Vajon merjek e kisérletezni azzal, hogy a jó öreg 600-as Celeronom-ról (alapórajelen) lehúzom a ventit dvd-zés, internetezés közben és csak a(z amúgy meglehetősen vaskos) hűtőbordákat hagyom dolgozni?
(A ventin egyébként -természetesen- van alaplapra dugható fordulatmérő, szabályozható ez valamilyen programmal?)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
- 2006-03-02 00:28:40

Johnny Cage
(PH! addikt)
(#302) nemtommi válasza Johnny Cage (#301) üzenetére
- Privát
- 2006-03-02 12:58:19

nemtommi
(őstag)
Ha van hővédelem az alaplapodon, kipróbálhatod, amúgy nem ajánlom. DVD nézés szvsz megizzaszt egy 600-as Celeront, ha szoftveresen megy. (Hardveresen tudtommal a videokari számolja)
Ha az alaplapod is támogatja, akkor Speedfannal megoldhatod a szabályzását.

Pee-Tee
(kvázi-tag)
S775 Intel P4 630 3 GHz procihoz milyen hűtőt ajánlanátok?
Egyenlőre nem akarom húzni...
Zalman CNPS7000B-ALCU ?
Max 10e HUF

Atapi
(senior tag)
Helo.
Szerintem azt semmiféleképpen ne vedd meg. Régi korszak letünt hűtője. Vegyél rá valami hőcsöves csodát. Teljesen mindegy milyet veszel, azt a 7000es Zalmant (de bármelyik más nem hőcsöveset is) akármelyik lenyomja. Pl az artic cooling olcso hőcsöves hűtőket csinál, és nagyon dicséri mindenki, ugyhogy valoszinüleg megéri az árát.
üdv

Pee-Tee
(kvázi-tag)
HI.
Megnéztem: Arctic Cooling Freezer 7
Jót mondanak rá és árban is nagyon jó....
Ha valaki tud jobbat ossza meg velem....

nemtommi
(őstag)
Freezer7 árában nem találsz szerintem jobbat, valszeg senki sem fog mást ajánlani.

Pee-Tee
(kvázi-tag)
DE találtam:
Freezer 7 Pro: 6.500 HUF - bár a tesztekben leírtak alapján nem rosz, csak a különleges venti felfogatását nem igazán találták előnyösnek....
GlacialTech Igloo 5700 MC k.b.: 8.400 HUF Ez már jobb....szerintem....lehet ez lesz az igazi.....

nemtommi
(őstag)
''Freezer7 árában'' (br. 5.088 Ft)
[Szerkesztve]
(#309) Johnny Cage válasza nemtommi (#302) üzenetére
- Privát
- 2006-03-03 17:05:09

Johnny Cage
(PH! addikt)
ACPI bios-os a lap, tehát automatikusan szabályozgatja a venti fordulatszámát, de manuálisan a SpeedFan sem engedi - bár nem is ismeri ezt az alaplaptipust (küldtem róla jelentést). Teljesen leállitani le tudja, de szabályozni nem lehet. Jelentés után, elképzelhető, hogy ha ismerni fogja már a lapot, szabályozni is lehet?
(#310) nemtommi válasza Johnny Cage (#309) üzenetére
- Privát
- 2006-03-03 18:49:12

nemtommi
(őstag)
Izé, az ACPI-ben nem pont az a különbség az APM-től, hogy nem a BIOS, hanem az oprendszer irányítja szoftveresen a hűtést?
Arra, hogy lehet-e majd szabályozni, nem tudok válaszolni, de a remény hal meg utoljára ![;]](/dl/s/v1.gif)
(#311) nemtommi válasza Johnny Cage (#309) üzenetére
- Privát
- 2006-03-03 18:56:21

nemtommi
(őstag)
Bocsika, most látom, nem is írtad, hogy a BIOS állítaná...
Majdcsak megtanulok már olvasni 
[Szerkesztve]

Petaki
(újonc)
Sziasztok!
Lehet hogy volt már erről szó de azért megkérdezném. Tudtok e olyan progit ajánlani ami folyamatosan fut és méri a proci hőmérsékletét és figyelmeztet ha elér egy kritikus szintet mert egy ismerősöm erre gyanakszik de addog nem akar új hűtőt venni amig meg nem győződik róla. Előre is köszönöm! 

morp
(fanatikus tag)
a bios-ban általában be lehet állítani hogy jelezzen adott hőmérsékleten.

nemtommi
(őstag)
MBM (Motherboard Monitor), bár nem tudom volt-e frissítve mostanában.
Speedfan is jó, ha csak ki akarod tenni a hőmérsékletét a tálcára.
Én most már tudok nyilatkozni az Igloo-ról, és nekem a húzott 531-esemet átlag 12-14 fokkal hűti jobban mint a gyári, elég jó, és még ventillátort is lehet rajta cserélni. Még ha egyelőre nem is akarod húzni a procit, van benne tartalék arra az esetre ha később mégis. Én amúgy 9k-ért vettem, de akadhat olcsóbban is.
11111 | 1F | -... .-.. .- -.-. -.- ... --- ..- .-.. | Azok lettünk akiktől anyám féltett... [Kovi] | suttyomzutty

Levin01
(őstag)
Sziasztok!
Van nékem egy barton magos 3000+ Sempronom Socket A-s és 2400Mhz-n hajtom 12*200-on 1.75 fesszel. Jelenleg egy TT Vulcano 12 hűti de sajnos terhelve pedzi az 50fokot így. Lecserélném egy Thermaltake CL-P0025 Silent Tower 4 in 1 coolerre.
Itt megtalálható:
http://www.blcomputer.hu/arlista.php?cat=Thermaltake
Tudtok valami véleményt mondani erről a hűtőről?

(Bundás)
(PH! kedvence)
Egy öreg 2100+ os tbredet kéne lehűteni! vmit újonnan, olcsón max 2,5! pl. mistralból... néztem ott zalman 3000, 3100-at, esetleg aerocool golden crown és egyéb 1,5k-s hűtőkről vélemény?

V.Rossi
(újonc)
Nagyon kis cuki hűtő szeritnem.Jó teljesítménye van nagyon!
De amúgy ha hang nem zavar,akkor én vulcano 11-et vennék a helyedben!Nekem is az hűtő van a porcimon!4000Rmp-en nemigazán megy 52 fölé.Mellesleg 50 fok szerintem annyira nem gáz.Ha nagyon hatásos hűtőt akarsz,és mindenképpen TT-t,akkor azért nézd meg Big Tyhoont!Garmacor az aki a Bl-be dolgozik,kérd ki az ő véleményét is!

sutszi
(senior tag)
Spire Whisperrock IV vagy V
Mindkettő halk és jól hűt és a keretben van.

Pivi
(újonc)
Sziasztok!
Van egy 1,7GHz-es (Socket 478-as) Celeron processzorom, amin a gyári hűtő bemondta az unalmast (meg mellesleg nem is hűtött tökéletesen), úgyhogy az lenne a kérdésem, hogy milyen hűtőt tudtok rá ajánlani, ami nagyon jól hűti, és NAGYON halk? A halkság nagyon lényeges szempont.
Köszi!
Mindfields Factory - http://www.mindfieldsfactory.com

nemtommi
(őstag)
Ha az alacsony ár is fontos, akkor Arctic-Cooling Super Silent 4 Ultra-t, ha kicsit több zséd van rá, akkor Arctic-Cooling Freezer 4-et ajánlom.
Teljesen halk hűtő pl. a Thermaltake Sonic Tower, de ez igényli, hogy legyen venti legalább a házban.

Norbi-01
(lelkes újonc)
Hy.Ha a procim 39°os akkor kell rá hűtő? Vagy az még semmi.462 re milyen hűtő megy fel?

nemtommi
(őstag)
Nem teljesen értem az első kérdésedet. Most nincs rajta?
Második kérdésedre: pl. AeroCool HT-101 és HT-102, TT Silent Tower és Sonic Tower, Glacialtech Silent Breeze III, de majdnem minden gyártónak van még Socket-A-ra hűtője.

