Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)

(#201) Spidee válasza moongoose (#200) üzenetére

Spidee
(senior tag)

Nem, hanem 462 néven...

''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee

(#202) Spidee

Spidee
(senior tag)

Két lehetséges versenyzőt találtam, szerintetek melyik legyen?
1. [link]
2. [link]
:))

(#203) nemtommi válasza Spidee (#199) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Upsz, ezt benéztem... Sempronból egyből S754-re következtettem.
Ezt még tudom ajánlani:[link]

Szerk: Az általad belinkelt 2-ből inkább a Glacialtech.

[Szerkesztve]

(#204) Spidee

Spidee
(senior tag)

Erről vélemények: AeroCool HT-101?

(#205) nemtommi válasza Spidee (#204) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Zsír, nekem is volt egy 2,5GHz-es Mobil Barcin, csak azért nem linkeltem, mert nem találtam árlistákon.

(#206) Spidee válasza nemtommi (#205) üzenetére

Spidee
(senior tag)

Hát akkor lehet ez lesz a nyerő....

(#207) moongoose válasza Spidee (#206) üzenetére

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

Bocs én is elnéztem, jómagam intel párti vagyok és a keresőbe beírtam, hogy 2800 sempron és arra a 754-es socketet dobta ki...
De ezek szerint a tied 462-es...
A volcanóra szavazok...

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

(#208) pg012345

pg012345
(senior tag)

hali a vízhűtésem eladó
megtekinthető a
vízhűtés eladó!!!!!!! címen!

Lada motor vígan kotor, Jó a Lada az visz haza:-)

(#209) sakto válasza Spidee (#202) üzenetére

sakto
(senior tag)

az elsö szar..nekem volt anno! (nekem nem jol hütötte a 2800@3200 barcit kb 58-60fok)
a második meg qrva hangos ismerösnek van

(#210) Spidee

Spidee
(senior tag)

Köszi a segitségeket mindenkinek, még várok egy kicsit, aztán veszek valamit...
Hát most épp ez melett állok: AeroCool HT-101

Erről valami vélemények még?

[Szerkesztve]

(#211) wh_sentinel válasza Spidee (#193) üzenetére

wh_sentinel
(tag)

6K RPM -nél mi ezt már inkább helikopternek hívjuk...

Vigyázz el ne szálljon a géped :) köss rá valami madzagot és rögzítsd jó erősen...

Abit Aw8 Max-3rd eye, Intel P4 650 3.4/2mb/800 Prescott, 2Gb Kingston RAM, MSI 7800GTX DOT, Hiper 525w

(#212) Spidee válasza wh_sentinel (#211) üzenetére

Spidee
(senior tag)

Oké, köszi...

(#213) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Hali!
AMD XP 2400+ra szeretnék hatékony ventit ami tuningra is jó...
MSI K7N2 Delta L lapom van, a zalmik elvileg innentől kizárva a honlap szerint...

Falconrock2?
Primecooler Hypercool III+ ? egyáltalán rászerelhető az alaplapomra?

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#214) Stalker-2572 válasza FefeeX (#213) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Szerubtem vegyél Glacialtech Silent Breez III-at :))

All Black...

(#215) nemtommi válasza FefeeX (#213) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Egy Aerocool HT-101 tökéletes egy Athlon XP-re, Glacialtech Silent Breeze III-nál nálam volt, hogy 10°C-al is hűvösebb volt. SB III hiába az egyik legjobb hőcső nélküli hűtő (nagyrészt a Silent Blade-nek köszönhetően), de a heatpipe-osokkal már nem tud versenyezni.
HT-101-est nem kell max fordulaton járatni, ha visszaveszed kb. 50%-ra akkor vesztesz kb. 3°C-t és hangban már az SB alatt vagy.
Szvsz egy HT-101 Silent Blade-el szerelve lenne a legjobb megoldás, csak ugye ez már így nem két fillér

(#216) FefeeX válasza nemtommi (#215) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

hali, köszi, de most mégis, összehasonlítva egy Hypecrcoollal, ami olyan mint a zalmi 7000B...és ugyanannyiba megy mint az aerocool...
Akkor is az a jobb?

