Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hokins

    addikt

    Ezt a fórumot azért hoztuk létre, hogy akik szeretnének a telefonjukba mélyebben belenyúlni, azok könnyebben tudjanak keresni az információk között, valamint ne zavarják azokat, akik még csak most ismerkednek a telefonnal, vagy akár az Android rendszerrel.

    Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy a Alcatel OT-995 annyira átkozott jó és sokrétű telefon, hogy immár 2 különböző topic foglalkozik vele. A 2 topic témája ELTÉRŐ, szépen kérünk, sőt, könyörgünk, mi több, térden állva könyörgünk, hogy vedd figyelembe a hozzászólásod témáját és annak megfelelően válassz topicot, ahol azt megejted.
    Az első topic [Alcatel One Touch 995-szntet lépet] - Ebben a topicban a telefonnal kapcsolatos általános kérdéseknek, beállításokkal, hardveres hibákkal, gyári alkalmazásokkal kapcsolatos hozzászólásoknak van helye.

    A második pedig a MÉLYVÍZ, ahová csak az úszni tudókat várjuk. Itt már nem foglalkozunk fóliával, facebook accounttal, mobilnet kikapcsolással és egyebekkel. Ez a topic a buherátorok topicja, arról szól, hogy cserélj ROM-ot a telefonon, hogyan cseréld le a rendszer betűtípusait, hogyan hajtsd túl a processzort (vagy éppen hogyan vegyél vissza a feszültségből biztonságosan) és egyéb, a telefon szoftverével és hardverével kapcsolatos buherálások.

    És akkor megint, térden állva könyörgünk, hogy vedd figyelembe a topicok témáját. Ha nem teszed, putypuruty legújabb cm kiadását kicsit megvariáljuk és winmo6 kerül a telefonodra. Bizony, ezt nyugodtan veheted fenyegetésnek. Ha jó helyen teszed fel a kérdéseidet és ezáltal megelőzöd, hogy sok-sok ember haja kihulljon, akkor elintézzük neked halálod után a 70 szűz hurit, őket nyomogathatod majd az Alcatel helyett (a lányok meg vasaltathatnak maguknak velük).

    A fórumozás során jó, ha tisztában vagy alapfogalmakkal, amiket megpróbálunk itt ebben a hozzászólásban összegyűjteni. Fontos tudni, hogy a ROM-okkal kapcsolatos az infók akár naponta, vagy még sűrűbben változhatnak, mielőtt belenyúlsz a telefonodba mélyebben, és nem vagy biztos a dolgodban, olvass utána máshol is, és kérdezz!
    Inkább egy felesleges kérdés, mint egy hónapi várakozás a szervizre!

    Technikai adatok:

    - Méretek: 127 x 68 x 9.75 mm
    - Súly: 124 g
    - SIM-foglalat: normál SIM
    - Operációs rendszer: Android 2.3.6 Gingerbread
    - Kijelző: 4,3 inch, 480 x 800 pixel, (216.97 ppi), 16 millió színű Kapacitív TFT-LCD érintőkijelző,
    - Hardver: Qualcomm MSM8255T, egymagos 1,4 GHz-es Snapdragon processzor + Adreno 205-ös grafikus gyorsító
    - Memória: 512 MB LP-DDR2 RAM / 2 GB ROM (1 GB szabadon felhasználható)
    - Kamera: 5 megapixeles, autofókuszos, ledes villanó, VGA másodlagos kamera
    - Videófelvétel: 720p/30fps.
    - Csatlakozók: microUSB, 3,5 mm jack, microHDMI
    - Adatkapcsolat, kommunikáció: Bluetooth 3.0, USB 2.0m GPRS, EDGE, HSPA 14.4 Mbps/5.76 Mbps, Wi-Fi 802.11b/g/n, tethering, DLNA, WiFi Direct
    - Akkumulátor: Li-Ion 1500 mAh

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez:

    Próbáljuk az akkumulátort minél kevesebb ideig a maximális cellafeszültségen tartani, azaz például ne kikapcsolt, hanem bekapcsolt állapotban töltsük a telefont;
    3,92 Volt/cella a legideálisabb töltöttségi szint, ezen a várható élettartam a duplája, mint a maximális cellafeszültségnél. A gyártók általában e fölé hangolják a töltőket, így magunkon úgy segíthetünk, ha háromnegyed óra elteltével lehúzzuk a töltőről az akkumulátort;
    A töltőáramot nem szabad a maximálisan leadható áram 50%-a felé vinni, a töltők így is vannak hangolva. Akkor kell odafigyeljünk erre, ha nem a készülékhez járó töltővel töltünk;

    Bővebb információt itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    Akkumulátoról leírás.

    ◆ "Meddig töltsem az akkumulátort elsőre? / Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?"

