egy kérdésem lenne... a házhűtőt hova kell csatlakoztatni ..úgyértem tudom hogy a tápból nyeri az áramot meg minden csak a kábel vége ojan hogy a 12 voltos vezetégbe csak bele kell dugni pl ojnba ami a DVD-be megy vagy ha nem akkor hogyan és mibe?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
e.vid
(senior tag)
Alapeset az, hogy az alaplapra csatlakoztatod, de van, amelyikhez adnak átalakítót, hogy tápcsatira (molex, ez olyan, mint ami a dvd-be megy) is rá lehessen kötni. Itt egy kép ezen jól látni, hogy milyen: [link]
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

@ti
(újonc)
Sziasztok!
Venni akarok egy P4 2.8Ghz 1Mb cache/533FSB/S478-as procit (prescott magos)
és hallotam hogy a prescott magos procik nagyon melegednek
és van nekem egy GlacialTech Igloo 4380 Light -es proci hűtőm(ezt 2500Ft-ért vettem)
és szerintetek mennyire lesz jó a procinak a hűtés?
mert én cserélni akarom egy halkabbra és jól hűtsön
mi a véleményetek?

ja és nem akarom a legdrágábbat megvenni
[Szerkesztve]
(#354) Yushchenko válasza @ti (#353) üzenetére
- Privát
- 2006-06-08 10:27:07
Szerintem ha nem húzod simán elviszi. De ha mégsem AC-ot vagy valamilyen Zalman koppintást ajánlok(pl. Primecooler).
73 110 116 101 108 0 52 101 118 97

ANT
(PH! addikt)
Arctic Cooling Freezer4 való neked! Én három hónapja vettem br. 3900-ért. Nekem a létező legnagyobb 478-as Prescottom van, terhelve 59-61 C volt a max. Ja, és kerámiacsapágyas, úgyhogy hangja nagyon szolid (fix 2200-es fordulaton) 
[Szerkesztve]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
- Privát
- 2006-06-08 10:59:08

[HUN]Tyson
(senior tag)
Vettem a 3200+ A64-emre egy Artic Cooling Freezer 64 Pro-t, 3850HUF-ér.
Speedfannal leszedtem a fordulatot olyan 1200 körülre, Így a hangja = 0, full terhelésen max 38 fok !!!
Tehát összegezve: Néma + qrva jól hűt + olcsó
Ja, és közvetlenül kifelé tolja a meleget. Szóval szvsz Best Buy.

@ti
(újonc)
köszi a proci hűtő tippeket

és mi a véleményetek a Zalman CNPS 7700CU full réz
cooler(fordulatszabályzós,min.ford.:1000 ford/perc, max.ford.:2000 ford/perc
az zaj pedig:20 ~ 32dB )
12 cm ventilátora van![[kép] [kép]](http://www.zalman.co.kr/upload/product/7700_cu_c_p.jpg)
több infó itt:[link]
[Szerkesztve]

@ti
(újonc)
vagy van egy ZALMAN CNPS7000A- Cu
adatai:
- Dimensions : 109 (L) x 109 (W) x 62 (H) mm
- Weight : 773g
- Base Material : Pure Copper
- Dissipation Area : 3,170 cm2
- Bearing Type : 2-Ball
- Speed : 1,350 ~ 2,600 rpm ± 10%
- Thermal
Resistance : 0.27 ~ 0.20 °C/W
- Noise Level : 18.0 ~ 27.5 dB ± 10%
FAN Speed Controller (FAN MATE 2)
- Dimensions : 70(L) x 26(W) x 26(H)mm
- Weight : 20g
- Output Voltage : 5V ~ 11V ± 2%
- Allowable Power : 6W or lower
- Connector : 3-Pin
ez előzőnek(CNPS7700-Cu) pedig az adatai:
- Dimensions : 136(L) x 136(W) x 67(H)mm
- Weight : 918g
- Base Material : Pure Copper
- Dissipation Area : 3,268 cm2
- Bearing Type : 2-Ball
- Speed : 1,000 ~ 2,000rpm ± 10%
- Thermal
Resistance : 0.19 ~ 0.24°C/W
- Noise Level : 20 ~ 32dB ± 10%
FAN Speed Controller (FAN MATE 2)
- Dimensions : 70(L) x 26(W) x 26(H)mm
- Weight : 20g
- Output Voltage : 5V ~ 11V ± 2%
- Allowable Power : 6W or lower
- Connector : 3-Pin
[Szerkesztve]

Ca$h24
(lelkes újonc)
üdv!nem vagyok benne biztos hogy jo helyre írok de ugy gondoltam ez a legmegfelelöbb hely...Nos, vettem pár hete egy uj gépet amiben van egy 4200+ két magos proci és az lenne vele a gondom hogy az alaplap progija szerint (asus ai booster) sokszor 1200mhz-n néha meg 3500mhz-n megy és csak ritkán pörög a rendes 2200mhzn. A másik gondom ami lehet ebböl fakad a melegedése.Vettem rá egy 10 e-s zalman rézhütöt most a tipusat nemtom,de igy is ha játszok 20 percet 50 fokosra hevül és néha be is szaggat a game közben.Mi lehet a gond?A gépem: asus a8n sli premium, amd64 x2 4200+,2x1gb kingmax,680w-os thermaltake táp, gigabyte 7900gtx.Elöre is köszi!! u.i: ha jol tom olyan a hütöm ami fent van a képen...
Az élet olyan mint egy szál cigi,egyszer kétszer megszivjuk

nemtommi
(őstag)
Szvsz. 50 fok nem sok, ez nem okozhatja a játékok akadását. Viszont ezek a gyári programok gyakran nem épp kiforrott dolgok, simán okoznak problémákat. Próbáld meg eltávolítani őket a driverrel együtt, majd csak az Nvidia Nforce driverét tedd fel, illetve, ha bekapcsolod a c'n'q-t, akkor az AMD processzordriverét. Ajánlom, hogy a legújabb WHQL Nvidia VGAdrivert is beszerezd.

nemtommi
(őstag)
Ha mindenáron Zalmant akarsz venni, vedd meg azt.
Csalódni nem fogsz benne, de nem ez az optimális hűtő.
Az eddig ajánlottak szerintem jobban megérik az árukat.
(Amúgy a Glacialtech is elég lehet, ha nem húzod a procit, és jól szellőző házba kerül)
(#362) @ti válasza Yushchenko (#354) üzenetére
- Privát
- 2006-06-10 20:22:28

@ti
(újonc)
és az AC közöl melyiket ajánlod?

nemtommi
(őstag)
Freezer 4, sajnos ebből tudtommal nem készült ''Pro'' verzió.
(Ha tévednék, és mégis lenne ilyen, akkor azt)

ANT
(PH! addikt)
Freezer4-ből valóban nincs Pro, csak Freezer7 és Freezer64-ből!
@ti: Nézz szét itt[link] Árak, leírások, mindent megtalálsz!
[Szerkesztve]
- Privát
- 2006-06-12 22:08:24

tyutyu1983
(tag)
Hello! Lehet, hogy nem jó helyre írok, de hátha tudtok nekem segíteni. Everestben nézem, a hőmérsékleteket. Van egy olyan, hogy PWM, ez minek a hőmérséklete? Mert van, hogy felmegy 70fok fölé? Vagy ez normális érték neki 
[Szerkesztve]
MSI GX620X-063HU
(#366) ANT válasza tyutyu1983 (#365) üzenetére
- Privát
- 2006-06-13 10:46:54

ANT
(PH! addikt)
Alaplapi fesz.stab IC neve a PWM. 100C körül van a megengedett max. értéke. Nekem is 65C körül szokott ugrándozni pl. avi-ba tömörítés alatt.
(#367) tyutyu1983 válasza ANT (#366) üzenetére
- Privát
- 2006-06-13 11:02:51

tyutyu1983
(tag)
Köszi a segítséget. Most néztem a max. eddig 82fok volt.
Neked mennyi volt eddig a max? Ha csak úgy megy a gép, és nem csinálsz rajta semmit, neked hány fokos szokott lenni?
[Szerkesztve]
MSI GX620X-063HU
(#368) ANT válasza tyutyu1983 (#367) üzenetére
- Privát
- 2006-06-13 13:09:14

ANT
(PH! addikt)
Nekem mindig 70C alatt volt eddig, de csak akkor, ha a proc. terheltség nagy volt. Ha a proc. alapon ment, nekem 40-45C körül volt ez az érték. Mondjuk az számomra elég érdekes dolog, hogy a PWM néhány fokkal melegebb, mint a proc.mag (de csak terhelésnél!)
[Szerkesztve]

elitgamer
(tag)
Császtok,az az én gondom hogy van egy P4 540 3,2ghz-s procim.
Régebben(4-6 napja)minimális terheléssel(pl netezés,letöltés)ment 42-48 fokon,terhelve50-57,na most megbulondult,és pl most is 54 fokkon van,játék közben(pl Hitman4) simán felmegy 60-65 fokra,ilyenkor elkezd izomból pörögni a venti,olyan hangosan hogy még fülhalgatóval is hallom a zajt,mi lehet a gond?ja és az alaplapom is melegebb,átlagban olyan 30 fokos volt.most meg 35-37,a ventik telyesen normálisan mennek.
konfig az adatoknal,,,,,ime az en kisci Crysis-es oldalam,csomo letoltes,csomo altalam forditott anyag stb http://crysis.uw.hu/

Bakko
(tag)
Melegebb van mint eddig volt. És meleg levegővel nagyon nehéz hűteni.
nekem pl: amikor a szobában 22 fok volt akkor 44-46 fok volt alapon a vga-m a procim úgy 38-42. Most hogy 28 fok van a szobában a vga alapon 54 a proci 51.
Megoldás: Rakjál a gépbe pár ventit ami forgatja a levegőt a házban.
No Comment!

Atti0925
(tag)
HALI!!!
Az eddigi régi Celeron proci(2500MHz) helyére vettem egy új 3066MHz-es Celeron D345-t!Vettem hozzá egy CoolerMaster hütőt!
Alapból,úgy,hogy nem csinál semmit a gép 55-58 C°on van a hőmérséklete,ha elkezd dolgozni 60 fölé megy!Le van véve a gép oldala!A hütő 4200-al pörög folyamatosan!
Lehet vmit csinálni vele(és itt nem a vegyél nagyobb,jobb hütőt tipusú válaszokat kérném,ha lehet)?
KM900 Black VADM mod by kiski

ToBeY
(PH! nagyúr)
Nézd meg hogy elegendő paszta van a proci és a hűtő között,illetve nézd meg hogy a hűtő rednesen felfekszik a cpu-ra,rednesen éritkezik a hűtő a cpu-val.
Vagy vegyél egy brutálabb hűtőt 

Atti0925
(tag)
Megnéztem a pasztát,még kentem rá egy kicsit,semmi változás!A felfekvést meg nem tudom,hogy nézzem meg!
Esetleg visszateszem a régi hütőt!

elitgamer
(tag)
OK köszi,amúgy mivel az én sz*r VGA-mon nincs hőmérő,van-e vmi utólag felszerelhető cuccos?
ja és milyen hűtőt rakjak be,hogy lemenyjen 45-50 fokra a CPU-m?nem szeretnék 5K-nál sokkal többet kiadni rá.
[Szerkesztve]
konfig az adatoknal,,,,,ime az en kisci Crysis-es oldalam,csomo letoltes,csomo altalam forditott anyag stb http://crysis.uw.hu/

elitgamer
(tag)
Ja meg még az hogy most így reggel hidegebb van mint tegnap délben,és mégis melegebb a prockó,ez miérrt van?

elitgamer
(tag)
amúgy mi a véleményetek erről[link]
ellégé nagynak tűnik,mondjuk kicsit drága,ja meg azért sztem nevetséges hogy high-end hűtőnek írják 

Atti0925
(tag)
Mindent kipróbáltam!A jó hír az,hogy full terhelés(konvertálás,cd-írás,4 pokerasztal futtatása 1szerre) csak 65-67 C°-ra melegszik fel!
A rossz hír,hogy mégiscsak egy jobb hütő kell! 
Kinéztem azt a Freezer 4-et,amit pár hsz-el elöttem emlitettek,AZ JÓ LESZ???
[Szerkesztve]

ToBeY
(PH! nagyúr)
Milyen géped van?Nekem 3500+ gyárí hűtővel teljes tergelés mellet (ilyen időben) 40fok!
Most éppen netezés közben 28fok 
Szerintem neki nem A64-e van 
mivel Freezer 4-et említett ezért szerintem 478-as P4-e van, ami az igazi kazánok közé tartozik
True Success is Blonde

ToBeY
(PH! nagyúr)
Az biztos főleg a prescott,bár nekem volt régen valami palonimo vagy mi fene AMD az dúrva volt még 80fokosan is ment
Szerintem érdemes lenne egy Glacialtech Turbine-t
egy barátomnak is az van a 3gigás Prescott-ján és eléggé jól lehűti neki
True Success is Blonde

Atti0925
(tag)
Egy Celeron 3066MHzes prociról van szó!Lehet vmi baja,ha pár hétig ilyen hőfokon üzemel?
A Freezer 4 jobb árban,és már nem nagyon akarok többet költeni erre a gépre,de még 1 évet ki kell birjon!
Kösz a a tanácsokat!!!
semmi baja nem lesz
és különben is van benne hővédelem tehát nem kell aggódnod
True Success is Blonde

Bakko
(tag)
Lehet hogy a hütőd koszos.1-2 havonta nem árt kitakarítani mert a por is nagyon lerontja a teljesítményét.
No Comment!

ANT
(PH! addikt)
Szerintem ár/érték arányban a legjobb a Freezer4!
Ha olyat teszel bele, kb. 8-10 fokot nyersz (proc. terhelt állapotában!) Tapasztalatból mondom!
[Szerkesztve]

PazsitZ
(PH! addikt)
Hi! Nem igazán vágom ezeket a procihűtőket, valaki tudna ajánlani egyet egy AMD Athlon XP 2800+ -hoz, ami nem túl drága
? Előre is köszi a segítséget. 
|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

elitgamer
(tag)
hetente tisztitom ;-)

Dufresne
(PH! addikt)

elitgamer
(tag)
Milyen progival lehet szabályozni a ventik fordulatszámát?

Ribi
(PH! kedvence)
Speedfan, ha tamogatja az alaplapot. Az ujabbakat nem igazan szereti.

Met
(őstag)
BIOS-ban nem lehet bekapcsolni, hogy szabályozza autómatikusan?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae

elitgamer
(tag)
de,csak kiváncsi vok hogy milyen hangos ha egyfojtába maxon pörög... 

nemtommi
(őstag)
Amit ugye BIOSban nem lehet beállítani... 

elitgamer
(tag)
télleg,pedig én úgy tudtam

Atti0925
(tag)
Aggódom amiatt,hogy be fog-e férni a Freezer 4 a gépbe!?
IS7-E alaplapba,közepes méretű házba!Nézegetem a honlapjukon a képeit,de gyanúsan túl nagy a mérete!Valaki nyugtasson meg,hogy befér!Nem akarok mostmár másikat kinézni!!! 

PazsitZ
(PH! addikt)
Nem tudom mennyire jó ötlet, de próbáld mondjuk nagyjából lemérni.
Arctic Cooling Freezer 4 heatsink/fan:
Fan: 77 x 77 x 42 mm
Overall Dimensions: 92 x 114 x 120 mm
Így nagyjából csak meg tudod itélni.(I think)
Vagy várj egy hozzáértő válaszra 
|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

Atti0925
(tag)
Csak a táp van nagyon közel!Ha jól érzékelem,hogy milyen irányba kell berakni!Ha lehet rajta forditani,akkor befér! 

Wandamme
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy venni akarok egy 3700+ San diego magos AMD athlon 64-et, és nem tudom molyen hűtőt vegyek rá? Boxosat nem akarok venni mert az már nem fér bele a keretbe.
Egy Zalman CNPS 7000B Cu-t néztem ki, de kíváncsi lennék a véleményekre...minél többre.
Lenovo V570
arctic cooling freezer64 pro.legalább olyan jól hűt, kevesebb pénzért
bazinga!

ANT
(PH! addikt)
Üdv! Az én lapomba (IS7-E2) úgy lehet beszerelni, hogy a venti alulról felfelé (tehát a táp felé) nyomja a levegőt. Ha a te lapod is ilyen elrendezésű, akkor nem árt, ha a tápod olyan fajta, amin pl. egy db. 12-es venti van alul, ami a beszipkázott meleg levegőt nyomja tovább.
[Szerkesztve]