Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    Képek megosztására vonatkozó szabályok

    • A képek feltöltéséhez lehetőség szerint külső képfeltöltő oldalt, tárhelyet használjunk a minőségromlás és felbontáscsökkenés elkerülése érdekében. Néhány képfeltöltő oldal a teljesség igénye nélkül: Flickr, KepHost.

    • A hozzászólásokban direkt linket helyezzünk el a feltöltött kép, eredeti, teljes méretű változatára (tehát ne az oldalt linkeljük, hanem direktbe a képet, a link végén szerepeljen a '.jpg').

    • A hozzászólásokban ha képet is megjelenítünk, akkor figyeljünk oda, hogy az csak maximum néhány száz pixel széles/magas kép legyen. Ne helyezzünk el nagyméretű képet a hozzászólásba ágyazva, mivel ez automatikusan betöltődik az oldal betöltésekor! Ha videót linkelünk, akkor azt lehetőség szerint jelezzük a hozzászólásban. Így megkönnyíthetjük a mobilnetről nézelődök életét, megkímélvén őket a véletlenül betöltött, megnyitott nagyméretű képek videók okozta jelentősebb adatforgalomtól.

    • A hozzászólásokban a képek mellett írjuk oda, hogy milyen telefonnal készültek. Fontos, hogy a hozzászólásban, ne az aláírásban szerepeljen, mivel:
    1. Az aláírásunk (telefonunk) változhat, így a régi képeink alatt is az új aláírás (az új készülékünk neve, típusa) jelenik meg
    2. Az aláírásba írt szövegre nem lehet keresni, így későbbiek folyamán az adott típusú telefonnal készült képek nehezebben találhatóak meg
    3. Mobilnézetből nem látszik az aláírás

    • Ez a topik csak eredeti, utólag nem módosított képek gyűjtésére szolgál, az utólag szerkesztett, módosított képek megosztásához a "Szerkesztett és makrofotók mobillal" című topikot lehet használni.

    ---------------------------------------------------------------------

    További tudnivalók, hasznos információk a képek linkelésével, mobilfotós eszközökkel, alapismeretekkel kapcsolatban ide kattintva olvashatóak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák