Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)

(#401) Atti0925 válasza ANT (#400) üzenetére

Atti0925
(tag)

Merre van a venti?A táp felöli oldalon?
Napok óta nézem a gépem,méricskélek,nézem a hütő képeit! :) Elvileg ugy befér,hogy a hütőbordák vannak a táp felé,és a venti a videókártya felé néz!
Egyébként köszi az infót,majdnem hasonló a 2 alaplap!
Most látom,hogy milyen hülye kérdés!Bocs!!!

KM900 Black VADM mod by kiski

(#402) ANT válasza Atti0925 (#401) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

A venti a bordák alatt van (ha az álló toronyba belenézünk). A bordák teteje és a tápegység alja között van kb. 3-4 cm.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#403) ANT válasza ANT (#402) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Na, nyomok egy képet a sok duma helyett.[link]
Vagy így tudom berakni a gépbe, vagy 180 fokkal elfordítva (tudnám!), de akkor a venti beleütközne a tápegységbe!
[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#404) Ribi válasza ANT (#403) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Es mivan ha leszeded a ventit es a ramok fele rakod ?

(#405) ANT válasza Ribi (#404) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Úgy nem lehet beszerelni, mert a hűtőkeret olyan kialakítású. Egyébként az lenne a legjobb elrendezés, mert akkor direkt hátrafelé nyomná a venti a levegőt. Hát ez van! :(
A hűtőről meg nem tudom lebarkácsolni a ventit!

[Szerkesztve]

(#406) Atti0925 válasza ANT (#403) üzenetére

Atti0925
(tag)

Ja,pontosan ezt a beszerelést szenvedtem :B ki pár nap alatt!!!Be fog férni,de a táp hütését nem hiszem,hogy nagyobbra tudom cserélni!De a házhoz be tudok rakni még 2 hütőt(sajna csak 8cm-est),pontosan úgy mint nálad!Hátha elég lesz ez is!!!
NAGYON KÖSZÖNÖM a segítséged!!! ;)

(#407) ANT válasza Atti0925 (#406) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Szerintem a két hátsó házventi plusszba elég lesz. A borda minden oldalról szellőzik, úgyhogy elég jól hűt. Sok sikert hozzá! Ja, ha esetleg később tápot cserélsz, mindenképpen olyat vegyél, amin alul (is) van venti!

[Szerkesztve]

(#408) Atti0925 válasza ANT (#407) üzenetére

Atti0925
(tag)

Ha késöbb tápcsere lesz az komplett gépcsere lesz!!! :D
Még1szer KÖSZI!!!

(#409) Org

Org
(fanatikus tag)

Hali.

Látom itt megy a hutes tema. :)
Azt szerenem kerdezni hogy en is most veszek hutot, es az alaplapom MSI K8N Neo Platinum es a pcu-ra Arctic-Cooling Freezer 64 Pro hutot teszek es a vga-ra pedig Zalman VF700 AlCu.
És nekem olyan tapom van hogy ket hutos a hatuljan egy es az aljan.
Hogy lehetne megoldani azt hogy a tap es a cpu huto ne bantsak egymast?
Hogy jol hutson a haz? ^^

''Nem Szabad Félned A Kudarctól, Játszd Végig A Játékot.''

(#410) Xpod válasza Org (#409) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem bántják egymást, mert a CPU venti a procira fújja a levegőt, a táp pedig közvetlenül ezt a meleg levegőt szívja kifele. (Nekem a 2 ventis chieftech is így csinálja.)

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#411) Org válasza Xpod (#410) üzenetére

Org
(fanatikus tag)

Mutatok egy linket, ez nem az en gepem csak az enyem is kb igy nez ki csak kisebb a haz.
[link]
Lenntrol szivja a levegot es felfele nyomja a meleget.
Az alaplapom meg ilyen: [link]
És a levegot beszivja a huto aztan a meleg levegot meg kinyomja es ezt a tap beszivja...
Ebbol nem lesz baj? ;)

[Szerkesztve]

(#412) Ribi válasza Org (#411) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Nyilvan nem lesz baj, kulomben nem igy terveztek volna. Bar hogy meirtnem hatrafele nyomatja azt a fene sem tudja.

(#413) Org válasza Ribi (#412) üzenetére

Org
(fanatikus tag)

Meg lehet forditani csak akkor a tap elszivja a levegot a cpu hutotol. ;)

(#414) TriackFeri

TriackFeri
(fanatikus tag)

Van egy msi 945p neo alaplapom és egy d-805-ös processzorom. Az a gondom hogy a gyári processzor hűtő 3200-on pörög és így is 40fok körül van a processzor hőmérséklete, ez így nekem túl hangos. Ennyire gyenge lenne a gyári hűtő? Vagy a házam nem szellőzik megfelelően?
És a biosban nincs lehetőség állítani a fordulatszámot. Van valami program amivel windózból lehet szabályozni?

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki se kiváncsi a másikéra.

(#415) Xpod válasza TriackFeri (#414) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A házad szellőzősét neked kellene tudnod (mennyi szellőztető venti van benne, szellőző lukak helye stb.)
Venti szabályzónak meg speedfan.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#416) TriackFeri válasza Xpod (#415) üzenetére

TriackFeri
(fanatikus tag)

A házon 2 80mm-es ventillátornak van hely. A ház hátulján és tetején. Most a hátsóra van betéve egy ventillátor és befelé nyomja a levegőt.

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki se kiváncsi a másikéra.

(#417) Org

Org
(fanatikus tag)

Hath pont rosszul.
Felulre is kellene egy ami befele nyomja, a hatuljara pedig hogy kifele nyomja.
És talan ha lenne meg az elejen oda is egyett. ;)
Es zart hazba. :)
Sztem...

(#418) TriackFeri válasza Org (#417) üzenetére

TriackFeri
(fanatikus tag)

Eddig úgy volt h fent volt a venti és nyomta befelé a levegőt. Ma tettem át hátra és így kb 3fokot nyertem vele. Hétfőn megyek venni plusz egy vagy két ventíllátort. Hátha jobb lesz...

(#419) Org válasza TriackFeri (#418) üzenetére

Org
(fanatikus tag)

Én is most veszek cpu hutot, vga hutot, chipset hutot, par ventilatort, 512 ramot, 200 gigas winyot.
Aztan idenre le van tudva a gep ujjitas. :D

(#420) TriackFeri válasza Org (#419) üzenetére

TriackFeri
(fanatikus tag)

nekem idénre le van tudva a gépujjitás. Most költöttem rá majdnem 90ezret. Ha sikerül vizsga után munkát találni akkor még talán beruházok egy vinyóra, memóriára, házra meg monitorra. remélem összejön.... :))

(#421) slayer006 válasza TriackFeri (#420) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

ez tök yóóó :C
főleg az eleje + a felsorolás a végén :DDD :DDD

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#422) kovsol válasza slayer006 (#421) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

jaja felsorolt vagy 100k -ért cuccokat de nem fog újítani idén már ;]

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#423) TriackFeri válasza kovsol (#422) üzenetére

TriackFeri
(fanatikus tag)

afelsorolásban szereplők csak szerencsés esetben lesznek. :))

(#424) TriackFeri

TriackFeri
(fanatikus tag)

Milyen hűtőpasztát ajánlanátok a d-805 ös processzorra? Nem a gyári van most rajta hanem valami sima nemtommilyen :)) A boltban adták ingyen mert nem volt rendes pasztájuk.
Hány fokot nyerhetek egy rendes pasztával?

(#425) Ribi válasza TriackFeri (#424) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Hat ha nem taknyot kensz ra es eleg vekonyan, akkor max 1-2 fok de talan annyi sem.

(#426) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hali, tudtok mondani olyan jó procihűtőt, ami 478 és 775 re is jó és nem kell keretet cserélni hozzá?

(#427) <Magura>

<Magura>
(tag)

Kánikula.... Kint is, na meg a házon belül is! A szobámban most perpill 30 fok van! Izzadok én is meg a gép is... Játszani már nem nagyon merek, mert hipp-hopp felugrik a proci hömérsélket a mostani alap 45-ről 58-59 fokra! A gyári hűtő meg csak visít 5900-as fordulaton(többet forog mint a chipset hütő). A vga-ról nem is beszélek(zalman ZM80D-HP+ZM-OP1)Nemtom mennyire pontos a hőm. kiolvasás de kézrátéttel is ennyinek tűnt:70 fok. Áááááááááá

(#428) Soja

Soja
(fanatikus tag)

Ide is felteszem a kérdésem, hátha valaki tud mondani valamit.