    -Hiába mondják az eladók, hogy első töltés 16 óráig menjen, ennek nincs értelme, mert mikor feltöltődik úgyis leáll a töltés, amit csak akkor tölt újra, mikor megint merült valamit, szóval az első töltés az 4-5 óra amit kikapcsolt állapotba kell elvégezni azaz ennyi idő alatt töltődik fel. Ez csak az elsőre vonatkozik, természetesen ez az idő csökken, az elkövetkező töltéseknél...

    ◆ "Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?"

    -A Litium-ion és a Li-polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A lítium-ion és li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyorstöltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjéve. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.

    ◆ Akkumulátort Kalibrálás

    Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Forrás Keeperv85

    Tartozékok:

    Hálózati töltő
    Akkumulátor
    Adatkábel
    Mikrofonos fülhallgató /mely igen jó minőségű/
    4GB Memóriakártya

    Tartalom:

    Alapfogalmak
    Mielőtt belevágsz...
    Rootolás
    Recovery használata
    Gyakori kérdések, hibák
    Ajánlott oldalak

    Alapfogalmak

    - Mi az a rootolás?

    Pongyolán megfogalmazva: a rootolás segít hozzáférni az alapértelmezésben rejtett rendszerfájlokhoz és szolgáltatásokhoz, kibővülnek a lehetőségek a használat során, kvázi rendszergazdai jogosultságot kapunk a telefonunk felett. Kapcsolódó cikk: Mire jó a rootolás?

    - És ez a rootolás nem veszélyes? Vissza tudom állítani a telefont utána, hogy ne maradjon nyoma?

    Nem veszélyes, hiszen te határozod meg, hogy mely program kap superuser jogosultságot. És igen, visszaállítható, csak törölni kell azt a három fájlt, amit a rootolás során a telefonra másol a program.

    - Mi az a flashelés?

    Flashelés alatt azt értjük, hogy felteszünk egy ROM-ot, vagy egy bármilyen módosítást amit csak így flashelve lehet feltenni.

    - Mi az a bootloop?

    Ha valami probléma történik flasheléskor, vagy valami olyat flashelünk amit nem kéne, vagy nem úgy kéne, akkor jön elő ez a jelenség. A telefon rendszere nem tud felállni, betöltéskor megáll a betöltő képernyőn, villan majd újraindul, és újra, és újra...

    -Mi az a recovery?

    A recovery az utolsó mentsvár ha baj van. Ez a telefon vészvisszaállító helye. A gyári recoveryvel nem lehet sok mindent kezdeni. Ezért szokás a ClockWorkModot feltenni. Amivel lehet biztonsági mentést csinálni/visszaállítani, flashelni.

    - Hogy tudom javítani a kamera minőségét és felbontását?
    Számos Appot lehet találni a Google Playen hozzá. Viszont azt mindenki döntse el maga hogy ez tényleg okozott e javulást vagy sem.

    -Mi okoz garanciavesztést és mi nem?

    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!

    Mielőtt belevágsz...

    Az alább leírtakat csak saját felelősségedre próbálgasd!

    Figyelem!
    1. A ROM-ok csere-beréjét mindenki saját felelősségére végezze, ha valamiben nem biztos, kérdezzen, vagy ne is álljon neki a dolognak. A leírtakat többen is végrehajtottuk már a fórumban, tehát kipróbált dolgok, s habár nem egyszerű elrontani a telefont, senki nem vállal felelősséget azért, ha mégis károsodik a készülék. Fontos, hogy bármilyen ROM cserének csak feltöltött akkuval álljunk neki, ugyanis a ROM csere/lementés nagyon szívja az akkut, és nyilván senki nem akarja, hogy a folyamat közben adja meg magát a cucc.
    2. A hackeléssel kapcsolatos információk elég gyorsan változnak, és nincs mindig lehetőségünk frissen tartani ezt a leírást a változásokhoz. A saját érdekedben kérdezz, keress, olvass mielőtt belevágsz!
    3. Ezt a rész érdemes akkor is végigolvasni, ha más készülékeken már szereztél jártasságot a custom romok telepítésében

    Rootolás

    - Hogyan tudom rootolni a telefont?

    FIGYELEM! A LEÍRÁST AZ XDA DEVELOPERS FÓRUMRÓL SZEREZTEM ÉS FORDÍTOTTAM MAGYARRA! AZ ESETLEGES KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!

    1, Töltsük le a csatolt zip fájlt.
    [link]
    2, A zip fájl tartalmát tömörítsük ki egy tetszőleges helyre.
    3, Telefonon az USB Debugging legyen bekapcsolva (Beállítások -> Alkalmazás beállítások -> Fejlesztés)
    4, A telefont normál állapotban csatalkoztassuk a géphez USB kábel segítségével.
    5, A kitömörített mappából a SuperOneClick.exe-t indítsuk el (Windows 7 alatt célszerű rendszergazdai jogosultsággal indítani)
    6, A programban a jobb felső legördülőmenüből válasszuk ki az "alapwn" lehetőséget.
    7, Kattintsunk a ROOT gombra.

    A folyamat lejátszódása után a telefonnak rootolva kell lennie, ha mégsem sikerülne próbáljuk újra!

    ICS rootolása

    -Töltsük le ezt a zipet:[link]
    -Másold fel az SD kártyára
    -Majd töldsd le a hozzá tartozó recoveryt:[link]
    -Csomagold ki pl a c meghajtóra
    -Kösd össze a telefont az Sz.géppel(telefonon ne nyomj semmire)
    -Índitsd el a boot_recovery_ics.bat filet(Aki GB bootloaderes telefonra az Fr ICS-t rakta fel és rootolni akarja az a boot_recovery_gb.bat filet vállassza.)
    -Telefon újraindul recovery módba
    -install zip form sdcard
    -choose zip form sdcard
    -root.zip
    -yes
    -reboot system now

    ICS unrootolása

    -choose zip from sdcardig megegyezik
    -unroot_OT-995_ICS.zip [link]
    -yes
    -Reboot system now

    Recorvery használata:

    A fastboot-os csomagot lehetőleg valami egyszerű helyre bontsd ki (pl. C:\fastboot\)
    a fastboot-os csomaghoz vagyis a recovery-hez, fent kell hogy legyen fastboot driver ami ez
    A telefonon a hangerő le+bekapcsot gombot tartsd lenyomva, ha rezzen(?) akkor engedd el a bekapcs gombot (hangerő le gombot még nyomd) és dugd rá a gépre.
    Ezután (ha a gép felismerte) a fastboot-os csomagban indítsd el a "recovery.bat"-ot és várd meg míg bebootol a recovery (ha nem megy a .bat-ra jobb klikk és futtatás rendszergazdaként), CWM-ben: a négyzet és a házikó gomb: fel-le, a nagyító pedig az enter vagy o.k. , a nyíl értelem szerűen vissza.

    Recovery, Terminal Emulatoral /nem szükséges számítógép/

    Letöltöd ezt
    Kicsomagolod a rar-t
    Másold a recovery.img-t a memóriakártyára, töltsd le PlayStore-ból a Terminal Emulator-t és írd bele ezeket:

    su
    dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18
    reboot recovery

    Forrás: XDA

    -Recovery - Backup

    Érdemes készíteni egy backup fájlt a hibátlanul működő rendszerünkről amit már teljesen testre szabtunk. Ha valami probléma adódna a telefonnal akkor elég lesz a rendszert ebből a fájlból visszaállítani. Ez hasznos lehet akkor is ha például ki akarunk próbálni egy custom romot. Ha nem tetszik az eredmény akkor ezzel visszaállíthatjuk az eredeti állapotot. A készülék esetleges értékesítése vagy garanciális ügyintézése esetén is hasznos lehet ez a funkció, mivel visszaállíthatjuk vele a gyári állapotot. Backup elvégzéséhez nem szükséges a telefont root-olni, mindössze egy külső microSD kártyát kell beszerezzünk.
    A következőképpen tudsz backupot késziteni:

    -Telefon kikapcs
    -Számítógépen legyn megnyitva a fastboot mappa és válaszd ki a Recovery.bat filet(de még ne indítsd el)
    -Telefon power gomb és hangerő gomb egyszerre nyomvatart.
    -Ha megjelenik az Alcatel bootlogo akkor elengedheted a power gombot a rezgés után.
    -Usb kábelt dugd rá a telefonra(ha nem tetted volna még meg akkor a másik végét pedig a gép usb portjába ;] )
    -Nyomj entert a Recovery.bat filera(itt még várj egy kicsit)
    -ha rezget a telefon és meglátod a recover menüt akkor elengedheted a hangle gombot is.
    (Recovery menüben 2 féleképpen tudsz navigálni. Első:Hang le-fel,power gomb ok. Második:Bal also gyorsmenü gomb fel,házikó menü gombbal pedig le,nagyító érintő pedig az ok. Menüben való visszalépésre mindkét esetben a visszanyilat tudod használni.)
    -backup and restore -> mentés és visszaállítás
    -backup -> komplett mentést csinál az aktuális rom-ról, amit az sd kártyán a clockworkmod/backup/<a backup dátuma> mappába tesz

    Backup visszaállitása:
    -A recoveri behozataláig ugyan az a menet.
    -backup and restore -> mentés és visszaállítás
    -restore -> kilistázza a korábbi mentéseket, választhatunk, melyiket állítsa vissza
    - advanced restore -> a mentés kiválasztása után lehetőség van annak csak egy részének visszaállítására

    2.3.6 Gyári Backup-ok
    Gyári magyar backup köszönet érte qltsar kollégának.
    2.3.6 T-mobile V616 backup
    [2.3.6 T-mobile v61C-0 backup ]
    2.3.6 T-mobile v61J-0 backup
    2.3.6 T-mobile v61L-0 backup
    2.3.6 Független V616 backup
    Telenor2.3.6 gyári backup
    (Nem magyar független ICS,gbre rakható)Francia ICS backup telepítési leírással
    T-Mobile ICS Backup
    Telenoros ICS Backup
    Független ICS Backup

    Custom romok:

    h1n1 rom, és aki akarja felrakhatja hozzá a kernel v2
    H1N1 Reloaded ROM & Kernel V3 released
    H1N1 V4
    2.3 H1N1 v0.1
    OT-995 H1N1 ICS&GB
    CM10
    Paranoid Android
    RRwR v1.0 for Alcatel OT-995
    Egy kis segítség azoknak a T-mobilosoknak akik nem tudnak frissiteni ICS-re de szeretnék kiprobálni:[link]

    A recovery menüje:

    - reboot system now -> újraindítás
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - wipe data/factory reset -> törli a data partíciót, tehát minden programunkat, beállításunkat
    - wipe cache partition -> törli a cache-t
    - install zip from sdcard -> a további menüpontokban megadott .zip-et fogja telepíteni
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - choose zip from sdcard -> kiválaszthatjuk az sd kártyán, hogy melyik zipet telepítse
    - toggle signature verification -> ehhez ne nyúljunk
    - toggle script asserts -> és ehhez sem
    - backup and restore -> mentés és visszaállítás
    - backup -> komplett mentést csinál az aktuális rom-ról, amit az sd kártyán a clockworkmod/backup/<a backup dátuma> mappába tesz
    - restore -> kilistázza a korábbi mentéseket, választhatunk, melyiket állítsa vissza
    - advanced restore -> a mentés kiválasztása után lehetőség van annak csak egy részének visszaállítására
    - mounts and storage -> itt csatlakoztathatunk és leválaszthatunk partíciókat, valamint formázhatunk is
    - advanced -> haladó opciók
    - reboot recovery -> a recovery újraindítása
    - wipe dalvik cache -> a dalvik átmeneti tároló törlése
    - wipe battery stats -> az akksiról gyűjtött statisztikák törlése
    - partition sd card -> ext3+fat32 partíciót hozhatunk létre az sd kártyán
    - fix permissions -> az engedélyeket állítja helyre

    Gyakori kérdések,hibák:

    -Sokmindenkinek előjön 2.3.6-os rendszeren, hogy elmászik a saját csengőhangja amit beállított, mikor a RAM leesik egy bizonyos szint alá.
    Sok kisérletezgetés után találtam rá 100%-ban működő megoldást.
    Kamera hang kikapcsolása:
    A gyári csengőhangok közül amelyiket tudjuk nélkülözni, az pl: a Buoy.ogg
    Ugyan erre a névre kell átírni amit szeretnénk csengőhangnak, és felülírni a custpak/JRD/audio/ringtones mappába az ott lévőt.
    Eztután ugyan olyan jogosultságot adni neki mint ami a többinek van.
    A build.prob-ban is átírni,ebben az esetben ugye Buoy.ogg -ra.
    Restart.
    Kiválasztjuk a hangot.
    A biztonság kedvéért nem árthat ha átkonvertáljuk 96-os ogg-ra a csengőhangot amelyiket szeretnénk sajátnak.

    -A kamera és videókamera hangjának némítása:

    1-es módszer.
    ROOT szükséges.
    Rootexplorer-ben megkeresed: /custpack/build.prop
    hosszan rányomsz- open text editor
    átirod ro.camera.sound.forced=1 erre ro.camera.sound.forced=0
    utána save and exit

    utána törlöd a /custpack/JRD_custres/audio/ui/Camera_click.ogg
    /custpack/JRD_custres/audio/ui/Videocamera.ogg

    egy újrainítás nem árt.

    2-es módszer.
    -root kell hozzá.
    1, Root explorer elindít
    2, belépni a /custpack/JRD_custers/audio/ui mappába
    3, hosszan megérinteni a Camera_click.ogg filet
    4, a megjelenő menüben Premissions
    5, a pipákat kivenni a Read oszlopból
    6, ok

    Ajánlott oldalak

    ALCATEL onetouch support
    Mobilaréna teszt
    Android kezdőknek
    Android fejlődéstörténet
    flash verziók

    A leírás hokins , hr2 és heimdallr75 tagok munkája.

Új hozzászólás Aktív témák