szia!
en nem vagyok egy hozzaerto, de nem lehet, hogy rossz a jumpereles?
udv: tamas
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
tommyx
(lelkes újonc)

so_ha
(kvázi-tag)
Master + Primery slave-re gondolsz?
BIOS-ban elméletileg minden jól van.
(mint írtam lemez nélkül a fájlkezelő is jól érzékeli a két meghajtót => írónak)
Egyébként amig a lemezt beteszem az íróba, addig a fájkezelő is, meg a Nero is felismeri mindkét meghajtót, majd pár másodperc múlva már csak CD olvasónak látja. A Nero a letárolás + sebességtesztnél is a valós írót észleli, de írás megkezdésekor kiírja, hogy ''Reset történt'' majd => ''CD írási hiba 10×(1500 Kb/s)'' üzenetet ad.

tommyx
(lelkes újonc)
igen, arra gondolok. az okey, hogy a bios-ban ugy van, de az megegyezik a konkret meghajtok hatuljan levo jumperek allasaval?

so_ha
(kvázi-tag)
A jumperek állása megegyezik a BIOS-ban lévő adatokkal.
Ma tovább próbálkoztam:
- Külön masternek kötve => mindegyik rendben működik (hardver-szoftver hiba kizárva)
Ír +/- DVD RW-t, egyszer írható DVD-t, CD-t, újraírható CD-t.
- Mindkettőt bekötve, jumper változatlan, bekötés fordítva => Lemezek felpörögnek, olvashatók
CD-t töröltem, de írás közben ''SCSI parancs leállítva'', ''Egymenetes (DAO) lezárás nem hajtható végre'' hibával leáll. DVD-t törölni sem tudtam.
A harmadik jumper állást mikor használják? (azt még nem próbáltam)

egoiste
(újonc)
Hola!
Eleg hosszú ez a topic, emiatt elnézést kérek, ha már ilyen hibával valaki foglalkozott.
Nekem egy LG GSA 4166B íróm van, 1.02 firmware-rel. A probléma az, hogy RW médiát nem tud törölni, mert nem ismeri fel, hogy a berakott lemez RW. Már letörölt RW-ket viszont teljesen jól megír. Van ötletetek?
Rendszer: WIN XP SP2, ABIT NF7S (nForce) alaplap. A DVD író az egyedüli IDE eszköz, primary master.
A hiba nem kezdetektől van jelen, 1.02 paccsolás után (jóval) kezdődött. Új firmware-t nem találtam, és resetelni, meg downgrade-elni sem tudom.
Köszönök minden segítséget!
egoiste

lazydog
(PH! addikt)
Nagy valószínűséggel alkohol problémád van (Alcohol). 
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

gadamer
(kvázi-tag)
Ez mit jelent bővebben, mert nekem is ugyanez a problémám?
he?
Azt jelenti, hogy nem ártana visszaolvasni:
[link]
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

gadamer
(kvázi-tag)
ok, köszi a linket 
leszedtem az Alcoholt és most már müxik rendesen 
he?

so_ha
(kvázi-tag)
Kedves PPeter!
Köszönöm a linket, nekem is megoldodott a problémám! 
Nvidia Nforce-os drivert leszedtem, most XP Sp2-vel mindkét író tökéletesen működik.
U.I.: Én sem olvastam vissza, olyan extrémnek tünt a hiba. 
tommyx-nak is köszi a segítő hozzáállását! 
Üdv so_ha
[Szerkesztve]

pette
(újonc)
ha valaki tud valami megoldast segithetne kezdö vagyok ilyen teren.
a samsung TSSTcorp cd\dvdww sh-s182d irom kilodik.
meg irja a dvd lemezeket pl:games iso-ba de azt vissza mar nem olvasa
de a cucos az rajta van.
az iro nem regi 2 honapos.
de ezt eljatszotta zenevel is mi lehet a problema? :(

pette
(újonc)
ha valaki tud megoldast segithetne.
kilodik a samsung TSSTcorp cd dvdw sh182d irom.
megirja a dvd lemezt pl:games iso-ba de azt vissza mar nem olvasa.
es pedig nem irtam gyorsan sem es az iro semm regi 2 honapos.
de azt el jatszotta zenevel is mi lehet a baj.
de a fel irt adat rajta van a lemezen.
elöre is köszi a segitseget. 