Alaplapom Asus a7n8xe-deluxe
Olyan hűtőborda kéne a procimra, ami nem a karmokkal kapaszkodik, hanem a procifoglalat körül kialakított 4 lyukon keresztül, jó nagy, és a ház hátulja felé fújja a levegőt (rettenetesen melegszik, ami nem lenne baj, de a tápon is átmegy, ami meg visít )
Több hűtőt néztem már, de kialakításuk folytán , meg a rögzítés miatt a levegőt csak felülről lefelé, vagy lentről felfelé tudják mozgatni.

[link]

valami ilyesmire gondolok, sőt akár ez is jó lenne, de nem jó...

remélem érthető, mit szeretnék, hátha valaki másnak is vannak ilyen igényei, és esetleg tud is rá megoldást.

Illetve erről mi a véleményetek:
[link]

ezt fel tudnám szerelni rendesen, a meleget arrébbvezetni, csak attól félek, hogy az egész felmelegedne, mivel nem valami nagy ''rendszer''.

(#429) Ste válasza Soja (#428) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

TT-ből nem nagyon szabad vízhűtést venni
A Silent Tower pedig nem rossz választás
Ez nem tűnik rossznak [link]

True Success is Blonde

(#430) Soja válasza Ste (#429) üzenetére

Soja
(fanatikus tag)

Ez tetszik, még nem láttam ezt a hűtőt. Ebből hol jön ki a levegő, felül?
Egyébként most ilyenem van.
[link]

Rájöttem, az egyik venti fúj, a másik szív...

[Szerkesztve]

Ez nagyon tetszik, már napok óta keresek valami ventit, de ez nagyon tetszik. Hol lehet ilyet itt kishazánkban szerezni?

[Szerkesztve]

(#431) <Magura>

<Magura>
(tag)

Halee!!

Proci alá megfelelő-e a Zalman ZM-STG1 hűtő cucc??
Ha nem tévedek ezüstpaszta!

(#432) Atti0925

Atti0925
(tag)

Hello!!!
Pár hete vettem 1 Celeron D 345-ös 3006 MHz-es procit!Ezután alapból 55 fokon ment,erre az itt tanácsoltak szerint vettem hozzá 1 Freezer 4-es hütőt!
Most 54 fokon megy alapból!
Mi a fenét csináljak?

Egyenletes van felkenve a paszta,valszeg normálisan fekszik rá,a szobában 25 foknál nincs több a legmelegebb időben sem,2db 8cm venti szívja kifelé a meleget!!!
Már nem tudok mit kitalálni!!!SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!

(#433) Atti0925 válasza Atti0925 (#432) üzenetére

Atti0925
(tag)

Valaki?

(#434) ANT válasza Atti0925 (#433) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Üdv! A hűtőhöz adott pasztát használtad? (MX-1) Nem igazán tudom, mi lehet a gond! :F Nekem most csak a net megy, és így alapon 46 fokos a procim (P4 3.75 GHz-en) Szvsz a pasztázás lesz a bibi!

(#435) Atti0925 válasza ANT (#434) üzenetére

Atti0925
(tag)

Akkor lehet,hogy az a bibi!Az sajnos mindenhová ment csak oda nem ahová én akartam,és mire sikerült volna,elfogyott a paszta!Igy vettem,olyat amilyet ebben a rohadt városban(Szolnok) kaptam!

(#436) ANT válasza Atti0925 (#435) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Mondjuk ez az MX-1 paszta nem egyszerű eset! Én is elhasználtam az összeset, mire legletteltem a proci kupakját, tapadt mindenhová, csak oda nem, ahova kellett volna. Amúgy én vékony csíkokban nyomtam rá a pasztát, utána elsimítottam, ahogy tudtam, és annyi. Kétszer is így raktam fel AC hűtőt, egyikkel sem volt probléma. Ja, mennyit pörög a hűtő ventije?

(#437) Atti0925 válasza ANT (#436) üzenetére

Atti0925
(tag)

2200on pörög!

(#438) ANT válasza Atti0925 (#437) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Az jó! Még egy ötletem támadt, de ez is csak találgatás: huzat van a házon belül? (Azaz elölről vagy oldalról is nyomja befelé egy venti a cúgot?) Bár ha nem, akkor sem lehet +10 fokkal több :F

(#439) Atti0925 válasza ANT (#438) üzenetére

Atti0925
(tag)

A házon csak hátul vannak hütők,mert csak ott van hely neki!
Megpróbálom visszatenni a régi procit,és ha azzal is ilyen,akkor vmi nagy gáz van!

(#440) ebux

ebux
(újonc)

Sziasztok!

Vettem egy ASRock K8Upgrade-NF3 s754 alaplapot és hozzá egy GlacialTech Igloo 7300 Light hűtőt, ami szintén kompatibilis a 754-es sockettel. Viszont az alaplap hűtő foglalatának négy sarkában van egy-egy kiálló műanyag pöcök [link], ami miatt a hűtőt nem tudom rárakni. Tudja valaki, hogy milyen hűtőre kellene kicserélnem a mostanit, vagy hogy mit csinálok esetleg rosszul?

(#441) Daniel

Daniel
(tag)

Sziasztok!

Adott jelenleg frissen megepitett rendszerem:

GA-K8U-939 -es lap F4-es revizios BIOS-al
AMD Athlon64 3500+ -es proci
(http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=ADA3500DAA4BP)
GlacialTech Igloo 7300 -as proci huto

A gepet osszeraktam, beindult poccre, vartam hogy kicsit bemelegdjen es a BIOS-ban figyeltem meg a homersekleteket.

A BIOS szerint, a proci 44°C fokos alap allapotban...terheles alatt meg nem tudtam merni mert nincs meg fenn rajta semmi operacios rendszer es idaig csak DOS modban teszteltem a gepet (Memtest, Tufftest, stb.).

Szerintetek a 44 fok az sok alapjaratban?

A proci nincs huzva, Venice magos, E6 stepping-el. Az AMD weboldala szerint 49-65°C kozott van a MAXIMUM hofokja a procinak.

Mi a velemenyetek? Le kene cserelni a hutot? Vagy netan lehet hogy nem jol ul rajta?

Elore is koszonom!

| Apple iPad 32GB WiFi | Apple iPhone 3GS 16GB | Apple iPod Shuffle 4th Gen |

(#442) Daniel

Daniel
(tag)

Ebedes Up!

(#443) Dtomi válasza Daniel (#441) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Az nagyon jó hőmérséklet 44fok ilyen melegben!!! simán jó. Főleg ezzel a hűtővel!!!

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#444) Hideyoshi válasza Daniel (#441) üzenetére

Hideyoshi
(kvázi-tag)

Nekem 3000+ Athlonom van, Igloo 7200-vel. A szobában 23-25 C, a proci 39-41C jelenleg netezés közben. Viszont a házban zümmög még 2db 8cm Zalman venti, és egy 12cm MasterCooler.

Mielőtt ezeket beszereltem 5-6 fokkal melegebb volt a proci alapon, terhelve meg 10-el. Tehát mindenképp kellene a házadba venti, ami kihajtja a meleg levegőt. Nekem egy 8cm szívja elöl a friss levegőt, a másik hátul fújja ki a meleget, a 12 cm-est meg belevágtam a ház oldalába, az az alaplapot, illetve a ramokat hűti.

Egy nap 24 órából áll, egy rekeszben 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!

(#445) Hideyoshi válasza Dtomi (#443) üzenetére

Hideyoshi
(kvázi-tag)

Nincs semmi gond az igloo hűtőkkel, partiban vannak a drágább tuning hűtőkkel!

Egy nap 24 órából áll, egy rekeszben 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!

(#446) Dtomi válasza Hideyoshi (#445) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Nem is mondtam, hogy rossz egy szóval se!!!De a mostani 1-1.5 kilós igazi dögök mellett gondolkodtam!!!!

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#447) Dtomi válasza Dtomi (#446) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Örülnék ha nekem a 7700 alcu szirszar zalmanom 44fokot tudna.

(#448) Ste válasza Dtomi (#446) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1 kiló fölötti hűtők nem nagyon vannak. Vagy csak nagyon kevesen. Az 1 kiló is már hatalmas terheléssel van az alaplapra. Az új Titan hűtőt pedig a ház tetéjre egy madzaggal is fel kell erősíteni, nehogy kárt tegyen az alaplapban

True Success is Blonde

(#449) Dtomi válasza Ste (#448) üzenetére

Dtomi
(őstag)

fel kell kötni??? lol :P jó nem pontosan mondtam de értetted miről beszélek. szóval hatalmas hűtők léteznek már!!!

(#450) Daniel válasza Dtomi (#443) üzenetére

Daniel
(tag)

:) Eloszor is Dtomi es Hideyoshi koszonom a valaszotokat!

A Gigabyte GZ-XC relativ egy egyszeru haziko, alapbol 2x80mm ventiket lehet rakni be, 1 elol es 1 hatul. Ha rakok ket jo minosegu ventit az fog javitani a cirkulacion es homersekleteken?

Koszonom! :R :DD :C :)) :D :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.