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#217) nemtommi válasza FefeeX (#216) üzenetére

nemtommi
(őstag)

HT-101 a 7000B-vel van egy szinten. A Hypercool 5+ Cu kb. hozza a 7700Cu teljesítményét, de mindegyiknél hangosabban.
Te tudod, hogy neked mi a fontosabb, a hűtési teljesítmény, vagy a halk működés.
Ha halk, de olcsóbb hűtőt akarsz: Glacialtech SB III - Br. 4680 Ft
Ha halk, jó teljesítményűt: Aerocool HT-101 - Br. 6193 Ft
Ha a teljesítmény a cél: Primecooler Hipercool 5+ Cu - Br. 7148 Ft
Ha passzív hűtőt akarsz jó áron: TT Sonic Tower - Br. 7 680 Ft
Ha nagyon el vagy eresztve: Titan Vanessa L-Type - Br. 12.372 Ft

(#218) FefeeX válasza nemtommi (#217) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

a primecooler ráfér a lapomra? mert a zalmi szerint a 7000es szériával nem kompatibilis a rendszerem...
melyik jobb szted?
Hypercool 3+ AlCu Br. 4560ért
Aerocool HT-101 Br. 6193ért
Primec. HC5+ AlCu Br. 5376
Primec. HC5+ Cu Br. 6528
HC4+ meg egy kicsit drágábban de halkabb mert 12cm venti...

(#219) nemtommi válasza FefeeX (#218) üzenetére

nemtommi
(őstag)

A Primecooler Hypercool PC-HP III+ is 12cm-es, ez elég halk, és jó teljesítményű.
Ha ennyiért megkapod, és felmegy a lapodra, akkor egyértelműen ez a nyerő.

(#220) FefeeX válasza nemtommi (#219) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

az a baj h sztem nem megy fel a lapra, mert van egy kép h akkora mint egy CD, és akkor már sajna a táp is útban van, pedig neem olyan kicsi a házam...
az a kérdés hogy akkor mi fér bele?
a csöves belefér? mennyire teljesít jól?

(#221) nemtommi válasza FefeeX (#220) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Igen, ez elég valószínű :(
HT-101-es bele kell, hogy férjen, de a hűtés iránya a socket miatt lentről felfelé lesz, ami csak akkor műxik, ha 12 cm-es ventivel van szerelve a tápod. Ellenkező esetben ez is kilőve.
Ha a HT-101 mellett maradsz, ajánlom, hogy felrakás előtt szedd le a kék műanyag keretet a bordáról, csavarozd fel rá a ventit, és csak miután felraktad a bordát a lapra, utánna tedd vissza a keretet ventistül.

(#222) FefeeX válasza nemtommi (#221) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

egyelőre még 12cms tápom van, de pont most veszek egy CT-t amin 2 8as van...
akkor tehát milyen hűtőt vegyek, ami hidegen tartja? Vegyak az Igloo bordára egy SilentBlade 8cm-s rendszerhűtőt?

(#223) nemtommi válasza FefeeX (#222) üzenetére

nemtommi
(őstag)

A 2x8 centisnek is kerülhet jó helyre a ventije, ha pont a socket felett van.
Amúgy ajánlom a Chieftec Delta által gyártott 12cm-es tápjait. (GPS-350,-400,-450)
Igloo most hány fokon tartja?

(#224) FefeeX válasza nemtommi (#223) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

46 fok így, hogy be van kapcsolva, de nincs hajtva egyáltalán, mert nem vtam itthon...
majd megnézem azt is h hajtva mennyi...
Chieftek tápot akarok venni használtan, 420W, 2 8cm venti meg 8000Ft...

(#225) nemtommi válasza FefeeX (#224) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Tápot használtan szvsz nem szabad venni, 9k-ért már kapsz új GPS-350-et.
Ez bőven elviszi a konfigodat.

(#226) FefeeX válasza nemtommi (#225) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

akkor sem ha még garis? meg mondjuk fontos lenne h ha már ilyen drágán veszem akkor sokáig tartson... meg elvigye majd az esetleges új konfigot is...
most 300as Codegenem van, miből látszhat az h nem elég a rendszernek?
Mert ha nem muszáj nem is veszek...
Silent Blade házhűtő??(1500)

(#227) Csigger

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

hello emberek! azt szeretném kérdezni hogy nem tudtok olyan helyet ahol a következőt lehet kapni: PRIMECOOLER PC-HC5+ BLUE LED HYPERCOOL?? és ha igen akkor mennyiért?
ek szerintetek mi lenne jobb egy ilyen vagy egy artic cooling freezer 64 pro!!! amd a64 3000+ s939hez kőne!!!

[Szerkesztve]

www.napiapp.com

(#228) nemtommi válasza FefeeX (#226) üzenetére

nemtommi
(őstag)

300W elég egy nem SLI-s 2-3 HDD-vel/optikai meghajtóval szerelt gépnek. Szerintem.
Nem a 300W-al van ott a probléma, hanem azzal, hogy Codegen, és könnyebben viheti magával a többi hardvert, bár erről itt többet megtudhatsz: [link]

Silent Blade talán a legjobb 8cm-es hűtő, amellett hogy nagyon halk, jó a légszállítása.

