Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)

(#101) Kukkéro válasza vincent4000 (#100) üzenetére

Kukkéro
(kvázi-tag)

Üdv.!
Nem rossz hűtő! De szerintem túl drága! Már megint a márkát kell megfizetni.
Én ajánlanám a Freezer 64 PRO-t. Ára simán veri a többi hűtőt és eddig csak jókat olvastam róla.(5000MHz-ig jó!!! állítólag)
U8-120-1600 - 12000 Ft
zalman cnps7700B-cu 10500 Ft
Arctic-Cooling Freezer 64 PRO - 5100 Ft
www.kiskerárak.hu -n keresd az ''igazit''
döntéshez:
[link]
[link]
[link]
[link]

(#102) vincent4000 válasza Kukkéro (#101) üzenetére

vincent4000
(fanatikus tag)

Én is a 64 PRO-ra gondoltam, néztem már pár tesztet és nem olyan rossz, az ára meg elég korrekt.

(#103) Kukkéro válasza vincent4000 (#102) üzenetére

Kukkéro
(kvázi-tag)

Akkor mire vársz ?
Ha megvetted és letesztelted jöhet a tapasztalatod leírása! :)

(#104) Kami11

Kami11
(senior tag)

Két kérdés: Meddig emelhetem a procim feszültségét /Pentium D 830/? Tuningolni akarom és kíváncsi vagyok mennyi az a feszültség, ami fölé semmiképpen sem szabad emelni.
A másik: milyen hűtőt vegyek rá? Én a Coolink U8-92-1900 tipusú hűtőjét néztem ki. [link]
Egyéb ajánlatok? Természetesen tuninghoz!

Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

(#105) vincent4000 válasza Kukkéro (#103) üzenetére

vincent4000
(fanatikus tag)

az majd csak később lesz.. ha összejön a cash az új konfigra.
Amúgy a kiskerárak.hu-t ne vedd szentírásnak, én szinte mindig találok olcsóbbat is annál.
pl: Club3D 7800GT-t 10e Ft-tal olcsóbban
Gigabyte K8NXP-SLI szintén 10e Ft-tal
COOLER ARCTIC Freezer 64 Pro-t 1000 Ft-tal
AMD SAN DIEGO 3700+ 6e Ft-tal
stb....

[Szerkesztve]

(#106) vincent4000 válasza Kami11 (#104) üzenetére

vincent4000
(fanatikus tag)

Ha már ilyet veszel akkor sztem U8-120-1600 -at vegyél.
Én is ilyet akartam venni, de aztán lebeszéltek, meg én is lebeszéltem magam róla mert túl drága. Viszont az biztos hogy szinte a legjobb hűtő amit vehetsz, ha van rá pénzed.
Sztem ennyi, döntsd el te.

A D 830 az melyik is?

[Szerkesztve]

(#107) Kami11 válasza vincent4000 (#106) üzenetére

Kami11
(senior tag)

Kétmagos 3 GHz-es Pentium 4. Még az Arctic-Cooling Freezer 7 PRO-n gondolkodom. Van valakinek tapasztalata róla? Bírná a proci a 15x266-os FSB-t is de a gyári hűtő nem áll a helyzet magaslatán :( :O

(#108) Mosqa

Mosqa
(lelkes újonc)

Bár nem teljesen ide tartozik, de azért megkérdezem, hogy számít-e vmit az, hogy hány volt-ot kap a CPU mag? Nekem 1.31 Volt-ot-------Az jó?

(#109) gabe_ válasza Mosqa (#108) üzenetére

gabe_
(senior tag)

Minél többet kap, annál jobban melexik... :))

(Amúgy az alapbeállítással biztos jónak kell lennie. A feszültség (volt) emelést tuningra szokták használni. -> ekkor több hőt termel a proci)

Sovány szakácsban sose bízz!

(#110) Henker2

Henker2
(őstag)

Egy kérdésem lenne! Ven egy 3.2-es P4 Northwood-os procim! Jelenleg 3.7, 3.8 körül húzva! A Zalman CNPS7000-A Cu hűtőcske van rajta! Érdemes ezen egy headpipe-os hűtőre cserélnem? Plexi házoldalam van!

[Szerkesztve]

Hirdetésem: http://hardverapro.hu/apro/intel_r_core_tm_2_quad_q9550_yorkfield-e0_asus_p5q/hsz_1-200.html

(#111) Bekre Pál válasza Henker2 (#110) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Igen érdemes, a zallman felett már lejárt az idő, de van hőcsöves zallman is ami viszont tuti..
De mi köze van a plexi oldallapnak az egészhez?
:DD

[Szerkesztve]

|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

(#112) Henker2 válasza Bekre Pál (#111) üzenetére

Henker2
(őstag)

A dizájn miatt! Miért? Egy állatkirályul kinéző hűtő tán nem mutat jól egy plexi házban?
Dehogynem! ENNYI!

[Szerkesztve]

Hirdetésem: http://hardverapro.hu/apro/intel_r_core_tm_2_quad_q9550_yorkfield-e0_asus_p5q/hsz_1-200.html

(#113) Bekre Pál válasza Henker2 (#112) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Az más téma, ha neked a design miatt kell akkor vegyél ilyen világítós kütyüket bele, amugy meg a régi zallmi is elég designos a maga kis méretével.

|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

(#114) Kukkéro válasza Bekre Pál (#113) üzenetére

Kukkéro
(kvázi-tag)

:R :R :R
A plexi oldallap egyébként jó mert biztos jobban elvezeti a hőt a ház beléből mint az aluminium (f.szt) de DESIGN-os !!!(persze nem számottevő de húzásnál igen)
Valaki nézni szereti a gépét valaki pedig használni !

(#115) attilam válasza Kukkéro (#114) üzenetére

attilam
(őstag)
LOGOUT blog

Ráadásul a plexi nagyon sérülékeny. Könnyen karcolódik is, ami szállításnál esetén nem egy utolsó szempont. Ráadásul szerintem nem is designos.

(#116) Kukkéro válasza attilam (#115) üzenetére

Kukkéro
(kvázi-tag)

:R :R :R
és még 1 :R

(#117) MoDD3rke válasza Kukkéro (#116) üzenetére

MoDD3rke
(lelkes újonc)

már bocs hogy ezt mondom de a plexi oldalap nem vezeti a hőt :D nem is értem igazábol mit írtatok h a plexi oldalap jelentősen befolyásolja a hömérségletet ? -ez nem így van !
a Tapasztalat az ha csur plexi házad van (pld .:Acryclear) ami felfoja a meleg levegőt a házban!

a honlapot nem frisitem....

(#118) Mosqa

Mosqa
(lelkes újonc)

Szerintetek ez normális: Intel Pentium 4 3.2 Ghz (prescott magos C0 steppinges) ,Abit IS7-E2, Valami Spire hűtő (3500-4500 RPM)
Tehelés nélkül, üresjáratban 62 fok
Terhelés esetén (Fear, Doom 3, Most Wanted stb) egy óra múlva leold, mert túlmelegszik(85 fok)
Ez normális???
Nem lehet, hogy a procimnak van baja?

(#119) Vice válasza Mosqa (#118) üzenetére

Vice
(lelkes újonc)

ha kikapcsol akkor az tuti nem normális hamegmondod pontosan miylen hűtő van rajta akkor lehet tudnánk segíteni hoyg egyáltalán birja e de ha vásárolni fogsz uj coolert akkor zalman 7000b CU van nekem pl és jelenleg a procim 25 fokosa zalman meg most maxon pörög 2500 at de még 2000 res fordulatnál is csak 2 max 3 fokkkal melegebb terheletlenül. Igaz nekem AMD 939 es veni procim van de ez a coller tuti lehűti a paszta is sokat nyom a latba abból is egy jobb pasztát mondanék ( pl most ami fent van az Titanos),de használhatod a zalmanhoz kapottat is.

(#120) Mosqa válasza Vice (#119) üzenetére

Mosqa
(lelkes újonc)

Úgy old le, hogy beep-el az alaplap egy pár másodpercig, és aztán kikapcsol...

(#121) Mosqa válasza Vice (#119) üzenetére

Mosqa
(lelkes újonc)

Amugy mi a véleményed az Artic Cooling Freezer 4-ről?

(#122) MoDD3rke válasza Vice (#119) üzenetére

MoDD3rke
(lelkes újonc)

a hővezetőpasztárol: szerintem a legjobb : a kerámia paszta aszem, nem adják egyetlen egy hutohoz sem . nekem is apum hozott 3 ineksiós tubussal . eredeti intel hutovel 2,4 es cerka (huzas nelkul) [HUzasal pár fokal melegebb]32 fok de a ventit cseréltem aero cool cameleonra ara egy cs uv reagens ventirács le is van szabályozva a venti kb 7 V -ra hangtalan.... cpu burn in 1 órás járatás mellet max 45 fok!

(#123) MoDD3rke válasza Mosqa (#121) üzenetére

MoDD3rke
(lelkes újonc)

nem 7 et akartál írni? mert 4 et nem nagyon lehet kapni...

(#124) Mosqa válasza MoDD3rke (#123) üzenetére

Mosqa
(lelkes újonc)

Nem, Freezer 4-et írtam, mert Abit IS7-E2 alaplapom van, az pedig Socket 478-as.

(#125) Craft86

Craft86
(újonc)

Hi!

Most cseréltem AMD ről Pentára és érdekelne h Abit IC7-MAX3 ba milyen proccesort javasoltok, Thermaltake Beetle hűtőm van!

(#126) Flashget válasza Craft86 (#125) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

nézd meg a konfigomnál ;)

Milyen tápod van?''400 W Codegen'' Akkor mindenképpen csereérett, mert a pénztártól való távozás után 1 perccel a tervezett élettartama végére ért.

(#127) Mosqa

Mosqa
(lelkes újonc)

Hi! Véleményeket, tapasztalatokat várnék az Artic Cooling Freezer 4-ről, és a Zalman CNPS 7000 ALCU-ról... Előre is köszi!

(#128) Dani-SKA

Dani-SKA
(újonc)

Hellótok!!!
Az lenne a problémám,hogy az újabb játékokból kilép a gépem pl.:NFS Mw.de csak akkor ha a 2500+ os bartonom 2500+ on megy.ha a biosba leveszem az fsb-t 133 ra akkor nem lép ki.
Segítsetek mi lehet a probléma.
köszi mindenkinek.
By Dani

(#129) Kukkéro válasza MoDD3rke (#117) üzenetére

Kukkéro
(kvázi-tag)

''már bocs hogy ezt mondom de a plexi oldalap nem vezeti a hőt
''nem is értem igazábol mit írtatok h a plexi oldalap jelentősen
''befolyásolja a hömérségletet ? -ez nem így van !

Én ugyanezt írtam nem? idézem :
plexi oldallap egyébként jó mert biztos jobban elvezeti a hőt a ház beléből mint az aluminium (f.szt)
A zárójelben egy a betű hiányzik! Remélem így már érted. :Y

'' ha csur plexi házad van (pld .:Acryclear) ami felfoja a meleg levegőt a házban!

Tehát nem vezeti el, igen erről beszéltem!!! :C

Kicsit jobban értelmezd az irományokat.

Üdv.

(#130) Kukkéro válasza Mosqa (#121) üzenetére

Kukkéro
(kvázi-tag)

Nekem is és egy havernak is freezer 4-es van. Teljes mértékben bevált! Én a 3.0 P4-et 3.6-on stabilan járatom 56 fokon alapjáraton terhelésnél max. 62-64 -ig megy. Nem merem tovább húzni pedig 3.7-en is ment!
Havernak 3.2 P4 3.5-ön megy stabilan csak 2 különböző ram miatt problémázik. Egyébként 3.8-4.0 -ig menne az utána olvasások alapján.
Én csak ajánlanám mert megbízható halk és kurva jól hűt! És mindezt 4000 Ft-ért! :Y
Ma sehol nem kapsz megbízható heat-pipe-os hűtőt 8000 Ft alatt.
[link]

(#131) Kukkéro válasza MoDD3rke (#123) üzenetére

Kukkéro
(kvázi-tag)

''nem 7 et akartál írni? mert 4 et nem nagyon lehet kapni...''

Komolyan olvasd végig a korábbi irományokat is!!! :F
Kitől hallottad hogy nem lehet kapni? www.kiskerarak.hu -n 9 boltot lehet fölhívni ill. a neten is lehet rendelni 1000 helyről!

(#132) Kukkéro válasza Craft86 (#125) üzenetére

Kukkéro
(kvázi-tag)

Mire akarod használni? Mennyi pénzt akarsz beleölni? Akarod-e húzni?
Egyébként: 3.0 Ghz 1Mb
p4 proci tuning-ban (#2260)
Szerintem ez még ár/teljesítmény arányban még jó! de ha van pénzed akkor 3.2-est mindennképp!
Ha kapsz még 2.8-ast akkor az is jó választás.

(#133) MoDD3rke válasza Kukkéro (#129) üzenetére

MoDD3rke
(lelkes újonc)

jóvanna :DD nem vettem észre.csak tod este az ember elég fáradt (álltalában) így hát néha tévesztek.

(#134) Kukkéro válasza MoDD3rke (#133) üzenetére

Kukkéro
(kvázi-tag)

It's ok no problem! :)

(#135) Mosqa

Mosqa
(lelkes újonc)

Szerintetek ez normális: Intel Pentium 4 3.2 Ghz (prescott magos C0 steppinges) ,Abit IS7-E2, Spire EasyStream III hűtő (3500-4500 RPM)
Tehelés nélkül, üresjáratban 62 fok
Terhelés esetén (Fear, Doom 3, Most Wanted stb) egy óra múlva leold, mert túlmelegszik(85 fok)
Ez normális???

(#136) Kami11 válasza Mosqa (#135) üzenetére

Kami11
(senior tag)

Ez egyáltalán nem normális! :( A hűtő nincs jól feltéve -szerintem-, ezért melegszik túl. Javaslom szedd le, pasztázd újra és úgy tedd vissza!
Üresjáratban kellene 35-40 fok körül lennie.
Az enyém 830D teljes terheléssel 63-64 fok.

(#137) tkazmer

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az mennyire normális, hogy a 630 as HT P4-em Zalman 7700-as hűtéssel a Hmonitor szerint egyszerre 36 és 42 fokos is?

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#138) Spidee

Spidee
(senior tag)

Hellosztok!

Milyen hűtő ajánlott egy 3200+-s procihoz?
Nem lesz húzva, csak egy olyan hűtő kell amivel elmegy stabilan, nem kell nagyon drága hűtő, szegényes a kassza.
Hány fok ajánlott neki amugy?
:))

''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee

(#139) c.zsolti válasza Spidee (#138) üzenetére

c.zsolti
(őstag)

Nekem ilyen van:[link]
2600Ft-ért vettem, a hangja is elfogadható

...

(#140) Mosqa

Mosqa
(lelkes újonc)

És az normális, hogy 1 perc alatt melegszik 60%-os terhelés mellett 65°-ról 80°-ra... és 20 másodperc alatt hűl le 80-ról 68-ra???

(#141) Mosqa

Mosqa
(lelkes újonc)

A gyárival is ezt csinálta, utána visszavittem, akkor tették rá ezt a Spire-t, de amugy ez se vmi nagy hűtő, de mind1...Szóval a hűtőt boltban tették fel, nem hiszem, hogy nemjól van felrakva...

(#142) Kami11 válasza Mosqa (#141) üzenetére

Kami11
(senior tag)

Utánnanéztem és ezt a hűtőt amit használsz -Spire EasyStream III- maximum 3 GHz-es procikhoz ajánlják! Úgyhogy ha tényleg jól van feltéve, akkor valszeg a hűtőteljesítményével van gond. Túl kicsi a procidhoz. :(
Cseréld egy nagyobbra.
Kiindulási pont: www.depo.hu

(#143) c.zsolti válasza Kami11 (#142) üzenetére

c.zsolti
(őstag)

biztos, hogy kevés egy 3.2-es prescottra, (3.06-hoz NW van írva)

...

(#144) zzso

zzso
(újonc)

Sziasztok!

Intel P4 gyári hűtőventillátort hogyan tudom levenni a prociról,
a két kart felemeltem de még valami nem engedi,

köszi a segítséget.

zzso

(#145) Winner_hun válasza zzso (#144) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

valószínűleg a gyári paszta miatt ráragadt a procira, na akkro tépdki a lapból,lehet hgoy a proci is jönni fog, de mást nem tudsz tenni

mod: jártam már így: [link]

[Szerkesztve]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#146) zzso válasza Winner_hun (#145) üzenetére

zzso
(újonc)

nem ragadt rá a pocira az tutti, valami csel van ebben a proci hűtőben?!

zzso

(#147) OTIS_

OTIS_
(tag)

Hali mindenkinek!
Egy olyan procihűtőt tudna nekem valaki ajánlani ami a lehető legnagyobb teljesítményt nyújta? zajszint nemérdekel (már ígyis porszívó effektus van a gépben...) minden valószínűség szerint egy 939 es AMD64 et fog hűteni 3.5-4 Ghz körül, és mivel a tunning a mániám csak az érdekel, hogy ne legyen az a procikorlát, hogy túlmelegszik...
Árban úgy 7-8 ezer forintra gondoltam, de ha valaki tud valami ISTENKIRÁLYŰBERbrutált pl 10 ért , ami nagyon veri a 7-8 ezres korlátot betartó ajánlatokat, akkor arról is lehet szó.
Várom az ajánlatokat, előre is köszi mindent!
Üdv : OTIS

(#148) Kami11 válasza OTIS_ (#147) üzenetére

Kami11
(senior tag)

A 7-8 ezres kategóriában ajánlom az Arctic Cooling Freezer 64 Pro-t (nekem is ilyen van csak Intelesben), a fölötti árkategória pedig ez: [link]

[Szerkesztve]

(#149) Kukkéro válasza OTIS_ (#147) üzenetére

Kukkéro
(kvázi-tag)

Olvass vissza : (#101)
Egyébként még a Zalman 9500 is jó! csak drága 12000

(#150) wh_sentinel válasza Spidee (#138) üzenetére

wh_sentinel
(tag)

Ha nincs semmi tuning és a lapod sem melegszik gyakorlatilag mind1...(akár a gyári is jó amig be nek krepál)
Az újabb prescott procik már közel sem melegszenek annyira mint az első sorozatok.
egyébként 80-90% terhelésnél az ideális hőmérsékletül 55-65 fok...
de 70C alatt még bőven stabilak...
70C fölött már érdemes elgondolkozni egy jobb hűtőn vagy az órajelek csökkentésén..

Abit Aw8 Max-3rd eye, Intel P4 650 3.4/2mb/800 Prescott, 2Gb Kingston RAM, MSI 7800GTX DOT, Hiper 525w

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Processzor hűtés (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.