Üdv.!
Nem rossz hűtő! De szerintem túl drága! Már megint a márkát kell megfizetni.
Én ajánlanám a Freezer 64 PRO-t. Ára simán veri a többi hűtőt és eddig csak jókat olvastam róla.(5000MHz-ig jó!!! állítólag)
U8-120-1600 - 12000 Ft
zalman cnps7700B-cu 10500 Ft
Arctic-Cooling Freezer 64 PRO - 5100 Ft
www.kiskerárak.hu -n keresd az ''igazit''
döntéshez:
[link]
[link]
[link]
[link]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
(#101) Kukkéro válasza vincent4000 (#100) üzenetére
- Privát
- 2005-12-20 00:48:52

Kukkéro
(kvázi-tag)
(#102) vincent4000 válasza Kukkéro (#101) üzenetére
- Privát
- 2005-12-20 16:42:51

vincent4000
(fanatikus tag)
Én is a 64 PRO-ra gondoltam, néztem már pár tesztet és nem olyan rossz, az ára meg elég korrekt.
(#103) Kukkéro válasza vincent4000 (#102) üzenetére
- Privát
- 2005-12-20 19:34:06

Kukkéro
(kvázi-tag)
Akkor mire vársz ?
Ha megvetted és letesztelted jöhet a tapasztalatod leírása! 

Kami11
(senior tag)
Két kérdés: Meddig emelhetem a procim feszültségét /Pentium D 830/? Tuningolni akarom és kíváncsi vagyok mennyi az a feszültség, ami fölé semmiképpen sem szabad emelni.
A másik: milyen hűtőt vegyek rá? Én a Coolink U8-92-1900 tipusú hűtőjét néztem ki. [link]
Egyéb ajánlatok? Természetesen tuninghoz!
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.
(#105) vincent4000 válasza Kukkéro (#103) üzenetére
- Privát
- 2005-12-20 20:01:36

vincent4000
(fanatikus tag)
az majd csak később lesz.. ha összejön a cash az új konfigra.
Amúgy a kiskerárak.hu-t ne vedd szentírásnak, én szinte mindig találok olcsóbbat is annál.
pl: Club3D 7800GT-t 10e Ft-tal olcsóbban
Gigabyte K8NXP-SLI szintén 10e Ft-tal
COOLER ARCTIC Freezer 64 Pro-t 1000 Ft-tal
AMD SAN DIEGO 3700+ 6e Ft-tal
stb....
[Szerkesztve]
(#106) vincent4000 válasza Kami11 (#104) üzenetére
- Privát
- 2005-12-20 20:04:52

vincent4000
(fanatikus tag)
Ha már ilyet veszel akkor sztem U8-120-1600 -at vegyél.
Én is ilyet akartam venni, de aztán lebeszéltek, meg én is lebeszéltem magam róla mert túl drága. Viszont az biztos hogy szinte a legjobb hűtő amit vehetsz, ha van rá pénzed.
Sztem ennyi, döntsd el te.
A D 830 az melyik is?
[Szerkesztve]
(#107) Kami11 válasza vincent4000 (#106) üzenetére
- Privát
- 2005-12-20 20:20:12

Kami11
(senior tag)
Kétmagos 3 GHz-es Pentium 4. Még az Arctic-Cooling Freezer 7 PRO-n gondolkodom. Van valakinek tapasztalata róla? Bírná a proci a 15x266-os FSB-t is de a gyári hűtő nem áll a helyzet magaslatán

Mosqa
(lelkes újonc)
Bár nem teljesen ide tartozik, de azért megkérdezem, hogy számít-e vmit az, hogy hány volt-ot kap a CPU mag? Nekem 1.31 Volt-ot-------Az jó?

gabe_
(senior tag)
Minél többet kap, annál jobban melexik... 
(Amúgy az alapbeállítással biztos jónak kell lennie. A feszültség (volt) emelést tuningra szokták használni. -> ekkor több hőt termel a proci)
Sovány szakácsban sose bízz!

Henker2
(őstag)
Egy kérdésem lenne! Ven egy 3.2-es P4 Northwood-os procim! Jelenleg 3.7, 3.8 körül húzva! A Zalman CNPS7000-A Cu hűtőcske van rajta! Érdemes ezen egy headpipe-os hűtőre cserélnem? Plexi házoldalam van!
[Szerkesztve]
Hirdetésem: http://hardverapro.hu/apro/intel_r_core_tm_2_quad_q9550_yorkfield-e0_asus_p5q/hsz_1-200.html

Bekre Pál
(fanatikus tag)
Igen érdemes, a zallman felett már lejárt az idő, de van hőcsöves zallman is ami viszont tuti..
De mi köze van a plexi oldallapnak az egészhez?
[Szerkesztve]
|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

Henker2
(őstag)
A dizájn miatt! Miért? Egy állatkirályul kinéző hűtő tán nem mutat jól egy plexi házban?
Dehogynem! ENNYI!
[Szerkesztve]
Hirdetésem: http://hardverapro.hu/apro/intel_r_core_tm_2_quad_q9550_yorkfield-e0_asus_p5q/hsz_1-200.html

Bekre Pál
(fanatikus tag)
Az más téma, ha neked a design miatt kell akkor vegyél ilyen világítós kütyüket bele, amugy meg a régi zallmi is elég designos a maga kis méretével.
|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

Kukkéro
(kvázi-tag)

A plexi oldallap egyébként jó mert biztos jobban elvezeti a hőt a ház beléből mint az aluminium (f.szt) de DESIGN-os !!!(persze nem számottevő de húzásnál igen)
Valaki nézni szereti a gépét valaki pedig használni !
Ráadásul a plexi nagyon sérülékeny. Könnyen karcolódik is, ami szállításnál esetén nem egy utolsó szempont. Ráadásul szerintem nem is designos.

Kukkéro
(kvázi-tag)

és még 1 

MoDD3rke
(lelkes újonc)
már bocs hogy ezt mondom de a plexi oldalap nem vezeti a hőt
nem is értem igazábol mit írtatok h a plexi oldalap jelentősen befolyásolja a hömérségletet ? -ez nem így van !
a Tapasztalat az ha csur plexi házad van (pld .:Acryclear) ami felfoja a meleg levegőt a házban!
a honlapot nem frisitem....

Mosqa
(lelkes újonc)
Szerintetek ez normális: Intel Pentium 4 3.2 Ghz (prescott magos C0 steppinges) ,Abit IS7-E2, Valami Spire hűtő (3500-4500 RPM)
Tehelés nélkül, üresjáratban 62 fok
Terhelés esetén (Fear, Doom 3, Most Wanted stb) egy óra múlva leold, mert túlmelegszik(85 fok)
Ez normális???
Nem lehet, hogy a procimnak van baja?

Vice
(lelkes újonc)
ha kikapcsol akkor az tuti nem normális hamegmondod pontosan miylen hűtő van rajta akkor lehet tudnánk segíteni hoyg egyáltalán birja e de ha vásárolni fogsz uj coolert akkor zalman 7000b CU van nekem pl és jelenleg a procim 25 fokosa zalman meg most maxon pörög 2500 at de még 2000 res fordulatnál is csak 2 max 3 fokkkal melegebb terheletlenül. Igaz nekem AMD 939 es veni procim van de ez a coller tuti lehűti a paszta is sokat nyom a latba abból is egy jobb pasztát mondanék ( pl most ami fent van az Titanos),de használhatod a zalmanhoz kapottat is.

Mosqa
(lelkes újonc)
Úgy old le, hogy beep-el az alaplap egy pár másodpercig, és aztán kikapcsol...

Mosqa
(lelkes újonc)
Amugy mi a véleményed az Artic Cooling Freezer 4-ről?

MoDD3rke
(lelkes újonc)
a hővezetőpasztárol: szerintem a legjobb : a kerámia paszta aszem, nem adják egyetlen egy hutohoz sem . nekem is apum hozott 3 ineksiós tubussal . eredeti intel hutovel 2,4 es cerka (huzas nelkul) [HUzasal pár fokal melegebb]32 fok de a ventit cseréltem aero cool cameleonra ara egy cs uv reagens ventirács le is van szabályozva a venti kb 7 V -ra hangtalan.... cpu burn in 1 órás járatás mellet max 45 fok!

MoDD3rke
(lelkes újonc)
nem 7 et akartál írni? mert 4 et nem nagyon lehet kapni...

Mosqa
(lelkes újonc)
Nem, Freezer 4-et írtam, mert Abit IS7-E2 alaplapom van, az pedig Socket 478-as.

Craft86
(újonc)
Hi!
Most cseréltem AMD ről Pentára és érdekelne h Abit IC7-MAX3 ba milyen proccesort javasoltok, Thermaltake Beetle hűtőm van!

Flashget
(PH! kedvence)
nézd meg a konfigomnál 
Milyen tápod van?''400 W Codegen'' Akkor mindenképpen csereérett, mert a pénztártól való távozás után 1 perccel a tervezett élettartama végére ért.

Mosqa
(lelkes újonc)
Hi! Véleményeket, tapasztalatokat várnék az Artic Cooling Freezer 4-ről, és a Zalman CNPS 7000 ALCU-ról... Előre is köszi!

Dani-SKA
(újonc)
Hellótok!!!
Az lenne a problémám,hogy az újabb játékokból kilép a gépem pl.:NFS Mw.de csak akkor ha a 2500+ os bartonom 2500+ on megy.ha a biosba leveszem az fsb-t 133 ra akkor nem lép ki.
Segítsetek mi lehet a probléma.
köszi mindenkinek.
By Dani

Kukkéro
(kvázi-tag)
''már bocs hogy ezt mondom de a plexi oldalap nem vezeti a hőt
''nem is értem igazábol mit írtatok h a plexi oldalap jelentősen
''befolyásolja a hömérségletet ? -ez nem így van !
Én ugyanezt írtam nem? idézem :
plexi oldallap egyébként jó mert biztos jobban elvezeti a hőt a ház beléből mint az aluminium (f.szt)
A zárójelben egy a betű hiányzik! Remélem így már érted. 
'' ha csur plexi házad van (pld .:Acryclear) ami felfoja a meleg levegőt a házban!
Tehát nem vezeti el, igen erről beszéltem!!! 
Kicsit jobban értelmezd az irományokat.
Üdv.

Kukkéro
(kvázi-tag)
Nekem is és egy havernak is freezer 4-es van. Teljes mértékben bevált! Én a 3.0 P4-et 3.6-on stabilan járatom 56 fokon alapjáraton terhelésnél max. 62-64 -ig megy. Nem merem tovább húzni pedig 3.7-en is ment!
Havernak 3.2 P4 3.5-ön megy stabilan csak 2 különböző ram miatt problémázik. Egyébként 3.8-4.0 -ig menne az utána olvasások alapján.
Én csak ajánlanám mert megbízható halk és kurva jól hűt! És mindezt 4000 Ft-ért! 
Ma sehol nem kapsz megbízható heat-pipe-os hűtőt 8000 Ft alatt.
[link]

Kukkéro
(kvázi-tag)
''nem 7 et akartál írni? mert 4 et nem nagyon lehet kapni...''
Komolyan olvasd végig a korábbi irományokat is!!! 
Kitől hallottad hogy nem lehet kapni? www.kiskerarak.hu -n 9 boltot lehet fölhívni ill. a neten is lehet rendelni 1000 helyről!

Kukkéro
(kvázi-tag)
Mire akarod használni? Mennyi pénzt akarsz beleölni? Akarod-e húzni?
Egyébként: 3.0 Ghz 1Mb
p4 proci tuning-ban (#2260)
Szerintem ez még ár/teljesítmény arányban még jó! de ha van pénzed akkor 3.2-est mindennképp!
Ha kapsz még 2.8-ast akkor az is jó választás.

MoDD3rke
(lelkes újonc)
jóvanna
nem vettem észre.csak tod este az ember elég fáradt (álltalában) így hát néha tévesztek.

Kukkéro
(kvázi-tag)
It's ok no problem! 

Mosqa
(lelkes újonc)
Szerintetek ez normális: Intel Pentium 4 3.2 Ghz (prescott magos C0 steppinges) ,Abit IS7-E2, Spire EasyStream III hűtő (3500-4500 RPM)
Tehelés nélkül, üresjáratban 62 fok
Terhelés esetén (Fear, Doom 3, Most Wanted stb) egy óra múlva leold, mert túlmelegszik(85 fok)
Ez normális???

Kami11
(senior tag)
Ez egyáltalán nem normális!
A hűtő nincs jól feltéve -szerintem-, ezért melegszik túl. Javaslom szedd le, pasztázd újra és úgy tedd vissza!
Üresjáratban kellene 35-40 fok körül lennie.
Az enyém 830D teljes terheléssel 63-64 fok.
Az mennyire normális, hogy a 630 as HT P4-em Zalman 7700-as hűtéssel a Hmonitor szerint egyszerre 36 és 42 fokos is?
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

Spidee
(senior tag)
Hellosztok!
Milyen hűtő ajánlott egy 3200+-s procihoz?
Nem lesz húzva, csak egy olyan hűtő kell amivel elmegy stabilan, nem kell nagyon drága hűtő, szegényes a kassza.
Hány fok ajánlott neki amugy?
''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee

c.zsolti
(őstag)
Nekem ilyen van:[link]
2600Ft-ért vettem, a hangja is elfogadható
...

Mosqa
(lelkes újonc)
És az normális, hogy 1 perc alatt melegszik 60%-os terhelés mellett 65°-ról 80°-ra... és 20 másodperc alatt hűl le 80-ról 68-ra???

Mosqa
(lelkes újonc)
A gyárival is ezt csinálta, utána visszavittem, akkor tették rá ezt a Spire-t, de amugy ez se vmi nagy hűtő, de mind1...Szóval a hűtőt boltban tették fel, nem hiszem, hogy nemjól van felrakva...

Kami11
(senior tag)
Utánnanéztem és ezt a hűtőt amit használsz -Spire EasyStream III- maximum 3 GHz-es procikhoz ajánlják! Úgyhogy ha tényleg jól van feltéve, akkor valszeg a hűtőteljesítményével van gond. Túl kicsi a procidhoz. 
Cseréld egy nagyobbra.
Kiindulási pont: www.depo.hu

c.zsolti
(őstag)
biztos, hogy kevés egy 3.2-es prescottra, (3.06-hoz NW van írva)
...

zzso
(újonc)
Sziasztok!
Intel P4 gyári hűtőventillátort hogyan tudom levenni a prociról,
a két kart felemeltem de még valami nem engedi,
köszi a segítséget.
zzso
(#145) Winner_hun válasza zzso (#144) üzenetére
- Privát
- 2006-01-05 22:34:06
valószínűleg a gyári paszta miatt ráragadt a procira, na akkro tépdki a lapból,lehet hgoy a proci is jönni fog, de mást nem tudsz tenni
mod: jártam már így: [link]
[Szerkesztve]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
(#146) zzso válasza Winner_hun (#145) üzenetére
- Privát
- 2006-01-05 22:53:43

zzso
(újonc)
nem ragadt rá a pocira az tutti, valami csel van ebben a proci hűtőben?!
zzso

OTIS_
(tag)
Hali mindenkinek!
Egy olyan procihűtőt tudna nekem valaki ajánlani ami a lehető legnagyobb teljesítményt nyújta? zajszint nemérdekel (már ígyis porszívó effektus van a gépben...) minden valószínűség szerint egy 939 es AMD64 et fog hűteni 3.5-4 Ghz körül, és mivel a tunning a mániám csak az érdekel, hogy ne legyen az a procikorlát, hogy túlmelegszik...
Árban úgy 7-8 ezer forintra gondoltam, de ha valaki tud valami ISTENKIRÁLYŰBERbrutált pl 10 ért , ami nagyon veri a 7-8 ezres korlátot betartó ajánlatokat, akkor arról is lehet szó.
Várom az ajánlatokat, előre is köszi mindent!
Üdv : OTIS

Kami11
(senior tag)
A 7-8 ezres kategóriában ajánlom az Arctic Cooling Freezer 64 Pro-t (nekem is ilyen van csak Intelesben), a fölötti árkategória pedig ez: [link]
[Szerkesztve]

Kukkéro
(kvázi-tag)
Olvass vissza : (#101)
Egyébként még a Zalman 9500 is jó! csak drága 12000
(#150) wh_sentinel válasza Spidee (#138) üzenetére
- Privát
- 2006-01-06 11:11:28

wh_sentinel
(tag)
Ha nincs semmi tuning és a lapod sem melegszik gyakorlatilag mind1...(akár a gyári is jó amig be nek krepál)
Az újabb prescott procik már közel sem melegszenek annyira mint az első sorozatok.
egyébként 80-90% terhelésnél az ideális hőmérsékletül 55-65 fok...
de 70C alatt még bőven stabilak...
70C fölött már érdemes elgondolkozni egy jobb hűtőn vagy az órajelek csökkentésén..
Abit Aw8 Max-3rd eye, Intel P4 650 3.4/2mb/800 Prescott, 2Gb Kingston RAM, MSI 7800GTX DOT, Hiper 525w