egy P4D805re !!!!

GlacialTech Igloo 5700 MC heatpipe VS. Zalman CNPS7700-Cu

vagy ha valaki tudna ebben az árban ezzeknél is jobbat az kérem írjon !! köszi !!!

by:Manky :R :R :R :R :R :D :DDD

[Szerkesztve]

http://sakaldob.hu

(#496) ToBeY válasza Manky956 (#495) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Thermaltake big typhon és Freezer 7 pro.

(#497) polip válasza Manky956 (#495) üzenetére

polip
(PH! addikt)

itt egy link...igaz orosz, de jó

[link] <-- íme

(#498) Manky956

Manky956
(kvázi-tag)

HALI !! Írjátok le melyik a legjobb hütő a piacon ami nagyon jó tuningra ...... és nem hangos !! szeretnék venni egyett ,de fogalmam sincs milyet kéne :(

Előre is köszi !!! :R

http://sakaldob.hu

(#499) polip válasza Manky956 (#498) üzenetére

polip
(PH! addikt)

amik itt vannak, azok mind jók...[link]

nem ártana tudni, mit akarsz húzni és mennyire...

(#500) Met válasza Manky956 (#498) üzenetére

Met
(őstag)

Javaslom a vízhűtést és a folyékony nirogént :D

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.