Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)

(#251) 1face

1face
(senior tag)

Szia mindenkinek !
Lécci segítsetek ! Fiam gépében egy IC7 lapon csücsül a 3.2/512/800-as proci, alapjáraton 48-49 Celsius egy Zalman AlCu (tö.öm tudja a típusát) hűtővel. Ez sok !
Ajánljatok valami hatékonyabb, de elérhető árú hűtőt ! :R :R :R

Nincsen problémám az alkohollal! ...de nélküle?!

(#252) 1face

1face
(senior tag)

Mén ám a topic, mén ám. :Y

(#253) BOBO6 válasza pg012345 (#248) üzenetére

BOBO6
(fanatikus tag)

Ráindítasz mindenféle hűtés nélkül?! :Y

(#254) nemtommi válasza FefeeX (#250) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Terheléssel nézd meg, mielött lecserélnéd. 40 fok terheletlenül egyáltalán nem rossz.
Hátra ha nem megy a 12-es, akkor Cooler Master Led Silentet, Silent Blade-et, vagy Noiseblocker S1-et rakj a 8cm-esek közül, persze nem lenne problémád két Papst 8412-essel sem.
Ha az Igloo-n erősíteni akarsz, egy nagyobb légszállítású ventit kell ráraknod, amivel sajnos hangosodni fog a gép :(. Erre mondjuk egy Zalman ZM-F1 megfelelő lenne.
Az Aerocool 12cm-eseinek milyen a hangjuk?

(#255) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Nos az én 2600+ Sempron-om (S754, Palermo mag, E6, 64bit) 2200MHz-en (8*275MHz) idle 26fokos, full load 34 :D

Gyári hűtéssel!

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#256) nemtommi válasza Motion_Blur (#255) üzenetére

nemtommi
(őstag)

90nm SOI technológiával készült 128kB L2 Cache-es procinál szvsz elvárható. ;)

(#257) nemtommi válasza 1face (#251) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Kb. mennyiből gazdálkodnád ki? Mennyire számít a hűtés halksága? Mekkora hely áll rendelkezésre (bazinagy VGA hűtés, sockethez közeli belógó dolgok)?

(#258) 1face válasza nemtommi (#257) üzenetére

1face
(senior tag)

Úgy 5-6k-ra gondoltam ! Nem szeretném, hogy a gyerek a számítógéptől süketüljön meg,
hely meg van bőven (hamár a bazi nagy Zalman odafért). :R

(#259) moongoose válasza 1face (#258) üzenetére

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

nézz itt körül...
[link]
...talán valamelyik jó lesz! ;)

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

(#260) FefeeX válasza nemtommi (#254) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

a 12cmsek (aero) abszolút nem szólnak, mondjuk nem is olyan erősen fújnak...
kicsit mehetne erősebben ios, sztem akkor sem lenne hangos...
A Chieftec táp viszont egész hangosnak bizonyult a 12cm-s hűtővel...
30 fokot nem lehet csinálni terheletlenül? nagyobb borda is kéne rá ha kevesebb hőt akarok?
valami kevésbé hangos megoldás kellene...
A Thermaltake ventikkel mi a baj? Te Glacialtech fan vagy vagy tényleg az a legjobb?
Azt hittem egyébként hogy a ThermalTake nagyobb presztízsű cég mint a GlacialTech...
Falconrock2vel hogy menne a cucc?

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#261) nemtommi válasza 1face (#258) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Lövésem sincs, hogy az IC7 LGA775, vagy Socket478-as, de ebben az árkategóriában az Arctic Cooling Freezer 7, Freezer 7 Pro-nál, illetve a Freezer 4-nél nem találsz jobbat szvsz.

(#262) nemtommi válasza FefeeX (#260) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Nem vagyok Glacialtech fan, nálam 2 TT Sonic Tower hűti a procikat (igaz az egyiken 12cm-es Silent Blade csücsül). Tapasztalatom szerint sorolom őket a legjobbak közé, és a nagyon baráti az áruk miatt is.
Spire-től a Whisperrock 4-el van tapasztalatom, de csak 2 nap, és ezután alig volt merszem pénzt kérni érte :(
Thermaltake 8cm-ese a legkisebb légszállítású volt a pH tesztben, de ezzel közel sem ő volt a leghalkabb, így nem ajánlanám felszerelni egy nagy légszállítást igénylő bordára.
30°C-t ezzel a bordával nem fogsz elérni, de nem értem miért kergeted ezt a hőfokot, egy Athlon XP-től teljesen jó ez a hőfok. Ha mégis bordacsere mellett döntenél, feljebb írtam hozzá hűtőket.
Chieftec hűtője halkulni fog egy kis idő után, főleg ha Yate Loon-nal van szerelve.
(Nálam mindkettő eljátszotta ezt)

(#263) dami

dami
(tag)

Haliho valaki használt már ilyen pasztát ''Coollaboratory Liquid Pro'' [link] ? Ez igaz vagy reklámduma ? Hőcsöves hűtőhöz szerintetek milyen pasztát használjak ?

A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !

(#264) nemtommi válasza dami (#263) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Boltban nézegettem, és szerintük igaz (kipróbálták), de durván folyik sztem. Ha ez félremegy, abból szvsz nagyobb gondod is lehet. Az egyik legjobb ezüstpaszta az Arctic Silver 5, annak elégnek kell lennie. Nekem TT szilikonpasztával vannak feltéve a bordák, ezekhez a procikhoz ez is elég.

(#265) Soak

Soak
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy az ujonann vett hűtő alá ilyen pasztákat kell benyomni?Valaki felvilágositana erről?Hogy mit hogy, milyet, hova? :) bocs a hülye kérdésért

photofreak.me

(#266) FefeeX válasza nemtommi (#262) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

köszönöm szépen, hogy segítesz nekem, :R :R :R ha nem muszáj, nem cserélek bordát...
A ventit is azért akartam cserélni, mert ledes meg mert kicsit hangos az ami bent van...
50fok eddig terhelve a max hő, az megfelelő?
Ma még nyomok neki NFS-t, mert nem biztos h a 3DMark 2001SE kihozza a maxot...
tudsz nekem linkelni ilyen ventitesztet ha mekkérlek?
Yate Loon azt nem toom mi, olyat vettem ami alul 12cm-s ventis, de gyorsan kellett új táp, mert a szerveré megadta magát... körbecsere volt...
400W-osról valami tapasztalat van? mert itt is körülnéztem előtte, azt írták 450W ne, tehát maradt a 400W, viszont arról semmi nem volt...
Miért mondják némelyik CT-re hogy nem szabad megvenni, mi baja lehet?
Még1szer Thanxx :C :C

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#267) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Most wanteddal is csak 52 volt max, köszönhetően sztem ennek a nagyon Kúl háznak :R és a hűtésének... Szóval ha nem hal ki a procin a venti, mert néha furi kicsit a hangja, akkor marad így, egyébként valami olcsó kék ledes cucc kéne rá... :C

(#268) jasohn

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

Hali ha felhúztam a procit(P4 2.4B) 3.4re akkor arra milyen hűtőt vegyek vagy ajánlatok.Most a gyári hűtővel :DDD stabil volt de nem merem fikxírozni hogy meghaljon az öcsém gépe és engem meg leöljön :B
köszi

(#269) FefeeX válasza jasohn (#268) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

sztem ha ráfér, zalmi fatal1ty az menne yool... vagy 7700B vagy miafeneaneve, azokkal sztem nem lenne gond...

(#270) Keresztapa24

Keresztapa24
(tag)

Hali. Szerintetek milyen hűtést tudnék venni egy 2500+ os bartonra de húzva lesz 2800+ ra kb 3-4 K körül ami jó?

OrangeCountyChoppers

(#271) (Bundás) válasza Keresztapa24 (#270) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Én még mindig az alcomp mellett voksolok! -> [link] Zalman helyett mindenképp! Én 12cm-es vs4b-vel használom, 2500+@2400mhz 51'C max terhelés/fordulatszámon!

(#272) Keresztapa24

Keresztapa24
(tag)

hmm..hát nemrossz végülis

OrangeCountyChoppers

(#273) FefeeX válasza nemtommi (#262) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Egyébként prociból nekem valami szar jutott, mert mindenki azt mondja, hogy mennyire jól húzhatók a TBred B magos XP-k az enyim meg voltemelés nélkül sajna nem bírja a 150Mhz-t sem a 133 helyett. Így sajna nem húzom meg mert nincs kedvem emiatt a stabilitást figyelni... Sajna egyébként szorzólockos... :(

(#274) mr_ricsi válasza FefeeX (#273) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Egyébként prociból nekem valami szar jutott, mert mindenki azt mondja, hogy mennyire jól húzhatók a TBred B magos XP-k az enyim meg voltemelés nélkül sajna nem bírja a 150Mhz-t sem a 133 helyett.''

Ez így nem igaz. A TBredB-s procik 2200-2300MHz-ig húzhatók átlagban. Ha egy 1700+-t húzol fel 1466-ról 2200-ra, vagy egy 2400+-t 2000-ről 2200-ra, akkor az első %-ban jobb eredmény, de MHz-ben ugyanott vannak.

Tuningra szerencsétlen választás a procid, egyrészt a magas szorzó, másrészt a gyárilag magas órajel miatt.
Ha kiszámolod, a procid már 146FSB-nél 2200MHz-en jár, ami fesz emelés nélkül nem olyan rossz eredmény.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#275) FefeeX válasza mr_ricsi (#274) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

megvan feszkóemeléssel a 2400Mhz, de sajna instabil.
Tehát akkor jó a 2250(2800+, 1,75V eddig probléma nélkül) ?
És érdemes így hagynom? Sokkal növeli a sebességet v elhanyagolható? Mert akkor inkább az élettartam... Érdemesebb a 400as memót 400on hajtani, vagy jobb az 1:1; alacsonyabb válaszidők?

(#276) pg012345

pg012345
(senior tag)

hali arra szeretnék kérni mindenkit hogy ajánljatok nekem valami jó procihűtőt abit nf7 s2g alaplapra lenne socket A 462 foglalatos kell olyan legyen amivel jól lehet húzni és hűtsön mint állat meg csendes is legyen viszonylag kösz az ár max 12 000ft legyen valami zalman vagy hasonló ja és van az az s7000 meg s9500 asszem esetleg ha valakinek van szóljon kösz

Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)

(#277) pg012345

pg012345
(senior tag)

ha olcsóbb vagy drágább egy kicsit az nem baj :)

(#278) FefeeX válasza pg012345 (#276) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

sajnos a lapod miatt neked sem lesznek jók az óriáshűtők, mint a zalmi meg a primecooler...
ezenkívül nekem nemtommi kollega ezt ajánlotta: Aerocool HT-101 , 6 rugó körül van és tényleg nem lehet rossz, ha pénzed van, vehetsz rá erősebb ventit... (silent blade)

(#279) dami válasza nemtommi (#264) üzenetére

dami
(tag)

Kicseréltem a pasztát Artic silver 5 re hát eddig jól szerepel alapon 41-42 röl 36-37 re esett a hőfok és a tesztek szerint 200 órán keresztül még javul a hővezető képessége, a kezdeti állapothoz képest akár 2-5 fokkal, remélem is :))

(#280) pg012345 válasza FefeeX (#278) üzenetére

pg012345
(senior tag)

ez nagyon tetszik esetleg meg tudnád mondani hol vegyem meg?

(#281) nemtommi válasza FefeeX (#266) üzenetére

nemtommi
(őstag)

50°C szerintem megfelelő érték. LED-es ventiket nem nagyon ismerem, az AeroCool HT-101-esen mondjuk ilyen van, de az nem egy jó hatásfokú venti (csak nagyon jó bordára lett szerelve).
Yate Loon többek között a Chieftecnek is a beszállítója, igen alacsony feszültségeken is elinduló venti.
Sirtek által gyártott Chieftecekkel sok probléma volt anno, leginkább az ATX-410-ekkel, de más fajtával is előfordult. Ebből nem vonnék le hosszú távú következtetést, főleg, hogy nagy tételben fogyott ebből a fajtából. (Lehet, hogy a hibás/eladott arány nem is volt rossz, de erről sajnos nincs fellelhető infó)
pH-n most volt tesztelve a Delták közül a 450-500-550-es hármas:[link]
A 400-asnak nagy eséllyel ugyanaz a belseje, mint a 450-esnek. ( A 350-esem is ugyanilyen)

(#282) nemtommi válasza pg012345 (#280) üzenetére

nemtommi
(őstag)

[link]
~7k
Rajtuk kívűl csak az AMP-nél láttam, de ott már ~9k :(

[Szerkesztve]

(#283) nemtommi válasza FefeeX (#275) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Szvsz hagyd 1:1-en, az aszinkron módban nem lesz érzékelhető sebességnövekedés.

(#284) Alex10 válasza jasohn (#268) üzenetére

Alex10
(újonc)

Nekem jelenleg egy Arctic Cooling Freezer 4-es van egy 3G-s Prescotton, nem bántam meg a vételt csendes, és a proci teljes terhelés alatt sem megy 52 fok fölé, és még a venti sem jár csak kb 60%-on ilyenkor :) De a ház szellőztetése sztem legalább 50%-ban bejátszik a témába!

[Szerkesztve]

(#285) Tomi 16 válasza pg012345 (#280) üzenetére

Tomi 16
(őstag)

Mustárban lehet kapni,HT-101-est. ;)
Nekem is 462-esem van és rajta van egy Themal take Silent Tower. :DD
Igaz nekem 3200+os barcim van de alapon 25C-fok játékban pedig max 32-33C-fokig megy fel. :DD
Szerintem még ilyenben is gondolkodhatnál,Aquaban-most 8650K csak nagyon durva a felrakása a deszkára. ;)
Üdv:Tomi Bácsi.....

(#286) Gamesz

Gamesz
(újonc)

Sziasztok!
Egy 2 Ghz-es Celeron (Northwood) processzorom van. Alapállásban a proci hőmérséklete 42-44 °C körül van.
Kicsit szondáztattam és negyed óráin keresztül folyamatosan 100%-os kihasználtságot hoztam ki a prociból. Végig figyeltem a hőmérsékletet de a maximális érték 55 °C volt.
Szerrintetek ezek az értékek nem magasak egy kicsit????

(#287) nemtommi válasza Gamesz (#286) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Ha mindezt csöndesen tudja a hűtőd (pláne ha a nyári 3x°C-on is), akkor szerintem ne izgulj rajta. Ha emellett megsüketülsz a ventitől, akkor lehet érdemes lenne cserélned.

(#288) sutszi

sutszi
(senior tag)

Nemrég néztem utánna, a Thermaltake Blue Orb II-nek, hogy lehete e kapni már nálunk.
Örömmel konstatáltam, hogy lehet 8-9K bruttó áron.
Továbbá gyári adat szerint 17dBa zajszint teszi mindezt, úgy, hogy például jobb mint a 7700-as zalmanok és persze jobb mint a 9500.

Esetleg találkozott már valaki eme gyönyörűséggel.
Saját tapasztalatra lennék kíváncsi.

(#289) t_ferenc válasza 1face (#251) üzenetére

t_ferenc
(őstag)

arctic cooling freezer a te kedvenced. szerintem.

if you fall seven times, stand up eight

(#290) janó9

janó9
(újonc)

Sziasztok!

Van GTA III játékom és vannak hozzá kódok, e nem tudom, hogyan kell beírni.
Tudna valaki segíteni? Köszönöm :O

janó12

(#291) e.vid válasza janó9 (#290) üzenetére

e.vid
(senior tag)

Igazán jó helyre sikerült írnod az első hsz-od. ;] [link]

'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali

(#292) tkazmer

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi a véleményetek erről:
A P4 630-as procim 100% on terhelve 60 fok körüli hőmérsékletű, egy Zalmann 7700 ALCU hűtéssel, tunning nélkül. A bltban azt mondták, hogy ez a proci 50-60 fok között adja le a legjobb teljesítményt, de több ellenvéleményt is hallottam már. Sztetek ez most akkor hogy van?

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#293) nemtommi válasza tkazmer (#292) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Egyszerűen hülyeség. Szerintem ezen nincs mit magyarázni.
Azért kiváncsi lennék, honnan vette ezt a baromságot az illető.

Amúgy milyen pasztát használsz a hűtőhöz?

(#294) EQMontoya válasza tkazmer (#292) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

looool. javaslom, következő életetben figyelj kémia/fizika órán!

Mivel úgyis illik a topicba, mint már sokszor tettem máshol, leirom itt is:

A processzorok teljesitménye a hőmérséklet növelésével forditottan arányos Ennek oka: a processzor magját alkotó félvezető alapanyaga szennyezett szilicium (a szennyezetlen baxik vezetni), amely, mint olyan, NEM fém, hanem félfém :)

Ezen félfémek a periódusos rendszerben a B (Bór) - At(Asztácium) vonalon helyezkednek el (ha fejből nem megy, katt: [link])

Ezek a félfémek félvezetők, mivel a hőmérséklet emelésével vezetőképességük romlik.

Ebből következően ha -30 fokra hütöd a procidat, akkor lesz nagyobb teljesitménye, és igy tovább... ha valaki még ezután sem érti, azt őszintén sajnálom, még1x nem kivánom leirni :(

[Szerkesztve]

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#295) tkazmer válasza nemtommi (#293) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tom, az illető rakta össze eleve a gépet, és nem mondta, hogy milyen pasztát használt

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#296) tkazmer válasza EQMontoya (#294) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát ez elég kimerítő válasz volt, és eleve azért írtam a fórumba, mert nekem is vmi hasonló járt a fejemben( bár semmi kémiai, fizikai megfontolás nélkül, hanem egyszerűen azért, mert minek használnának egyesek nitróhűtést, ha nem így lenne)

(#297) dami

dami
(tag)

Hali

Én Thermalright XP90 C t használok már vagy másfél éve és tuti , jól hűtötte a 478 as 3 gigás prescott ot is meg a mostani 775 ös 3.2 est is és van tartaléka bőven mert 4 gigán is terhelve 57-60 fok volt

(#298) jasohn válasza janó9 (#290) üzenetére

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

csak simán ird be a betüket a játékban folyamatosan de a sorrendet el ne szard

(#299) jasohn válasza Gamesz (#286) üzenetére

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

ha gyári hűtőd van akkor nem magas.
egyébként nekem a 2.4 es p4 em (nw) 44fok alapból és 58 maxon terhelve gyári intel hűtővel de csináltam rá egy maszek hűtést a gyári borda+saját venti úgy már 38 fok és 52 fok.úgyhogy ne aggódj :))

(#300) Gamesz válasza jasohn (#299) üzenetére

Gamesz
(újonc)

Köszi a hozzászólást. Gyári hűtöm van és az mellett voltak ezek az értékek. Időközben betettem egy házhűtőt is és így sikerült a proci alap hömérsékletét 38-fokra csökkenteni, vagyis 4-5 fokos hőmérsékletcsökkenést értem el vele. Így már nem ''idegesítem'' magam a dolgon... :)

[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.