punish3r
(fanatikus tag)
Hali! Nekem jumper problémá lenne az íróval! 
A winyóm primari master, az író meg eddig sec master volt! Most ha oda teszem a jumpert rá akkor nem ismeri fel és még a winyót se!
Jumperelési lehetőségek az írón: [link]
Eddig úgy emlékszem, hogy a jobb szélsőn volt függőlegesen!
De most nem ok! Ja és csak az író meg a winyó van a gépben!
Segítségeteket előre is THX!
Már a jövő sem a régi...

:AMF:
(fanatikus tag)
Én eddig kétszer találkoztam ilyen hibával:
1. Rosszul jumperelt vinyó/író egy kábelen.
2. Rossz kábel miatt. (ajándék hengerelt kábel).
Ha csak a vinyó van bekötve működik? Ha mindkettő rendesen van jumperelve és bekötve (külön kábelen, a kábel végén masterként), és így sem működik, akkor szvsz a kábel rossz.
A kivétel erősíti a szabályt? │

punish3r
(fanatikus tag)
Probléma megoldva! Az IDE kábelt fejtetőn dugtam be, azért nem volt jó!

Már a jövő sem a régi...

Kümi
(újonc)
Üdv mindenkinek!
Na az a rohadt nagy problémám nekem is, hogy van egy új gépem samsun sh-s182d cd/dvd író kombóval és kb egy hónap után nem olvassa be a dvdket.
A vásárlás után egy hónapig nem volt semmi ilyen probléma, de kb egy hónap után elkezdte ezt a szarozást.
Amit még az elején feltettem játékokat, azoknak a dvdjét minden gond nélkül beolvassa. De amit most akarok feltenni azokat nem. Látja a dvd meghajtót, de amikor beteszem pl. a Toca3-at, akkor szépen átvált, és cd meghajtóként látja.
Lehet, hogy a dvd-k rosszak? De egyszerre 3-at? És nem ugyanolyanok. Töltöttem le firmware frissítést is, de uolyan szar. Lehet le kellene szednem az Alcoholt, vagy mi?
Köszi mindenkinek a segítséget. 

gadamer
(kvázi-tag)
sztem szedd le az alcoholt, mert nekem is felismerési problémáim voltak és ez megoldotta 
he?

Kümi
(újonc)
Kedves so_ha.
Hol kell azt megcsinálnom, hogy eltávolítsam az Nvidia drivert és sp2-re váltsam?

lazydog
(PH! addikt)
Uninstall nVidia, és utána automatikusan az XP fogja kezelni a meghajtókat.

Maad
(kvázi-tag)
Hello! Pio110d íróm van, az a gondom vele, hogy nem kedveli a rwcd-ket, de azokat nagyon nem. Letörölni még talán, de ovasni vagy írni az kizárt. Lehet ezt valahogy orvosolni, vagy csak az enyém csinál ilyeneket?

lazydog
(PH! addikt)
Szedd le az Alcohol-t, CloneCD-t, és hasonlókat! A DaemonTools maradhat, emuláció nélkül (piros színű a tálcán).

Salmi
(kvázi-tag)
Kis segítségeteket kérném. Pio 109-es dvd íróm van és egyre hosszabb az az idő amíg felismeri a behelyezett lemezeket. Van-e vmi megoldás erre?
http://smartnews.hu - hírek, tesztek, leírások, modding Nokia okostelefonokhoz

Maad
(kvázi-tag)
Soha nem használtam ilyeneket, kivéve a daemont.Ahogy mondtad, minden úgy van nálam, de mégsem jó.