Norbi-01
(lelkes újonc)
Hát az lett volna a kérdés hogy sok e a 39°. 
Köszi
- Privát
- 2006-03-30 18:57:19

Digitalboy
(senior tag)
AC Freezer64 Pro hűtőt nem tudjátok honnan lehet a legolcsóbban beszerezni?
http://digitalboy.racing.hu - Rally videók!

nemtommi
(őstag)
Szvsz nem sok. Pontosan milyen proci, és mekkora frekin üzemel?

Norbi-01
(lelkes újonc)
Amd 2400+ de 2000resen megy.Mert?

nemtommi
(őstag)
Mert a hőmérséklet eléggé függ a gyártási technológiától és az órajeltől 
Amúgy nagyon szép az a hőmérséklet szerintem.

Norbi-01
(lelkes újonc)
Végülis el is vártam mert van benne 4 db 80mm es.+ alaplap + proci.+ 1 ami hátul nyomja ki, a videókariról szívja. 

Pivi
(újonc)
Köszi szépen, azt hiszem jöhet az Arctic Cooling Freezer 4, a pénz most annyira nem lényeges szempont, mint az, hogy ténylegesen nagyon halk legyen.
Mindfields Factory - http://www.mindfieldsfactory.com

champion
(lelkes újonc)
- Thermaltake Spark 7
- GlacialTech Diamond 4000
Freddy Krugernak azóta vannak rémálmai, mióta Chuck Norris vele álmodott!

borbt
(újonc)
Szevasztok!
Óriási problémám van. A gépem már annyira hangos, hogy szinte már elviselhetetlen. Jelenleg a P4 S478 3.0 Ghz a proci és gyári hűtő van rajta. Ezt szeretném lecserélni valami csendesebbre mert erre gyanakszom, hogy ez a fő hangforrás. Az alaplapom Asus P4P800, hogy a kompatibilitási problámákkal is számoljunk.
Ki mit tud ajánlani ennek megszűntetésére?
Szia!
Nekem is ez volt a problémám, 478/3.0Ghz Prescott, és Thermaltake volt rajta. Azóta is bánom a 6000 fordulat miatt.
Aztán felraktam a Zalman 7xxx CLU szériát, ami full réz, és igen drága, utánna megszünt a problémám. Kb olyan 8k kerül, és 45 fokon tartotta a procim, terhelés alatt olyan 55!!!!
˘˘°°UP°°˘˘Szeresd az embereket...Hisz ők sem szeretnek téged...Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!!

Tsopi
(kvázi-tag)
Uff...Heh nekem is 3Ghz-es rescottos intelem van 1 primecoller cu-s hűtővel és 45C°~55C° között mozog terheléstől függően meg hogyha porosodik a hűtőm akkor megy fel dúrván 60C°-ig!(De akkor már nagyot harapnak a por cicák) 
''Cum deo pro patria et libertate''

Sigurd
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Van egy problémám, talán ti tudtok segíteni.
Vettem egy Barton 2500as procit, GT iglo 2520as hűtővel.
A ház teljesen nyitott, és a proci játék közben sem melegszik 36-40 fok fölé.
~1880 Mhz körül megy, nem húztam semmit, vagy ilyesmi.
Úgy hallottam, az sem jó, ha túl hideg.
Itt a link a gépről: [link] (Tudom csúnya, de én így szeretem.
)
Ti mit mondtok?
Megtisztel az irigységed, de sajnos nem tudom viszonozni...
Öööö... Én pl. segítenék, de nem írtad le, hogy mi a problémád...
Olyan nincs, hogy túl hideg, a profik nitrogént használnak hűtésre, ami -198°C-n cseppfolyósodik. Na az már elég hűvös, de a processzorok ezt értékelik.
36-40°C egy bartonnál irreálisan ideális. Ne nyúlj hozzá, hacsak nem találod túl hangosnak! ;)
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

Sigurd
(lelkes újonc)
Ami hangos, az csak az öreg Quantum vinyóm...... 
Azt szerettem volna megtudni, mert úgy halottam, 45 fok körül érzi jól magát a proci, van-e alapja ennek?
Fogalmam sincs , mi lenne a jó idle-ben 35 fokos, full kihasználtságnál játék közben is csak ritkán éri el a 40-et. Az előző tulaj 3200+osként használta fullon 45-50 fokos volt.
CMOS clearrel kezdtem a használatot, azóta átlag 35-36 fokos. Ahhoz is kell 10-15 perc, hogy 30 fokról felmenjen az ''normális'' 35-36-os átlagra. Szóval csak annyi lett volna, h ez normális?

(Bundás)
(PH! kedvence)
Normális!
Örülj neki, hogy így megy a hűtés. 45 fokos üzemi hőmérséklet hülyeség, legfeljebb 0 fok alatt nem menne, de erre én példát még nem láttam! 

Sigurd
(lelkes újonc)
Ok, köszi. Akkor nem kell rögtön elhinnem minden marhaságot rögtön. 
Azon gondolkoztam, mielőtt vettem a procit, tudva, hogy a bartonok melegszenek, hogy építsek-e rá egy 20 centis 220V-os ventit, de látva a hőmérsékletet, úgy döntöttem, nem kell, de ha 5-8 fokot még tudok rajta hűteni, akkor érdemes. Utána lehet húzni a procit bőven...elvileg.

(Bundás)
(PH! kedvence)
Úgy legyen!

<Magura>
(tag)
Sziasztok
Vettem egy cooler master susurrot a procimra. Ezüstpasztát mellékeltek. Kérdés mire figyeljek a paszta felkenésénél(pl túl sokat teszek rá, mellé ''folyik'' stb.)? Az ezüst, mint olyan, vezeti az áramot, és nem akarom tönkrevágni a cuccot.
Kösz

(Bundás)
(PH! kedvence)
Nem vezeti az áramot, nem kell sokat pacsmagolni rá, mert csak szétfolyik, aztán meg maszatolsz és picit körülményesebben lehet eltüntetni. Csak annyit hogyha rámegy a borda, akkor az egész mag felületére jusson, ami úgye rendesen ráfekszik jó esetben, tehát elég vékony felület fog létrejönni.
Hát...
Nekem az ezüstpaszta elég sokmindenemet már szarrá tette. Mivel fogta magát, és megszáradt...
2db VGA-m, meg jópár proci volt az áldozat.
Én maradok a Jó kis Szilikonnál, minőségit lehet venni kb 3k-ért 0.2litert..
És az elég egy életre.. 
http://hardverapro.hu/apro/nvidia_vga-k_nezz_be/friss.html#msg218

(Bundás)
(PH! kedvence)
Én is utálom az ezüstöt, szilikon mindörökké! 

prozoo
(újonc)
Szevasztok!
Szerintem két tök egyforma proci között is lehet marha nagy hőmérséklet külömbség. A régi cuccomba egy 2,4-es cerka volt az ment alapban 42 fokot, terhelve 54-et egy igloo4360-assal, aztán kipurcant, vettem egy dettó ugyan olyat az alapból ment 47-et, terhelve volt amikor a 60-ig is felment, de minden ugyan az volt, még a paszta is. Ez mitől lehetett? A mostani athlon64 3000+ megy 2100MHzen 32 alapból és 44 foknál nem megy feljebb. Megoldás: ha alacsony proci hőt akarsz, vegyél amd-t. 
[Szerkesztve]

jakewyler
(senior tag)
1.hát lehet a régid nw magos volt az újj meg prescott magos
2.rosszul tedded föl a hűtőt ![;]](/dl/s/v1.gif)

Kissj99
(lelkes újonc)
Sziasztok a köv. procihoz milyen hűtőt lehet venni? Akármilyen S775-ös jó hozzá? Akár a 4ezer Ft-os is? Abból csak 1 kell vagy 2? Ehhez nemigen értek. Tuningolni nemakarom.
Pentium(R) 4 Dual Core-2,8GHz/800MHz LGA775 2X1MB 64bit 1év (820) 40 690 Ft.

e.vid
(senior tag)
A D820-as szeret melegedni, de ha nem akarod tuningolni, akkor a gyári hűtő is megfelel, igaz az egy kicsit hangos…
Ha valami komolyabbat akarsz, akkor valamilyen hőcsöves hűtőt keress hozzá.
A procira csak 1 hűtő kell… 
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali