Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)

(#301) Johnny Cage

Johnny Cage
(PH! addikt)

Vajon merjek e kisérletezni azzal, hogy a jó öreg 600-as Celeronom-ról (alapórajelen) lehúzom a ventit dvd-zés, internetezés közben és csak a(z amúgy meglehetősen vaskos) hűtőbordákat hagyom dolgozni?

(A ventin egyébként -természetesen- van alaplapra dugható fordulatmérő, szabályozható ez valamilyen programmal?)

(#302) nemtommi válasza Johnny Cage (#301) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Ha van hővédelem az alaplapodon, kipróbálhatod, amúgy nem ajánlom. DVD nézés szvsz megizzaszt egy 600-as Celeront, ha szoftveresen megy. (Hardveresen tudtommal a videokari számolja)
Ha az alaplapod is támogatja, akkor Speedfannal megoldhatod a szabályzását.

(#303) Pee-Tee

Pee-Tee
(kvázi-tag)

S775 Intel P4 630 3 GHz procihoz milyen hűtőt ajánlanátok?
Egyenlőre nem akarom húzni...
Zalman CNPS7000B-ALCU ?
Max 10e HUF

(#304) Atapi válasza Pee-Tee (#303) üzenetére

Atapi
(senior tag)

Helo.
Szerintem azt semmiféleképpen ne vedd meg. Régi korszak letünt hűtője. Vegyél rá valami hőcsöves csodát. Teljesen mindegy milyet veszel, azt a 7000es Zalmant (de bármelyik más nem hőcsöveset is) akármelyik lenyomja. Pl az artic cooling olcso hőcsöves hűtőket csinál, és nagyon dicséri mindenki, ugyhogy valoszinüleg megéri az árát.

üdv

(#305) Pee-Tee válasza Atapi (#304) üzenetére

Pee-Tee
(kvázi-tag)

HI.

Megnéztem: Arctic Cooling Freezer 7
Jót mondanak rá és árban is nagyon jó....
Ha valaki tud jobbat ossza meg velem....

(#306) nemtommi válasza Pee-Tee (#305) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Freezer7 árában nem találsz szerintem jobbat, valszeg senki sem fog mást ajánlani.

(#307) Pee-Tee válasza nemtommi (#306) üzenetére

Pee-Tee
(kvázi-tag)

DE találtam:

Freezer 7 Pro: 6.500 HUF - bár a tesztekben leírtak alapján nem rosz, csak a különleges venti felfogatását nem igazán találták előnyösnek....

GlacialTech Igloo 5700 MC k.b.: 8.400 HUF Ez már jobb....szerintem....lehet ez lesz az igazi.....

(#308) nemtommi válasza Pee-Tee (#307) üzenetére

nemtommi
(őstag)

''Freezer7 árában'' (br. 5.088 Ft)

[Szerkesztve]

(#309) Johnny Cage válasza nemtommi (#302) üzenetére

Johnny Cage
(PH! addikt)

ACPI bios-os a lap, tehát automatikusan szabályozgatja a venti fordulatszámát, de manuálisan a SpeedFan sem engedi - bár nem is ismeri ezt az alaplaptipust (küldtem róla jelentést). Teljesen leállitani le tudja, de szabályozni nem lehet. Jelentés után, elképzelhető, hogy ha ismerni fogja már a lapot, szabályozni is lehet?

(#310) nemtommi válasza Johnny Cage (#309) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Izé, az ACPI-ben nem pont az a különbség az APM-től, hogy nem a BIOS, hanem az oprendszer irányítja szoftveresen a hűtést?
Arra, hogy lehet-e majd szabályozni, nem tudok válaszolni, de a remény hal meg utoljára ;]

(#311) nemtommi válasza Johnny Cage (#309) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Bocsika, most látom, nem is írtad, hogy a BIOS állítaná...
Majdcsak megtanulok már olvasni :B

[Szerkesztve]

(#312) Petaki

Petaki
(újonc)

Sziasztok!
Lehet hogy volt már erről szó de azért megkérdezném. Tudtok e olyan progit ajánlani ami folyamatosan fut és méri a proci hőmérsékletét és figyelmeztet ha elér egy kritikus szintet mert egy ismerősöm erre gyanakszik de addog nem akar új hűtőt venni amig meg nem győződik róla. Előre is köszönöm! :)

(#313) morp válasza Petaki (#312) üzenetére

morp
(fanatikus tag)

a bios-ban általában be lehet állítani hogy jelezzen adott hőmérsékleten.

(#314) nemtommi válasza Petaki (#312) üzenetére

nemtommi
(őstag)

MBM (Motherboard Monitor), bár nem tudom volt-e frissítve mostanában.
Speedfan is jó, ha csak ki akarod tenni a hőmérsékletét a tálcára.

(#315) BlacKSouL válasza Pee-Tee (#307) üzenetére

BlacKSouL
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én most már tudok nyilatkozni az Igloo-ról, és nekem a húzott 531-esemet átlag 12-14 fokkal hűti jobban mint a gyári, elég jó, és még ventillátort is lehet rajta cserélni. Még ha egyelőre nem is akarod húzni a procit, van benne tartalék arra az esetre ha később mégis. Én amúgy 9k-ért vettem, de akadhat olcsóbban is.

11111 | 1F | -... .-.. .- -.-. -.- ... --- ..- .-.. | Azok lettünk akiktől anyám féltett... [Kovi] | suttyomzutty

(#316) Levin01

Levin01
(őstag)

Sziasztok!

Van nékem egy barton magos 3000+ Sempronom Socket A-s és 2400Mhz-n hajtom 12*200-on 1.75 fesszel. Jelenleg egy TT Vulcano 12 hűti de sajnos terhelve pedzi az 50fokot így. Lecserélném egy Thermaltake CL-P0025 Silent Tower 4 in 1 coolerre.
Itt megtalálható:
http://www.blcomputer.hu/arlista.php?cat=Thermaltake

Tudtok valami véleményt mondani erről a hűtőről?

(#317) (Bundás)

(Bundás)
(PH! kedvence)

Egy öreg 2100+ os tbredet kéne lehűteni! vmit újonnan, olcsón max 2,5! pl. mistralból... néztem ott zalman 3000, 3100-at, esetleg aerocool golden crown és egyéb 1,5k-s hűtőkről vélemény?

(#318) V.Rossi válasza Levin01 (#316) üzenetére

V.Rossi
(újonc)

Nagyon kis cuki hűtő szeritnem.Jó teljesítménye van nagyon!:)
De amúgy ha hang nem zavar,akkor én vulcano 11-et vennék a helyedben!Nekem is az hűtő van a porcimon!4000Rmp-en nemigazán megy 52 fölé.Mellesleg 50 fok szerintem annyira nem gáz.Ha nagyon hatásos hűtőt akarsz,és mindenképpen TT-t,akkor azért nézd meg Big Tyhoont!Garmacor az aki a Bl-be dolgozik,kérd ki az ő véleményét is!

(#319) sutszi válasza (Bundás) (#317) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Spire Whisperrock IV vagy V
Mindkettő halk és jól hűt és a keretben van.

(#320) Pivi

Pivi
(újonc)

Sziasztok!

Van egy 1,7GHz-es (Socket 478-as) Celeron processzorom, amin a gyári hűtő bemondta az unalmast (meg mellesleg nem is hűtött tökéletesen), úgyhogy az lenne a kérdésem, hogy milyen hűtőt tudtok rá ajánlani, ami nagyon jól hűti, és NAGYON halk? A halkság nagyon lényeges szempont.

Köszi!

Mindfields Factory - http://www.mindfieldsfactory.com

(#321) nemtommi válasza Pivi (#320) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Ha az alacsony ár is fontos, akkor Arctic-Cooling Super Silent 4 Ultra-t, ha kicsit több zséd van rá, akkor Arctic-Cooling Freezer 4-et ajánlom.
Teljesen halk hűtő pl. a Thermaltake Sonic Tower, de ez igényli, hogy legyen venti legalább a házban.

(#322) Norbi-01 válasza nemtommi (#321) üzenetére

Norbi-01
(lelkes újonc)

Hy.Ha a procim 39°os akkor kell rá hűtő? Vagy az még semmi.462 re milyen hűtő megy fel?

(#323) nemtommi válasza Norbi-01 (#322) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Nem teljesen értem az első kérdésedet. Most nincs rajta?
Második kérdésedre: pl. AeroCool HT-101 és HT-102, TT Silent Tower és Sonic Tower, Glacialtech Silent Breeze III, de majdnem minden gyártónak van még Socket-A-ra hűtője.

(#324) Norbi-01 válasza nemtommi (#323) üzenetére

Norbi-01
(lelkes újonc)

Hát az lett volna a kérdés hogy sok e a 39°. :DD
Köszi

(#325) Digitalboy

Digitalboy
(senior tag)

AC Freezer64 Pro hűtőt nem tudjátok honnan lehet a legolcsóbban beszerezni?

http://digitalboy.racing.hu - Rally videók!

(#326) nemtommi válasza Norbi-01 (#324) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Szvsz nem sok. Pontosan milyen proci, és mekkora frekin üzemel?

(#327) Norbi-01 válasza nemtommi (#326) üzenetére

Norbi-01
(lelkes újonc)

Amd 2400+ de 2000resen megy.Mert?

(#328) nemtommi válasza Norbi-01 (#327) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Mert a hőmérséklet eléggé függ a gyártási technológiától és az órajeltől :)
Amúgy nagyon szép az a hőmérséklet szerintem.

(#329) Norbi-01 válasza nemtommi (#328) üzenetére

Norbi-01
(lelkes újonc)

Végülis el is vártam mert van benne 4 db 80mm es.+ alaplap + proci.+ 1 ami hátul nyomja ki, a videókariról szívja. :))

(#330) Pivi válasza nemtommi (#321) üzenetére

Pivi
(újonc)

Köszi szépen, azt hiszem jöhet az Arctic Cooling Freezer 4, a pénz most annyira nem lényeges szempont, mint az, hogy ténylegesen nagyon halk legyen.

Mindfields Factory - http://www.mindfieldsfactory.com

(#331) champion válasza Crion (#30) üzenetére

champion
(lelkes újonc)

- Thermaltake Spark 7
- GlacialTech Diamond 4000

Freddy Krugernak azóta vannak rémálmai, mióta Chuck Norris vele álmodott!

(#332) borbt

borbt
(újonc)

Szevasztok!

Óriási problémám van. A gépem már annyira hangos, hogy szinte már elviselhetetlen. Jelenleg a P4 S478 3.0 Ghz a proci és gyári hűtő van rajta. Ezt szeretném lecserélni valami csendesebbre mert erre gyanakszom, hogy ez a fő hangforrás. Az alaplapom Asus P4P800, hogy a kompatibilitási problámákkal is számoljunk.

Ki mit tud ajánlani ennek megszűntetésére?

(#333) nemtommi válasza borbt (#332) üzenetére

nemtommi
(őstag)

(#334) ploteus válasza borbt (#332) üzenetére

ploteus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia!

Nekem is ez volt a problémám, 478/3.0Ghz Prescott, és Thermaltake volt rajta. Azóta is bánom a 6000 fordulat miatt.
Aztán felraktam a Zalman 7xxx CLU szériát, ami full réz, és igen drága, utánna megszünt a problémám. Kb olyan 8k kerül, és 45 fokon tartotta a procim, terhelés alatt olyan 55!!!!

˘˘°°UP°°˘˘Szeresd az embereket...Hisz ők sem szeretnek téged...Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!!

(#335) Tsopi

Tsopi
(kvázi-tag)

Uff...Heh nekem is 3Ghz-es rescottos intelem van 1 primecoller cu-s hűtővel és 45C°~55C° között mozog terheléstől függően meg hogyha porosodik a hűtőm akkor megy fel dúrván 60C°-ig!(De akkor már nagyot harapnak a por cicák) :DD

''Cum deo pro patria et libertate''

(#336) Sigurd

Sigurd
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Van egy problémám, talán ti tudtok segíteni.
Vettem egy Barton 2500as procit, GT iglo 2520as hűtővel.
A ház teljesen nyitott, és a proci játék közben sem melegszik 36-40 fok fölé.
~1880 Mhz körül megy, nem húztam semmit, vagy ilyesmi.
Úgy hallottam, az sem jó, ha túl hideg.
Itt a link a gépről: [link] (Tudom csúnya, de én így szeretem. :B )

Ti mit mondtok?

Megtisztel az irigységed, de sajnos nem tudom viszonozni...

(#337) simonzé válasza Sigurd (#336) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Öööö... Én pl. segítenék, de nem írtad le, hogy mi a problémád...

Olyan nincs, hogy túl hideg, a profik nitrogént használnak hűtésre, ami -198°C-n cseppfolyósodik. Na az már elég hűvös, de a processzorok ezt értékelik.
36-40°C egy bartonnál irreálisan ideális. Ne nyúlj hozzá, hacsak nem találod túl hangosnak! ;)

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#338) Sigurd válasza simonzé (#337) üzenetére

Sigurd
(lelkes újonc)

Ami hangos, az csak az öreg Quantum vinyóm...... :D
Azt szerettem volna megtudni, mert úgy halottam, 45 fok körül érzi jól magát a proci, van-e alapja ennek?
Fogalmam sincs , mi lenne a jó idle-ben 35 fokos, full kihasználtságnál játék közben is csak ritkán éri el a 40-et. Az előző tulaj 3200+osként használta fullon 45-50 fokos volt.
CMOS clearrel kezdtem a használatot, azóta átlag 35-36 fokos. Ahhoz is kell 10-15 perc, hogy 30 fokról felmenjen az ''normális'' 35-36-os átlagra. Szóval csak annyi lett volna, h ez normális?

(#339) (Bundás) válasza Sigurd (#338) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Normális! :D Örülj neki, hogy így megy a hűtés. 45 fokos üzemi hőmérséklet hülyeség, legfeljebb 0 fok alatt nem menne, de erre én példát még nem láttam! ;)

(#340) Sigurd válasza (Bundás) (#339) üzenetére

Sigurd
(lelkes újonc)

Ok, köszi. Akkor nem kell rögtön elhinnem minden marhaságot rögtön. :)
Azon gondolkoztam, mielőtt vettem a procit, tudva, hogy a bartonok melegszenek, hogy építsek-e rá egy 20 centis 220V-os ventit, de látva a hőmérsékletet, úgy döntöttem, nem kell, de ha 5-8 fokot még tudok rajta hűteni, akkor érdemes. Utána lehet húzni a procit bőven...elvileg.

(#341) (Bundás) válasza Sigurd (#340) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

:)) Úgy legyen!

(#342) <Magura>

<Magura>
(tag)

Sziasztok

Vettem egy cooler master susurrot a procimra. Ezüstpasztát mellékeltek. Kérdés mire figyeljek a paszta felkenésénél(pl túl sokat teszek rá, mellé ''folyik'' stb.)? Az ezüst, mint olyan, vezeti az áramot, és nem akarom tönkrevágni a cuccot.

Kösz

(#343) (Bundás) válasza <Magura> (#342) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Nem vezeti az áramot, nem kell sokat pacsmagolni rá, mert csak szétfolyik, aztán meg maszatolsz és picit körülményesebben lehet eltüntetni. Csak annyit hogyha rámegy a borda, akkor az egész mag felületére jusson, ami úgye rendesen ráfekszik jó esetben, tehát elég vékony felület fog létrejönni.

(#344) RECSKA válasza (Bundás) (#343) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Hát...

Nekem az ezüstpaszta elég sokmindenemet már szarrá tette. Mivel fogta magát, és megszáradt... :DDD 2db VGA-m, meg jópár proci volt az áldozat.

Én maradok a Jó kis Szilikonnál, minőségit lehet venni kb 3k-ért 0.2litert.. :DDD És az elég egy életre.. :D

http://hardverapro.hu/apro/nvidia_vga-k_nezz_be/friss.html#msg218

(#345) (Bundás) válasza RECSKA (#344) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Én is utálom az ezüstöt, szilikon mindörökké! :DDD

(#346) prozoo

prozoo
(újonc)

Szevasztok!
Szerintem két tök egyforma proci között is lehet marha nagy hőmérséklet külömbség. A régi cuccomba egy 2,4-es cerka volt az ment alapban 42 fokot, terhelve 54-et egy igloo4360-assal, aztán kipurcant, vettem egy dettó ugyan olyat az alapból ment 47-et, terhelve volt amikor a 60-ig is felment, de minden ugyan az volt, még a paszta is. Ez mitől lehetett? A mostani athlon64 3000+ megy 2100MHzen 32 alapból és 44 foknál nem megy feljebb. Megoldás: ha alacsony proci hőt akarsz, vegyél amd-t. :C

[Szerkesztve]

(#347) jakewyler válasza prozoo (#346) üzenetére

jakewyler
(senior tag)

1.hát lehet a régid nw magos volt az újj meg prescott magos
2.rosszul tedded föl a hűtőt ;]

(#348) Kissj99

Kissj99
(lelkes újonc)

Sziasztok a köv. procihoz milyen hűtőt lehet venni? Akármilyen S775-ös jó hozzá? Akár a 4ezer Ft-os is? Abból csak 1 kell vagy 2? Ehhez nemigen értek. Tuningolni nemakarom.

Pentium(R) 4 Dual Core-2,8GHz/800MHz LGA775 2X1MB 64bit 1év (820) 40 690 Ft.

(#349) e.vid válasza Kissj99 (#348) üzenetére

e.vid
(senior tag)

A D820-as szeret melegedni, de ha nem akarod tuningolni, akkor a gyári hűtő is megfelel, igaz az egy kicsit hangos…
Ha valami komolyabbat akarsz, akkor valamilyen hőcsöves hűtőt keress hozzá.
A procira csak 1 hűtő kell… :)

'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

(#350) <Magura>

<Magura>
(tag)

Ok! Kösz mindenkinek. Akkor csere szilikonra!

Bye

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.