ANT
(PH! addikt)
Csak írni nem tudja, de törölni igen? Akkó' ezexerint felismeri, h RW a lemez? Hogy állsz fw ügyileg?
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

LeC
(PH! kedvence)
firmware frissités?
◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

Maad
(kvázi-tag)
Hát van, hogy felismeri, de nem mindig. Ha felismeri akkor nagyon lassan megy. Frimewaret még nem bántottam. Nem tudom honnan tudok leszedni. Gondolod az lehet a gond?

ANT
(PH! addikt)
Én elsőre fw-re gyanakodnék. Amúgy[link]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

so_ha
(kvázi-tag)
Szevasz Kümi!
''Hol kell azt megcsinálnom, hogy eltávolítsam az Nvidia drivert és sp2-re váltsam?''
1. Sajátgép - Jobb klikk - Tulajdonságok - Hardver - Eszközkezelő - IDE ATA/ATAPI vezérlők - jobb klikk - Eltávolítás
2. Újra indítás - Win felismeri az új eszközöket - amikor felajánlja mégegy újra indítás a fájlok frissítése miatt
3. Kész => Az egyes pontban leírt eszközkezelőkben ha jól csináltad, már nem az Nforce-os driver van, hanem:
- Elsődleges IDE csatorna
- Másodlagos IDE csatorna
- Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlő
Itt jobb klikk - Tulajdonságok - Illestőprogram => itt már Microsoftnak kell szerepelnie!
(azt eleve feltételeztem, hogy SP2-ő van a gépeden)
Remélem érthető volt, és tudtam segíteni! Üdv so_ha

pawee
(kvázi-tag)
hello
a problémám az hogy a dvd íróm nem töröl tud vki segíteni?
LG dvd író
secondary slavere van állítva
problma nélkül ír újraírhatót is!!
előre is thx

Minden input az ördögtől érkezik!

MrChef
(lelkes újonc)
Üdv!
Most az van, hogy kicseréltem egy másik DVD-olvasóra a régit, de ezzel is ugyanaz a tünet, mint a régivel: ''Please, insert disc into the driver...''
Vagyis telepít meg minden, viszont utána nem hajlandó olvasni róla, nem hajlandó elindítani a játékot (Battlefield 2142).
Jagada kolléga azt írta a problémámra, hogy:
''ami fontos, hogy milyen sorrendben vannak felfűzve a IDE kábelre az optikai meghajtóid ill. a merevlemezeid, valamint az hogy hogy vannak jumperelve..''
EZT hogyan kell? 
AMD Athlon X2 4600+, ASUS M2N-E SLI, Galaxy 8800 GT 512 MB, 4 GB RAM, 400 GB winchester...

so_ha
(kvázi-tag)
''kicseréltem egy másik DVD-olvasóra a régit''
''milyen sorrendben vannak felfűzve a IDE kábelre az optikai meghajtóid''
A jumper az optikai meghajtó hátulján van.
Ezt kell 'master'-re (felirat M-A), vagy 'slave'-re (felirat S-L) állítani.
(függőlegesen kell a feliratokat értelmezni)
1. Alaplapi leírás szerint bekötöd az IDE kábelt.
2. Meghajtókat bekötöd az alábbi szerint:
- IDE Primary Master: Merevlemez
- IDE Primary Slave: -
- IDE Secondary Master: DVD olvasó
- IDE Secondary Slave: -
Ha van CD olvasód, vagy íród, akkor azt inkább ''Secondary Slave''-re kösd be.
(DVD-d után kötve, a hátulján 'S-L' Slave állásba tenni a jumpert)
Üdv so_ha

Kamo2004
(újonc)
Hi!
Lenne egy problémám! Frissítettem a firware-t a DVD-írómhoz. Először a 2.23-as verzióval, ami müködött, de írás mellett a sajátgép is alig jött be. Ezután felraktam a 2.40-est, de nem müködött. Van rá mód, h visszatérjek az eredetihez?? Mert, ha újrateszem a 2.23-ast, akkor is marad a 2.40. Az eszközkezelőben az eltávolítás és reboot sem működik. Ja, a windowst meg nem is tudom ujrarakni, mert nem ismeri fel a DVD-írót a biosban sem. A segítséget előre is köszönöm. Ja: Típus NEC-ND6500A DVD+/-RW
Kamo

MrChef
(lelkes újonc)
Ezer köszönet! 
A cuccom DVD író/olvasó. Szóval akkor ezt Secondary Slave-ra kell kötni, mármint beállítani a BIOS-ban. Mert be van kötve az alaplapra. Hát, megnézem, hogyan boldogulok vele. 
AMD Athlon X2 4600+, ASUS M2N-E SLI, Galaxy 8800 GT 512 MB, 4 GB RAM, 400 GB winchester...

orkester
(senior tag)
Sziasztok!
Kerestem, de nem találtam ezzel kapcsolatban semmit. Olyan ''problémám'' van, hogy DVD írás közben (Alcohol 120%) a notim írója, ha pl. beállítom sebességnek, hogy 8xosan írja, ugye elindul lassan és mikor 4x-es ill. 6x-os és 8x-os sebességre vált mindig leáll pár másodpercre. És most nézem, hogy a lemezen alján is látszik, hogy 3 szakaszra van bontva...
Ez normális vajon? A lemez amúgy működik, nincs vele gond.
Minden apróhirdetésem: http://href.hu/x/787m ** PSN & Steam ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24.
Normális. Z-CLV módban ír.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

Raga
(tag)
Sziasztok!
Nekem eddig semmi bajom nem volt a dvd írommal. (Pioneer DVR-108)
De kb két hete észrevettem, hogy amikor cd-t írok írás közben lefagy a gép.
Sőt most már ha egy filmet akarok grabbelni decrypterrel akkor is az induláskor totál lefagy a gép.
Firmware-t frissítettem, elolvastam az ide belinkelt infot de nem hinném, hogy az ott felsoroltak segítenek.
Semmi extra nem fut a gépemen ami eddig ne lett volna.
Mi lehet a baj?
Elég idegesítő kezd már lenni a dolog.
Attól még hogy nem hinnéd, lehet hogy ott a megoldás. Legalábbis nem ártana megnézni, hogy használnak-e az ott leírtak.

B.attila
(kvázi-tag)
csá
1 nagyon érdekes hiba jelenségem van,
hátha esetleg valaki már találkozott hasonloval
adva van a laptopom
ami nem látja a belerakott cd/dvd lemezeket, eddig nem tul izgalmas a dolog,
de ha a bármilyen cd/dvd lemez benne van az olvasoban bootoláskor az utána tökéletesen müködik ??????
ir olvas hiba nélkül de ha lemez nélkül bootolok akkor 70-80%ban fennáll a hiba
mi lehet a baj ????
elöre is köszi
BATI
Couore Sportivo

orkester
(senior tag)
Köszi. Így már megtaláltam minden érdekeset a neten, csak nem tudtam elindulni a keresésben. 
Minden apróhirdetésem: http://href.hu/x/787m ** PSN & Steam ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24.
Szevasztok !
Van egy problémás LG CS-RW (16*10*40) ami nem tud zenei CD-t írni ...
íráskor nem töltődik fel a puffer és 1,5 perc után leáll (error ...)
Adatot tökéletesen ír , mindenféle lemezt beolvas , zene CD-t lejátszik , CD copy-zik szóval nem értem miért szarakodik a zenével .
Más gépben ugyan ez a hiba (XP oprendszer SP2)
Firmware-t már frissítettem rajta , de továbbra sem jó.
Van még valami trükk ?

Tocika
(tag)
SZevasztok!
nekem egy ilyen nec ad7173a íróm van és az a gondom vele hogy összeverekednek a dvd író programok
nem....
Ez annyit jelent ha van fent a gépen nero 7.5.1.1 Akkor nem tudok minuszos lemezt újra írni ha leszedem akkor tudok....
de ha alcohol 120%-ot rakok fel akkor meg pluszos újraírható lemezt nem tok írni...
DVD decrypterrel írtam miután ezt a két progit leszedtem de ha a kettő közül valamelyik fent van akkor vagy minuszot nem tud írni vagy pluszost
De nekem ezekre a progikra szükségem lenne de együtt nem funkcionálnak...
PLS HELP

lazydog
(PH! addikt)
Nincs segítség.
Felejtsd el az Alcohol-t, semmi szükség rá, csak gondokat okoz. A LabelFlash sem fog működni vele együtt.

Raga
(tag)
Na változott a problémám.
Decrypternél és Shrinknél is I/O hibát ír.
Shrinknél pl ezt:
DVD Shrink encountered an error and cannot continue.
Failed to read file F:\
I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani.
Segítsetek már eddig semmi gond nem volt most meg nem tudok megírni egy dvd-t sem sem eredetit sem írottat.

Paqito
(senior tag)
Szia!
Szeretném a segítségedet kérni
Két optikai meghajtóm van.
1. Samsung SH S182D DVD író semmi más nincs az IDE kábelen
2. Plextor PX 130A DVD Rom slave-ként a vinyó mellett
Szeretném az optikai meghajtók sebességét szabályozni. Utólagos engedelmeddel ''loptam'' a honlapodról progikat, a cdSpeed-et illetve PlexTools-t 
A kérdések!
1. Ha a DVD író sebességét mondjuk maximálom 16X-ra, akkor ez egyben a Cd írás maximális sebessége is lesz?
2. Lehet-e külön-külön az optikai meghajtókat szabályozni?
3. A Plextorhoz a Plextools-t használjam?
Előre is köszönöm
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

gabor128
(fanatikus tag)
Nero ->Drivespeed
Sziasztok van egy nagy problémám
a haverom gépében van 4 Pio111D iró ATA csatolóra kötve, és egy 160-as SATA2 samu vinyó, és ha irni akar pl. egyszerre a 4 iróval, ugy hogy betesz egy forrás lemezt az egyikbe és beállitja hogy 4 másolatot kér belőlle, és ahogy beolvasta a forrást kéri a 4 üres dvd-t ez eddig oké csak ne mhajlandó irni egyszerre a 4 -el egy elindul tökéletesen a másik 3 pedig olyan hibát ir ki hogy Írás hiba , és Illegális lemez hiba, ja mindez nero 6603-al nero 7203-al lett próbálva, XP SP2 rendszer-el 3200-es cerka D procival Asrock 775i65G R2.0 alaplappal, 1 giga rammal, az irók master-slave; master-slave -en vannak a 2 ata csatolón!
valaki segitsen mi lehet a hiba, van amikor simán irja a 3 dvd-t egyszerrevan amikor azt sem akarja!!

I' am an Iphone guru! :D

t-rac
(senior tag)
Üdv!
Egy DVD-t akarok írni,de mindig kiír vmi Joilet vagy ISO problémát,és nem tom megírni. Nero 7-em van. Segítsetek!
[Szerkesztve]
próbáld alkohollal vagy cloneDVD-vel ha ezekkle se jó hibás a képfile.
Nem igérek semmit..... de azt betartom..

t-rac
(senior tag)
Hiba az ISO és Joilet nevek létrehozásakor.
Ezt írja ki. Ha más cuccot teszek fel azt felírja rá,de én 4,2 giga zenét meg képet akarok írni. Gondolom a nevükkel van baj. De nem fogom átnevezgetni őket. Mindenesetre a régi nero 6-al cd-re írni ezeket tudtam. Lehet visszateszem azt az jobb.