(#229) FefeeX válasza nemtommi (#228) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

mit lehet tapasztalni ha nem elég? mert tuningolni nem tudtam de mást nem vettem észre...
minden frankón megy... érdemes akkor kicserélni, vagy esetleges bővítést érdemes megvárni vele?
Veszek surgearrestet egyébként ami túlfeszkó meg túláram meg villámvédő aljzat...
A másik kérdés pedig h silent blade-t érdemes e rátenni a bordára a jelenlegi szintén Gtech, de nemtommilyen venti helyére, esetleg 8cm-s TT venti...
A segitségedet pedig köszönöm!

(#230) FefeeX válasza Csigger (#227) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

mindenképpen ledes kell? mert azt én sem tudom h HC5+ból hol lehet kapni...
Illetve biztosan HC5 kell? azon csak 9cm a venti, a HC3on és 4en meg 12cm...
tehát halkabbak meg vszínűleg jobbak is...
hol lehet kapni? [link] itt van 5ös meg 4es...
3as meg négyes akár ledesen itt kapható: [link]
Az ár attól függ hogy milyen kell pontosan, 4600-7500ig terjed annak függvényében h AlCu vagy Cu kell, illetve hogy melyik fajta...
A Zalman honlapján nézd meg melyik alaplappal kompatibilisek... (7700B pl.)

(#231) nemtommi válasza FefeeX (#229) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Tápkérdést szerintem az előbb belinkelt topicban. Ott hozzáértőbb emberek is lesznek.
Silent Blade mint mondtam, talán a legjobb 8cm-es.
Mivel nem írtad le, hogy mi a problémád a jelenlegi hűtéseddel, így nem tudom biztosan ajánlani a venticserét.

(#232) Csigger válasza FefeeX (#230) üzenetére

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

hát igazából jó lenne a ledes, csak egy haverom ezt mondta hogy jó, én meg csak elkezdtem nézegetni! elvileg az arctic cooling freezer 64 prot néztem, de szntem az is marad!
mi a véleményetek ek a freezer 64proról? jobb mint a primecooler??
(a ledes hűtő csak ezér lenne jó mer plexis a házam)

[Szerkesztve]

www.napiapp.com

(#233) Furious

Furious
(lelkes újonc)

hi!
van egy Athlon64 3200+-os procim(2400Mhz-en).
van rajta egy Cooler Master Vortex Dream TX.egy zalman CNPS7700-Cu-t szerettem volna,de ez lett.szerintetek jobban jártam? :F

ui.:sztem nem.ja és tervbe van véve egy Gibabyte G-Power Pro.arról mi a véleményetek?

Mess with the best! Die like the rest!

(#234) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Starcraft után 56 fok...

(#235) nemtommi válasza FefeeX (#234) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Én 60°C-ig nem nyúlnék a hűtéshez Athlon XP-nél, de tudom, van aki már 50°C-nál sír, hogy megég a proci. Emlékeim szerint ezek 80°C-ot kell hogy bírják, de ezt azért nem ajánlatos kipróbálni. (Nekem egy melegebb nyári napon felment 80°C fölé játék mellett még a Titan hűtővel, de nem lett szerencsére maradandó sérülése)

(#236) FefeeX válasza nemtommi (#235) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

nekem volt 70 felett, azért vettem rá ezt anno, ezzel sztem kb gy mozog, de akkor a ventit se cseréljem rajt? Mondjuk a házszellőz javítani fogom...

(#237) nemtommi válasza FefeeX (#236) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Egy okosan megoldott házszellőzéssel lehet többet érsz el.
Ezzel a winchester és a videókártya környezetéből is el tudod vinni a meleg levegőt 1-2 házventi segítségével, és még a procin is hűthetsz pár fokot.

(#238) FefeeX válasza nemtommi (#237) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

asszem veszek új házat...
aerocool 3d magic? van benne 2 venti, meg tenném bele még harmadiknak a 12cm-s silent bladet...
mit gondolsz?

(#239) nemtommi válasza FefeeX (#238) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Nem az én izlésvilágom, de nagyon jó szellőzést biztosító ház.
Ezt + a 12cm-es Silent Blade tökéletes megoldás.

(#240) KisApám

KisApám
(senior tag)

A jó proci hűtés, met az nekem van :):
Thermalright XP-120 + Noiseblocker SX2 Pro 120 mm + a ház oldallemezén a proci felett egy lik és azon még egy Noiseblocker SX2 Pro 120 mm, ami fújja be a friss hűs levegőt...
+ a ház hátsó lapjának tetején a táp felett (a táp, ami ugyancsak szívja a meleg levegőt a proci felől és fújja kifelé) egy EverCool 80 mm-es venti szívja ki a levegőt + a winchester előtt egy Noiseblocker 80 mm-es venti szívja ki a levegőt, amit a 120 mm-es venti oldalról nyom befelé...
És az egészet nagggyon halkan...

UI: z oldalsó és elülső likat magam vágtam...

[Szerkesztve]

Absztrakt művészet: a tehetségtelenek alkotása, melyet elvtelenek adnak el a megtévesztetteknek.

(#241) nemtommi válasza KisApám (#240) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Ennek így nem sok értelmét látom. A proci fölött miért befelé, a winchestereknél pedig miért kifelé fújatod a levegőt? Először is meg kellene határoznod a levegő útját, ami a legjobb esetben lentről felfelé, és elölről hátrafelé (álló ATX-nél).
Oldalsó szellőzést vagy rávezetni kellene a procira, vagy lejjebb rakni, mert így örvényes lesy az áramlás, ami nem feltétlenül jó egy házban.

(#242) kovsol

kovsol
(PH! nagyúr)

egy zalman CNPS7000-AlCu hüttés van a procimon
az létezhet, hogy alapjáraton nem hűt jobban mint a gyári venti ?

igaz a gyári 3500-4000 rpm volt ez meg 1200 csak

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#243) nemtommi válasza kovsol (#242) üzenetére

nemtommi
(őstag)

A 7000 AlCu nem éppen a Zalmanok legjobbika, az AMD-s BOX hűtő meg elég meggyőző teljesítményű (meg persze hangú) szvsz. Ha jól tudom, a legerősebb A64-esekhez is ezeket csomagolják, így én nem csodálkozom ezen.

(#244) kovsol válasza nemtommi (#243) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

az erősebb A64 hez tudtommal már réz magú bordák vannak
az enyém tiszta alu volt
amugy ez terhelve jobban hűt

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#245) BobChemistry válasza kovsol (#242) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

igen

őstag lettem :DDD

[Szerkesztve]

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#246) pg012345

pg012345
(senior tag)

hali szoval az a gondom ha felszerelem a vízhűtést nem indul el a gép annyit csinál hogy beindul és leáll rögtön most léghűtés van rajta kipróbáltam hogy lehúzom a ventillátort a borda rajtmarad a procin úgy elindul de ha leszedem a bordát a prociról nem indul el a gép ha van venti ha nincs a cpu fan foglalatba dugva és ha a blokkot felfogatom rendesen úgyse indul el ötleteket várok fontos lenne az alaplap abit nf7 s2g a biosban hiába kapcsoltam ki hogy ne kelljen ventillátornak lennie úgy se indul ijet még én nem szívtam előre is kösz a válaszokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(#247) kovsol válasza pg012345 (#246) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

nem szorítod meg nagyon rajt ?
esetleg nem hajlik meg kicsit az alaplap ?

(#248) pg012345 válasza kovsol (#247) üzenetére

pg012345
(senior tag)

nem de ha nincs rajta semmi úgyse indul el meg a blokkal se :F

(#249) Csigger

Csigger
(őstag)
LOGOUT blog

hello skacok! kérdezném hogy egy arctic cooling freezer 64 prora lehetne ledes hűtőventit rakni? jah és hol tudom megnézni hogy mely alaplapokkal kompatibilis???? köcce!!

www.napiapp.com

(#250) FefeeX válasza pg012345 (#248) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

sztem az alaplapod úgy van beállítva, hogy ha nincs venti dugva a 3pöcökre akkor nem indul el a rendszer, láttam már ilyet...

más:
Jelenleg elfüstölt a szervertápom, meg szar volt a házam, sürgős körbecsere...
Megvettem a 3D Magic házat, de mivel 2 cső is be kell h férjen, a 12cm silent blade nem fog beférni... 2x8cm TT házhűtővel milyen lenne(hátul)?
Ja és Chieftec 400W tápot vettem...
Viszont terhelés nélkül még mindig 40fok... Terhelést azóta még nem próbáltam...
de ez a 40fok terhelés nélkül nekem soknak tűnik... cseréljek ventit az Igloo 2420amon? mondjuk ledes TT venti jobb lesz?

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.